- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
A népszerűség nem arányos a minőséggel, sokkal inkább a befektetett marketing tevékenység függvénye.
Attól, hogy az rtl klub a legnépszerűbb csatorna, nem feltétlenül a legjobb minőségű, sőt...
Amúgy a pio vsx 528 biztos jó darab a saját 521-ből kiindulva
Jót választottál de rossz indokokból -
BBéci
legenda
A szerencsétlen tudatlan ne tegyen olyan kijelentéseket, amelyek egy másik szerencsétlen tudatlant félrevezetnek!
Itt senki nem bólogat ész nélkül, hanem annyi erősítőt és egyéb készüléket, eszközt próbálnak ki a topiklakók, amennyire lehetőségük van, mert ez a hobbijuk. Ennek következtében sokkal többet tudnak a témáról, mint az általad szerencsétlen, tudatlannak nevezett betévedők. -
Sefter
veterán
A szerencsétlen tudatlanokat pont az ilyen téveszmés beírásokkal lehet felesleges kiadásokba taszítani...
Leírtad, hogy nem konyítasz hozzá, aki tudott segített a kérdezőnek az iránymutatásban (ami nem egyenlő a rátukmálással). Észérvekkel leírták mit miért ajánlanak, erre az volt a reakciód, hogy minek kell jobb ha van olcsóbb is...
Ha önigazolást keresel, azt is leírták, hogy ÚJ áron jó erősítőt vettél, de ezen pénzért kategóriával jobb van használtan (sokunknak nem gond)...
Az autós példa arra vonatkozott, hogy veszel egy 3millás új autót amit ha kifizettél már csak 2,7-et ér, ugyan ez igaz a szórakoztató elektronikákra is..
részemről befejezve peace. -
Dorian
félisten
Csakis azért baj, hogy "szembe mész az iránnyal" mert ez az irány a jó. Elméleti síkon valóban igaz, hogy 5.0-es erősítőnél "nem kell kifizetni" a plusz két csatornát (de maga két + végfok amúgy sem nem egy jelentős költség), viszont gyakorlatban a 7.1-et tudó erősítők túlnyomó részt egyszerűen jobb minőségűek, azért mert magasabb kategóriások.
-
Tamoo
nagyúr
Pedig igaza van Bécinek. Sajnos nem sajnos én végigjártam a szamárlétrát (mondjuk még mindig alul vagyok) Pio VSX421-től kezdődően. Belépő erősítők nagyon korlátozottan használhatók zenére. Nincs meg bennük az erő, így a dinamika sem. Itt nem a hangerőről van szó, mielőtt valaki félreértené.
Többiek. OFF-ot légyszíves mellőzzük.
-
BBéci
legenda
Nem kell hozzátenni, hogy az én véleményem, mert az magától értetődő, hogy nem a szomszédomé. Ugyanis én tesztelek és használok 15 éve házimozi erősítőket, mint szakújságíró és a téma megszállottja.
Egy újonnan 100000 forintos házimozi erősítő úgy szól sztereó zenével, mint egy 30-40000 forintos kétcsatornás, vagy még úgy sem. És ez nem csak az én véleményem.
-
törölt tag
Na épp ezaz hogy sokszor épp a hangminőség látja a kárát az uj modelleknek.
Viszont ha egy-két éves gépet veszel (amivel van gari) akor nincs lutri rajta és jóval olcsóbb. Akkor se vesztek semit -sőt, éppen nem!!!- ha kifutott vagy kiállitási darabot veszek. Újat mex tévét vagy tescoból is megvehető-pl. mikro vagy porszivó-veszek ilyen termékek közül. aminél vagy számithat a használat, bejáratás vagy teljesen mindegy. Minden iylen hoszabb élvezeti cikk használtan olcsóbban jön ki épp azért mivel mindeki árérzékeny.fene se fizet több tizezer forintal többet csak azért az érzésértmert hogy dobozból is én vegyem ki.. Pár százezerig nálam ez játszik.
Ja 5.1-7.1: nehogy azt hidd hogy olyan drága egy végfok tranyó, 1-2 ezresnél nem töb kiépiteni, nem azon spórolnak hanem a kiépitésen, kondik méretén alkatrészek minőségén, .. tehát ha vcan 5 vagy 7 csatornás, inkánbb 7 mert ha akarom letiltom menüben a plusz csatoirnákat, máris nem kap áramot és terhelést, ennyi.Nem miattad irom le, nehogy azt hidd csak ha valaki új olvassa a témát, legyen lehetősége mérlegelni: vagy használt olcsóbban de lehet jobb minőséget kap (elromlásveszély elég kicsi, talán egyes H/K modellek rátája magasabb) vagy több tizezer forint ráfizetéssel inkább uj és valószinüleg alacsonyabb minőséget kapva.
-
adodaniel
őstag
...az új típusokra az új szolgáltatások és továbbfejlesztett minőség is jellemző... Többször írták már e téren tapasztalattal rendelkező fórumtársak, hogy ez nem feltétlen igaz.
A kifutott termékek meg szolgáltatásaik alapján legtöbbször már nem mondhatóak éppen korszerűnek. Mi számít korszerűnek? 4K, DLNA, allshare és a többi vakítás? Ha igen, akkor itt valóban sokan nem korszerű erősítővel rendelkeznek...
-
BBéci
legenda
Mutasd meg kérlek, melyik erősítő pontozásában szerepel a hangminőség!
Pioneer erősítőkre 3 év garanciát adnak, tehát lehet találni a használtak között, az új árnál lényegesen kedvezőbben, 1-2 év garanciásat és akkor ez a fetisizmusod is ki van elégítve.
Remélem autóból is csakis újat veszel, szalonból! Abban nem is lehet kivetnivalót találni, már Henry Ford is megmondta, az új autó a jó autó.(#58562) Dorian
Rémes, hogy ezt milyen sokan nem veszik figyelembe. -
törölt tag
Az a baj az ennyire új típusokkal, hogy eléggé túlárazottak. Elkérnek az abszolút belépő erősítőért 100k-t, amit néhány hónap után 70-ért megvehettél volna. Ha valami oknál fogva fél év múlva eladnád, a használt piacon örülsz, ha 50e forintot adnak érte. Ha mindenképpen újat akarsz venni, kifutó, akciózott termékeket érdemes nézni.
-
BBéci
legenda
Pontosan azért, mert számít az ár, csak a gazdagok, fanatikusok és sznobok ragaszkodnak a garanciához a jobb hangminőség helyett.
Az 5.1 erősítőket jellemzően minden egyéb szempontból olcsósítják, nem csak a csatornák számában. Vannak kivételek, például a Primare SPA23, ami nem csak 5.1-es, de más olyan szolgáltatásokat is kihagytak belőle, aminek semmi közük a hangminőséghez és a házimozizáshoz.
Az általad linket erősítő rangsort nézegetni teljesen felesleges és önbecsapás. A szolgáltatásokat és a kezelhetőséget hasonlítják össze, annak alapján állapítják meg az ár/érték arányt. Ez félrevezető, mert egy erősítő legfontosabb tulajdonsága a hangminősége, minden egyéb csak utána következhet és sokkal csekélyebb súlyozással. -
Sefter
veterán
A Sanci által ajánlott erősítő egy "kicsit" más kategória ehhez képest...a kérdező büdzséjébe pedig belefér...akkor hol a gond?
Használt cuccból ugyan azon pénzért kategóriákkal jobbat kapni, így aki nem zárkózik el tőle, annak használtat ajánlunk.(#58488) kp59
Az ár inkább annak nem számít, aki új cuccokért képes jelentős felárat fizetni.. -
-
törölt tag
Egy pillanat: te hogy választod le a csatornát??? Mert ugye egységes.. nem emlékszem rá hogy kitételnek hogy kizárólag 5.1-et szeretett volna.. csak 120 ezerig a legjiobbat kérdezte.. és én megválaszoltam, de ha újban kérdezte volna akkor a te Piód mellé még hozátettem volna a Denon X1000-est is, mely szerintem jobb hangzással lehet a piódtól mely ettől függetlenül is remek készülék.
Valamint tévhitben élsz: nem a csatornaszámokért fizetsz többet hanem a hangminőségért,felszereltégért, szolgáltatásokért. Ha igazad lenne akkor 200 felett kizárólag 9.2 lenne félmilióért pedig 11.2, . pedig nem igy van még félmillió körül is vehetsz 5.1-est.. és nem lenne alatta 7.1 pedig kettő is van és kb ugyanaz a kategória/azolgáltatás, ,még mozira Onkyo 515 akár job is lehet tehát a többletpénzzel nem a csatornák számát fizeted ki.
Nem beszélve arról hogy Toobee is igazat irt: használtan sokkal jobbat is kaptál volna.. De ez a te dolgod.. -
törölt tag
Ez a lista alulról indul, minél nagyobb a szá annnál jobb helyezése lesz de elég szubjektiv mert nem releváns.. mert ilyen sorrrend: onkyo414 313, 616.. én nem tekinteném minőségi sorrendnek.
Zeix: engem ignorálsz vagy nem értettél meg? Mivel épp azt irtam neked hogy mozira az egyik legjobb, akkor miért vegyem le az 1 sz hsz listájáról???
Zenére nem ajánljuk... ebben rajtad kivül szinte mindenki egyetért, bár a 6xx és felette bulira, rockra jó/vállalható lehet.
Kecsetifnek is szól, ja és szerintem az én vacak CD játszóm is lehet leveri a 200 ezerbe kerülő BD játszók legtöbbjét. Próbáltuk egy-kettő ellen: alázott az onkyo, még a BD gazdája is elismerte.Spyki: Klipscl is oké lehet, de ha a Polkravalót össze tudod szedni akkor nincs több kérdés.Kár próbálkozni.
-
kp59
aktív tag
Úgy látom eddig nem sokan találkoztak itt a Pioneer VSX-528 erősítővel
Na mindegy akkor kicsit átfogalmaznám a kérdésem.
Szerintetek ez a receiver.de oldalon megjelent ([link]) 21 darab erősítőről készült 2013-as rangsor mennyire hiteles? A hangminőség a szolgáltatások a felépítés a kezelhetőség és persze az ár/érték arány alapján vajon elfogadható az itt szereplő erősítők rangsora?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fujifilm X
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest