- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #34361 üzenetére
Tudtommal nincs az XP-ben SSD támogatás, ezért nincs TRIM sem. Így hamar behal egy delikvens, hacsak nem SLC-s SSD-t használsz. Én is komáltam az XP-t, semmi bajom nem volt vele, de SSD-re tuti h csak W7-t, vagy Vista SP2-t tennék. (Nekem személy szerint a W8 nem jön be.) A Vista sem 100%san támogatja az SSD-t, de már jóval jobb a helyzet mint XP alatt. Egy Vista licenszt meg 2-3K körül ki lehet fogni.
-
peti_s
addikt
De, ha változik a mentés, pl. hozzá kell dobni vmit, vagy a már mentett dologra nincs szükség, egyszerűen hozzámásolok, vagy törlök belőle. a DVD RW sokkal drágább már GB-ra levetítve. És mint mondtam is, sokkal időigényesebb. Én is csináltam egy időben, nagyon nem éri meg, és kényelmetlen.
-
peti_s
addikt
válasz
liksoft #33832 üzenetére
Hali!
Olyan gépben volt, ami egy asztalon volt, és annak az asztalnak sajnos folyamatosan nekimentek.2 éve került hozzám (úgy mint rossz, az ő gépükben már nem akart elindulni), akkor nyomtam rá egy formázást, és egy ideig elég jó volt, mostanában kezd belassulni, van olyan rész amit csak 1 MB körül tud olvasni. Adatvesztésem nem volt eddig vele, nem is szeretnék.
Adattárolásához nekem így is tökéletes, van időm és a lassú tempóval sem akadt be eddig egy film sem.
Tartanom kell attól h adatvesztésem lesz? Vettem most egy új HDD-t, nem okozna gondot átmásolni erről a régi adatokat arra, de ha nem kell tartanom tőle, akkor inkább hagynám ezen. (A pótolhatatlan dolgokról egy Toshiba mobilHDD-re folyamatosan mentem a gépemről az adatokat.) 0%-s kondíción van 2 éve, a hibás szektorok száma 2 év alatt 711-ről 713-ra nőtt, a gyenge szektorok száma 42-50 között szokott változni, most gondolom a hdsentinel teszt miatt lett 59. A 103 adatkapcsolati hiba még az előző tulajnál keletkezett, nálam az változatlan maradt. Köszönöm előre is a segítséget! üdv. peti_s -
peti_s
addikt
Ennél jobb topicot nem találtam a kérdésemre, 1 TB-s Toshiba 2,5-s HDD-t vettem, és az van ráírva h Advanced Format. Vhogy különlegesen kell megformázni ezért, v sem? Köszi előre is.
-
peti_s
addikt
válasz
800.henrik #33430 üzenetére
Ide írj.
(#33431) djculture, jogos, erre nem gondoltam.
(#33432) Anubis_9, pár hsz-el feletted írta djculture, h "Az összes hitachi(toshiba 3.5 hdd is hitachi) így döglik meg sajna.. fejhiba.."
-
peti_s
addikt
Üdv. Van egy 750-s 2,5-s Toshiba HDD-m, 29 üzemnappal, és már 61000-nél tart a parkolások száma. Úgy tudom max 300K-t bírnak, ami elég aggasztó. Mit lehet ezzel tenni, kikapcsolható valahogy? Köszi előre is, üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
válasz
kk831228 #23555 üzenetére
Ilyen gépekkel találkoztam már, Windows újratelepítés segített rajta. Volt olyan is amin nem, de értéktelen gép volt ha emlékezetem nem csal, nem foglalkoztunk vele. Igazából nem tudom milyen HDD probléma okozhat ilyen tüneteket, de ha teheted próbáld ki másikkal, ezt pedig akár asztali gépbe is teheted, vagy vehetsz hozzá szép 2,5-s külső házat és van egy mobile rack-ed. A hőmérséklet rendben van? Tápellátás szintén?
-
peti_s
addikt
válasz
Spirit #23471 üzenetére
Nekem is van olyan HDD-m, hogy 100% a teljesítmény, 0% a kondíció. Az a gond vele, hogy amint adatot írok rá, a bad szektorok száma nő, mivel nem igen lehet már rá írni, (10-20 MB-t gond nélkül, GB-t lehetetlen) és ki is írja a Windows, hogy bizony nem megy rá a cucc a HDD-re. Olvasni viszont kitűnően lehet, régi dokumentumaimat gond nélkül mentem le róla. Ez egy 500 GB-s WD. Én egy mélyformázást nyomnék rájuk, csak azzal az a gond, hogy lehet h kinyírja mindkettőt. Úgyhogy, inkább ezt ne tedd meg, másik HDD-d nincs erre a célra amire használni szeretnéd? Ám, a 21%-t használd akkor inkább.
-
peti_s
addikt
Üdv
Samsung HD200HJ HDD felpörög, majd miután elérte a fordulatszámát, elkezd kattogni, se BIOS, se Win nem látja, ha fél órát hagyom h új hardver keresése akkor sem. Miért kattog, és mit tudnék tenni? A dobd ki a kukába sajnos nem kivitelezhető. Köszönöm előre is.üdv peti_s
-
peti_s
addikt
Erre nincs ötletetek? Vagy javíthatatlan?
-
peti_s
addikt
válasz
atti_2010 #16132 üzenetére
A HD Sentinel jó erre, csak az indítástól nézi ezt a mennyiséget, és leállítás után már nem tudod megnézni. De a teljesítmény fül alatt látod legalább azt, hogy a program indítása óta mennyit olvastál, illetve írtál a HDD-vel.
BlackPriest, mit értesz formázás alatt? Mert bőven elég egy gyorsformázás, ami 5 mp alatt meg van. És ott nem tudom h találtál olyan kiírást h 73 %.
-
peti_s
addikt
válasz
benedekco #16055 üzenetére
Benedecko, igazad lett, most már írja.
Liksoft, örülök hogy linkeled a help-et, de ebben nem tudom h volt leírva, h az "Ismeretlen" időtartam kijelzésnek mi az oka, és azt sem láttam, h az mért van h 31 fokos volt a HDD-m teljes élettartama során, miközben a gépemben 27-el raktam csak be.
Mondjuk, elképzelhetőnek tartom h a gyárban kipróbálták, de még nem jártam így.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Kicserélték az 5000AAKS-t, egy 6400AAKS-re, bár rá kellett 250 FT-t fizetnem. Ezzel viszont van egy kis bibi. Berakom a gépbe, egyből HD Sentinel-t nézek, teljes élettartam alatt 31 fok volt a legmagasabb hőmérséklete. A gépemben addig csak 27 volt max. Másfelől a működési idő "ismeretlen". Gondolom vmi remanufactured cucc, vagy ha nem, mivel lehetne a működési időt látni? Szerk: Azt sem látom h mennyire van leterhelve a teljesítmény fülön, azt sem h mennyit másoltam rá, stb. -
peti_s
addikt
-
-
peti_s
addikt
Logikai bad szektoros HDD-vel mit csinál a HDD Regenerator?
A logikai bad szektort újra jóvá teszi, vagy letiltja és nyit egy másik szektort a tartalék területen?
-
peti_s
addikt
válasz
liksoft #15782 üzenetére
Oh. Gondolom ez akkor veszélyes, ha nem vmi jó szoftvert, hanem ingyenes sz..t akarunk használni.
Ám, hogyan lehet gyorsan megállapítani hogy melyik szektor hibás egy HDD-n? Értem ez alatt, hogy pl. a HDD Regenerator-ban be lehessen egyből írni hogy attól kezdjen keresni.
-
peti_s
addikt
válasz
Jhericho #15764 üzenetére
Sztem erősen egyértelmű hogy a HDD-vel, vagy az ahhoz vezető kábellel, illetve az alaplap portjával lehet a gond. Ezek közül az utóbbiakra olyan kicsi az esély, minthogy a közeljövőben Magyarország az EB-t megnyeri.
Azt megtehetnéd hogy másik gépben/ illetve másik kábellel, másik portra kötve kipróbálod a HDD-t.
-
peti_s
addikt
Mielőtt a teljes rendszered rábízod , sztem tesztelgesd, mert az elmondottaid alapján nem tűnik vmi megbízhatónak.
Sanan, ha tényleg tesztelésre használod ahogy mondod, akkor sztem édesmind1 hogy csinálod a partíciókat.
Ám, több HDD-t láttam már HDD Regeneratornak köszönhetően "meggyógyulni", viszont mégtöbbet tönkremenni.
-
peti_s
addikt
válasz
RamboHori #15753 üzenetére
Akkor meg kezdheted ütögetni.
Liksoft, hát, gondolom ha mindenki PFC-s tápot használna az segítene vmennyit ezen, nem?
Bim, elvileg gond nélkül használhatod, az viszont érdekelne, hogy amikor használtad a fájlok megmaradtak?
Ricő, ez azért van mert nincs partíció rajta.
-
-
peti_s
addikt
válasz
szaszayanou #15746 üzenetére
A Maxtor sem tartozik a nagy márkák közé.
Ám, másik tápkábellel attól még kipróbálhatnád, viszont a tápod attól még valóban cserére szorul. Néhány hsz-el előbb írtam le hogy jártam én vele.
-
peti_s
addikt
válasz
szaszayanou #15743 üzenetére
Próbáld ki a tápod egy másik kábelével, ha azzal sem jobb, akk másik táppal, ha azzal sem, akkor a HDD a rossz.
Mellesleg, azt megmondhatnád milyen a táp, és a HDD, mert pl. ha egy ExcelStor a HDD akkor bátran mernék arra fogadni, hogy a HDD-nek nevezett vmi a hibás.
-
peti_s
addikt
Szerintem meg nem.
A táp most új. Chieftec CTG, a HDD fél éves. Ám egy áramingadozás ( esetleg áramszünet, de inkább az előbbi ) után keletkezett ez benne, nem a gépet hibáztatnám érte elsődlegesen.
Van olyan program ami erre specializálódott, vagy legalább képes kezelni a logikai bad szektort?Természetesen, mélyformázás nélkül, nem tudok 500 GB adatot lementeni.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Logikai bad szektorból van 8 a HDD-men ( pontosabban 8 gyenge szektor HD Sentinel szerint ), hogyan lehetne megoldani hogy mélyformázás nélkül eltűnjenek? -
peti_s
addikt
Húh. Az nagyon magas hőmérséklet hosszútávon. Ekkora hőmérsékleten már a mágnesesség is csökkenhet. Sztem ez az oka ennek. A bad szektorok ellen a HDD Regenerator ideiglenes megoldást adhat. Természetesen a hűtést meg kéne oldani, nálam most a rendszerhűtő ventilátor bevált.
Más: Nem tudjátok hogy ha részletes önteszt megszakad olvasó egység hibája miatt, de maga a HDD használható, írni, és olvasni is lehet róla, eredeti sebességgel, akkor ezt hogyan lehetne "javítani"?
-
peti_s
addikt
Hy!
Hogy lehetne azt megoldani, hogy ha rákötöttem a gépre még1 HDD-t, amin 2 partíció van, de a Windows 1-nek látja, úgy látja mintha RAW lenne a fájlrendszere, és meg akarja formázni. Mit tegyek ilyenkor? -
peti_s
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy van-e megoldása annak hogy ha a HDD-m, a Samsung SP1203N , nagyon lelassult, a teljesítmény teszteken "kritikus" minősítést kap, és 100%-os lemezkihasználás esetén 2 MB/sec-el olvas kb.Szerk.: Viszont a HD Sentinel a főablakban 100%-t ír ki a teljesítményhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Linux haladóknak
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest