- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #108794 üzenetére
Kérdeztelek Titeket is.
Engem nem zavar, hogy nem a csúcsmodell, mert a Pio-mtól csak jobb lesz. Gondolom még előre lépés is, nem?
Meg itt jókat írtak róla: [link]Van még egy Onkyo 717-ese is a csávónak 130-ért, de gondolom a Denon az csak jobb?
Meg azért halkabb hangerőn is dinamikusabb lenne ez a Denon, mint a Pio volt.
-
mandju
senior tag
válasz
#09634560 #108586 üzenetére
a gs60-at denonnal hallottam.
nálam az rx-ek szinte mindennel voltak...
denon 4310, 4308,
pio lx82, pio lx83
ca 650r
rotel rmb 1075, rotel rsp1068, umc1, sherbourn 7020
arcam avp700 arcam p1000lehet van amit kihagytam...
van den hul magnum, kimber 8tc, crystal copper
hangfalkábel szinten sem lőttem alá -
-
z123456789
addikt
válasz
#09634560 #108351 üzenetére
Ez a topic nagyon szuper. Tegnap már álmos voltam, mondom majd reggel feldobom a kérdést, hogy tudtok-e ajánlani? Ez itt magától működik.
(#108351) Sanci38
Hát...szerencsére most fejeztem be a vetítős projektemet, ezért is szerettem volna a 3D-t nézni, illetve a kocsim is most volt nagy generálon. Szóval jelenleg 1 fillért sem szerettem volna házimozira költeni. Kicsit szerettem volna most leülni és mozizni. De igen segíts(etek) légyszíves, mert ettől függetlenül kelleni fog egy 3D-s erősítő, de szerintem csak a következő hónaptól fogom tudni megvenni. A mostanit addig nem szeretném eladni amíg nem tuti az új erősítő...mert az ördög nem alszik. És inkább no 3D mint melléfogott erősítő. Természetesen ha sikerül eladni a mostanit, akkor annak az árát is hozzáadom utólag magamnak.Magyarul megelőlegezek magamnak egy SC LX 72-es árat + olyan 150 000-et rászánnék pluszban.
Tehát akkor a részletek:
-~250 000 Ft-ot szánnék rá
-csak használtban gondolkozom
-ha itteni tag, vagy jó ismerőse valamelyik itteni oszlopos tagnak, annak nagyon örülnék
-2 HDMI kimenet szükséges
-3D képes
-fekete színű
-minden tartozékkal, lehetőleg mikrofonnal is (mert hiszek benne hogy egy műszaki dolognak meg lehet őrizni a csomagolását mindennel együtt)
-márka mindegy, nyitott vagyok mert...
-még mindig az Acoustic Research s30-cal és centerével 3.1-ezek (szóval biztos sokak szerint badarság a 3D miatt cserélnem, mert a hangkeltőket kellene inkább fejlesztenem)
-internetrádió(#108352) Ragadozó
Nagyon szeretem ezt a Pio-t, és ezt már úgy ahogy be tudom lőni. Szerintem is szuper (mondom úgy hogy első erősöm) Lehet sok fejfájást okozna most egy másik típus megismerése, viszont szívesen kipróbálnék mást is.(#108353) Norbi 72
Ez tényleg jónak tűnik, de nincs mikrofon. Viszont 13e körül láttam eBay-en. A mikrofon nem típus függő igaz? Viszont ez miért kerül ennyibe? Csak a 3D-vel tud többet a mostani Piomnál? Illetve a mély frekvenciatartományát ennél hogyan tudom állítani? Mert a Pionál belőtte 80 Hz-re és onnan nem tudtam elmozdítani mert inaktív volt. -
axwel18
senior tag
válasz
#09634560 #108316 üzenetére
Polkaudio PSW-125 -re mostani Cavomat nem cserélném ismerős hozta át egy tesztre és kevesebb hangerőt bírt ráadásul sokkal tompább volt. Én nem ajánlanám azt a Polk-ot. Inkább egy Castle Compact Kicsit drágább de sokkal szebb és sokkal kellemesebb hangja van.
-
XtremLor
őstag
válasz
#09634560 #108275 üzenetére
Legtobb esetben postazok volt egy onkyo aminel volt 1-2 kissebb gond, amikor eladtam irtam a vevonek hogy a mikrofon nincs meg, ha meglesz akkor kuldom utana, vegul sehol se leltuk az arat elutaltam +csatoltam egy linket hol tudja megvenni. A tobbi probalemaja megoldodott egy egyszeru factory resetel, de ezt is leirtam neki hogyan kell. Mielott eladok valamit 4-5h nyuzok az a biztos, de igy is becsuszhatnak kisebb gondok.
-
bulgesz777
tag
válasz
#09634560 #108219 üzenetére
köszi. a linkeltek közül ez tetszik: Denon AVR 2309. használtan kb. mennyit ér szerinted reálisan? anno 2013-ban újkori ára volt 80e. most 2015-ben 2 évesen, használtan még mindig majdnem 80e. létezik? ha egy újat akarnék venni akkor milyen árkategóriájú erősítő lenne ezzel pariban?
-
zozy84
senior tag
válasz
#09634560 #108098 üzenetére
Nincs még megvéve. Ma megy el érte egy barátom.
A Klipsch R-12SW és a Polk PSW125 és az R10 volt a 3 kiszemelt.
Ha csak a számokat nézem akkor igen , a Klipsch 300mm, 29-120Hz, 15kg, 200/400Watt.
A Polk 300mm, 32-250Hz, 18.2kg, 150Watt.
Az R10 250mm, 25-180Hz, 14.2kg, 180/250Watt.Sima matek alapján persze könnyebb lenne a választás.
Pont itt a fórumon dicsérték sokan az R10-et, azért került képbe.
A kis Polk is 250mm de arra azt mondták gyenge és lötyögős. Viszont az R10 is 250mm de az már teljesen más, jobb.
Sajnos nem lesz lehetőségem meghallgatni mind a hármat. Ezért kérdezlek Titeket.Más. Ugyan ott vannak Real Sub kábelek. Pontosabban a Real Cable Sub 1801-re gondolok (20eft 3m). Valakinek volt már velük dolga? Vagy inkább legyen -az is ott- egy QED Performance Subwoofer kábel 15eft-ért?
Az Irish Red-et nem nagyon ajánlották ők sem. (ahogy többen itt sem) -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #107987 üzenetére
Legfeljebb háromszoros.
Ami persze sok, de nem azért említettem. Ismeretterjesztésnek szántam, mert sokan nincsenek tisztában azzal, még nem hallották, mennyire részletező lehet egy szubláda hangja is.(#107992) kimi02
Bizony váltott, Primare SPA22-re. Az egyik legjobb hangú házimozi erősítő, amit valaha hallottam. Másik az Arcam AVR750. -
Gügü
csendes tag
válasz
#09634560 #107937 üzenetére
Igen sorry, te adtál egy verziót! Ami müködő képes jó ötlet, csak mivel van vevőm az erősítőre, így nem kivitelezhető! Esetleg ha veszek egy olcsóbb, régebbi erősítőt 15.000 Ft körül, olyat amin van megfelelő optikai kimenet, akkor biztosan jobban járok mint az rca-opt átalakítóval! Arra szerettem volna még választ, (és amit meg is írtam), hogy van e valakinek tapasztalata, ilyen átalakítóval!
-
adalbert1
veterán
válasz
#09634560 #107792 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Végül megléptem a topikban talán legrosszabbnak tartott megoldást, és vettem egy belépő modellt újonnan (Pioneer VSX-329).
Ez most kicsit kognitív disszonancia csökkentése által vezérelt magyarázatnak tűnik, de több szempontból is elégedett vagyok a választással: a számomra fontos szolgáltatásokat így is megkaptam, a mini hifimnél így is jobb a hangminőség, nem költöttem sok pénzt, új terméket vásároltam (így, hogy nem értek annyira hozzá, a használt termékektől kicsit ódzkodom, főleg azt olvasva, hogy pl. a HDMI panelekkel szoktak gondok lenni) és a saját utamat szeretném bejárni hifi fejlődés terén. Egyelőre még a régi mini hifi hangfalaival használom, de később tervezek egy, a jelenleginél jobb párat vásárolni mellé. Illetve ha lesz rá igényem, akkor 2-3 éven belül szerintem cserélek majd egy komolyabb darabra.
Láttam, hogy itt a topicban más is rendelkezik ilyen erősítővel, szerintetek mi az a hangfalpár, ami még nem overkill mellé, és nagyjából passzol a tudásához?
-
Gügü
csendes tag
válasz
#09634560 #107881 üzenetére
átevezek ide
Igen ezek jó kis gépek, ezekre rárakták! Bár ez nem az Én kategóriám
Amúgy erre gondoltam, de az a baj, hogy van rá vevőm, és nagyon számít a cuccra! Meg luxusnak tartom, csak ezért fenntartani egy erősítőt! Nézegetek átalakító kütyüket itt: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=1320013#item=989129
de nem vagyok benne biztos, hogy átviszik veszteségmentesen amit kell! -
orion1025
őstag
válasz
#09634560 #107808 üzenetére
Köszönöm válaszod!
A hangszórókkal semmi probléma, tökéletes állapotúak, hiába öregek. Már volt egy hasonló "moddingom", ott szintén ilyesmi volt az indulási alap, igaz ennyire nem volt drámaian borzasztó a hangzás, de a hangváltó nagy generál és az idő megtette a hatását. Jelen esetben viszont nem tudom foglalkozzak-e a dobozokkal, mert tényleg ramaty hangjuk van, pedig fénykorukban nem egy alsó kategóriát csapkodó példányokról van szó, ezért sántít a történet valahol.
-
adalbert1
veterán
válasz
#09634560 #107790 üzenetére
Hifitorony alatt konkrétan az egybe épített dolgot értem (konkrétan ezt: Sony RX77 ),nem a különálló komponensekből építettet.
Ennek azért csak utolérné a hangminőségét egy belép szintű erősítő, nem?
Néztem, hogy a Pinoeer VSX 424-ről is jó vélemények hangzottak el ebben a kategóriában.
Az a gond, hogy HDMI-t mindenképpen szeretnék a könnyű csatlakoztatás, és a magas elterjedtség miatt (pedig sima stereo erősítőben is gondolkoztam, mert térhangzásra nincs igényem/lehetőségem kiépíteni). -
Z0mbi
senior tag
válasz
#09634560 #107774 üzenetére
hangprojektor...fuj.
egyebken ennek a hattereben az van hogy a lakasokat amit berelnek az emberek (nem kevesert) nem lehet semmit sehova furni, nem lehet a padlon semmi karc/benyomas kulonben a gatyad ramegy. (nem vicc)
Multkor a havernak 500 fr levontak a kaukciojabol mikor eszrevettek hogy a vegtakaritas utan vizkofolt maradt a csepme fugajaban..Ami engem illet, szerencsere ronkhazban lakom (ha mar alpesi orszag) es itt 'buntetlenul' furok mindent mindenhova.
Es igen meglestem a 7008/7009 eket es bakker szerelmes vagyok. lehet ha meghallanam meg is hazasodnek
itt 1400ert mennek ezek (~400k) ami azert nem kolbasz de hat... ez nem 626 os onkyo. (jo nem is fair hozza hasonlitani)
-
Z0mbi
senior tag
válasz
#09634560 #107748 üzenetére
Koszi. Elhiszem. Voltam parszor itt svajcban kiallitason. A szivem szakad meg mim lehetne
Sajnos errefele ha nagyobbat fingok mar feljelentenek... (kicsit tulozva)
Valami oknal fogva megis le akarom cserelni az erositom.. es nem akaros sok penzt el..szni.
Most ahogy irtam Onkyo 626 om van (nem 636 ahogy korabban elirtam) es mar kiprobalnek valami mast is mint Onkyo. Errefele most 990 ert adjak a Denon AVR-X4100W (~280K) ami egesz jonak tunik. Elsosorban azert kellene a 4000 es szeria mert azon az elolap nem ugy nez ki mint egy karacsonyfa. (mint a mostani onkyom..amit egyebkent imadok)Az hogy tudja az atmost..pf nem nagyon hat meg, viszont a specifikacio alapjan jol nez ki. (hallani meg nem hallottam de a felszerelesemben ugyis ez lesz a legerosebb cucc ha megveszem)
Szerinted? jo a 4100W? van tapasztalat? -
-
Janaboy
veterán
válasz
#09634560 #107704 üzenetére
Valóban nem hogy sok jó rendszert, hanem mondhatni semmit, a tapasztalatom ebben a 0-hoz közelít -1ről indulva
Sajnos a legtöbb jó rendszert használó inkább Bp vagy környéki (a boltok is) így hallgatózni nem egyszerű számomra..persze akihez tudok a környékre menni, ahhoz megyek ha fogad -
kabar
senior tag
válasz
#09634560 #107706 üzenetére
Hát ott nem csak a Paradigm volt árnyéka önmagának, hanem a 2010-es is. Soha nem hallottam még úgy szólni azt az erősítőt. Pedig volt már pár hangfallal párosítva. Nekem volt egyszerre NR906 és RX-A2010 és 810-is, meg proci+végfok is, és nem volt annyival erősebb az Onkyo (ez utóbbinál persze gyengébb volt mindegyik). De abban is biztos vagyok, hogy ott akkor valami nagyon félresiklott a meghallgatásnál, mert két napig csak kanalazgattam össze az erősítőm beállításait. Az egyetlen pozitívum Sanci megismerése volt, amúgy mélyrepülés.
(#107727) davidsone
Nem vagyok expert, de szerintem a HDMI 1,3a csak FHD-ig fogad jelet, de lehet még az 1,4-is.#107726) Dorian
Terítő+virágcserép+kaspó. Ezt a kombót sok nő hordozza a génjeiben a sok romantika után. -
kabar
senior tag
-
nimfas
addikt
válasz
#09634560 #107521 üzenetére
Köszönöm az első értelmes választ. ☺
Anyámnak kell mert csak...
Ha a konyhában van akkor ott néz amit akar, ha a szobában akkor ott. Mivel mindig össze - vissza van ideje tv-t nézni, ezért mindent felvesz ami érdekli és mikor ideje van visszanézi. Persze olyan műsort amit n tudok Alternatív forrásból beszerezni.. N*ore... Stb 😉
Szívesen fogadok más megoldást ami anyagilag is Gazdaságos... -
aldebaran
addikt
válasz
#09634560 #107548 üzenetére
A hdmi-t most nem értem. A mede8er-en egy hdmi kimenet van. Az a tévébe megy, az optikai kimenet meg az erősítőbe. Másnál ez máshogy van? Vagy a hdmi-n jobb a hang, mint az optikai kimeneten? Vagy miért fontos a hdmi? Én tévéadást nem nézek, tehát a tévéből nincs vezetve a hang sehova, az mindig néma.
(#107549) Norbi 72: Köszi!
-
brembo
aktív tag
válasz
#09634560 #107469 üzenetére
Igen, én is úgy érzem, hogy ár-érték arányban egy remek szett, legalább is ezt olvastam róla, de nem volt szerencsém hozzá. Egyszer szívesen meghallgatnám. Tudom, többeknek sokadlagos szempont, de nekem külsőre is nagyon imponzáns. AVX-en árulnak egy szettet most, igaz ott lektor2 a háttér, de több helyen most is kapható 300-ért az 5.0-s szett (6-os frontok+1-es háttér+center). Ha tényleg frankó, akkor a 300 azért vállalható érte.
Sefter: Igen, de speciel egy 4 mm-es rézzel próbáltam, arra azért nem jellemző, hogy a magasakat engedi túlburjánzani. Ezért is furcsállottam a hangját.
-
dethroner
veterán
válasz
#09634560 #107399 üzenetére
1: Ezt a házimozi rendszert 2008 elején vettem, tehát nem most választottam. Akkoriban nagy lépés volt ez számomra, az ára sem volt kevés a számomra. Crt tévét hajtott évekig. Aztán tavaly év végén jött a következő fordulat, lapos tévét vettem, amihez a dvd felbontása már kevésnek bizonyul, de a hangja még mindig a nekem megfelel kategóriát képviseli.
2: Amikor vettem még szó sem volt se lapos tévés megjelenítésről, se pc-vel való összekötésről.
3: Szóval kérlek mielőtt véleményt alkotsz, tájékozódj! -
Thom!
veterán
-
sagit
veterán
válasz
#09634560 #107176 üzenetére
USB-ért nem kár, mivel hálózatra van kötve az erősítő és még egy chromecast-ot is rákötöttem. Mindenhonnan le tudok vele játszani kb bármit
Mind a 2 PC-ről tudok spotify-al zenélni, chrome tab mirroring ,youtube,twhich,meg igazából összes webes média átmegy PC-ről chrome alól, plusz plex-et is feltettem, azzal PC-ről bármilyen filmet is tudok streamelni rá. A megjelenítő pedig egy Acer H5380BD projektor. Nagyon de nagyon komfortos.
Mind az én illetve barátnőm LG G2 telefonjáról is hibátlan a zene BT küldés, spotify is tökéletes, telefonról is hibátlan a videók lejátszása. Mind a 4 eszközről frankón lehet vezérelni az erősítőt.
Az erősítő app-ja is elmegy, bár azért nem egy szépség.
Hang: ebben nem érzem magam relevánsnak, nekem már az előző 8 éves Yamahám is megfelelt ( kérem a vájtfülüeket hogy ezt most ugorják át)
Hangfalak még csak gagyi SAL hangfalak. 2610F van itt nálam 2, a szetthez való center és a hátsók még otthon vannak Magyarországon. De azt is kéretik figyelembe venni hogy 8 éve még bőőven diák voltam, diákmelós pénzből pedig erre futotta
Tervben van a csere, amúgy a hangváltót kihajítottam belőlük, az alsó subok kaptak sajátot, és a magas/mély is újakat pár éve, belül hangelnyelővel kibéleltem a hangfalat, illetve belül át is kábeleztem. Kihoztam amit tudtam belőlük, elmegy kategória. Nekem megfelel jelenleg ameddig nem lesz másikra pénzem.
A mélynyomó pedig egy Yamaha YST-SW215. Filmez jó, szeretem. Zenéhez gyenge, simán leszólják a frontok. Őt nem tervezem cserélni, mert felesleges társasházba.
Amúgy ez az erősítő 199€-ért nagyon jó vétel volt szerintem.
-
python1
veterán
válasz
#09634560 #107176 üzenetére
Szia Sanci!
Beszámításból nemrég került hozzám egy 807-es Onkyo,egész jó mozira,kellő dinamikával hozza a moziélményt. Zenére használhatatlan,de nem is volt szándékomban arra használni.
Maximálisan elégedett vagyok a hangjával lehet,hogy maradok az onkyo-nál,bár még a Denon vasakhoz nem volt szerencsém személyesen. -
kabar
senior tag
válasz
#09634560 #106922 üzenetére
Kedves Sanci! Én nagyon bírlak, a hozzászólásaidat meg most már személyesen is, meg minden, de ezt ne fokozzuk. A sajátfrekvencia mint csillapító tényező, ólom, amely a tömegével fogja fel a sugárzást (akkor lehetne higany vagy arany is). Én nem kezdek itt el beszélni az általános iskolai képzésről, meg ilyen dolgokról, de ha belegondolsz, hogy 10 kg kovácsolt acéllemezzel, vagy inkább 1kg OSB vagy kőzetgyapot csillapít jobban akkor megleled a választ. Meg arra is, hogy az anyagokra jellemző csillapításuk sokkal inkább a szerkezetükben keresendő, mintsem a tömegükben. A sajátfrekvencia és annak felharmónikusai lehetnek éppen az ellenségeid is csillapításban amit gondolom meg pont neked nem kell magyaráznom. De tudom, és értem is, mit gondolhattok (tévesen) csillapításnak, ha nagy tömegről van szó. Maradjunk abban, ha tömeggel lehetne tisztán csillapítani akkor a vasutasok a 116tonnás V63-ban nem is használnának ilyen botorságokat. Elnézést a vasutas példáért.
Borisz is megmondta: A tömeg a megbízhatóság jele -
gorbep
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Fogyjunk le!
- Kerékpársportok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest