- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Soha ne mondd, hogy soha.
Az akusztikus koncertes hozzászólásodra én is igennel bólintok, az képzi igazán az ember fülét (ilyen téren is).
(#82322) BBéci
Főleg, ha a koncert hangosítás is csapnivaló. Manapság egyre több ilyenbe lehet belefutni, leginkább a magyar előadóknál. -
spiky03
veterán
Nah megmértem. Jelenleg 3 centi hely van a center és a polc között.
Akkor ide simán beférnek majd az alátétek.Mondjuk talán van 3,5 centi is, mert most ugye a saját kis gumilábain áll a center.
Megosztod velünk azt a cikket amit írtál az alátétekről? Persze csak ha publikus.
Jah és megvannak a VnD kábelek.
Igaz bekötni majd csak csütörtökön lesz időm.
-
spiky03
veterán
-
ricsik
őstag
Én sem értem mire ez a pöcsölés a tüskékkel. Az olcsóbbik 8000 Ft-ért nem egy eretvágok beruházás. Jó és olcsó fejlesztés, már belátom. 50-100 ezres centernél most 2e a tüske vagy 8 nem mindegy?
Persze illik felhívni a figyelmet, hogy rossz minőségű forrás, pl némelyik sorozat, hangja értékelhetetlen, hallgathatatlan lesz, de a jobb anyagok szárnyra kapnak. Nekem ez a tapasztalatom. -
mcll
senior tag
CAMBRIDGE AUDIO P25 MKII-vel tapasztalat? Igaz ebben nincs rádiótuner, de végül is azt át tudom "linkelni" a házimoziról. Nomeg csak 2x40W, de audiophil-nek mondják. 30 pénzért hozzá lehet jutni.
Egyáltalán melyik típusok felé érdemes nézelődni? Illetve mit kell messziről kerülni?
(bocs a hirtelen sok kérdésért)
-
-
véleménye sokaknak van, tapasztalata
sajnoshál'istennek csak keveseknek. na ők viszont egyáltalán nem szólnak be. ennél többet nem szeretnék erről beszélni.vagy a szegély mellett vezetem el, vagy a szőnyeg alatt. több alternatíva nem nagyon maradt...
ha tudtok ilyen védőcsövet ajánlani, akkor azt szívesen veszem, de legalábbis szkeptikus vagyok. -
nem rágja.
a gyerek ugrálja neki a kanapé acél lábát, és amikor a kábel a parketta szegőléc és a kanapé acéllába közé szorul, elkezd majd deformálódni, majd a szakadásokkal rongyolódni.
sorround bögreszettel sem volt... 2.0ban használva mi lesz az sokcsatornás hangsávval rendelkező filmek hangjával? az erősítő összekeveri és hangsávokat, és utána szétválasztja a két sztereóra, amit kiküld a kimeneten, a hangsugárzó meg majd csinál vele valamit a fizika határain bellül, vagy megfogja a diszkrét hangsávokat, és bután ráakasztja őket a megfelelő kimenetekre, anélkül, hogy érdekelné, lakik-e valami rajtuk? nagyon nem szeretnék lemondani a házimozi erősítők digitális bemeneteiről, és a hozzájuk kapcsolódó funkciókról, ugyanezt egy sztereó erősítőben többszörös áron kaphatnám csak meg.
-
-
Mark2411
újonc
Szia BBèci,
Ez van a hasznàlatin.
Model: HT503PH( HT503PH-DH, SH53PH-F/S/C/W)
Kmplay ben àtàllítottam de semmi eredmèny, de mondjuk egy youtube videònál sincs semmi hang.
Azt nem èrtem hogy akkor a windows hogyan tudja lejàtszani a teszt hangokat, az asus softwere pedig nem. (Friss a verziò)
Köszi a vàlaszod! -
Játékos
addikt
Én is el szoktam siklani időnként, illetve inkább elfelejtem, mikor egyszerre 3-4 "számomra érdekes" HSZ-t olvasok egymás után. Akár veletek is előfordulhat, hogy mire a válaszhoz értek, elfelejtitek az egyik kérdést.
Azért ne légy ilyen éhes oroszlán!Tamoo: köszi neked is.
-
bajnokpityu
félisten
a 2105nél viszont még az ellenkereskedők is jobbnak mondták a 2106ot, gondolom nem lett olcsóbb.
biztos, h 200alatt vették a 2805öt.
normális szalon volt, árukészletttel, bemutatóteremmel, és hozzáértéssel is.
elhoztam olcsóbbat előtte, aztán visszavittem, hogy ez a kenwood nem az a kenwood,amit a fejegységem alapján elvártam, görcsölés nélkül cserélték.
de mindegy, sikerült eltérni a témától. nem is zavarok.
-
Tamoo
nagyúr
-
gutentag
tag
Köszi szépen, ez is szimpatikusnak tűnt nekem elsőre és viszonylag jó áron van a métere is:
Körbenézek, hogy hol lehetne meghallgatni.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Denon Márkaboltban (Allee) milyen kábelt használnak a Dalikhoz? Náluk voltam hallgatózni, és ott kifejezetten tetszett a Lektorok hangja.
-
kp59
aktív tag
Köszönöm.
Abban tudnál még esetleg segíteni hogy hogyan kell ezt a hozzárendelést megcsinálni mert erre vonatkozóan sehol sem találtam utalást. Azt tudom csak hogy az optikai és a coaxiális bemenetekhez az van írva hogy assignable tehát elvileg hozzá lehetne rendelni de az input assign menüpont alatt csak egy analog inputba lehet belépni ahol analog beállítást CD vagy TV módba lehet kapcsolni. Digitális input sehol sem jelenik meg.Nem értem hogy ha a hátlapon vannak ilyen csatlakoztatási lehetőségek amelyek ráadásul ilyen assignable jelzésűek akkor a menüben miért nem látható az az opció amivel ezt a hozzárendelést el lehet végezni.
-
hétalvó
addikt
ezt sokan nem hinnek, de igy van. minel jobb egy rendszer annal jobb minden. a vegere mar a dolby digital is tud jol szolni a jo.
robi-k: letezett valaki aki mellett jol ereztem magam es most szetvisz az elet. ceges bucsu buli volt.
mas: ez a parasound egy vadallat mar a masodik kokemeny hazibulit elte tul egy nyikkanas nelkul. imadom, szerelem van
az sw900- as pedig na, igy kell ezt csinalni.
ha valakinek be kell jaratni a hangfalait kuldje hozzam bizalommal egy este alatt meg is vanjo reggelt!
-
dgyuri0123
nagyúr
Neked is igazad van, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy rengeteg a görény eladó, aki rejtett hibával ad el 4-5 éves, vagy idősebb készüléket, amit esetleg több nap használat után fog produkálni adott készülék. Akkor aztán mehetsz panaszkodni, ahová csak akarsz. A patkány eladó biztosan nem fogja visszaadni a pénzedet.
Példának okáért itt az én Pioneer BDP160-am, ami rendszeresen lefagy kikapcsolt állapotban. Konnektorból való kihúzás-visszadugás után megint működik rendesen, de ki tudja nem lesz-e sokkal komolyabb hibája. Mivel 3 év garis, ezért nem zavar túlzottan, mert kicserélik, ha rosszabbra fordulna a helyzet, de ha a garancia leteltével így adnám el, akkor én is görény eladó lennék, ha nem szólnék erről a hibáról és hidd el az eladók 99%-a az ilyen jellegű gondokat némán elhallgatja és amikor visszaviszed neki, akkor az lesz a válasz nagy kerek szemekkel, hogy eddig tökéletesen működött és ráadásul ki is próbáltad nem?
-
SpaceKombajn
aktív tag
Ez is talált. Nekem nagyon megtetszett az ELAC-ok hangja. Először én is szkeptikus voltam, hogy a
viszonylag kis átmérőjű membránok milyen mélyet adnak, meg ugye ott van a JET magas
is.
Először 147-est próbáltam, jó volt, aztán áttértünk a 68.2-re hogy milyen a nem JET-es
magas, de ez csak pár perc, mert vissza 147-re az, jobb volt. Aztán jött a 200-as széria, a 207
A-val, ez tetszett a legjobban, de csak addig amíg a 247 BE-t nem jött, ha már volt
lehetőség meghallgatni ilyet is..Egy másik alkalommal pedig a 217-et is, amit megírtam már hétalvó hozzászólására válaszolva.
Ahogyan nekem tetszettek: (a 207A és a 217 nem volt ott egyszerre)
- 247 BE
- 207 A
- 217
- 68.2Ja és akkor még meghallgattam az eddigi kiszemeltek nagytesóit is, hogy milyenek:
- Focal Aria 926 (simán jobb volt a 7-es szériánál)
- Monitor Audio Silver 8 (jobban volt alja mint az RX6-nak)
- Platinum M30
- Platinum M40 (más a felépítése, nem tetszett annyira, mint a 30-as) -
bajnokpityu
félisten
magam részéről, úgy, hogy elismerem az Arcam 350,400 minőségét, maradok a 4308A-nál. 1:1ben se cserélném el. Már meséltem a benyomásaimról. Koax bejáraton jobb a 350, de Denon sokkal jobb HDMI bejáratán. Viszont mostani sejtéseimmel A1HDn kivül egyetlen másik Denonra se cserélném el a sajátot. 4310 pedig a 3808 utódja.
Kiemelem, nem mondtam, hogy jobb, mert nem jobb a denon, de bőven talál fogást a denon is az Arcamon.
Dorian: 15be volt a Siltech pár IC fele. viszont rövid, és sokkal kiegyensúlyozottabb, jobb felbontású. Másik tipp meg a Solitone digi IC. Utóbbi drágább ezektől, viszont még jobb. De nem sokkal drágább, ha a lánc egészét tekintem.
-
KisTücsök
addikt
Melyik a legjobb AVR? Hangminőség szemponrjából természetesen.
___Mindenki: Mondjuk van elköltehető 130-140. Mit csináljak? Arcam 250 + 7.1-re bővítés, de ugye akkor a két hátsó csatornát csak mátrixolja az erősítő, aminek nem tudom, milyen lenne az eredménye. Vagy az egészből egy HD-s vas, mondjuk 3808, de akkor marad az 5.1. Esetleg egy kisebb, 2809 vagy hasonló, és még lehet egy kicsit kábelezgetni is. Utána egy darabig nem nagyon költhetek majd erre. Esetleg a 2809 vagy hasonló mellé még mindig lehetne bővíteni, úgy még beleférne.
-
gyurczy
őstag
Teljesen jó vétel volt, a hangjával nem voltam egy idő után kibékülve. Hallottam mást, jobbat, utána meg hiányérzetem volt már, mikor hallgattam. De a JET magasba miatta szerettem bele. A 247 már más tészta volt teljesen, azzal már együtt tudtam volna élni. Aztán jött egy jó vétel, és ugrottal felfelé még egy keveset.
-
törölt tag
Ilyenre sztem XT jellegű vásárlók fognak vetemedni: tehát van müszaki érzékük, hobbijuk a zene, akik amilyen cuccot megvesznek és tökéletesnek találják azt bebetonozák rendszerükbe és utána már nem számit a belső megbontás sem a tökéletes hangért -természetesen megfelelő eszközökel, affinitással, szerszámokkal.
-
hétalvó
addikt
ha valaki hoz egy revelation-t kolcsonbe szivesen kiprobalom. miota a centerhez is megvettem a lilat elegge el vagyok kotelezve furuhoz.
gyurczy
latom csak a dugdosason...
bajnokp: ra kell rakni a draga dugokat a kabeleikre es egybol nem akarnak annyira mosni, kifeszulnek a rodiumtol. kezdem erteni, hogy gondolkoznak. vagy a kabelhez tervezik a dugot vagy forditva. magaba egyik se az igazi. szeretnek itthon tudni egy teljes flux copy-t, de a hangfalcsatikbol nincs olcsobb megoldas es ugyse szeretem rajta, ha van dugo, de a kisordog, hogy milyen lehetne... ha lesz auto elhozom oket egy napra.
-
emlékszem annó azokra a ciripelésekre, amikor pl. a HDD dolgozott vagy amikor az egeret megmozdítottad keletkeztek, epik... ja és a sistergések hehehehe remek volt, nem volt szabad csak olyan fél/harmad hangerőre feltekerne, mert akkor már nagyon sistergett vagy búgott...
-
dgyuri0123
nagyúr
"Persze az sem a legjobb eljárás, hogy ugyanahhoz a hangdobozszetthez sorra vásárolgatjuk az erősítőket, hátha valamelyik csodára képes. A'la Kimi.
"
EZ AZ. Pontosan erről beszélek.
Én úgy gondolom, ha egy Denon 3808-as erősítőm van, annak újkori ára kb 430e FT volt. (de nincs sajna)
Tehát minőségi darabnak számít, ha csak az árát nézzük is. Erre Valaki utána köt egy újonnan vásárolt hangfal párat, amit 150e-ért vett. Na ezt én merényletnek tartom az erősítővel szemben, mert egy harmad annyiba kerülő doboztól egyáltalán nem várható komoly, minőségi hangzás. Jó lehet, de nem lesz soha kiváló és ennek oka nem az erősítő gyengeségében keresendő ebben talán egyetérthetünk.
De én esküszöm befejezem, mert fáraszt ez a parttalan egymás mellett elbeszélés. Remélem nincs harag.szerk.:
Tamoo: Szándékosan. Mert anélkül fabatkát sem ér az egész lánc. Arra épül a teljes hangzáskép. Gondolj a sztereóra. Ott hol van a háttér és a center, vagy a mélynyomó? Kell hozzá? Nem kell, csak, ha vacakok a frontok, akkor kell kompenzálni valahogy. Vedd ki a frontokat a rendszeredből és próbáld ki, mi lesz belőle. A front cipeli a hátán az egész mindenséget és aki ezt nem érti, az nem tudja miből marad ki. Nem a mennyiség számít, mármint a hangfalak száma, hanem a minőségük. Ha kell egyenként veszem meg, de nem létezik, hogy egy jó erősítő mögé akasszak egy olcsó hangkeltőt.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ki mondta, hogy újonnan vettem? 150-be került 4 évesen és ezért mondom, hogy ez is alternatíva és szerintem nem is rossz. Itt mindekni használt 150e FT körüli erősítőkről beszél. Ergo akár hangfallal is lehet upgradelni és ehhez már lehet később jobb erőlködőt párosítani, akár még magasabbra is téve a lécet.
Azt hiszem, Te szándékosan nem akarod megérteni, amit mondok, vagy csak nem olvasod el alaposabban, amit írok, vagy esetleg annyira bénán fogalmazok, hogy értelmezhetetlen.?
-
dgyuri0123
nagyúr
Én mindet elhiszek, de azért kipróbáltam volna a másik megoldást is.
Úgy gondolom, egy 50e FT-os hangszórón is hallható különbség, ha jobb erősítőt kötsz elé, csak kérdés, meddig érdemes fokozni az erősítő cseréjét, ha fogalmad nincs, mit szólna egy 2x drágább hangfallal.
Te így gondolod én meg úgy. De igazad van cserélgesse mindeki az erősítőjét és várja a csodát az alapkategóriás hangfalától.
Azt viszont tudom, hogy amikor a TDL-eimet a Triangle-ra cseréltem ugyanazzal az erősítővel hajtva be@artam a gyönyörűségtől, annyival volt jobb a Triangle. Nem egy, hanem 2 kategóriát ugrottam vele egyből. Ez meg az én tapasztalatom, de lehet, nem vagyok neked elég hiteles, így talán elhiszed, talán nem.
A váltás kb. 90e FT-ba került, de minden fillérjét megérte.Szerk: emellé már el tudnék képzelni egy 3808-at, de ennél alacsonyabb "rangú" dobozzal nemigen.
-
Értem, de lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam. Nem a jobb-drágább és olcsóbb kábelek közti különbségek meglétéről vagy nem létéről beszéltem, hanem konkrétan a Focal-ok esetében olvasom itt rengetegszer, hogy mennyire kiugróan érzékeny erre. Ezt érzem kicsit túlzásnak és általánosítónak, de nagy tapasztalat nincs az én "érzéseim" mögött, csak szeretném ezt tisztába tenni magamban.
Én azt érzem, hogy így, "nomád" körülmények között is gyönyörűen teljesít a fokálom, annak ellenére, hogy riogattak, hogy a gatyámat is rá kell majd költenem a kiszolgálásra. De abszolút lehet, hogy ők egy magasabb igényszintről beszéltek, ami nekem nincs meg!
Szerk.: hétalvó Neked viszont biztosan megvan az igényszinted, meg az akusztikai környezeted is ahhoz, hogy tényleg kijöjjenek ezek a "nagy" különbségek.
(#79602) Sefter
Értem, OK!
-
spiky03
veterán
Ezért szeretném majd azért kipróbálni az oldalsó felállást is.
Aztán majd győzzön a jobbik.Tudsz arra valami javaslatot adni, hogy ha mondjuk bipolt szeretnék hátra akkor mi lehet jó? Mert ugye sajna ebben a 700-as szériában nincs olyanja a Focal-nak. Mi lenne az ami nem ütközne nagyon ki a többi hangfaltól. Mert most tök jó, hogy egységes az összes hangfalamban a hangszórókészlet és egységesen szól belőle minden a filmeknél pl ha "járkálnak" az egyik hangfalból a másikba a hangok.
-
Dorian
félisten
Alap szinten ha bárhogy is csökkennek az üres falfelületek, már az is sokat segít, főleg, hogy az alapvető helyek mindenhol ugyanazok (hangfalak közt, oldalt, hallgató mögött, stb), ezzel sokat nem lehet tévedni. Mélyek csillapítására meg az ilyen panelek úgysem valók.
(#79469) Hooper:
Olyas valakit kellene keresned, akinek szintén ilyen erősítője van, vagy legalább igen hasonló Onkyo modell. -
kabar
senior tag
De hát a látvány nem számít, hanem csak a hal(l)vány. Persze én nem vagyok megszállott, csak műkedvelő, de ha lehet nem szedem szét addig amíg jól működik. Én meg azt gondoltam, hogy azért mutogatjátok egymásnak a belsőket, hogy milyen komoly felépítése van, vagy milyen alkatrészek vannak beleépítve egyik-másik cuccba.
