- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
válasz
gyurczy #31384 üzenetére
Az a hangszóró kábel már nagyon drága nekem, abból a szükséges hossz kb. 42-45.000.-Ft lenne, ami majdnem egy havi fizetésem
Ezért is írtam, hogy az csak érdekesség, de esetleg be is vállalnám, ha jó; de most első körben az RCA kábelekre koncentrálnék
Egyébként a KÁCSA kábeleken is "túl vagyok", azokat is megnéztem, de ami ott is értelmes lenne, az a Silver Line széria, ami szintén jelentősen drágább a szükséges méretekben, mint az általam felsorolt 3 márka kábele.
Mellesleg ha már annyit költenék egy kábelre, akkor igenis a márka is fontos lenne, akármennyire sznobság is
Szóval továbbra is az a kérdésem, hogy a Acoustic Research ES-31; AudioQuest Alpha Snake; és a Profigold PROA5202 kábelek közül melyik a legjobb hangú kábel; vagyis melyik a legjobb választás?
A bónuszkérdés pedig, hogy milyenek az olcsó, ezüstözött JAMO hangfalkábelek? -
Toobee
veterán
válasz
gyurczy #30976 üzenetére
Meghallom, hogy Emo és végre más jut róla eszembe, mint régen. Jaj, de jó is volt ez a tegnap! Javíts ki, ha elírnám. UPA-2, USP-1, XDA-1, Dune Duo, meg Jamo (mondjátok: fúúúj. Milye van a fának? Levele) 607 valami elképesztõt muzsikált. Elvittem a kis Rotelt is, legalább kiderült, hogy nem azt kell legelõször cserélnem.
-
Toobee
veterán
válasz
gyurczy #30565 üzenetére
Szaros anyagszerkezettan. Csak az M5 ilyen nyugis. Máshol nem lehet ezt megcsinálni. Múlt héten egyik este Gyõrben volt nyomás. Az M1 beillene szlalompályának is. Kriminális, és ezt autópályának lehet nevezni itthon.
Sanci: a DVD lejátszót már eladtam. Filmet nem pazarolnék el 7"-ra, sorozatokat meg nem nézek szinkronosan.
-
Csabroncka
addikt
válasz
gyurczy #30186 üzenetére
+1
havi ezresért márt teljesen korrekt (2,5 millióig) ingóságbiztosítás köthető. Most én nem arról beszélek akinek saját lakása van, nyilván annak van a lakásbiztosításban. Én az albérletbe kötöttem, nem feltétlen villámkár miatt, félek, hogy a cuccok valakiknek megtetszene... -
Z_A_P
addikt
válasz
gyurczy #30124 üzenetére
Igaz amit irsz, viszont en nem igazan latom melyik masik pont lehett a ludas? A vinyo eleg gyors volt hozza, a CPU/GPU-t kizart hogy megfektesse, raadasul az MPC nem dekodol hanem csak passthrough tovabbkuldi az erositonek. Az egyeduli gyenge pont a kabeleb kivul sztem a vga hdmi resze lehet, ott nem tud atkuldeni ennyi adatot esetleg?
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #30006 üzenetére
Itthonról vennék használtat, külföldről nem szívesen.
(#30007) mp54
Értettem én, nem vagyok annyira lüke.De a lényegen nem változtat, keverhették a stúdióban is vacakul. Ki kellene próbálni a sokpontegyet egy jó rendszeren sztereóra alakítani.
Mindegyik CD-vel azt tapasztalod, amit leírtál? -
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #29834 üzenetére
Az első mondat érthető?
régebben sokan okoskodtak, h biztosan azért hallunk jobbnak egy drága elemet, kábelt, mert a drága=jobb a tudatalattiban. Hallottam 3x olyan árú cuccot,mint sajátom itthon, és gyengébb volt. Jé, nem volt vásárlási kedvem.Második meg egy megtörtént dolog. Mivel én pénzem sem végtelen, ezért ott spórolok, ahol tudok. Ha valami nem ad elég nagy többlet-élményt, árához képest,akkor nem veszem meg/eladom. Itt annyi a csavar, hogy a herot a nagy hangfalas láncomba vettem eredetileg, majd, amikor lecseréltem egy másikra, a kábel felszabadult, és ilyenkor a 2. láncba szoktam átrakni. Nem hozott semmi többletet itt, ezért eladtam, és filléres vezetéket használok itt, azóta is.
-
Ati 666
tag
válasz
gyurczy #29673 üzenetére
-Én nagyon is nyugodt vagyok(aki nálam nyugodtabb az már halott) ,ha az segítségnek számít ,hogy azt tanácsolják vegyek jobb hangfalakat meg stb ,akkor köszi ,de erre már én is rájöttem viszont sajnos anyagi helyzetem momentán nem teszi lehetővé ,hogy csúcs kategóriát vegyek mindenből(nem születtem gazdag családba.)
-Sajnos az van ,hogy a jelenlegi cuccomból kell kihoznom a legtöbbet ennyi. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #29531 üzenetére
Talán nem túlzás, ha azt állítom, mi ebben a topikban nem vagyunk mezei userek.
A mezei user nem tudja megkülönböztetni az MP3-at a FLAC-tól, de nem a hallása miatt, csupán azért, mert leragadt a mjúzikcenternél és le sem tölt veszteségmentes formátumokat. Házimozira vetítve, bögreszettje van, életében nem hallott valamirevaló rendszert és moziba sem jár. Hagyjuk Őket!Én is külön ösvényt alakítottam ki a kismegszakítótól, spéci elosztót és tápkábeleket használok, mert javítják a hangminőséget. Pontosabban, kihozzák a készülékekből a maximumot.
-
xtremetuning
addikt
válasz
gyurczy #29483 üzenetére
Direkt a szelektív olvasás ????
"Ami persze nem jelenti azt, hogy építsünk ki direkt gyatra hálózatot."Nálam 7 méter az ösvény és még az is csak egy sokkal komolyabb 2 méteres hálózatiban végződik.
(Transparent powerlink MM). És még ez sem a készülékekbe megy, hanem a PS Audio hálózati kondícionálóba.
A maradék 3 méter kábelem pedig a vetítőmhöz vezető 12 méteres kábel utolsó 3 méterét gazdagítja. Pedig az is a Ps Audióból kap színtiszta színuszt és állandó 233-235 feszt.De ez csak az én maximalizmusom. Cseppet sem követendő példa !!!
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #29458 üzenetére
Csak ki kellett volna jelölni a típusszámot és a Google keresésre kattintani.
Van nálam a szerelt változat is, de az nem 40 valamennyi, hanem 100000 Ft.
(#29453) tjojo
ELAC-ból a 240 BE széria lenne előrelépés.(#29457) SPEA
Ezen a szinten butaság, sőt, ostobaság újat venni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #29434 üzenetére
Dehogyis. Ide tanulni járok én is
De tényleg, hihetetlen mennyire elszaporodtak, szinte összes többi topicban az "ez nem lehet, mert ellenkezik fizikával". Az,hogy még az egyetem is kb alkalmazott középiskolás fizika,már elfelejtik.
Gyengébb orvosok mindent tudnak az emberi szervezetről. öregebbek meg ki merik mondani,h alig tudnak többet, mint a kuruzslók, és inkább statisztika/próbálkozás. van/volt pár orvos családban, mindegyik megbecsült, de ez úgy általános tendencia.
Aztán vannak a kereskedők, akiknek jó ez a ph, ingyéreklámnak. Nem gondoltam volna, h ki fogom valaha mondani, most rosszabb a színvonal,mint AVXen. Több értelmes tanácsot olvasok ott,mint itt. Egy éve pont fordítva volt.
Asszem azt kéne erőltetni, általánosságban, hogy egymáshoz járni, fülelni, több hasznunk lesz ebből.
Imént jöttem ismerős hifi tervezőtől. Asztalon 3 elvileg azonos készülék. Alkatrészeket kimértük 100Mhzs digitális szkóppal. Egyezett összes. Fülre meg nem elhanyagolható differencia. WTF. összes különbség annyi volt, hogy melyikben mennyi, és milyen a rezgéscsillapitás. Magam leléptem, többiek ott maradtak, azóta is méregetnek, hátha megtalálják,mi okozza a difit.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
gyurczy #29420 üzenetére
Pontosítok: gyári kialakításában nem cserélhető...
Láttam már "moddolt" készülékeket, amikor IEC aljzatot építettek a CD lejátszó vagy éppen erősítő hátuljára.Eredetileg is az volt a tervem, hogy veszek egy régebbi típusú HM erősítőt olcsón, és ha megvannak a hangdobozok, utána lépek fentebb erősítő téren.
Köszönöm szépen a felajánlásod, de most már inkább gyári állapotában adom majd el az erősítőmet.
-
törölt tag
válasz
gyurczy #29265 üzenetére
Mint a tápkábel, mint a hangszórókábel mint az interkonnektek kábelek váltóáramot vezetnek. De úgy tudom hogy az egyenáramnál is egy bizonyos szintig a külső rész vezeti az áramot az elektromos megosztás miatt mert ugye a negatív töltésű elektron taszítja a másik negatív töltésű elektront és mivel a fémekben a fémes kötés miatt az elektronok szabadon mozoghatnak így egy pontig a vezető keresztmetszetének középpontjan a feszültség értéke 0. Természetesen az áramerősség növekedésével már betelitődik az atomok közti tér is az elektronokkal. És 1 bizonyos ponttól már akkora az elektronsűrűség hogy a vezető minden belső pontját egyformán telitik kívül pedig megnő az elektron mennyisége a szigetelő határán a felületi feszültség miatt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #29087 üzenetére
Bacsi. Viszont hallottam egymás mellett i30at, a30at. I30 jóval gyengébb. Digitális erősítő, a maga furcsa darabossagaval. Sajnos elacok gyorsak, nem való hozza . persze tudom, mérve jobb a digi, meg primare rá is feküdt a témára, de akkor sem szeretem oket. Human erősítő sem jo elachoz.
Simán lehet a márka mozikombajn ja jobb vele.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #29067 üzenetére
Mennyivel jobb a Furu? Sokkal! Ráadásul itthon baráti az ára, mert szinte egész Európában 3200 euróért adják a 2x3 méteres változatot. [link]
De a különbséget a Norma Revo IPA-140-hez kötve lehet igazán meghallani, nem pedig 5-600000 forintos házimozi erősítőkkel, amikkel használtam. Majd' elfelejtettem, a Primare SPA22 is egészen szépen megmutatta.Subkábelek között sokkal nehezebb meghallani a különbségeket. Természetesen nagyon jó, sőt, szuper az a drága drót, péláne Velodyne SPL 1200 Ultra mélyládához, de erős túlzás, azért írtam az előbbi megjegyzést.
(#29068) ALYRA
Semmitől nem függ! A THX tanfolyamon is azt tanítják. Synthesis Project Array például be sem kalibrálható egy szubládával, kettő kell hozzá, pedig a frontsugárzókban 35 centis a mélysugárzó. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #29061 üzenetére
A maga nemében az is jó, ami olcsó, de 2100 eurós erősítőhöz és félmilliós hangdobozpárhoz nagyon karcsú a 3500 Ft/m áron kapható hangszórókábel. Nem hiszem el, hogy ez bárki számára kétséges lehet.
Ökölszabálynak tekinthető, hogy a rendszer árának 15-20 százalékát kell kábelekre költeni. Ennél többet is lehet, nem kidobott pénz.
Azt pedig soha, senki nem állította, ugyanis marhaság, hogy az ár növekedésével egyenesen arányos a minőség javulása. És ez nem csak kábelekre vonatkozik.(#29065) Kittosz
Mindkettő megfelelhet, de Y-t csak akkor vegyél, ha nincs a mélyládán dedikált LFE bemenet.
Feltétlenül próbáld ki, mielőtt megvennéd!
Nálam most olyan kácsás van bekötve, aminek métere 60000 Ft, de messze nem annyival jobb az általad linkelteknél, mint amennyibe kerül. Használom, mert adták. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
gyurczy #29061 üzenetére
Nem mindig egyenesen aranyos, vagyis ami drága nem mindig a legjobb.
Viszont az esetek többségében egy drágább kábel jobban megtudja mutatni egy rendszer hangját, mint egy olcsó drót, ami csak lefogja.A Supra jo kábel, a Kimber még jobb.
Ha lesz használtan veszek a hm lánchoz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #28967 üzenetére
Nekem jelenleg két koax kimenetem is van pc-ről. Egyik az alaplapról kivezetve, másik pedig egy audigy2 ... jelenleg az alaplapit használom, de nem tudtam egyértelműen eldönteni melyik a jobb. Sajnos 4m kábel kell az erősítőig.
nem tudom ez mennyit ront nálam.
Én is fontolgatom htpc építését.
Amit még fikózok/filóztam, hogy veszek használtan valami esi vagy audiotrak maya44 kártyát, hátha annak hallhatóan jobb lenne a koax kimenete. Bár valószínűleg nem venném észre a különbséget. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
gyurczy #28783 üzenetére
Nem tudom mozi szinten mekkorát lépnék előre egy emotiva párossal, de ott már ugye szóba jön 4 pár kiváló ic kábel, két tápkábel, továbbá ha nagy lenne az ugrás, akkor a focal 8xxV 5.1-em lenne kevés, aztán kezdődik minden elölről, csak most már magasabb árcédulával.
Ha viszont nem lenne akkora előrelépés, akkor felesleges az 1 éves erősítőmet gombokért eladni, továbbá a fentebb említett plusz kábeleket megvenni.A sztereo része nem érdekel, arra van más.
-
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #28639 üzenetére
Az kettős kábelezés lenne, aminek semmi értelme, próbáltam a Kimber TC-vel. Most lusta vagyok lefényképezni. Sima lapos tetejű a csavaros kupakja, nincs rajta lik.
(#28642) MALK
Az erősítő lenne 38 pénz? Annyit éppenséggel megér, kezdő rendszerhez elfogadható a minősége. -
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #28512 üzenetére
Ebbe kukkantva mit mondanál? Az a lényeg, milyen hatása van a hangra és a képre. Nem mernék változtatni rajta, de egy hozzáértő megteheti, ha képes visszaállítani 100 százalékosan az eredeti állapotot.
(#28513) spiky03
Nyugodtan kiírhatod, nem titok. Karácsony előtt én is megtettem.(#28511) lemmy9
Ez a normális hozzáállás, pontosan így gondolom én is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest