Keresés

Aktív témák

• marcias

őstag

válasz Dassler #4189 üzenetére

Kb. 60%-ban zenére, de 40%-ban játékra és filmre is használom, és hiányzik egy kis "dübörgés", mert amúgy zenére egész jó ez a Genius, csak nem rezegteti be a szobát, amikor vmi durva effekt van, vagy a filmben becsapódik vmi, stb. Arra gondoltam, hogy ez azért van, mert ebben a kétutas rendszerben a mély-közép egy hangszórón van, meg csak kb. 4". Igazából most az a kérdés, hogy van-e annak értelme, illetve valójában van-e arra lehetőség, hogy ezt a meglévő 2.0-t kiegészítsem egy külön mélynyomóval? Mert zenére nekem "tökéletes" a Genius, csak játéknál meg filmeknél kapcsolnám be hozzá a basszust. A 2.1-ekben pl azért nem gondolkoztam korábban, mert ott a mély hajlamos elnyomni a zenét, a mélynyomó jelenléte miatt.

• marcias

őstag

Sziasztok,
    Csak részben kapcsolódik a témához a kérdésem, de remélem tud valaki segíteni.
    Jelenleg egy Genius 2.0-es fadobozos sztereót használok, amivel sok szempontból elégedett vagyok, viszont van hibája. Az egyik talán legzavaróbb, hogy érzékeny a hálózati zavarokra. Ha felkapcsolom a villanyt, vagy valami nagyobb fogyasztó lép működésbe a házban, az belehallatszik rendesen. A másik problémám, hogy úgy érzem, a hangminőségben sok tekintetben az alaplapi hangkeltő a szűk keresztmetszet (AD1988A), továbbá a vezetéken is érezhetően felszed egy zúgó alapzajt (vagy ezt a hangfal maga kelti?).
    Milyen lehetőségeim vannak a hangminőség és a hang tisztaság javítására? Új hangkártya? Új kábel? Vagy vmi egyéb?
    Ezen felül, a PC-m tudja az SP/DIF szabványt, ami ugye digitális jelet ad ki magából. Evvel nem lehet valahogyan operálni? Vagy inkább úgy kérdezem, gyártanak-e PC-hez olyan aktív hangszórókat, amik tudják a digitális jeleket fogadni? Vagy ehhez szigorúan modern erősítőre van szükség? Létezik olyan olcsó erősítő, ami megérné a beruházást? Továbbá, gondolom akkor félretehetem az aktív hangszóróimat, és venni kéne egy párat az erősítőhöz. Ez az egész mennyibe kerülne?

Hoppá, ahogy elnézem jó sokat kérdeztem. :Y Ha csak párra kapok választ már annak örülnék! Köszi

Aktív témák