-
kabar
senior tag
Nem kételkedem a tapasztalatodban, azt sohasem tenném, mivel már mint rengetegszer leírtam, olyan értékű cuccok fordulnak meg nálad, ami nálam sohasem fog, valamint én sohasem hallanám meg az ösvénybe elhelyezett kismegszakítók közötti különbséget az erősítő hangzásán. Amit kritizálni merészeltem, az az elfogulatlanság néha bizonyos gyártók tekintetében ráadásul olyan természetű különbségeket emlegetünk amelyek egy része erősen szubjektív (Nem számszerűsíthető, ahogyan ezt írtad is). De ez rettenetesen nehéz feladat is lehet, én magam nem is tudnám csinálni. Lehet egy ember elfogult, csak akkor ne legyen olyan szakmája ahol objektivitás kell, lehet egy embernek tériszonya is, csak ne legyen ipari alpinista. Ha visszaolvasol, olyan dolgokban kritizálok, amikor pl legutóbb mutattak egy végfok belsőt, erre mondtad, hogy azt titkolnád, és mutattál egy olyat, ami alsó hangon 3-4 szer drágább. Tudom utána egy hasonló értékűt is, de annak már a tápoldala szerényebb is volt lényegesen a korábbinál. Dicséritek például az X2000 felépítését, én meg erre mutatom az RX-V3900, mennyivel különb. De tényleg túl sok szót fecsérlünk erre. A szart pedig én írtam nem te. De a lealázta és a kétszer jobban szól féláron az elismerés jeleként gondolom nem túl sűrűn használod. A gúny pedig egy eszköz, melyet mindannyian használunk, néha vagy többször, ki-ki milyen célra. Ez a legtöbbször valamilyen negatív tulajdonság felnagyításával, szemléltetésével tesszük. Én is, és bizony te is sokszor azért, hogy görbe tükörként mutassuk a másik felé az elkövetett hibákat. Ha megsértettelek, természetesen elnézést kérek. Nem ez volt a célom.
-
kabar
senior tag
Akkor kész csoda, hogy ez a cég még talpon van. Ekkora szarokat gyártani kétszer olyan drágán...De be is fejeztem. Nem tisztem itt védeni egy olyan céget, aminek nem vagyok a rajongója (ami itt sok emberről más céggel kapcsolatban nem mondható el). Az én eddigi tapasztalatom az volt majd' mindennel kapcsolatban, hogy volt amit szerettem benne, és volt, amit nem. Sajnos én nem vagyok ilyen szerencsés, hogy ilyen egyértelmű választásokba fussak bele, hogy kétszer olyan jót fele olyan áron, kompromisszumok nélkül. Ez olyan amerikai filmesnek tűnik fel nekem. De ez nem csoda, hisz ez itt a házimozi topic...
-
kabar
senior tag
Elismerve a különbségeket a 800K HUF(PA-MC5501) vs. 10000 font is beszédes (Audionet AMP-VIII) ...
És akkor most a szintén 2,6 milkás Denon POA-A1HD 10 Channel Power Amplifier is lehet pöcsözni mert nincsen benne toroid ?! Persze, hogy nem tesszük, de talán nem is ez a feladata egy ilyen topicnak... -
kabar
senior tag
Egyrészt azt a mondatot poénnak szántam, annak mutatva fricskát, hogy a házimozi topikban valaki azt lesajnálóan elismeri, hogy az Onkyók jók házimozira (másra szerinte nem). Én erre írtam, hogy a Denonok házimozi erősítők meg jobbak sztereóra (házimozira nem, a túlzás eszközével élve+smiley). Csak nem akartam ennyire szájbarágósan, mert arra gondoltam, hogy az intelligensebbek értik a poént és a helyzet nonszensz mivoltát, a többiek meg átfutnak egyszerűen felette, és csak a saját igazukat látják benne.
Másrészt meg annak a véleményemnek adtam hangot, hogy a általam hallgatott Denonok szívemnek kedves zenei stílusokban egyenletesebben szóltak, tehát ami az NR906-on rosszul szólt az jobban szólt a kis Denonon, ami viszont az Onkyon szólt jól az a Denonon már kicsit szürkébb volt, nem éreztem benne azt a hangulatot amit annak a zenei stílusnak érzésem szerint ki kellene váltania. (Erre mondtam, hogy az Onkyo válogatós, bár gondolom, hogy nincsen ilyen kifejezés) Házimozin hallgatva a két készüléket ez a kettősség eltűnt. Ott nem volt vita, de én ezt betudtam a kategóriakülönbségeknek is. De mint említettem én nem vagyok expert és ez is csak egy vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest