- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imi4199
tag
válasz
MasterMark #190044 üzenetére
Mint volt AVR-3806 tulaj röviden szeretnék hozzászólni. A 3806-on valóban 1.1-es HDMI volt, de az a 7.1 PCM jelet átvitte, nem csak a képet. A BD-lejátszó (PC is a megfelelő lejátszóprogival - akkoriban talán PowerDVD) "kibontotta" a TrueHD/DTS-HD csomagot PCM-be, azt kezelte az erősítő. Szerintem a kolléga erre gondolhatott.
-
imi4199
tag
válasz
python1 #189237 üzenetére
Nincs gondom azzal, hogy méreget, engem néha az zavar, hogy sokan "szentírásnak" tekintik a mérési erednényeit, a szubjektív végeredmény tekintetében összezavarva az átlag felhasználót, aki emiatt nem hallgat meg olyan készüléket, ami vígan kiszolgálna az igényeit.... Ha soha nem hallgattam meg volna azt, amire ő azt mondja, hogy méréstechnikailag nem jó, akkor nem sok készülékeóre lettem volna kíváncsi élőben...
-
imi4199
tag
Mint Rz 50 tulaj írok. Ezen az egy felkapott teszten kívül máshol nem írnak rosszat a gépről. A teszthez tartozik egy fórum is, ahol (a vége felé) boncolgatják, hogy az év végi DLBC-s firmware ezt a problémát is megoldotta... Más fórumokban szintén téma ez. A firmware leírásában erősen erre utaló infók vannak.... Mint tulaj nyilván követem (a DLBC kapcsán is van még nyitott kérdés, már csak ezért is) én is. Visszamérésről, visszaigazolásról még nem olvastam sajnos, nyilván előbb-utóbb az is meglesz. Nekem nem érzéketlen és nem 4 Ohm-os hangfalaim vannak hozzá, de nincs is a géppel hiányérzetem. Van fórumtárs, aki már hallotta, ha olvassa, lehet megerősíti. Anno meghallgatás alapján tetszett meg a készülék, ha van rá lehtőség érdemes meghallgatni valahol bekötve, beállítva.
Kicsitt Offtopic, hogy az ASR jót Arcam-ról, NAD-ról még nem írt, de ha meghallgatja valahol az ember, akkor eléggé meglepődik azon, amit hall.... Ezért minden tiszteletem ellenére (...), fenntartással olvasom a tesztjeit. -
imi4199
tag
válasz
Quetz #187726 üzenetére
"- Abban igazad van, hogy a licensz díjakat is nézni kell, illetve a D+M csoporton kívül is van élet, de az Onkyo/Pioneer céget már annyiszor temették, meg jöttek csőd hírek, hogy inkább a D+M-ben hiszek."
Akinek halálhírét keltik...
Éppen a napokban jelentettek be új modellt, az RZ 30-at, DLBC-vel, amit utólag megkap az RZ-50 is....Ahogy előttem szólók írták, ugyan azért a pénzért erősebb techinkát ad az Onkyo/Pioneer, ezt megtapasztaltam...., érdemes meghallgatni....
-
imi4199
tag
Szia! Bocsi, hogy belekotyogok. A REW Alignment Tool-ban én is sokat szenvedtem anno, mire rájöttem, hogy EQ-nélkül jobb/kell őket összelőni (ha jól összedolgoznak, akkor az egyik kiemélését/kioltását a másik kompenzálja, de EQ-val ezt nem látod....) és utána közös, egyforma EQ-t nekik.... Próbáld ki, biztos van olyan nyers mérésed is...
-
imi4199
tag
válasz
rudi77 #181339 üzenetére
A szintaktikád jó, a csatornák 7.1-ben így néznek ki:
"Now in JRiver you use Mix Channels to copy and create the active crossovers. Here is the channel order for 7.1:
1-Left
2-Right
3-Center
4-Subwoofer
5-Rear Left
6-Rear Right
7-Surround Left
8-Surround Right"Tehát az is jónak tűnik.
A JRiver beállításokban beállítottad a 7.1-et? Ha nem stimmel a konfigban megadott a menüben beállítottal, akkor lehet megmakacsolja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest