- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Nem vitatkozni akarok,de Proson R10 120k/akcióban 100k,Proson R12 130k/115k ( steamaudio-nál ) Az hogy otthon drágább ( lenne,ha kapható lenne ) a Quadral az tény,mert nincs kultúrája igazán.Ellenben Osztrák- Német vonalon meg pont a fordítottja van,mert a Quadral teljesen elterjedt és hatalmas a használtpiaca is, Proson meg elvétve kapható,tehát drága.Az Aurum cuccért viszont irigykedek kicsit,mert volt szerencsém hallgatni egy szettet és valami elképesztően pontos és jó tere volt, tele élettel, ( most majdnem leírtam miknél is sokkal jobb szerintem,de nem akarok felhördülést a véleményemmel ), no persze a Platinumomat is imádom.
(#58193) Vikthor Mi az,hogy!!Ha Graz környékén jársz vendégem vagy egy sörre,Szörnyű jelzőt,majd akkor vonom vissza ,ha Te a pubit
-
törölt tag
472 € volt a Qube 10 es.Igaz akciósan.Ugyanott a Proson R12 került teljes áron, ha jól emlékszem 44X € ba.
Amúgy kedvezmény nélkül is 550-570 € max a Qube 10,szóval szó sincs arról ,hogy 2X drágább lenne.Én is Quadral fan vagyok Platinum M5+M1+M2+a Qube. Nekem jobban bejött a mély poroszosabb, keményebb, fémesebb, feszesebb hangzása ( ami szerintem eleve jellemzi a Quadralt és a fritzek audio termékeit ).Lehet hurrogni,de szintipop-ra, ami nekem fontos sokkal jobban tetszett a sub hangképe.( Alison Moyet+Yazoo természetesen ) -
nobeige
tag
Szerintem nem érted, hogy miről beszélek.
Függetlenül attól, hogy milyen szépen szól egy rendszer vagy milyen csúnyán - ha halkítod, akkor mindkét esetben ugyanolyan, egyre növekvő mértékben csökken a mélyebb hangok érzékelése.
Az egyik szépen fog szólni és mélyhiányosan, a másik meg csúnyán fog szólni és mélyhiányosan. Kurva mindegy.Ez nem hangminőség kérdése, hanem a hallás fiziológiájáé. Az meg nagy általánosságban mindenkinél ugyanúgy működik.
Mivel írtam, hogy tökéletesen megvalósítani a mai adottságok mellett nem lehet egy loudness funkciót, ezért két lehetőség van - vagy egyáltalán nincs egy készüléken, és akkor soha, semmilyen körülnyek között nem lesz kompenzálva az eredeti hangerőtől való eltérés miatti balansz módosulás, vagy an valami, és akkor van esély arra, hogy néha még akár jól is működhet.
Én annak a híve vagyok, hogy legyen meg nekem a választási lehetőségem, hogy valamit használjak-e vagy sem.
Ezt másoktól sem venném el.A hangszínszabályozó is egy érdekes kérdés - semmi nem indokolja, hogy ne legyen ilyen egy erősítőn.
Mivel a forráshűség (a high-fidelity) abban a pillanatban szánalmasan elbukik, hogy nem ott, nem azon a hangerőn és nem ugyanolyan berendezésen hallgatjuk a műsort, mint ahogy azt elkészítették, akkor miért is ne úgy hallgassak zenét, ahogy az éppen nekem tetszik?Az élet túl rövid ahhoz, hogy doktriner faszságokkal nyomorítsuk magunkat. Értem én a fakírt, csak én nem akarok az lenni. Még akkor sem, ha a fakír ezért leszól engem.
-
"Azért Liszi barátunk "filipsze" eléggé Sokol a házimozi erősítők között."
Jogos, pont ezt és ezért kérdeztem, hogy általánosságban elvetendő-e a loudness használata, vagy függhet esetleg az erősítő-hangfalpár minőségétől?
-
Mikisys
őstag
Az utolsó bekezdésed az, amit Én is próbáltam egy régebbi házimozi erősítővel kapcsolatban leírni, csak úgy láttam félreérthetően írtam, mert mindenki nekem akarja magyarázni a dolgot.
Holott Én már igen régóta foglalkozom hangközvetítés-technikával, digitálissal is, profi mozitechnikában is.
Magyarán az utolsó bekezdésedben írtak tökéletesen megfeleltethetők a házi mozi erősítőkre is.
Na csak összehozom mit is akarok mondani, vagyis leírni.Üdv!
-
Mikisys
őstag
Lásd a "liszi70"-nek címzett válaszomat is.
Stabilan működik, hibátlanul dolgozza fel a kapott jelet, míg néhány újabb készüléknél pillanatokra kiesést láttam a kijelzőn, illetve kihagyást hallottam a hangban, vagy éppen kattanást hallottam.
A hallgatott újabb cuccok között volt - szerintem hibás - Onkyo, Denon, H-K, meg Samsung is, mind új készülék volt és az "öreg" Philips hiba nélkül szólaltatta meg a hangot, ugyanazt, érdekes.....
Lehet, persze más oka is annak, hogy a régebbi stabilan olvas, pardon, folyamatosan dolgozza fel a jelet, míg néhány újabb készülék csomagokban és ez lehet a hibajelenségek oka.
A gyártók spórolnak, a design mindent elfed, meg a világítós távvezérlő, meg az automatikus szoba-korrekciós-szintbeállító szolgáltatás, a mellé csomagolt mikrofonnal, hhrrrr!Üdv!
-
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Néha 14 óra működéssel is adnak hazai lista ár fele alatt. Meg néha frontok új ára alatt is találni komplett 5.0 szettet is.
-
Norbi 72
veterán
Ám ez egyrészt becsapós, mert alig találni olyat, amelyiknek egyezne a valóságos, mérhető ohmja azzal, ami a műszaki adatokban szerepel. Másrészt az impedancia szinte soha nem fix érték, a frekvencia függvényében változik
Mint pl. a Polk RTi A7 tesztetekben,8 Ohm helyett 5-öt mértetek:[link]
-
Megtaláltam :
"a mai erősítők nem kényesek rá, és nem győzzük elégszer mondani: és nincs pl. 6 vagy 8 ohmos erősítő! Csak éppen akkora impedanciára van megadva a kimenő teljesítmény és a torzítás"
Ez azt jelenti, hogy a régi tévhitemnek volt valamikor alapja, de ez mára már nem érvényes? Viszont az erősítőm nálam van vagy 6-7 éve, és használtan vettem, lehet, hogy 10 éves. Tehát nem "mai" erősítő. Szóval ennél sem számít, hogy hány ohm-os, nyugodtan mehet rá 4 ohm-os hangfal?
Köszönöm!
-
-
"Sal kategória"
Az mi?
"Sajnos igazam volt abban, hogy nem tudsz elszakadni a vérgagyiktól."
Akkor lesz igazad, ha a holnapi meghallgatás után nem viszem vissza, hanem megtartom, most még nincs!
(#57716) regger :L "Liszi ne hülyíts, nem volt otthon tüzelő?"
Sajnos arra nem jó, az MDF nagyon szarul és kormozva ég, viszont a hátát leszerelve kitűnő virágláda lehet belőle!
Pont ilyen reakciókra számítottam uraim, jöhet még, jöhet!
-
"Látom, nem tudsz elszakadni a Jamo Studio = vérgagyi kategóriától"
Kis pénz, kis foci..... Ahogy olvasgatok, a linkelt újak közül a Magnat Monitor Supreme 802 nem tűnik vérgagyinak ebben az árkategóriában, mint ahogy az ajánlások alapján nem lehet vérgagyi a JBL E60, a JBL ES30, vagy a Celestion F30 sem, amiket szintén nézegetek, keresgetek, mert ezeket ajánlották, és én nem értek hozzá.
De hogy a jelenlegitől ezek is jobbak, az egészen biztos, ezt te magad is említetted, hogy attól "bármi" jobb.
80-tól többet semmiképp nem költök erre, ez van, ilyenek férnek bele. Ráadásul ecseteltem a körülményeket is, az elhelyezés nehézségeit, nem fogok nagy pénzt beletolni egy "halvaszületett" hangrendszerbe. Egy feljavítás megér nekem ennyit, de többet nem. Ha tudsz ennyiből jobb hangú hangfalat ajánlani, akkor azt nagyon szépen megköszönném!
-
"Ha találsz valamit 60-ért, mutasd meg itt és majd véleményezzük."
Rendben, akkor így teszek!
"Egyértelműen azért nem volt számodra vonzó az 5.1, mert még nem hallottál igazán jó hangú házimozi rendszert."
Lehetséges, bár nem csak az én hajdani rendszeremmel van tapasztalatom, hanem komolyabbakat is hallottam már. Tudom, hogy egy valamirevaló 5.1-re súlyos százezreket kellene beáldoznom, erre nem érzek affinitást, úgyhogy inkább egy picit fejlesztem a sztereómat.
-
bajnokpityu
félisten
sztem sehol se érvényes. rubi előtt is jóval nagyobb érték volt, sőt ajpw m előtt is sokkal komolyabb dolgok vannak, mint az 1:2-es szabályból jönne.
nálam is az elac volt a gyenge láncszem, amikor eladtam. nagyon szerettem azt a dobozt, de ide szimplán kicsi volt. aki megvette, hozzá való szobában hajtja boldogan.sztem a nagy elacok ára túlzás. akárhány lánc végén hallottam a 609et, egyik alapján se érte listaárát. ez már túl nagy focipálya neki. a kisebb elacok a jó vételek, pláne használtan.
gyurci: alapvetően egyet értünk.nekem azért tetszett, mert kb a 247 karaktere, annak hibái nélkül. könnyen kiszolgálható szép doboz. De Soha nem adnám érte listaárát,.
-
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
Focal-Elac- Dali és Monitor Audio gyárlátogatást szervezhetne a főnököd.
A választást még pénzfeldobásos módszerrel is elfogadnánk.
Bajnokpityu: én Arcam, Cambridge audio(tudom neked az nem jön be) és Primare-t ragasztgatnék de jelen állapotomban még egy onkyo-t is szivesen forrasztgatnék. -
-
törölt tag
-
junkpod
veterán
-
Oldfighter
senior tag
Szerintem a legtöbben nem tv adásokat fognak erősítőn keresztül megszólaltatni, hanem DVD vagy Blu-ray anyagokat. A tv-ben leadott filmek, melyeket rendre két reklámblokk között adnak le szakaszosan, még alaposan meg is vannak vágva. Nem is tudom megmondani, hogy mikor néztem én így végig filmet. De mint a ti esetetek is mutatja, kivételek már pedig vannak.
-
Mankó
veterán
150.000 ertekhatarig nem tudsz elfogadhato 5.1-es hangprojektort?
Kulonben hozzak ezek a surround hatast vagy inkabb csak utanzatnak tunnek egy hasonlo aru hasznalt erosito + hangfal szetthez kepest?Z_A_P: Nincs most ennyi penzem, masreszt nem tudnam hova tenni az allo hangfalakat. Harmadreszt azt se tudnam mit nezzek rajta, hogy jo e vagy sem.
-
CHaooSS
őstag
Utóbbi pár napban elfoglalt voltam így nem sokat olvastam itt..
Bár kár, hogy lemaradtam a show-ról.. szívesen elmentem volna.. majd jövőre.. addig meg tanulgatok
---
Oldfighter: egyenlőre nekem most a jbl es100 is isteni
, de majd idővel ez is változik amint jobban belevetem magam, és ha lesz nagyobb tér akkor jöhetnek a felsőbb kategóriás szettek.
-
MasterMark
titán
Én vasárnap voltam kint, akkor a másik oldalra voltak téve a McIntosh-ok, a másik Sonus Faber-ekhez. (Amati Futura?) Azok tetszettek nagyon. A másik oldalt amik voltak, azokat nem hallottam.
Mankó: Polcsugárzó nincs, azt állványosnak hívják, és ugyanannyi hely kell neki, mint az állónak.
És egyszerre akarsz két optikait hallgatni vagy mi?Arra kell váltani amit hallgatsz, ez nem valami diszkó mixer.
-
JohannZimu
senior tag
"Szóltam a fickónak, erre ő annyit mondott, hogy ez ennyit tud. 1,2-ért.."
Akkor aki forgalmazza miért ezt mondja?Stewart vászonnal...
Amikor én voltam bent vasárnap, (bőven lett volna idő rendesen beállítani), ment a szöveg az "elérhető árú" rendszerről (a másik szobához képest mindenképpen). Az egyedüli cég volt, (az én tapasztalatom szerint) ahol kérdés nélkül bemondták az árakat. Egy jó beállítással az "elérhető" árat figyelembe véve akár vevőket is toborozhattak volna. -
xtremetuning
addikt
Sehol sem írtam fényerőproblémáról....."Fényerő rendben, de a színek fakók, nem élt a kép és eléggé tompa is volt" - én ezt írtam. + a bőrszínek, de az lehet a rec709 szabvány miatt is. Bár nehezen hinném el.
JBL - nem hiszem, hogy a nagyobb rendszernek kifinomultabb lenne a hangja.
-
Tibiajax
nagyúr
igen, igen..valóban nem annyira új már
meeg talán nem is ugyanaz a szint azért, mint a nagytestvérei, de az a tipikus pasztel-runco kép, azzal a mélységérzettel, az ott is jelen volt, amiért odáig vagyok meg vissza mai napig
a végén csak nem bírtam megállni, hogy egy bevezető kérdést követően csak el ne hintsem a két gyereknek, hogy öö hát szóval, nekem is egy runco-m van otthon...srácoknak egyből felcsillant az érdeklődés a szemükben
nna, és melyik? mondom, á csak egy régebbi
cl610. de isf-es!
ja, bólogattak, vágták, melyik tipus.. (vagy legalábbis úgy csináltak)
-
robi-k
őstag
100% egyetértek
CD-re igaz, de ha már bejön a képbe az SACD is, akkor már nem olyan egyszerű találni jó áron használt régi lejátszót (amelynél ki tudja, milyen állapotban van a lézer olvasó fej).
Szerintem nem helyettesít az OPPO egy jó házimozi processzort.
Kezdetben, amíg nincs pénz processzorra (egy jó processzor jóval többe kerül, mint az OPPO), ki tudja váltani. -
robi-k
őstag
De az OPPO az alternatív FW-vel elég jó hálózati médialejátszó lett (sokkal jobb a pió-nál), és ami a legfontosabb, hogy ha van egy 105-ös, akkor nem kell sem AVR, sem processzor/előerősítő, elég, ha csak végfokokat vesz az ember
Ha lenne pénzem, én is efelé mozdulnék el (pl. emo végfokokkal, 2xXPA-1 és egy XPA-3). -
Tamoo
nagyúr
Sokmindenkinek megfelel a belső lejátszó minősége és sokan nem BD50-et néznek. Illetve külső lejátszók alatt is a fapados 10e körüliekre asszociálnak.
Minden nézőpont kérdése.
Ha ő 90%-ban 720p-es mkv-t néz 4m-ről, arra az is bőven jó. Nem lehet mindenki maximalista.(#56394) BBéci: Ez "nekem kimaradt".
-
ra^ven
senior tag
Szia!
A TV LG 42 LA690S, passz az oldalon is így van kiírva, annyit tudok, hogy van benne mélysugárzó is.
Az a baj, hogy totál képzavarba kerültem. Elvoltam DLNA-n keresztüli filmnézéssel, de többen írták, hogy az ilyen mkv-k minősége nem egészen azonos a rendes BD-iso tartalmakkal.
Valamint lehet jobban járnék egy külső médialejátszóval, de még ezek nem tudom mi +-t adnak azon kívül, hogy zenét és videót lejátszik. -
ProdyG
őstag
Akkor maradnék a Dune vonalon, aztán max később továbblépek... (én nem HDMI kábelt használnék, mivel az nincs az Arcamon
de gondolom digit koax kábel is megteszi).
3 Dune-t tudnék jelenleg megvenni, ezeket ismered esetleg? A sok szolgáltatásbeli különbségtől eltekintve, van köztük hang és képminőség szempontjából difi?- Dune HD Duo
- Dune HD Base 3.0
- Dune hdi lite (ez messze a legolcsóbb)köszi!
-
Patice
nagyúr
Amikor láttam, hogy kikerült, akkor épp a kisfiam mellől keltem fel. Kicsit bealudtam, de még volt dolgom és ránéztem kint van-e már.
"Remélem, a másikról is írsz!"
Természetesen.
(#56231) lfabian:
Szívesen. Örülök, hogy tetszik.
(#56232) nebulo5:
Köszönöm! Igyekeztem. Most hétvégén folytatás.
(#56235) spiky03:
Nincs mit!
-
mivamma
senior tag
Nekem 90 cm a fülmagasság, ha ülök az ágyon, fekve 50
Frontok 90 cm magasak.
Háttérsugárzók 160 cm-en
De ha fekve hallgatom, akkor jobbnak ítélem meg a hátterek hangzását!
Ezért tudom javasolni, aki teheti inkább tegye +90/110 cm-re, de ez csak az én tapasztalatom. Lehet, hogy a bipol hátterek szeretnek magasabban lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged