Keresés

Aktív témák

• Dassler

őstag

válasz Mosqu!to #3961 üzenetére

Teljesen jó, ha DVI-n kiküldöd a videójelet és digit kábelen a hangot az erősítőnek. Minőség beli kül. nincs a HDMI-vel szemben.

• audi100td

nagyúr

válasz Mosqu!to #3961 üzenetére

Szerintem könnyebb lenne úgy elindulni, ha pl. AVX-en elmondod mit szeretnél és tanácsot kérsz, hogy legalább legyen egy kiindulópont, hogy mégis miket hallgass meg, milyen irányba mozogj.

Erősítőből meg szerintem vehetsz nyugodtan használtat is, sokat lehet rajt spórolni, ott is körül tudsz nézni apróba, akár még hangfalból is érdemes lehet használtba gondolkozni, mert sokkal jobbat kaphatsz ugyanabból az összegből...

• Dassler

őstag

válasz Mosqu!to #3957 üzenetére

Szia,

Először is érdemes lehet szakfórumokon (AVX, Surányi stb.- no reklám) kérdezgetni, vagy olvasgatni, ott rengeteg konfigurációt tudnakajánlani, mert ugye erősen nem mind1, mint mivel párosít az ember, ill. itt kereshetet bazsi1000 - aszem - nevű jóembert, ő is nem régen járt hasonló cipőben és szintén e-zene+házi-mozi és talán a szobaméret is hasonló volt. A tapasztalatai sokat segíthetnek. - Szerk. látom már megelőztek, amíg itt pötyögtem :)
    Szerintem: 20 nm hangtechnikai szempontból nem nagy szoba, így mindenképpen maradnék az 5.1 megoldásnál. Mivel vegyes (zene - mozi) használatra lesz, akkor előre mindenképpen toronyhangfalakat pakolnék. blu-ray HD filmek játszanának? Csak azért kérdem, mert akkor picit más a leányzó fekvése, tekintve, hogy PC a forrás. A legegyszerűbb megoldás kábelezésre a HDMI, viszont ilyen kimenet PC esetén csak a legújabb generációs VGA-kon van. Ha ezzel nem rendelkezel, akkor külön kell a video ill. a hangjelet kiküldeni. Zenénél egál a hangkártya, ha digit (koax vagy optikai mind1) kábelen küldöd ki, mert akkor egy az egyben átküldi az erősítőnek a jelet és az erősítő dekódol, filmeknél szintén ez a szitu, csak be kell állítani a kimenetet a hangkártya menüjében. Aztán az erősítővel kell gyakorolni, ha mondjuk nem 5.1-es filmet is 5.1-ben akarsz hallani (avi stb) bár véleményem szerint ez elég érdekes emgoldásokat szül. Aztán a videó jelet egy másik madzagon kell kiküldeni a képmegjelenítőre, ami alapból ugyebár a monitor, épp azon is leet nézni a filmet, bár nem ugyanaz, mintha egy nagyobb tv-n vagy projektorral teszi ezt az ember. Te hogy tervezed? Külön tv, vagy monitor? Nézési távolság?
    Szóval ha nem kell a HD hang, akkor érdemes megnézni a nevesebb márkák utolsó nem HD-s modelljeit, elég jó áron hozzá lehet jutni (H/K, Denon, CA stb.) most szokták mondani - szép magyarsággal -, hogy elektro zenére x vagy y márka inkább ajánlott, olvasgass vissza pl ebben a fórumban is, akkor találsz infót, de én tartom magam ahhoz, hogy a kedvenc 2-3 számoddal el kell menni meghallgatni - nem mp3 meg stb, rendes audio CD anyaggal -. Ha kell a HD, akkor az kicsit drágább, de a szoba méreteit figyelembe véve a belépő modellek tetejéből lenne érdemes válogatnod, ami inkább a 100-hoz van közelebb, de lehet olcsóbban is találni néhány modellt (Yamaha, Onkyo, Pio). Elektro zenéhez talán Onkyo-t Pio-t választanék.
    Hangfalnál is érdemesebb azért egy családnál megmaradni a hangzáskép miatt, a mély az lehet más. Itt is igaz, hogy minden márkának megvannak a sajátosságai. Olcsóbbak közül sokan a Heco Vita-t választják e-zenére. Ez sztem nálad is megfelelő lehet. - nekem személy szerint fakónak hatott, de én nem is e-zenét hallgatok :)
    Kb ennyi

• audi100td

nagyúr

válasz Mosqu!to #3957 üzenetére

Pl. itt lehet hogy hamarabb kapsz választ: [link] vagy itt: [link]

Én is ezek az oldalakon kaptam anno segítséget sztereó megoldásokkal kapcsolatban.

Aktív témák

Hirdetés