- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Thuglife
senior tag
válasz
Szabikaa20 #47478 üzenetére
40e-ért használt Polkaudio PSW-110et vagy KEF C4-et kaphatnál. De ha barkácsolni van kedved, tedd azt!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #47469 üzenetére
Szvsz csak fölösleges pénz és időpocsékolás, hogy ezzel szeretnél kínlódni. Ha vonz az építés öröme, nem akarlak lebeszélni, de túl sok értelme nincs. SAL tervek egyébként itt vannak. [link]
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #47471 üzenetére
subra ezer méretező program van,azt mondják elég jók.
neves hangszórót kell használni,aminek ismertek az adatai.
finomhangolást meg gyapottal el tudod végezni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #47469 üzenetére
sal.hu
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47427 üzenetére
Nem csak a méretével van baj. A létezik 30 centis mélyközép is.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47425 üzenetére
Már mondtuk, hogy az a JVC hangszóró egy mélyközép sugárzó, nem alkalmas szubbasszus hangok megszólaltatására. Már a 60 Hz alatti tartománnyal sem birkózna meg.
-
priusz
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #47414 üzenetére
Ez árban olcsóbb, hogy milyen minőséget képvisel azt nem tudom: [link]
(#47415) bajnokpityu : Nem én kerestem ilyet, én csak ajánlottam. Inkább keresnék egy használt sub-ot.
-
priusz
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #47411 üzenetére
Itt kapható: AudioNL
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #47411 üzenetére
Mihez kell neked ilyen? Ládát akarsz építeni?
Somogyiból illetve Mnc-ből láttam eddig ilyeneket (vagy itt), de azok nem túl komoly minőséget képviselnek általában, de nem tudok róla nyilatkozni. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47383 üzenetére
Léteznek, de nem otthoni használatra.
Ironikus válasznak szántam, amit maga a feltett kérdésed váltott ki belőlem, arra vonatkozott a fejet falbaverős szmájli.
A hangminőség nem az impedanciától függ, igazából nem is kellene foglalkozni ezzel az adattal. A topik első hozzászólásában is leírtuk. Remélem elolvastad! -
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #47378 üzenetére
Ugyan ezt a felállást hallottam,már mint onkyo 608 elac párosban,na az már ütős volt,persze kétszeres árban mint a heco.
Bár nemtom, neked milyen erősítőd is van?
Különbség nincsen,nem lehet közöttük,csak ellenállást jelölnek,de ajánlatos a 8 ohm.
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #47374 üzenetére
Heco-t halottam Onkyo-val,förtelem szar volt a hangjuk együtt.
Erőtlen,dinamikátlan minden egybefolyt,mintha nejlonszatyrot csörgettek volna a fülembe.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #47320 üzenetére
én baromálatja,megbiztam a csókában.dobozban vettem át,munkaidő közepén,és rendes akartam lenni,h ne fizessen parkolódijat..
tanulságos.és örülök,h nagyjából vissza lehetett csinálni,és csak a benyát buktam.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47317 üzenetére
Tévedés, a "széthajtás" kizárható, mert a kipróbálás során kiderülne.
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #47312 üzenetére
Ment privi.
Szerintem itt a fórumon azért vigyáznak a cuccaikra, és, hogy egy berendezés elmegy tíz évet gond nélkül, az szerintem magáért beszél. Ha nem vigyáztak rá azt látod, ha széthajtották, meg hallod.
-
lzs79
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #47312 üzenetére
na meg mi a biztosíték arra, hogy nem lett széthajtva.
főleg olyannak, aki nem ért hozzá -
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #47305 üzenetére
esténként egy 30éves hangfalat használok.lassan egy hete.műszakilag semmi baja,és nem is várható.selyem közép,magas,gumiszélű mély.
ellenben meglepő hangja van,meg is vettem,bár nem volt tervbe véve.ma az a hang minimum 3-4x ennyibe kerülne. heybrookos srácot megértem.nem világverő,de régen ebben a kategóriában valahogy jobban ment. heybrook azért anno nem az alsó kategória volt,inkább a középső. másik meg,h hogy régebben a közép tartományra koncentráltak. és ez jól ment.
lancerboy:fejlődik az.. bár sztem főleg az alsó kategóra. v
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #47300 üzenetére
Csak új érdekel?
A Monster elosztóiról kinek van tapasztalata?
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47300 üzenetére
A Controlokat könnyedén magaddal tudod vinni, mindegyik normális boltban hajlandóak bekötni, hogy összehasonlíthasd. Haverom Heybrookjait cipelte magával, amikor új hangdobozokra vadászott. Végül nem vett semmit, mert elérhető áron minden rosszabbul szólt a jó öreg HB1-nél.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47296 üzenetére
Eleve nem szerencsés monitorsugárzókat állódobozokkal összehasonlítani.
Az E80 hangminősége, hangzásvilága messze van a Control 5-étől. Döngetésre, házibulira megfelel, tiszta, természetes, valósághű hangokat alig képes kiadni.
Az ES már megfontolás tárgyát képezheti. Neked kell eldönteni, hogy a Control 5-höz képest mennyire tetszenek.(#47298) lzs79
Az Onkyo 609 hangzásbeli képességeinek felét sem használnád ki egy 60000 forintos hangdobozpárral, de még a 80 is karcsú, kevés. Hacsak nem extra akciós, vagy használt hangdobozokat veszel. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Szabikaa20 #47296 üzenetére
A Victa 501-et hallottam még 0km-esen 10percig kb (200ezer Ft-os Marantz stereon). Amennyibe kerül szerintem egy nagyon jó vétel, de itt valószínűleg közrejátszott az a nagy Marantz. Olyan teret csinált, hogy leesett az állam.
De ha választanom kéne ezek közül egyértelműen a JBL ES80-at vinném el. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47292 üzenetére
Szerintem az a jó a Yamahában, hogy még az olcsóbb cuccaival sem lehet "nagyot mellényúlni". Az olcsó dobozai szerintem megérik az árukat. Nem állítom, hogy nincs jobb, de ha figyelembe kell venni az árat, akkor nem sok vetélytársuk van.
-
törölt tag
válasz
Ha nem kell álló és szereted a JBL-t akkor JBL SCS178 oké lene: 5.1-es.
BécI: akkor viszont Az ES-t kellnee megcéloznia? -
BBéci
legenda
válasz
A Control 5, ahogy a neve is sugallja, stúdiómonitor, tehát nem csoda, ha jól szólnak. Azoknál rosszabbra ne válts!
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47285 üzenetére
Magnatot kerüld el messzire:fals adatokat adnak meg és nem is szolnak olyan jól.
Nem muszáj a Yamaha csak első körben adtam tippet. Árat nem irtál. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Szabikaa20 #47285 üzenetére
Attól még, hogy Yamaha az erősítőd egyáltalán nem azt jelenti, hogy Yamaháknak kell lennie a hangfalaknak, nálam: Onkyo erősítő, Dali hangfalak, Polk Audio sub.
Nézz körül itt, hogy lásd nem csak ez a 2-3 márka létezik, hanem ugyanannyiért vannak sokkal jobbak is, és utána nézd meg nálatok Szlovákiában mennyiért adják azokat a típusokat.: 1, pár ár
2, darab ár van megadva -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47268 üzenetére
Ns33 a hátsó hangfalai.
Jó ár érte,itt kb. 110 ezer. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Szabikaa20 #47282 üzenetére
Miért pont Yamahát akarsz venni? Nekem nem jöttek be a Yami alsó kategóriás termékei.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Szabikaa20 #47271 üzenetére
Vasárnap adtam el őket a hátsók kivételével. Fiataloknak kezdésnek jó, de nem leszel tőle elájulva. Inkább használtan valami.
-
spiky03
veterán
válasz
Szabikaa20 #47265 üzenetére
Nekem az RX-V365-re Eltax Silverstone 200-as frontok vannak rákötve, meg Eltax Millenium Centert meg Rear. Azokat elbírja.
De amit Sanci38 ajánlott az biztos más kategória.
De én az Eltaxokkal is megvagyok elégedve jelenleg. Yamaha NS-P280-as settet cseréltem le ezekre. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47265 üzenetére
Yamaha NS50 nem jó? NS P60 és NS33-al kiegészitve.
De választhatod bármelyik belépő ossztályt vagy jobbat, vagy szettet pl. Proson librát is. -
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #47216 üzenetére
Miért, mi a baja?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #47213 üzenetére
trafó:nah,azért nem új készüléket építenek.bár azt hittem, anno egy másik erősitőt hozott vissza Zoli,annyira döbbenetes volt a különbség. ott sunnyogtam,h hátha csak véletlenül hozta
-
spiky03
veterán
válasz
Szabikaa20 #47213 üzenetére
Hangfal tuningot általában.
Cserélik a hangfal belső kábelezését, kondikat, merevítenek ha kell meg szigetelnek is.
Ilyesmik. -
Thom!
veterán
válasz
Szabikaa20 #47210 üzenetére
nos ez egy másik szint, már lassan a levegőt is tuningoljuk
www.avx.hu/forum
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47178 üzenetére
Elég.
-
Toobee
veterán
válasz
Szabikaa20 #47037 üzenetére
"A Horn-on regisztrálod és máris 3év a garancia."
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46961 üzenetére
Beépített és nem beépített??? A Jamó hangszórója a doboz aljára van csavarozva, a membránja a padló felé néz.
(#46973) Szabikaa20
Általában javítja a hangzást.
Nem annyira, mint a Foq lapok. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Szabikaa20 #46965 üzenetére
Nem (legalábbis én nem tudtam), de nem is baj, így 100% hogy nem esik bántódása a hangszórónak.
Ne izgulj, egyáltalán nincs gagyi hatása annak a rácsnak, nagyon szépen odaillik.
Saját képek: átmeneti lapon, grániton A reflex nyílása alul van egyébként. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Szabikaa20 #46959 üzenetére
Ha újonnan tényleg jót akarsz venni a pénzedért, akkor ezt ajánlom: [link], nekem a nagytesója, 125-ös van. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
(#46964) Termi16
Elvinném szervizbe, ha van rá gari. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46959 üzenetére
Wellinget nem ismerem, Onkyót csak az ellenségeimnek ajánlok.
-
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #46924 üzenetére
Nekem is az első komolyabb erősítőm. A terv most az, hogy szépen összerakok hozzá egy jó szettet, amiben lesz annyi tartalék, hogy később esetleg egy magasabb kategóriájú erősítőre váltsak.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46892 üzenetére
Éppen a visszhang elkerülése érdekében kell 10 centis pontossággal beállítani a hangdobozok távolságát. Mindegyiket le kell mérni és azt megadni az erősítőnek.
Ha nincs semmi gebasz, az erősítő bemérő rendszere elvégzi ezt, ráadásul a szinteket is beállítja, amire az átlagos felhasználó, hangnyomásmérő műszer nélkül nem képes.
A fejlettebb automata EQ-k, a nevükben is benne van, frekvencia-korrekciót is végeznek, amit fülre lehetetlen megcsinálni, sőt, erre nincs is lehetőség.(#46893) spiky03
Nincs benne semmi ördöngösség, mindig megnézem, hány centit mért az automatika az egyes hangdobozoknál. Találkoztam 80-100 centis eltérésekkel, ami 4 m valós távolság esetén nagyon durva hiba. Valamint az is gyanús, amikor a korábbi 10 erősítő large-nak mérte a centeremet, a 11. smallra állítja. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46871 üzenetére
A Crown 660A tele van beépített védelmekkel, Valamit rosszul köthettél be, ha leégetted.
(#46874) Toobee
A Dune analóg 5.1 kimenetét összekötöd 6 db RCA kábellel a Sony 5.1 analóg bemenetével. Elég egyszerű. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46871 üzenetére
Véleményem szerint a Yamahád csatornánkénti teljesítménye elmarad a Crownétól. Ne azt vedd alapul, ami a műszaki adatai között szerepel.
Hangban a közelében sincs, még a Yamaha 6xx sorozat sem. Viszont a Crown 660A nem házimozi erősítő, hanem hatcsatornás végfok, multiroom rendszerekhez való.
A Totel bt. megjavítja. -
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #46846 üzenetére
Hát, lehet az lesz az. Bekapcsoláskor oké, de a scene váltásnál kicsit megijedtem, hogy most ez normális, vagy mi?
Amúgy elégedett vagyok vele, nekem ez az első AVR-em, eddig csak sztereo cuccaim voltak.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #46819 üzenetére
A Crown 660A-hoz képest hatalmas visszalépés az a Yamaha, már ami a hangot illeti.
(#46866) Toobee
A nagy Dunék 5/7.1 analóg kimenetével lesz HD hangod a mostani Sony erősítőn.(#46865) axwel18
A komolyzene valósághű megszólaltatása a legnehezebb feladat. Leginkább a rengeteg, egy időben szóló hangszer miatt. Ha maradunk a H/K-nál, minimum AVR 460 kell hozzá. -
madgie
titán
válasz
Szabikaa20 #46819 üzenetére
Jaja, én is azért agyalok nagyon rajta, mert félek, hogy ennek is meglódul az ára... a mostani 60k-s ár még relatív baráti érte és a használatija alapján elég pofás kis dög lehet (persze a használatiból nem derül ki, milyen hangja van)
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #46726 üzenetére
Hát ezek valamelyikével biztosan jobban járnál.
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #46723 üzenetére
Hát igen,nem ismerem az asztalaosipari ismereteidet,de az anyagár magában nem olcsó,MDF,ragasztó,festékek és még akkor hozzá a gépek,hangszórókészlet amit bele akarsz építeni az elég karcsú szubnak.
Erősítőkérdés is elég kacifántos, monót kellene szerezned vagy építeni hozzá,vagy 2 hangszórós szub vagy 2db doboz.Jobban jársz valami használt olcsóbb aktív szubbal.
-
python1
veterán
válasz
Szabikaa20 #46719 üzenetére
Én azt javasolom,hogy vegyél készen nem biztos,hogy olcsóbban ki tudod hozni meg sok vele a szarakodás,én személy szerint készítek magamnak de az más kategóriát fog képviselni.
Készítettem már pár hangfalat,olcsóé nem lehet jót gyártani,meg nem is érdemes.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest