- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Fagyasztóládáknál létezik automatikus leolvasztás?
Ezt néztem: Beko HSA24540N
De se ennél, se másnál nem látok olyat, hogy ne kellene a leolvasztással szenvedni.
Hogyan kell amúgy egy ilyet leolvasztani?Köszi.
-
Taci
addikt
válasz
Teaway #64720 üzenetére
Igazad van (bár ezeket én is láttam, elírásnak gondoltam - plusz az ügyfélszolgálatos sem tudta, miről van szó...).
Mi az a plusz felső fűtőszál? Mondanám, hogy a sütő tetején akkor van egy plusz fűtőszál, de a két termék termékoldalán mindkettőnél ugyanazt a képet használták, ahol látszik, hogy van a tetején. Most vagy lustaság, vagy az amúgy is ott van, és mást jelent a felső fűtőszál.
-
Taci
addikt
Ezt néztem ki:
GORENJE EC 6352 WPA elektromos tűzhely kerámia lappalEbből van WPA és XPA változat is. Előbbiben a W a fehérre utal (white), utóbbiban az X az Inox "színre", ha jól sejtem.
Van más különbség még vajon a kettő között?
Mert árban majd' 30e Ft a különbség. (És súlyban is van 2kg többet az Inoxban.)Ajánlott típus egyébként? Vagy nézzek más irányba is?
Köszi.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Első teljesen elektromos tűzhely vásárlása előtt állunk. 0 tapasztalattal vele.
Pár kérdésem lenne:
- Max. 150-160e Ft-os árkategóriában mik az ajánlott márkák/típusok? (Amiket hirtelen Emagon látok: Hansa, Gorenje, Zanussi, Beko, Bosch, Electrolux, Whirlpool, Mora)
- Még mindig szakszervizes bekötéshez kötik a garanciát? Vagy az csak a kombinált (gáz) részre vonatkozott, és tisztán elektromosnál bekötheti más hozzáértő is? (Édesapám villamosmérnök.)
- Valami plusz dolog, amire ezekkel az elektromos tűzhelyekkel kapcsolatban figyelni érdemes, amit jó ha tudok?
- Kombinált vs. elektromos: van valami "hátránya" az elektromosnak? Maradjunk inkább a kombináltnál valamiért?Köszönöm!
-
Taci
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ és a sok tanácsot, utána járok mindennek!
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék venni egy felültöltős mosógépet. Jelenleg egy kb. 10 éves Whirlpool felültöltős mosógépük van, ami pár napja ismét megadta magát. Volt már ilyen, azt a javíttatást még benyeltük, de egy újabb 20-30e Ft-os összeget inkább már egy újba pótolnék.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy mostanában mik a megbízható márkák?
Az lenne a fontos, hogy:
- ha baja van (mondjuk márkára jellemző típushiba), ne kelljen a gép árának negyedét egy alkatrész cseréjére kifizetni,
- illetve nyilván jó lenne, ha jellemzően nem is lenne meghibásodásra hajlamos.Ez utóbbira utalhat talán, ha nincs teletömve felesleges funkciókkal - de ez csak egy tipp.
A garancia hossza is fontos lenne, sokkal inkább, mint a márka. 2 évet adnak általában, ha jól látom.
Ez a 2 év garancia ahhoz van kötve mosógépnél is, hogy:
1) Szakszervizes köti be?
2) És évente szakszervizessel ellenőriztetni kell?Ebben kérnék egy kis iránymutatást.
Ha most megnézem, miket lehet venni, ezeket találom 90e Ft környékén:
Whirlpool TDLR 6030S
Indesit BTW S60300
Indesit BTW S6230PKöszönöm.
-
Taci
addikt
Van valakinek tapasztalata ezzel a szörnnyel?
-
Taci
addikt
Még egy dolog eszembe jutott, ami szűkítheti a kört: csak konnektoros jó. Van még ilyen egyáltalán? Vagy mind ilyen? Fogalmam nincs... Mert azt tudom, hogy öcsémnek szenvednie kellett 5 (vagy mennyi) vezetékkel. Nekem viszont csak olyan jó, amit bedugok a konnektorba és kész.
@Teaway: köszönöm szépen! És jó a nickneved!
-
Taci
addikt
válasz
beholder00 #55056 üzenetére
Szia!
Végül mit vettél, és mennyire vagy megelégedve vele? Pont ugyanezen paraméterekkel keresek én is (kombinált gáztűzhely, felül gázégő, elektromos sütő, minimum 60cm széles, grill jó lenne bele, de nem kizáró ok, ha nincs. A 120-150e Ft-os keret lenne itt is adott.), és gondoltam, előbb megnézem a keresőben, de a kérdésedre csak 1 válasz jött, reagálás azóta viszont tőled nem.
Köszi!
Amúgy Bosch-nál és Gorenjénél olvastam, hogy a gyári garancia csak akkor érvényes, ha szakszerviz szereli be. Ezek milyen összegek? Aki nem így szereteti be, az "így járt"?
@torma99: Úgy látom, te is hasonló cipőben jártál. Nálad mi lett a kiválasztott, és mennyire vagy elégedett vele?
-
Taci
addikt
Ha én azt tudnám... de úgy fogalmazták meg, hogy lehet ez is, az is...
"MENJ BIZTOSRA ÉS KÖSS EXTRA GARANCIA BIZTOSÍTÁST ÉRTÉKES MŰSZAKI TERMÉKEIDRE!"
[link]Aztán hol így, hol úgy hivatkoznak rá:
"EXTRA GARANCIA STANDARD
A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű használat mellett fellépő tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint." -
Taci
addikt
válasz
peppe79 #47683 üzenetére
Edigitalos gyári garancián felüli (Extra garancia, Allianz) garanciáztatással van valakinek tapasztalata? (Háztartási gép, most konkrétan szárítógép) Alapból amúgy mi tartozik a gyári garancián felüli extra garanciába? Elolvastam a tájékoztatókat, de nyilván csak általános megfogalmazás van bennük. Írják pl. hogy folyadék okozta károsodásra nem vonatkozik a biztosítás/garancia. Viszont nyilván ez általános. És hát folyadék mindenképp mozog a készülékben, ami ha "kijut" (anyagfáradás miatt pl.), akkor kárt okozhat. Belső hiba, rendeltetésszerű használat mellett, viszont folyadék általi. Na ilyenkor él az extra garancia vagy nem? Felhívtam őket, de nyilván túl specifikus a kérdés, és nekik is csak annyi dokumentum van, amit én találtam, szóval nem jutottam előrébb.
Köszi. -
Taci
addikt
válasz
hodostamas #47677 üzenetére
Igen, valóban, itt le is van írva minden róla: [link]
Ez a műszaki felülvizsgálat INGYENES, és a Hivatalos Garancia Plusz szolgáltatás érvényességének végéig, évente szükséges megismételni.
A felülvizsgálatot munkatársunk telephelyünkön, vagy egyszeri kiszállási díj ellenében lakásán DÍJMENTESEN végez el.
Kiszállási díj 7.500 Ft / cím (egész Magyarország területén), melynek dupla értékét, azaz 15 000 forintot azonnal betesszük Online Pénztárcájába.Én amúgy ezt nem látom (akkora) hátránynak. Orvoshoz sem akkor kell menni, amikor baj van, hanem rendszeresen szűrésekre is. Valahogy ezt jelentheti ez az évi átvizsgálás itt is: inkább többszöri kisebb vizsgálat és esetleges javítás legyen, mintsem hirtelen teljesen tönkre menjen, és akkor meg hetekig nincs.
Vagy rosszul gondolom? Simán lehet. -
Taci
addikt
válasz
Fernet #47600 üzenetére
Miért ezt a típust választottad? Én is ezt nézem most a szüleimnek, de itt néztem: [link]
Drágább, viszont 7 év garanciával. Persze nem tudom, az a 7 év az konkrétan mire is garancia. (2 év Gyártói Garancia + 3 év Hivatalos Garancia Plusz (ajándék) + gondolom még 2 év a héten tartó akcióban)
Azt szeretném, hogy ne legyen vele gond nagyon-nagyon sokáig, és ha valami mégis történik vele, legyen rá garancia. Eredetileg Bekót néztem az 5 év garancia miatt, de egy árban van most kb. ezzel (a -10%-kos visszafizetéssel együtt), szóval gondolom, akkor inkább már Bosch.
De tapasztalatom egyáltalán nincs. -
Taci
addikt
Sziasztok!
Ipari pohár- és tányérmosogatóval kapcsolatban lenne szükségem segítségre, konkrétan hogy melyiket lenne érdemes megvenni (megbízhatóság a fő szempont).
De nem tudom, ez-e a megfelelő topik-e, szóval előtte ezt szeretném tudni, hogy nehogy rossz topikba írjak. Ha esetleg mégsem ez lenne, átirányítanátok a megfelelőbe, kérlek
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Xbox tulajok OFF topicja
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged