Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zalyy

tag

válasz liksoft #22600 üzenetére

Hát nem tudom én inkább nem foglalkoznék HW-os javításban, ne hogy még jobban elrontsam, megpróbálok egy szakértőt keresni minden esetre köszönöm! Ha van fejlemény írok.

• zalyy

tag

válasz liksoft #22598 üzenetére

A bizonytalanság megszüntetésében gondolom nem kell beavatkozást végezni, vagy tulajdonképpen most mit kellene tegyek? Mivel, amíg nem tudok belépni a windows-ba a régi merevlemezen addig sokat nem tehetek :F

• zalyy

tag

válasz liksoft #22596 üzenetére

Szia!

Amikor még a régi merevlemezzel dolgoztam, készültem újra telepíteni a windows 7-et és csak a D: partíción volt hely ezért letöltöttem a PARAGON Partition Manager szoftvert és volt benne egy olyan opció, hogy egyik partícióból lehetett el venni, hogy létrehozhass egy újat.
    Kb. 20gb-ot vehettem el belőle mikor a művelet felénél a gép újraindult, ennyi történt.

• zalyy

tag

Sziasztok!

http://www.computingsolutions.ca/catalog/images/Western%20Digital%20WD3200KS.jpg

Van egy SATA Wester Digital 3200KS 320gb-os merevlemezem , amit régebb használtam mivel sok vírus volt rajta és nem volt hely rajta és egy új partíciót akartam létrehozni úgy hogy a D: partícióból veszek kölcsön de a gép a vírusok miatt újraindult és D: (C: D: E: partícióim voltak de a D: eltűnése után az E: csúszott a D: helyére és most csak C: és D: van) eltűnt és azóta a merevlemez se megy rendesen. Pár napja már azon dolgozom, hogy valahogy letudjam venni még róla a megmaradt fájlokat amik nekem még kellenek, de a merevlemez kiszámíthatatlan mivel egyszer megy és egyszer nem. Eddig 2-3x próbálkoztam vele.
    Első próbálkozáskor ez történt:

Összekapcsoltam a merevlemezt a géppel a megfelelő csatlakozókkal és kábelekkel, elindítottam, a boot képernyőnél amikor írta ki az alaplap típusát, az esetemben ASUS megnyomtam a Delete gombot a billentyűzeten és behozta a BIOS-t aztán ott írta a 2 merevlemezt a régit és a mostanit szóval érzékelte, kiléptem újraindult és nyomtam egy F8-at aztán kiválasztottam a régi vinyót és kérte hogy válasszak windowsot, 2 windows volt rajta egy Windows 7 és egy Windows 7 Recovered mivel azzal is bajok voltak.
    Kiválasztottam a jót a simát azt használtam régen is, kérte, hogy futtassak CHKDISK-et a C: és D: merevlemezen, rengeteg fájl volt ezért kihagytam azt. Behozta a Windows 7 logót és indult a windows de aztán valami hibaüzenetet dobott ki. Újraindítottam de mindig csak a BOOT képernyőig jutottam el ha Delete-t nyomtam akkor kezdte elemezni a hardvert és a 2 merevlemeznél elakadt aztán kis idő után kiírta Secondary slave disk error Press F1 to resume. Tovább nem ment.

Második próbálkozás:

Átvittem egyik ismerősömhöz a merevlemezt hátha csak az én gépemmel volt baj de ott is ugyanez volt csak megint elsőre sikerült eljutnunk a windows kiválasztásig de megint hibaüzenetet dobott ki aztán újraindítás és többet nem ment.

Harmadik próbálkozás:

Tegnap megint megpróbáltam ugyanazzal a lépésekkel de most érdekes módon elindította a windows 7-et betudtam lépni a windows-ba és valamiért 800 x 600-as felbontáson volt, de késő volt örvendeni mivel valamiért mindent érzékelt és a drivereket újra fel kellett tegye a windows 7 és nagyon lassan is működött pedig a másik merevlemezen semmi gond nincs, gondolom azért, mert már régi és egyszer sem volt úgy újra rakva, hogy minden le legyen formázva. Behozta a skype-t aztán persze már vagy 5 perc elvolt indulva aztán rámentem a START-ra és lefagyott az, saját gépre mentem ár, ott érzékelt minden partíciót a mostani vinyó partícióit és a régiét is de már nem tudtam egyikre se rákattintani mivel a saját gép is lefagyott a skype még működött de az se sokáig. Igazából minden lefagyott de az egér működött, újraindítottam a gépet de már nem ment többet az történt, mint az 1. és a 2. nekifutás végin, Delete, érzékeli a hardware-t és megáll a két vinyónál majd kis idő után kíírja a hibát.
    Ma megint meg akarom próbálni de nem akarom, hogy ugyan ez legyen, hogy eljutok valahogy a windowsig végre és aztán lefagy minden ezért a ti segítségeteket kérném!
    Tudom egy jó kicsit hosszasra sikeredett és köszönöm annak aki végig elolvassa de csak így tudtam kifejezni magam teljesen!

Köszönöm a válaszokat!

Ui.: Azt elfelejtettem oda írni, hogy néha vinnyogó hangot ad ki, de mondom van, amikor működésre tudom bírni és van, amikor nem szóval igazán nem tudom mi a gond :O :W

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés