Új hozzászólás Aktív témák
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Le szeretném klónozni a régi vinyóm, hogy a W7 átmásszon az újra. Megcsinálom a Vezérlőpultból a lemezképet az új vinyóra, gép újraindít, helyreállító DVD betol, lemezkép kiválaszt, nem engedi, mondván, h a művelet során leformázza a lemezeket, és nem lehet olyanra visszaállítani amint a lemezkép is van (ez már faszságnak hangzik). Oké, hozok egy másik vinyót. Gépben a régi, me a két tök üres. A kölcsön vinyóra kimentem a lemezképet, gép újraindít, régi vinyó lehúz, recovery dvd-ről boot, lemezkép kiválaszt, és megint kiírja, hogy nem sikerült a helyreállítás. Kihullik a maradék hajam. Felnyalok egy friss W7-et az új vinyóra, mondom faszom recovery dvd, majd a rendszer alól. Vezérlőpult, rámegyek, hogy visszaállítás lemezképről, várjon, amíg a lista frissül, nem található lemezkép. Kézzel a helyét betallózni nem lehet. Ennyi, feladom. Valami ötlet? A neten megannyi tutoriál meg videó tanúsága szerint már az első próbálkozásra sikerülnie kellett volna. Lehet az Advanced Format a bibi? Új vinyó WD10EARS. Természetesen leformáztam, oprenszer, telepító stb látja.
Segítsetek plz mert meghülyülök -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Olyan technikai kérdésem lenne, hogy megoldható-e (és ha igen, hogyan) hogy egy működő rendszervinyó teljes adatállományát (oprendszerrel együtt) egy másik vinyóra átmásoljam úgy, hogy utána a Windows 7 az új vinyóról bootoljon, és ne vegye észre a turpisságot, tehát működjön tovább (csak már az új vinyóról), mintha mi sem történt volna? -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Még nem probléma, csak szeretné megelőzni. A W7 energiatakarékossági okokból sokszor leállítja a vinyókat, az lenne a kérdésem, hogy sok leállás-elindulás nem rosszabb-e a hdd szempontjából, mintha egész nap menne?Előre is köszi,
Narancs -
Narancs
őstag
Hell!
Probléma a következő: új tápot (FSP 360GLN) vettem, de BOOT DISK ERROR-t nyomott a gép a beszerelés után. Egyenként próbálgattam a vinyókat, akkor láttam, hogy a satás 160as wd tápcsatijából lepattant egy darab (szerencsére csak műanyag).Ha dedikált sata tápcsatin keresztül táplálom, nem indul el rendesen (biosban látszik, de xp már nem bootol). Ha molexen keresztül (átalakítóval) adom neki a kakaót, akkor semmi gond, simán működik.
Kérdés: táp a szar, vagy a vinyó? Másik satás cuccom nincs, ezért nem tudom kipróbálni, hogy jó-e a tápnak az az ága.
Az mondjuk gyanús, hogy az átalakítónak abban a sarokban nincs is vezetékezése, tehát azok a réz lapocskák a letörés környékén tut nem kapnak áramot a molexen keresztül. Viszont a képen is látszik, hogy csak a műanyag sarokból pattant le egy darabka, tehát elvben a rendes sata csatival is működnie kéne. Nem? -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Ismerősömnek raktam össze egy gépet nemrég, amit két hét után visszahozott, mert elviselhetetlenül lassú lett. Valóban, 5 perc mire betölt az XP, bármit akarok alindítani rengeteget tököl. A gép majdnem ugyanolyan mint az enyém. Vírus nincs, egyedül a a 160as Samsung vinyó gyanús.
KinagyítvaSzerintetek ez normális, hogy egy két hetes rendszer ennyire töredezett legyen? És miért hagy ki ennyi fehér sávokat, miért nem teszi egybe? Nem értem az egészet...Lehet haloklik a vinyó? HD Sentinel szerint 100%-os a kondiciója.
-
Narancs
őstag
Sziaztok!
Egy barátomnak a következő gondja van vinyójával:Az a hibajelenség, hogy partition magic-kel akarja formázni, 4-es hibát kap a közepén, és nem látja aztán a vindóz a meghajtót, csak a pm.
Valami tipp?
Eddig minden okés volt a vinyóval, megpróbálta leformázni PM-mel, azóta ilyen. Csak zenék voltak rajta...Előre is kösz a helpet!
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Azt hiszem nagy szarban vagyok, plz segítsetek!
Egy hete megmurdelt egy vinyóm, vettem helyette újat, WD 160-ast. Csakhogy az új vinyó nem akart úgy elindulni, hogy a DVD író is be van kötve mellé. Ha floppyról olvasott a gép, akkor meg újraindult az eégsz masina. Ebből arra következtettem, hogy ez táp hiba, és nyilván azért halt meg a másik vinyó is. Rákötöttem hát a viyót egy másik tápra, régi 200wattos AT-s micsodára. Csakhogy azzal el se indult. nézem, táp bekapcsológomja benyomva, de meg se mukkan, nem pörög fel a venti. Lehúztam a molexet a vinyóról, erre azonnal elindult a táp, felpörögtek a ventik. Ebből arra következtettem, hogy zárlatot okoz a vinyó. Ezután már DVD nélkül sem akart elindulni a vinyó, nem látta a gép. gondoltam sikerült kinyírnom, fasza. Utolsó próbaképp kiszereletem a házból, és letettem a szőnyegre. Erre simán elindult. Aztán viszakötöttema DVD-t, és most együtt mennek, így hogy a vinyó kint van a gépből, a szőnyegen. Nem merem visszatenni. Mi a lófasz okozhatja ez az anomáliát? -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Öcsém öreg Seagate Fireball 20GB vinyóján megsérült a mesterfájl tábla. Hogyan tudnám helyreállítani? Vagy az adatokat lementeni róla?
Előre is köszi a helpet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest