- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Valaki erre?
Kábelszakértők előnyben -
klepto
addikt
Én őt ajánlanám: [link]
Nekem is ilyen van, és nagyon élvezetes hangja van!
Írom ezt úgy, hogy a közvetlen elődje egy NAD volt, de volt már Onkyo-m a nagyobbacska kategóriából, Pioneer-om (LX60) ami a legjobb volt eddig, Sony-m, Marantzom, Panasonicom, és Yamahám is.
A sorrend nálam a Digi Pana (ez már régi játék, HDMi sem volt rajta), Pioneer, Denon, Marantz, Nad, Onkyo, régebbi Denon, Sony és végül, de nem utolsó sorban a Yamaha, aminek a hangjára már nem emlékszem.
Ami tény, a Pio óta ez a Denon a legjobb erősítőm; pedig nagyon féltem tőle, mert volt már egyszer egy régebbi Denonom, de az eléggé lapos, erőtlen, és unalmas hangú volt. -
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni egy esetleges kábelcseréről.
Jelenleg Klotz gyári RCA kábeleket, és Proel hangfalkábeleket használok.
Az erősítőm egy Denon AVR-2113, a forrásom egy Tangent Exeo CDP CD játszó, egy Marantz Deck, és egy ProJect lemezjátszó Ethosz Audio phonoval.
Első körben az IC kábelek cseréjén gondolkozom, ha van értelme…
Ami a bökkenő, nem tudok igazán nagy összeget áldozni az átkábelezésre, ezért az alsóbb szegmensből szeretnék egy jó kábelt találni; már ha 6.000.-Ft körül létezik jobb a Klotznál
A kiszemeltjeim: AudioQuest Tower, Acoustic Research ES széria, és a Qed Profille.
Ebbel a triumvirátusból számomra a legszimpatikusabb az AudioQuest Tower, ami 1,5m-es kiszerelésben 6.490.-, 2m-ben pedig 6.990.-Ft lenne, ingyenes kiszállítással.
A rendszerem elhelyezése miatt szükségesek a hosszú kábelek; 1,5 méteresből 2 db, és 2 méteresből 1 db lenne a minimális igényem.
Ami kábeleim voltak eddig, azok az olcsó, és a picit drágább (HQ) kínai kábelek, és egy Profigold kábel, amivel össze is hasonlítottam a Klotz kábelt, és a Klotz győzött (a Profigold sávhatároltabb volt), tehát ha cserélek, mindenképp előre lépést szeretnék, és csak akkor ha feltűnően jobb lesz az új kábellel a rendszerem.
Ti, melyik kábelt ajánlanátok, illetve el lehet-e érni jobb hangzást a Klotznál egy alsó kategóriás, ámde márkásabb kábellel? -
klepto
addikt
válasz
#09634560 #84758 üzenetére
Eddig a legnagyobb vasam egy Pioneer LX60 volt.
Árban 150 körül van a keret, és ebbe "csak' az Onkyo 636, a Yamaha 775, és a Pioneer 924 fér bele.
Használt most nem játszik...
Eddig a legjobb erősítőm az emlékeimben egy Panasonic volt, az SA-XR15; ami egy full digitális erősítő.
Ezen kívül volt Marantzom, Yamahám (arra már abszolút nem emlékszem), Denonom, Onkyom, Sonym, H/K-m, és most egy NAD T747.
Ezen kíül menet közben volt nálam egy Cambridge Audio 551R is, de az még a NAD-nál is gyengébbnek tűnt; pedig tesztekben istenítették...
Ha sorrendet kéne állítanom nem tudnék...
Ami biztos, hogy a két legrosszabb a Sony, és a H/K volt, a többi pedig átlagos.
A legjobban nekem, és főként a páromnak a Pio LX60-a tetszett a drámaian ütős hangjával.
Lehet, hogy néha sok volt a mélye, de legalább erősített, és nem csak cincogott
A Pana, és a Yamaha egy másik hangfalon szóltak, ezért azok hangját nem említem; de még az is lehet, hogy az Onkyo is a Dali falaim előtt volt...
Az utóbbi időben a Dalikkal a Sony, a Pio, a Denon, a H/K, és a NAD zenélt, vagy épp csak cincogott...
Ezek mind régiebbi gépek voltak, utoljára boltban vásárolt új gép a H/K volt, előtte még 16-18 éve a Panasonic volt az, amit újonnan boltba vettem; a kettő között mind csere volt.
Ha a mostani NAD-om megy, mindenképp szeretnék egy újat, és jó pár év(tized) szünetet a csereberélésben; ezért lenne jó egy időtálló gép, amivel a majdani 4K-s 3D-s OLED tv-met is tudom élvezni cirka 10-15 év múlva -
klepto
addikt
Sziasztok!
2 erősítő között vacillálok; Yamaha RX-V775, Onkyo TX-NR636.
Melyiket érdemesebb megvenni?
Tudásban egyértelmű az Onkyo; de hangban?
A hangfalaim Dali Concept 8 front, Concept 2 háttér, és Concept Center.
Az erősítő 80-ban sztereóban van hallgatva; ebből javarészt tv hang, és kisebb rész zenei felhasználás, vegyes pop műfaj.
Eddig legjobban tetsző erősítőm egy Pioneer LX60; a legkevésbé tetsző hangú pedig egy H/K 360 volt.
Hangzásvilágban a hangosító/DJ cuccok zeneisége áll hozzám közel, ami teljes ellentéte az Audiophile hangzásnak. Szeretem, ha dögös, élvezetes, és szórakoztató; ez nekem fontosabb, mint az, hogy mikor vesz levegőt a gitáros...
Ezen kívül ami még fontos az az időtállóság, és a műszaki megbízhatóság.
Szóval melyiket ajánlanátok, illetve melyik milyen hangkarakterű erősítő? -
klepto
addikt
válasz
gyurczy #31411 üzenetére
Az a baj, hogy én dunaújvárosi vagyok, és nálunk semmi nincs
Na jó, tv, mosógép, hűtő bolt az akad; de hifi (ha a music centert nem számoljuk) nem kapható sehol, kábelek meg pláne; kivéve számtek boltok
Egy elektronikai bolt van a városban ezeken kívül, de ott meg csak az olcsó kínai termékeket tartják, mert ebben a városban másra nincs igény.
Vagyunk talán pár százan, akik komolyabban hifizünk, mozizunk, és ez nem tart fent egy specifikus boltot.
Egy ismerősömnek volt egy kísérlete; normális bemutatótermet csinált a városban, de nagyon gyorsan be is zárt, mert nulla igény volt rá a városban...
Esetleg ha valaki megtenné, hogy bemenne az Annexbe, és a kedvemért meghallgatná a JAMO kábelt, azt nagyon megköszönném, mert nagyon birizgálja a csőrömet, hogy milyen lehet kínai SAL-os áron, ráadásul ezüstözve -
klepto
addikt
válasz
gyurczy #31402 üzenetére
A meghallgatással vannak gondjaim
Csak úgy lenne rá lehetőségem, ha megvennék mindegyikből 1 darabot, és utána amelyik jobb, abból venném meg a többit is; de sajnos, erre szintén nincs lehetőségem
Ezért próbálnék tőletek véleményt kérni, már ha valamelyikőtök hallgatta bármelyik kábelt élőben, akkor leírhatná a véleményét, és majd döntök az olvasottak alapján
A hangfalkábel egyelőre nem olyan sürgős, mint az RCA, de ígérem, megfontolom majd Sinus Live-ot, ha eljön az ideje -
klepto
addikt
válasz
gyurczy #31384 üzenetére
Az a hangszóró kábel már nagyon drága nekem, abból a szükséges hossz kb. 42-45.000.-Ft lenne, ami majdnem egy havi fizetésem
Ezért is írtam, hogy az csak érdekesség, de esetleg be is vállalnám, ha jó; de most első körben az RCA kábelekre koncentrálnék
Egyébként a KÁCSA kábeleken is "túl vagyok", azokat is megnéztem, de ami ott is értelmes lenne, az a Silver Line széria, ami szintén jelentősen drágább a szükséges méretekben, mint az általam felsorolt 3 márka kábele.
Mellesleg ha már annyit költenék egy kábelre, akkor igenis a márka is fontos lenne, akármennyire sznobság is
Szóval továbbra is az a kérdésem, hogy a Acoustic Research ES-31; AudioQuest Alpha Snake; és a Profigold PROA5202 kábelek közül melyik a legjobb hangú kábel; vagyis melyik a legjobb választás?
A bónuszkérdés pedig, hogy milyenek az olcsó, ezüstözött JAMO hangfalkábelek? -
klepto
addikt
válasz
ginola #31379 üzenetére
Azok nem az én árkategóriámban mozgó kábelek
500.000.-Ft-ot akkor sem adnék ki egy szerelt kábelre, ha milliárdos lennék
De a méterre kapható kábelei sem az én árkategóriám; de ha már annyira el lennék eresztve, jobban bíznék egy nagyobb márka termékében, mint egy otthon barkácsolt Furutech-ben
Egyébként végigzongoráztam sok variációt, és az általam felsorolt 3 márka maradt bent a rostában.
Ebből a 3-ból szeretném megvenni a legjobbat!
Amit írtam, hogy más ajánlat is érdekel, azt az adott árkategórián belül értettem (hátha van olyan ami elkerülte a figyelmemet, de megfontolásra érdemes), nem 1,5-2xes áron -
klepto
addikt
válasz
ginola #31374 üzenetére
A fő eszközöm egy NAD T747 mozierősítő.
Egyébként cd-erősítő, deck-erősítő, tv-erősítő, és phono box-erősítő közé kellene.
A cd-m jelenleg egy H/K HD-990, de hamarosan menni fog, a deckem egy MArantz, ami marad, a phonóm pedig egy ProJect Tube Box.
Jelenleg egyébként Klotz gyári IC kábeleket használok, ezeket szeretném jobbra cserélni, a lehetőségeimhez képest.
Hangfalkábelen is gondolkozom, mival az is hangosítós PROEL kábel, de a szükséges méterek, és a méter/forint arányok miatt azt csak a legvégső esetben, mert az talán annyira nem rossz...
Bár, a JAMO kábelei nagyon kedvezőek, és él bennem egy sztereotípia az ezüstözött kábelek minőségével kapcsolatban; csak elképzelésem sincs, hogy mire lehet számítani egy "nagy név" mögé bújó, az átlagos NoName kábelek árszíntjén mozgó kábeltől; bár az ezüst, az ezüst
A hangfalaim egyébként DALI Concept 8 front, Concept 2 háttér, és Concept Center.
A kábelek a szoba falai mentén, egy szekrénysor mögött vannak elvezetve, így a hátterekhez nagyon sok, cirka 12-15 méter kábel van húzva... -
klepto
addikt
Ebben, tudna valaki segíteni: [link]?
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy relatíve olcsó, de jó minőségű, transzparens, izgalmas, nyílt, és élvezetes kábelt vásárolni.
Viszonylag szűkös anyagi lehetőségeim ellenére szeretném a lehető legjobb kábelt, ezért az alábbi 3 termék közül lenne az egyik a befutó, de melyik?
Acoustic Research ES-31 1,8m 5290.-Ft
AudioQuest Alpha Snake 1,5m 5900.-Ft
Profigold PROA5202 2m 5450.-Ft
Ti, melyiket ajánlanátok, és miért?
Esetleg ezeknél jobb kábelt lehetne találni a piacon 6.000.-Ft környékén, min. 1,5m, de inkább 2m hosszúságban?
És ha már pár hsz-el ezelőtt szóba kerültek a hangfalkábelek, csak kíváncsiságból kérdezném, hogy a Jamo új szériás ezüstözött oxigénmentes rézkábelei milyen minőségűek?
Árban jócskán elmaradnak még a NoName ezüstözött kábelektől is [link] -
-
klepto
addikt
A BDP-450 nekem már drága, és tudásban is elmarad a Sony-tól, az Asusról már nem is beszélve
Fontos lenne a WiFi megléte is, hogy ne kelljen a routerből kábelt húzni a lejátszóig, bár tudom, hogy ez csak kényelmi szempont.
Ami tényleg korlátozó tényező az az ára.
Én olyan 60.000.-Ft környéki összeget szánnék rá, többet nem nagyon áll módomban
Egyébként a Sonynál a 4K az valós 4K, vagyis fogja tudni kezelni a 4K-s BD-ket, vagy csak a sima BD-t skálázza fel 4K-ra? -
klepto
addikt
Sziasztok!
BD lejátszót szeretnék cserélni.
Olyan típus érdekelne, amin 2db HDMi kimenet van: külön a képnek, és külön a hangnak, mivel az erősítőm csak HDMi 1.3 kompatibilis, valamint jó kép és hangminőséggel rendelkezik, illetve megbízható, és beépített WiFi vevővel, valamint használható gyári YouTube klienssel rendelkezik.
Eddig két típust találtam; egy olcsóbb:
Asus O!Play BDS-700 52-63.00.-Ft között,
és egy picit drágább:
Sony BDP-S790 59-65.000Ft között.
A kettő közül melyik a jobb minőség szerintetek?
Esetleg tudnátok ajánlani hasonló áron, esetleg picit drágábban ezeknél lényegesen jobb lejátszót, ami megfelel az igényeimnek?
Kizárólag új termék érdekel hivatalos magyar forgalmazóval, és garanciával!
A segítségeteket, és a véleményeteket előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest