- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Skyner
tag
válasz
Dassler #4152 üzenetére
Dassler: nagyon köszönöm a válaszodat. Mivel nem szándékozom elköltözni a közeljövőben, ezért úgy gondolom, mivel úgysem tudnám kihasználni a nagyobb testvér erőtöbbletét, marad a 110-es.
Még egy kérdés: ma lesz meg az erősítőm, de nincs még mit rákötnöm. A 3 napos cseregarancia miatt ki kellene próbálnom, csak azt nem tudom, hogy hangfalak nélkül bekapcsolhatom-e, illetve van-e így értelme a kipróbálásnak?
-
Skyner
tag
Smish: neked is köszönöm a válaszodat. Nem tervezem, hogy a közeljövőben elköltözöm, ezért a 110-est venném meg, de szerintetek a 125-öst azért lenne érdemesebb megvenni, mert van még tartaléka, vagy inkább azért ne vegyem meg, mert úgysem fogom tudni kihasználni azt a többletet, amit a 110-eshez képest nyújt, sőt kis térben rosszabb lesz?
Ezt csak azért kérdezem, mert az eladó szerint a 125-ös lomhább és az én 15 négyzetméterembe inkább a kicsit ajánlja. Szerintetek van ebben valami, vagy inkább mégis a nagyobbat vegyem, ha van rá keretem? -
Skyner
tag
válasz
Dassler #4127 üzenetére
Dassler: úgy néz ki, marad a JBL Northridge E80 szett, de a sub még bizonytalan már csak azért is, mert eddig sehol nem lehetett meghallgatni. Valamiért az eladók nem akarják a sub-ot bekötni (talán nehéz odacipelni a frontok mellé...), így csak a javaslatokra tudok hagyatkozni. Az egyik eladó a Polk PSW110-et javasolta az említett JBL szetthez, mert szerinte a JBL mélynyomója dörmög, viszont a Polk szerinte pontosabb és nem mellesleg 10 ronggyal olcsóbb is. Talán saját maga ellen beszél azzal, hogy az olcsóbbat ajánlja (vagy azon jobb az árrése
, de már több helyről olvastam a Polkról és csak jót írtak, viszont a JBL-t nézve csak az eladó véleményére tudok hagyatkozni, nem találtam dícsérő hozzászólásokat, sem teszteket rá nézve.
A kérdésem: a JBL Northridge E80-as 5.0 szetthez melyik subot választanád (ha az árát nem nézed, azaz csak a hangja fontos) 15 négyzetméteres szobába (Polk PSW110 vagy JBL Northridge E150P) ???
Válaszodat előre is köszönöm.
-
Skyner
tag
meghallgattam a Dali Concept 8-ast. Őszintén megmondva, nem voltam elájulva tőle. Állítólag még bejáratós, de mélyben is nagyon keveset nyújtott, pedig valami vérprofi Magnat csöves erősítővel lett meghajtva. A JBL E80-as H/K-val jobb volt, úgyhogy az marad. Viszont továbbra is kérdéses, hogy megvegyem a szettben hozzá illő JBL E150P Northridge sub-ot 70-ért, vagy tudtok jobbat?
-
Skyner
tag
Sziasztok! B.U.É.K. mindenkinek!
Két ünnep között meghallgattam a H/K AVR-255 erölködőt egy JBL Northridge E80-as és egy ES80-assal. Igaz, hogy csak sztereóban, mivel a szetthez tartozó háttereket és a centert a subbal nem voltak hajlandóak bekötni, így csak a sztereó hangzására tudok véleményt mondani.
Az E80-as jobban tetszett és nem az ára miatt, ugyanis az ES80-asnál mintha kopogós dobozhangot is hallottam volna, míg az E80-as nagyon szépen, tisztán szólt. Az eladó bekötött egy KEF C5-öt is, de annak a hangja sem jött be igazán.
Ekkor el is döntöttem, hogy az E80-ast választom. A H/K AVR-255 erősítőt tegnap meg is rendeltem. A hallgatózás óta eltelt 2 hét és most olvastam a Dali Concept 8-asról. Nagyon jókat írnak róla és egyesek a JBL E80 felé helyezik hangminőségben. Elbizonytalanodtam. Tudom, hogy a Harman Kardon a JBL-el jó párost alkot és szerencsém is volt meghallgatni ebben az összeállításban (és tetszett is), de most hogy képbe került a Dali Concept 8, kénytelen vagyok azt is élőben szemügyre venni. Bár a Dali-t csak Denon erősítővel tudom majd meghallgatni, gondolom egy Harman AVR-255-tel még jobban szólna. Ha mégis a JBL marad, akkor szerintetek megvegyem a szettben hozzá illő JBL E150P Northridge sub-ot 70-ért, vagy ne kapkodjam el, mert egy kicsivel többért jobbat is kaphatok? Esetleg van valakinek Dali Concept 8-asa Harman Kardon erősítővel és ha igen, mi a véleménye erről a párosításról?Minden segítő szándékú hozzászólást előre is köszönök.
-
Skyner
tag
Közben beszállt a versenybe a Harman Kardon AVR-255 is. Ez is elkerülte a figyelmemet, de most képbe került.
Akkor tehát H/K AVR-255 vagy Denon AVR-1909 vagy Yamaha RX-V663 ?
Minden segítő jellegű hozzászólást szívesen fogadok és előre is köszönöm.
-
Skyner
tag
válasz
Dassler #3997 üzenetére
Dassler: köszönöm, meg fogom hallgatni azért wharfit is, hátha nekem megteszi. Eldöntöttem, hogy TrueHD-s felkonvertálós erősítőm lesz, viszont most bajban vagyok, mert néhány hozzászólással ezelőtt javasoltatok Tomate fórumtársunknak egy Yamaha RX-V663-as erőlködőt, amely ugyancsak TrueHD-s. Ez eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, ezért is érdekelne a véleményetek.
Szerintetek Denon AVR-1909 vagy Yamaha RX-V663 80/20%-ban mozi/zene felállással? Ti melyiket választanátok?
bazsi1000: neked is köszönöm az ajánlásod, holnap meghallgatom (ha nem lesznek zárva az üzletek) a JBL Balboa és Northridge szetteket.
-
Skyner
tag
válasz
Dassler #3992 üzenetére
Dassler: köszönöm, ezek szerint akkor mégis érdemesebb a TrueHD-s erősítőt választanom. Az 1080i-s felkonvertálást is ki tudnám használni, ugyanis akkor a régebbi XBOX-omat is rákötném és talán még jobb lenne a képe a plazmán.
"Wharfedale ezen dobozai nekem nem tetszenek..." A hangjában mi a gond, mire figyeljek? Dinamika, sziszegős a magas, vagy mi?bazsi1000: neked is köszönöm a hozzászólásodat. Láttam (nem hallottam) a Jamo 606-ot, az is befutó lehetne a Denon AVR-1909-el? JBL-ből tudsz típust mondani, amelyiket szettben érdemes lenne meghallgatnom? Kinézetre tetszik még a Quadral Quintas 500 szett is, de ha valaki többet tudna róla, vagy típusokat megemlítve felnyitná a szemem, azt szívesen venném.
További szép karácsonyt mindenkinek!
-
Skyner
tag
Sziasztok!
A következőt olvastam egy másik fórumon:[I]"A HD lemezeken kétféle módon lehet a hang. Basic vagy advanced módban. Az összes HD-DVD lemezen advanced módban van, a Blu-Ray lemezek többségén jelenleg basic-ben de jövőre átállnak ők is az advanced módra. Az advanced mód jelentős interaktivitást ad a filmnek, de ez azzal jár, hogy a hangot a lejátszás közben kell kinyerni és dekódolni, távoli dekóderrel nem lehet.
Magyarán szólva ma is ajánlott, de jövőre nem is nagyon lesz más választás (HD-DVD-vel most sincs), minthogy a lejátszó dekódolja a HD hangformátumokat és HDMI-n PCM formátumban továbbítsa az erősítőnek. Ehhez minimum 1.2-es HDMI kell, illetve néhány régebbi 1.1-es azt hiszem upgradelhető.
A HD dekóderes erősítők parasztvakítások. Azért hozták ki őket mert csak. A mostani Blu-Ray filmek még átküldhetőek és az erősítővel dekódolhatóak, de ez a lehetőség az új kiadványokkal megszűnik. Akkor érdemes cserélni ha olyan erősítőd van amelyikben nincs 1.2-es HDMI bemenet, de a beépített dekódereket akkor sem fogod használni."[/I]
Eddig TrueHD-s (Denon AVR-1909) erősítőben gondolkodtam, viszont ha jól értelmeztem, elég lenne egy Denon 1509 is, mivel úgyis a lejátszónak kell dekódolnia majd a hangot és HDMI-n az küldi majd tovább az erősítőnek.
Ebben kérném a segítségeteket, valamint abban, hogy szükségem lenne az említett erősítőhöz megfelelő hangfal szettre.
A kiszemeltem: Wharfedale Vardus VR-400 HCP 5.0
Mélynyomó egy későbbi történet.
A szoba 15m2, 80-20%-ban használnám mozira-zenére(elektromos)A válaszokat előre is köszönöm, valamint Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest