- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Vikthor #85867 üzenetére
Adott cég történetének? Minek?
Mert ha elmegyek valahova hallgatózni és ott van egy hangfal/erősítő/... amiről kb nem is hallottam, vagy valami kisebb cég terméke, esetleg diy cucc, akkor ott mit csinálsz? Elszaladsz? Hogy márpedig te ezt nem is láttad és nem is akarod meghallgatni, mert nem gugliztad ki?
Ááá nemár... Hagyjuk ezt plz... -
Ribi
nagyúr
válasz
Vikthor #85831 üzenetére
Mert qurva sok dán szótár van így elfekvőben otthon és a sztaki is bővelkedik dán fordításokkal. Legalább olvasnád el, hogy miről van szó mielőtt okosakat írsz.
De látom megint megy a félrebeszélés.
Itt mindenki a világ összes nyelvének kiejtéséből perfekt, szóval nincs mit tenni -
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #85270 üzenetére
A 7.1-el az a gond, hogy nagyon megdobja a rendszer árát és nem vagyok arról meggyőződve, hogy annyival jobb térérzetet hozna. Ki kéne próbálni. Nekem a nappali elég pici, nem is tudnám elhelyezni megfelelően.
Vannak 7ch végfokok is
Kedvezőbb áron is.
-
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #85208 üzenetére
Viktor, próbálj ki egy komoly 5ch végfokot, a jelenlegi hangfalaiddal is hallani fogod a különbséget. Azt gondolom, hogy sokkal nagyobb előrelépés lenne a végfok, mint egy másik szintén feslőkategóriás integrált HT erősítő - természetesen a ráfordítás sem 20e lenne, hanem min. 10x annyi -. Az erősítőd nagyon jó cucc, egy hasonlóan jó erősítő nem biztos, hogy előrelépés lenne vagy nem olyan mértékű, mint amire esetleg számítanál. Kíváncsi lennék, hogy vakteszten hány aktív hifiző tudná megkülönböztetni a 4308-at a 4310-től, pláne azt, hogy melyik a jobb. És a jobb is egyéni preferencia, de egy komoly 5ch végfok egyértelműen jobb eredményt hozna. Én azt gondolom, hogy a legnagyobb előrelépést a power amp hozná, nem a hangfalak cseréje. Egy komoly végfok meglepetéseket okozna a mostani hangfalaiddal is
Természetesen még sok terület van ahol javítani lehet: forrás készülék csere, hangfalcsere, komolyabb kábelezés (táp, interconnect, hangfalkábel, elosztó), jó installálás. A megfelelő elrendezést sokszor az teszi lehetetlenné, hogy legtöbbünknél a nappaliban van a mozi és nem lehet ideálisan elrendezni a dobozokat. Pedig a telepítéssel lehet ingyen javítani a hangon. Illetve azt látom, hogy sokan elhanyagolják a forráskészüléket.
Most én is ebbe az irányba megyek, előfok és végfok. Azért, mert egy igazán jó végerősítőt nem kell lecserélni, csak az előfokot és a forrás készüléket. Szóval csak egyszer fizetsz ki sok pénzt a végfokra és nem buksz minden cserénél egy marék pénzt.
Sorry, hogy ilyen hosszú lett.
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #85189 üzenetére
Sztereó vagy többcsatornás végfokra gondolsz?
Mint ahogy (#85190) Tamoo is írta, a jó többcsatornás végfokok egyáltalán nem olcsóakSzerintem elég csak a frontokra a jó végfok, a center ill. a surround hangfalakat a Denon is jól el tudja látni, hisz a frontok meghajtása már nem fog elvenni a "kakaóból".
Sztereóra egy ilyen végfokot el tudnék képzelni otthon: [link]
Vagy egy ilyet: [link] -
Pepszi
tag
válasz
Vikthor #85185 üzenetére
Bár valószínűleg 5xxx és 7xxx marantz-ot nem érdemes összevetni, de én 5006-osat cseréltem 3808-ra és jobban tetszik a denon karaktere. A marantz valahogy túl finomkodó volt, a denon is hozza azt a részletezést, de ahol kell ott ütősebb/dinamikusabb. (tudom igazából ez a kettő sem egy liga)
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #85185 üzenetére
Inkább próbálj ki egy végfokot "ráakasztani" a 4310-es PreOut kiemetére, és azzal meghajtani a frontokat
Garantálom, tetszeni fog (én kipróbáltam az apósom 35 kg szeteró végfokával, és leesett az álam - az új hangfalak után egy jó végfok lesz a követekező, amit be kell szereznem).
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #84899 üzenetére
Canton, de hogy milyen típusú pontosan, nem tudom...
Lacielvtars
Nem akarlak megbántani, de amit most vettél, az is kb. hasonló minőség. 245 Ft/méter áron szárítókötelet adnak. Majd a nagy öregek ajánlanak egy jobb kategóriát ehhez a típushoz, amit érdemesebb meghallgatni. Nagyon sokat számít a hangfalkábel minősége is. Kb. 1.000-1.500 Ft/méter áron lenne érdemes nézelődni. De majd jön Sanci és segít. Én 7.000 Ft/méter áron találtam kábelt (frontok és center), amire azt mondom, hogy igen, tetszik.(#84902) Lacielvtars
Szívesen!Hidd el, fog rajta dobni.
Neked is ajánlom a KáCsa audiót. Nagyon korrektek, mindig van akció náluk és el tudsz hozni kipróbálni kábelt.
-
-
törölt tag
válasz
Vikthor #83422 üzenetére
Örülök, hogy végül nekiálltál legalább ennek, követendő példa, pedig ugye először hitetlenkedtél... mennyivel előrébb lennék, ha mindenki legalább ennyi fáradtságot venne és kevesebbet beszélne levegőbe. Lehet csacsogni hülyeséget, én is megteszem, előtérbe helyezni saját ízlést másokéval szemben stb, de tapasztalat nélkül hányni mindre, az nem OK. szvsz.
(#83431) eboostr
Nem értek a technikai részéhez, ahogy a szoftveres 3D LUT készítéshez sem, nekem a végeredményhez ugyanúgy szakember (hozzáértő) segítsége kellett. Szerencsére vannak nálam sokkal okosabbak,
de szeretném megtanulni, ahogy egy colorimeter vásárlásán is gondolkodtam már, végül is egy életre veszi az ember, ma már túl drágának sem mondható.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #83402 üzenetére
Innen még egy lépés a Server, optimalizált Server - minimal server mód, de sztereón többet hoz, mint mozin, mérlegelni kell mennyi időt, energiát érdemes beleölni. Képben még könnyen lehet előrelépni, pl HTPC szín-klibrálás/menedzsmenttel. Tömören: kalibráltatod a megjelenítőd, annak képprofilját madVR kompatibilis 3DLUT fájlokká alakítva megeteted a rendererrel, ezután a HTPC-program-megjelenítő összedolgozva, tökéletes átjárású színterében mozog. (Egyszerűen hangzik, de az életben nem az, olyan kalibráló faszit érdemes keresni, aki legyártja helyetted, te csak a késztermékkel konfigurálsz. Argyll cms és egyéb csavarokra, megjelenítő tulajdonságokra is akkor van értelme kitérni, ha megvalósul a folyamat) Ennél természetesebb képminőséget ma nem nagyon lehet elérni, túlzás nélkül érdemi (színhelyes megjelenítésre képes) megjelenítőt feltételezve azt kapod a HTPC-d segítségével, amit a rendező/operatőr a BD-re álmodott, maga előtt látott. Akár több-k dollár/eurós videó processzorok minőségét is képes hozni, vagy lehagyni. Más kérdés, ha valaki képjavítós, hogy ne mondjam VXP-s, Darbee-s, RC-s moszkitó zaj-szűrős, élkiemelős képet szeret nézni... Kérdés ugyanaz, mint hang esetén, mennyi időt, energiát érdemes szánni mások számára hangyafasznyi különbségekért, pl kalibrált megjelenítő+BD50 és egy magasabb algoritmusú chroma upscaling.
Pont néztem az Extremely Loud & Incredibly Close c. filmet. Micsoda természetes színeket kapott, a külső jelenetek szemkápráztatóak, nagy pozitívumként nincsenek elcseszve a belső térben játszódó jelenetek, sehol pirospozsgás, sárgásra színeződött arcok. OK, nem szokásos mozis transzfer, nyilvánvalóan a realitás volt a cél, ennek ellenére a steril filmek között eszement minőség.
-
Toobee
veterán
válasz
Vikthor #83402 üzenetére
Masodik rendszernek rakj fel egy szervert. SSD-rol par masodperc alatt atbootolsz, ha zenelni szeretnel. Arra ne rakj fel semmit, csak egy JRivert. Driverbol is bekenhagynek mindent, csak azt tennem fel, ami nagyon kell. Lemennel minimal server modba, majd egy msconfigos inditassal menne a river, vagy mondjuk XBMC. Szerintem annak jobban csipned a zsiros, erzelmes hangjat, bar alul kisse dunnyogos.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vikthor #82893 üzenetére
hát azt kell mondanom hogy tűrhető, de azért elég meleg
főleg amikor ilyen kánikula van
klímát azért nem vennék hogy az erőlködő ne legyen meleg
de a véleményed köszönöm.
max lehet kreálok rá egy ventit egy usb kábelel és az tolja bele ilyen melegben a levegőt
semmit nem teszek a tétjére és így ki tud jönni a meleg levegő, de nem szeretném hogy elszálljon, tól jól szól ahhozszerk: viszont ez a kipucolás/tisztítás jól hangzik, hátha segít majd rajta
bár nem igazán tűnik nagyon koszosnak/porosnak, de biztos ami biztos elven, meg fogom lesni -
BBéci
legenda
-
törölt tag
válasz
Vikthor #82837 üzenetére
Az új
XBMCKodi 14 FFmpeg 2.2.4 kodek támogatást kap, ez magával húzza a h.265/HEVC és VP9 lejátszást, 4k szintúgy. Tudni kell még, hogy ha kalibráltok és madVR alatt eddig 3D LUT profilt használtatok, az FFmpeg szintén képes kezelni 3D LUT profilt. Ha együtt integrálódnak az új Kodiba, isten sem menti meg a legtermészetesebb képminőségű lejátszó címtől. Videofileknek ez egy újabb, nagyon jó hír. Természetesen annál jobb nem lehet, mint az MPC/madVR+LUT hármas, de nem lesz szükség külső lejátszóként a meghívására. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Vikthor #82820 üzenetére
ja meg gondolom torrent stb.
Ez minden csak nem kihegyezett HTPC ... hiába van benne erős HW, az én "kihegyezett" 60-70e-t érő gépem valószínűleg veri. Kiherélt win8+CAD, HDD nélkül... a kizárólag legszükségesebb dolgokkal. És még ez is messze van a tényleg kihegyezettől. -
xtremetuning
addikt
válasz
Vikthor #82778 üzenetére
Nem rosszak, de a csúcs szupertől azért messze vannak. Értsd az én koordináta rendszeremben.
Sajnos nem fogok tudni konkrét választ adni.
. De nem minden a hardver. Fontos a megépítés, belső kábelezés. Táp minősége. Vinyók felfogatása, és nagyon fontos, hogy milyen! vinyókat használsz.
-
válasz
Vikthor #82773 üzenetére
"mondjuk megnéznék egy PC + XBMC és egy Popcorn 410-es összehasonlítást otthon nálam, ugyanazokkal a kábelekkel és forrással"
Ennek az összehasonlításnak a végeredménye nagyban függ a PC hardvereitől. Így nem releváns a kérdés, mert lehet akár ugyanolyan, vagy jobb is, de sokkal szarabb is a PC-s lejátszás minősége, komfortja, az összetevők függvényében.
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #81271 üzenetére
DE hangminőségben nem nyernél semmit, ha a 4310 helyett átváltanál A100/4311 AVR-re.
Egyszerűbben is megtudod oldani a 3D kérdést: olyan forráskészülék (HTPC, BD lejátszó) kell, ami rendelkezik 2 db HDMI kimenettel, az egyik (HDMI MAIN) megy a TV-re, a másik (HDMI SUB) megy az AVR-4310-re.Én is így tettem
-
ricsik
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #79850 üzenetére
Nálam bevált a KáCsa KCS-HH, készítenek belőle 8 méterest is.
Dorian jól emlékszik, újonnan 50000 forintos, 15 méteres Profigold nem vitte át a full HD 3D-t. Az ugyanilyen hosszú KCS-HH simán. Most 12 méterest használok, amit rücskös burkolat nélkül készítettek, úgy könnyebb behúzni a gégecsőbe. -
Dorian
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #79856 üzenetére
Pont ilyen arányokkal vásároltam, csak olcsóbban vettem a drótot. Sokakat megkérdeztem, és a cinamonnál kötöttem ki. Kicsit színesebbé teszi a képet, azt mondják, De én a probléma kiküszöbölése miatt vettem aránylag drága hdmi kábelt. Nincs is gondom vele. Többeknek volt a kácsással 10méteren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Villanyszerelés
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- World of Tanks - MMO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest