- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever #23232 üzenetére
Valaki, akinek ilyen lemeze van, ki tudná mérni ennek a kettőnek az ellenállását?
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Van egy Seagate ST2000DL003 (Barracuda, 2TB) HDD, aminek az 5V-os ág bemeneténél leolvadt két SMD ellenállás (lehet, hogy egy kontakthiba miatt). Van-e rá esély, hogy egyszerű forrasztással kicserélve a két alkatrészt működni fog a lemez?
Erről a NYÁK-ról lenne szó: -
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever #15862 üzenetére
Megoldódott a probléma, de nem tudom mitől, valószínűleg a regisztrációs adatbázis kipucolása tett jót.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever #15864 üzenetére
A probléma bonyolultabb, mint gondoltam, a megoldáshoz kellene tudnom a Windows XP merevlemez kezelésének működését, kellenének regisztrációs adatbázis bejegyzések, beépülő modulok, amiket használ, a Windowsos merevlemez- és IDE/SATA-vezérlő meghajtójának működését, hogy mikhez nyúl hozzá, stb...
Ahogy olvasgatok hazai és külföldi fórumokon mindenhol csak a vírusok és a meghajtó hiba jött szóba ilyen hibánál. Az előbbi jelen esetben kizárva, az utóbbi meg nem tudom, hogy lenne lehetséges.
-
Badman 4ever
őstag
Ott a táp is, 300W-os Q-Technology (nem keverendő a gagyi Q-Tec-el). nem azért, de előtte ez a winyó több, mint egy évig 60 MB/s-ról kezdte a görbét és úgy ment le 35 MB/s-ra és mint minden más winyó, kirajzolta a csökkenő görbét, proci használat meg 0% volt (max. 5%). A HD502HJ-nél ugyanez a helyzet, az simán megy 100 MB/s-ot (150 MB/s-ot is, de a PCI-os SATA vezérlő lekorlátoz), és a minimuma 70 MB/s, most meg 50 MB/s a maximum (!). A processzort meg tépi a merevlemez használata, pedig nem szabadna. Szoftveres hiba van, csak nem tudom, hogy mi okozta ezt és hogy lehetne megszüntetni. A hardveres háttérrel semmi gond.
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Egy elég elképesztő probléma jelentkezett a gépemnél. Egyik merevlemezemet se bírom maximumon járatni, mindkettő olyan 40-50 MB/s-nál húz egy egyenest HD Tune-ban, miközben a System folyamatot 60-70%-os processzor használattal sújtja. A képen is látszik, hogy gyakorlatilag minden fölösleges folyamatot kilőttem, hogy ne zavarjon a tesztbe.
Mi okozhat ilyet?
Mind a PATA-s Samsung SP1654N-nél, mind a SATA-s Samsung HD502HJ-nél pontosan ugyanezek a tünetek jelentkeztek.
Van valakinek valami jó ötlete, hogy mi okozhatja a problémát és hogyan lehetne megszüntetni? -
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy ingyenes HDD felület ellenőrző programot? Ugyanis a HD Sentinel felület ellenőrzője csak a fizetős változatban érhető el.
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Van egy 160GB-os WD1600AAJS winyól, amely 184-es attribumra hivatkozva a SMART-ban azt állítja magáról, hogy "meghibásodás várható". Először a Win7 alatt ugrott föl a hibaüzenet, majd a HD Sentinel alatt is megnéztem és az is ezt írja, illetve 0%-os kondíciót ír ki. Most tökéletesen működik még a winyó. Kérdésem, hogy ez milyen probléma lehet és mi az a 184-es SMART bejegyzés, mert nem találtam meg a neten és a HD Sentinel szerint "gyártó specifikus" érték.
Előre is köszönöm.
-
Badman 4ever
őstag
Van itt egy 40-es WD Caviar Blue IDE-s winyó, amire nem tudom felrakni a Windows XP-t, mert a telepítő a fájlok másolása után újraindít és azt dobja a gép, hogy "Hiba a rendszer betöltésekor". Már minden jumperpozíciót kipróbáltam, a többi winyót lehúztam, a tuningot visszavettem, de nem és nem megy...
Valakinek ötlet erre?
Előre is megköszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest