- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
kbalazsa #17503 üzenetére
Digitálisan. És analóg oszcilloszkóp mit mond?
Legtöbbször nem a nyugalmi állapotú teszterrel mért feszültségszinttel van a gond, hanem menet közben a dinamikus terheléskor megjelenő tápzajjal. Az okoz maradandó károsodást, vagy csak működési bizonytalanságot. Ezt csak oszcilloszkóppal lehet korrekt módon mérni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kbalazsa #17364 üzenetére
Szép stopperrel széppé válik.
Egy drive szekvenciális, random, és alkalmazás alatti sebessége lehet igencsak különböző, a cache algoritmus miatt. Ráadásul a w7 és az alatti változatok esetén úgy tűnik más cache algoritmus a nyerő.
Ezek után a kérdésedre azt hiszem a stopper lesz a legjobb megoldás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kbalazsa #13129 üzenetére
Mivel még most sem képes pontosan leírni mit is szeretne, .......
1. A 40GB-os drive-on van 200 anyag, és azt szeretné osztani.
2. Egy 500GB-os drive osztásáról van szó, a 40-es csak említésre került, hogy az OS nem kavar bele.
3. 1,5TB-os a drive, és akkor semmit nem értek.
-
bosston
tag
válasz
kbalazsa #13036 üzenetére
Az egész merevlemezt egy partícióként formáztam linux alatt, az ubuntu beépített partícionálóeszközével. Windows alatt a control panel -> Administrative Tools - > Computer Management - storage' => 'disk management' résznél néztem meg a hddk adatait. Amikor rámegyek a meghajtóra, az formázást kér, viszont csak 31gigásra formázná a 160gigás lemezt, tehát nem partíciókat lát, hanem egy darab 31gigásként kezeli. A vinyón elméletileg van kb 60giga zene és 60giga film, úgyhogy fontos lenne az adatok elérése.
-
G@ß!
őstag
válasz
kbalazsa #13013 üzenetére
Pubszon, Thunderzolee, kbalazsa:
Hmm, de pont nem ezért vettem.
Remélem h csak a laptoppal van baja, pár nap múlva kipróbálom asztalikon és más notikon is...
Itt a link, hogy milyen is valójában.
Nagy szívfájdalmam lenne, hogyha táp kellene a működéséhez...
És igen, az XP ócska, de nem a saját gépem, emiatt nem bütykölök rajta... -
maestro87
őstag
válasz
kbalazsa #12999 üzenetére
Bocsi egy kicsit értetlenkedek.
Mi az, hogy aktív?Most PartitionMagic-el létre akarok hozni egy 35 850,6MB-os particiót az 500GB-os hdd-n.
Ad egy olyan választási lehetőséget, hogy Logical(Recommended) vagy Primary.
Mit csináljak, hogy a nagyobb, 430GB-ot bármikor engedhesse formázni (ha mondjuk később rápakolok egy XP-t is a 35GB-ra), ne legyen rajta semmi autoexe.bat vagy ilyesmi.De most még nem áll szándékomba semmit sem rápakolni a 35GB-os részre. Ez így akkor jó lesz a Win7-nek is? (a nagyobbra meg elkezdeném most rápakolni a fájljaimat) Ez most akkor "üres terület" lesz neki? Remélem érthető.
Vagy írd le te, hogy particionálnád, úgy hogy legyen rajta egy 35GB-os hely a Win7-nek (vagy az XP-nek!: ne telepítsen rá bootloader-t vagy mit). -
maestro87
őstag
válasz
kbalazsa #12992 üzenetére
Régen volt az már. Azt is azért csináltam, mert "eltűnt" 2GB szabad hely. Win reinstall annyira nem zavar, csak a fájljaim maradjanak meg.Egyébként még a win telepítőjével particionáltam újra a hdd-t, és úgy kiválasztottam, hogy az F-re pakolja a windowst. Tehát mit csináltam rosszul?
Most ezt a PartitionMagic-et nézegetem és ott a C Helyi Lemezhez van írva egy Active status (illetve Primary), többihez None (illetve Logical). Nem ezt kellene None-ra tenni, és a F-et meg Active-ra? Ha igen, akkor hogy? Illetve nem fog elveszni semmi adat?
Akkor most Win7-nek kell még egy 100MB-os partició is? Ha most felosztom a winchestert 2 részre (pl. 20GB és 445GB), akkor már inkáb 3 részre osszam? (+ egy 100MB-osra is?)
Köszi majd elolvasom a linkeket!
"Magyarán hogyan lehetne szándékosan tönkrevágni a merevlemezt, de csak egy kicsit?"
Esetleg kihúzod a tápkábelt (vagy az adatkábelt) másolás közben?
Nem tudom. Ki akarod cserélni egy újra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest