- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szly01
csendes tag
Szerintem (figyelembe véve az AVR-ek teljesítményét) az LCR-re bőven elég lenne 5-600 w-os táp. Nem sok hangfal bír többet. Nekem 2 Atmost és a centert hajtotta az 500 w-os táp, de mint írtam, szabadon variálható a két külön egység a végfokban.
pithon1 igen, a DIY öröme sokat számít (ezért is építettem ultimax-ot, ill. most egy micro Marty adja a mélyszekciót) -
szly01
csendes tag
válasz
ctrlaltdel13 #178738 üzenetére
Nincs, csak amit az Anthem mért.
Sokakkal ellentétben én a sub megépítésében és a filmnézésben lelem az örömöm, a görbék hidegen hagynak.
Amennyiben valakit érdekel, szívesen látom egy bemérésre (kv, sör, süti ellenében)
Nem hiszem, hogy sok Marty sub lenne kis hazánkban.
Hallom és érzem, hogy sokkal komolyabb produkcióra képes a Reference.
A gyártmányt majd megnézem, a Soundimports-tól van. -
szly01
csendes tag
válasz
denesdr #178733 üzenetére
Ezt saját példámmal tanúsíthatom, igaz, csak 15"-ban.
A korábban épített zárt UM 15 is magasan jobb volt, mint a gyáriak többsége (ár-értékben meg pláne), a most már bejáródott refis Micro Marty 15"-os HO Reference driverrel köröket ver arra is.
A külső méreteik pedig pár centi eltéréssel egyformák. -
szly01
csendes tag
válasz
ctrlaltdel13 #177836 üzenetére
Igazad van.
Amennyiben végigolvassa valaki, kitűnik, hogy a legnagyobb gondjuk az amcsiknak, hogy nincs olyan üzlet, ahol méretpontosra leszabnák az MDF lapot.
Aztán meg nekiállnak szegelni, mint a házakat szokás náluk.
Az enyémben csak a hangszórót rögzítő csavarok vannak, semmi más. -
szly01
csendes tag
válasz
Tamoo #166271 üzenetére
Külföldön mindenhol 250 Euro-ért hirdetik, (cirka 90 eFt) de kétlem, hogy lenne már készleten. 3 éve, amikor én vettem, hónapokat kellett rá várni.
Zárt mivolta miatt nem érzékeny az elhelyezésre, kompakt és mégis nagy membránfelületű (THX Select minősítés)
TAMOO, Te hallottad, az Ultimax-al fergeteges mozit csinál. Ahogy egy barátom mondta "lőni, azt nagyon tud"
Zenére meg AVR után kötve a többszörös árú konzumer márkák is karcsúak.
Rövidesen megválok tőlük (felszámolom a mozit) az új gazdájuk nem fog csalódni, pláne annyi pénzért. -
szly01
csendes tag
válasz
BBéci #162281 üzenetére
Amikor Tamoo nálam járt meghallgatni az Ultimax-ot, rohant haza megrendelni az övét.(no, jó, nem, mert akkor már megrendelte
)
Látva a Phyton által készített dobozt biztos vagyok benne, hogy csak a Mester fantáziája szab határt a kinézetnek.
Az általam, általunk készített láda hangja véleményem szerint eléri, vagy talán meghaladja egy SVS SB4000 szintjét annak árának kevesebb, mint a feléből.
A JL árának meg kb. a hatoda. Szerintem nincs az az összehasonlítás, amikor valaki azt mondja, hogy 6x-os, de akár 2x-es hangminőséget hall.
Amíg valaki nem hallott egy Ultimaxot, addig nincs értelme vitázni róla. Szigorúan SZVSZ! -
szly01
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Keresek olyan fórumtársat, aki Angliában él és tudna segíteni készülék állvány beszerzésében és hazaküldésében M.o.-ra.
Köszi!
-
szly01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #72519 üzenetére
Köszönöm a tippeket, de az 5.1 szettre gondoltam a 200 e Ft keretet. Ez így is kb. 4x annyi, mint amennyiért a JBL-t el tudnám adni. Az itt a fórumon is többször van ajánlva, mint jó belépő szett, szeretem is. A 4x árért szeretnék továbblépni, az említett Proson mellé akár újban is lehet subot tenni, (PSW 110, R10) ami belefér a keretbe. Nem célom a nagyon magas színvonal (ennyiért nem is lehet, de ne kövezzetek meg érte), ennyit ér meg nekem. Nem ragaszkodom hozzá, de ennyire nem ajánlott pl. az említett Proson?
-
szly01
csendes tag
Sziasztok!
Éppen 3 éve nagy megelégedéssel használok egy Onkyo 508 erősítő- JBL SCS 178 szettet, igen nagy részben az itteni hozzáértők tanácsait követve.
A nappali kb. 25nm, amiből a mozira használt tér 10 nm. Sajnos engem is elért a vezérhangya (főleg, mióta már én is projektoron élvezem a filmeket) a továbblépést sugallva. Erősítőt egyenlőre nem cserélnék, meg vagyok vele elégedve. Felhasználás kizárólag mozi.
A berendezés adottságai miatt csak monitor hangsugárzók jöhetnek szóba és árban sem igazán akarok elszállni. Amit pl. kinéztem: http://www.streamaudio.hu/proson-stadium-6-5-0-as-hazimozi-hangfal-szett és hozzá egy illő mélynyomó (ez képlékeny, ötleteket várok). Árban kb. 200 e Ft az össz. keret.
Van-e értelme ilyen szintű cserének, vagy maradjak a fenekemen és csak komplett rendszer cseréje ildomos?Előre is köszönöm a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest