-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bobyjack #62731 üzenetére
Ha jól tudom, abban nvidiás videókártya van...olyat már nagyon régen állítottam be...nvidiás topikban kérdezz majd rá...
Atinál kell képet küldeni az erősítő felé (nvidiánál is kell)
Kell egy hdmi audio driver is.
Vezérlőpultban, a hang beállításoknál, ha nem a hdmi az alapértelmezett, akkor azt azzá tenni és ott beállítani, hogy 5.1 hang legyen. Akkor az erősítőn PCM felírat lesz (és 6 doboz jelzi a hat csatornát).
Lejátszókon meg engedélyezni kell SPdif-et, akkor nem a gép kódol ki, hanem az erősítő...nekem úgy jobb a hang.. -
BBéci
legenda
válasz
Bobyjack #62717 üzenetére
Abban a cikkben súlyos tévedés szerepel.
"Viszont azt nem árt tudni, hogy csak a tömörített hangformátumok átvitelét támogatja a technológia, tehát a nagy bitrátájú tömörítetlen szabványokat, így például a Dolby TrueHD-t vagy a DTS HD Master Audiót nem."
A Dolby TrueHD és a DTS HD Master Audio is tömörített. Az tény, hogy a tévékből olyanokat nem lehet semmi módon kinyerni. Viszont a Dolby Digital és a DTS kimegy ARC-n és optikain is, sőt, a sima monó és sztereó is.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Bobyjack #62721 üzenetére
Szerintem így nem nagyon fogsz választ kapni! Röviden tömören fogalmazz mit szeretnél!
Egyszer át akarod vinni a hangot az erősítőn (ezt megtalálod az UM-ben hogyan továbbítja)
Azután meg nem?
valamelyik kiválasztott inputra (pl HDMI2) bedugod a laptopot, outra a TV-t. A távirányító gombjával vagy az input selector tárcsával kiválasztod a DVD, vagy akármelyik bemenetet, majd a a távirányító signal sel gombjával kiválasztod, hogy melyik fizikai bemenetet akarod (értelemszerűen nem OPT1-et hanem a HDMI2-őt) társítani hozzá.Olvasd el az erre vonatokozó felhasználói útmutató 18-19 oldal itt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged