- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
válasz
Norbi 72 #128758 üzenetére
Ahham, köszi!
(#128759) Nemir Ombe:
Visszahallgatásban nem vagyok úgy otthon, mint keverésben, inkább aktív rendszerekkel dolgozok a passzívokat nem ismerem úgy még csak most merülök ebbe a témába bele igazán. Keveréshez az összes hangszóró ugyan az általában de gondoltam, hogy ez hm-nél máshogy szokott lenni, illetve nyilván otthon egy TV alatt nem fér el egy azonos hangsugárzó, mint a frontok. -
rappit4
őstag
válasz
Norbi 72 #128754 üzenetére
És ezek mennyire kényesek, hogy az 5.0 többi része illeszkedjen? Hallgattam jó pár nem azonos típussal összeállított 5.0-t és nem volt soha zavaró. Hallgattam még tavaly 1-2 B&W szettet illetve a sulinkban is van egy 5.0 szett ami gyönyörűen szól de a típusát nem tudom. Esetleg B&W-k vannak hasonló árfekvésben?
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
rappit4
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #128736 üzenetére
jó reggelt, Norbi Úr, ha jól tudom neked is ilyen vasad volt, mint nekem (616)
az az érdekes hogy valamiért elmenti az erősítő egy korábbi beállításom, amiben növeltem a sub hangerejét +5 db-el.
viszont most hogy jó a beállítás, ez már sok és minden egyes ki és bekapcsolás után vissza kell vennem ezt az 5db-t 0-ra.
valamiért megjegyezte és nem tudom hol lehet kikapcsolni a megjegyzést, vagy ha már megjegyzi akkor vissza állítani 0-ra és ezt megjegyeztetni vele
azt megtaláltam hogy minden bemenethez tudok adni hang képet, és ott a last walid van beállítva az összes,
remélem érhető amiről itt gagyarászok, előre is köszönöm a tippet, ötletet -
rappit4
őstag
válasz
Norbi 72 #128689 üzenetére
De ez az, ha smallon vannak a hangszórók és feltekerem 120-ra akkor még a mélyebb beszedbe is beleszól. Megpróbálom letesztelni úgy, hogy a subot 120-ra tekerem és largera rakom a hangszórókat, hátha így jó lesz.
Az avr-t elég olcsón megkaptam és lecsaptam rá, és igazából a hangszórórendszer édesapámé és nemsokára költözök ki és akkor elkezdem összerakni az első saját hangszóró rendszerem. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #128655 üzenetére
Norbert Uram és a többiek, akik időt, energiát szenteltek nekem.
Írtam ismét egy kis cikket a jelenlegi élményemről...
és most nem a CAV hangfalakat sztárolom
Nekem nagyon tetszik ez a 616-os hangja és a popi képe.
köszönöm nektek a segítséget és irány mutatást, még ha nem is pontosan az lett ami mostanában ajánlatotok, de akkor is én úgy érzem hogy jelentősen sikerült előre lépnem.
bele sem merek gondolni, mekkora lenne az előre lépés az 1xxx szériás Onkyo esetén -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #128607 üzenetére
"A Canton darabár,az már sok.Az 509-es milyen?"
Közel ennyiért már inkább a Vento, azért mégis csak 2 kategóriával feljebb van (amit hallani is rajta)
(mellesleg a .2 nélküli 509 cca 220-230e körül volt nemrég, annyiért nagyon jó, de 300e környékén már vannak jobb vételek)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #128605 üzenetére
.... vagy hogy ne mindig csak Maratz-ot és Canton-t linkeljek, egy ilyen "páros" is közel belefér a 800-as keretben és ez már biztosan elég 5x5m-re [link] + [link]
(#128607) Norbi 72
"ez is szépen le van árazva,"Ja, csak az darabár .... egyből vinné is a "keretet".
(#128609) bajnokpityu
Nekem a Denon + Canton jobban tetszene (de csak ebben a felállásban) a kisebb Denon-ok semmivel sem jobbak, mint a Marantz-ok .... de csak szerintem.
(nem mellesleg egy listaáron közel 900e-es AVR legyen már jobb, mint egy listaáron 500e-es)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #128605 üzenetére
25nm éppen nem kevés (persze, hacsak nem 4m a belmagasság és nem tök üres szobában akarja hallgatni), a 930-at a keret miatt "csaptam hozzá", csak példának (az ajánlott 5007 "mellé"), hogy 400e körül újban is lehet gondolkodni és nem csak belépő kategóriában.
De van még számos más lehetőség is ilyen árban, nagy a net, sok a webshop ....
"800-at szán vasra,és frontokra."
Én 400-at olvastam, de ha 800, akkor még több lehetőség van ....
Pl. egy ilyen "páros" is belefér, ami már tényleg "felső - közép" kategória: [link] + [link] -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Norbi 72 #128549 üzenetére
(#128549) Norbi 72:
Köszi! Nem kifejezetten vagyok Yamaha hívő, de a párhuzamos 2 HDMI nagyon jól jönne.
A 440-el ( tudom, csak belépőszint környéke) gyakran van olyan érzésem, hogy "kásás" a hang, mintha a sűrűbb jeleneteknél nem lenne képes a részleteket megjeleníteni. Ezen szeretnék változtatni.(#128550) Dorian:
Köszi szépen, ez lesz a csapásirány! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #128498 üzenetére
& Nemir Ombe & Sanci:
nem, nem az eladó számítsa be a régit
no akkor leírom nektek a folyamatot amit tervezek az elkövetkező években
tehát megveszem a 616-ost, mert már ma fel fogja adni a srác. van lehetőségem meghallgatni mielőtt kifizetem, tehát akár vissza is küldhetem neki ha nem lenne jobb a hangja, tehát meg tudom hallgatni
majd egy itteni ismerősöm megveszti az 508-ast, ha én megveszem a 616-ost.
így nem sok pénzért le tudom cserélni és ez a 616-os többet tud, mint az 508-as, ahogy Nemir Ombe Uram is mondja
majd hamarosan jönni fogok hogy hangfal szettet vegyek, és hogy mit ajánlotok.
sokat olvasgattam, beszélgettem, és Nemir Ombe is ajánlotta hogy a lehető legjobb eredményt hangzásban akkor tudom elérni ha egységes, egy gyártótól vannak a hangfalaim.
így most az erősítő 616 ha megfelel, akkor marad egy ideig és utána a hangfalaim fogom cserélni valami jobbra, mondjuk amit itt ajánlotok majd nekem.
és amikor meglesznek a jobbnak mondható hangfalak, akkor a legvégén cserélek erősítőt ha szükségét fogom érezni.
még az sem biztos hogy a CAV-okat mindenképp lecserélem.
nagyon képlékeny dolog ez ami még a fejemben van, de meglátom mire jutok.
eddig fejlesztettem a hálózati lejátszást, ami most mondhatni rendbe van, a popival.minden estere nagyon köszönöm hogy itt vagytok és véleménnyel, ötlettel, tanáccsal láttok el.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #128479 üzenetére
Ertem. Köszi a válaszod.
Most jön ez, majd lehet jön fejleszteskent a hangfalak cseréje es majd jövő nyáron visszaterek az erősítőre...
Erről netes tesztekben is nagyon jókat írnak, te is ajanlottad, egy itteni masik Úr is ajanlotta, nekem ennyi elég.
En most megmaszom a hadilepcsot -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #124413 üzenetére
Norbi Uram és mindenki...
egy februári írásodra reagálok, hogy megveszek ha minden jól megy egy Onkyo TX-NR616-ot
anno ezt Te is ajánlottad, és most kíváncsi leszek az eredményre, mit tud...
van valami tanácsotok, tanácsod ezen erősítővel kapcsolatban?
mire érdemes odafigyelnem?
előre is köszönök minden észre vételt, tanácsot, ötlet -
Festina86
tag
válasz
Norbi 72 #128230 üzenetére
Képet nem tehetek, nem engedi az asszony.
A bajom a tvállvánnyal, hogy kicsi, ha középre rakom a centert nem fér el mellette az erősítő, és középen nincs alatta merevítés. Én szívesen megvenném a centerhez való gyári állványt, de nem értem miért kell ilyen magasat gyártani.Velodyne mélynyomót hova érdemes javításra küldeni(már nem garis)?
-
válasz
Norbi 72 #128135 üzenetére
EG960V a kiszemelt. Meg nem vettem meg szeptember vegen koltozunk az uj hazba es oda akarom venni a tvet meg a bilcsi asztalt. Nekem ne mondd seggre ultem mikor lattam a normalisabb asztal arakat. Azt hittem max 500bol meg van egy jo asztal de nagyott tevedtem es raadasul en szabvany 9es meretu pool asztalt akarok.
-
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #127791 üzenetére
Már nagyon ideje volt, valahol .... bár akik (én is) még anno "aktívan használták", azoknak azért "szép emlék" marad, a fülkitördelés -> visszaragasztás, tekergetés, LP/SP, stb ..... meg a "véletlen beállított időzített felvétel" miatt letörölt nyaralások videói ....
Bár én már a "lemezek" életképességét is megkérdőjelezném, elvégre (szinte) minden adott lenne a 100% online "tartalomfogyasztáshoz" (természetesen fizetős formában).
-
VGYke
addikt
válasz
Norbi 72 #127528 üzenetére
Nemir, Norbi 72 köszönöm! Meghallgatás kicsit macerás, mert olyan megyeszékhelyen lakom, ahol cipőboltból is már csak kínai van... És mivel zéró a tapasztalatom és zenei hallásom, hallgathatnám ezt azt órákig, szerintem nem tudnék dönteni. Úgy vagyok vele, hogy kiindulásnak jó lenne olyan cucc, amit a szakértők "ezért a pénzért jól szól" kategóriába sorolnak és nem oda pl. hogy "olcsóbban lehet venni LG házimozit
, amelyik jobban szól". Tehát, kezdetnek biztosan megfelelne egy olyan rendszer, amire Ti mint szakértők azt mondjátok hogy "elmegy", aztán ha lesz vele tapasztalatom meg több pénzem, jöhet a meghallgatás, és a következő lépcsőfok.
Egyébként panelban lenne hallgatva és bemenetként csak egy Mede8er médialejátszóm van. -
dota1
aktív tag
válasz
Norbi 72 #127508 üzenetére
"Oké,de jelenleg mi a helyzet?A Panel saját,vagy mi?"
A panel saját tervezés, de külsős gyártja. A többi része váz,elektonika stb. saját gyártó üzemben készül. Regiónkra vetítve szlovákia/nitra-i üzemben. Hogy a panelgártással ki van megbízva az titok, még nekünk sem árulják el... -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #127398 üzenetére
A "remekül" és a "szuper" elég szubjektív jelzők, de nem ez volt a lényeg
Amúgy nem azt írtam, hogy az RTi nem jó rock-ra, csak azt, hogy ua pénzből én inkább 1-2 kategóriával feljebbről vásárolnék, ha lenne rálehetőségem. De természetesen, ha valakinek az RTi hangja tetszik pl. egy Onkyo 3030-al, az vegyen azt és hallgassa egészséggel.
Nem bántani akartam az RTi-t, mindössze az itthoni és a külföldi ár/érték/minőség arányokra céloztam.
-
allein
addikt
válasz
Norbi 72 #127379 üzenetére
Nekem is lejátszótta csak akadozva
forrással nem lehehett gond mert most is ugyanaz a NAS van és a CA bluray lejátssza hálózatról a TRUE HD hangsávot. Mostani erősítemmel sem lehetett gond mert PS4 összekötve az erősítővel és ugyanugy lejátszótta a hangsávot. De már nem számít, mindez a múlté
Nem tudom mit csináljak most, egyelőre csak annyi marad, hogy az erősítőn igazítom a hangsávot
Majd ha ki tudom próbálni a másik erősítőt akkor esetleg lesz több infóm, viszont a másik erősítő is CA
és lehet ugyanugy csúszni fog a hangsáv
-
Norbi 72
veterán
-
claire78
senior tag
válasz
Norbi 72 #127023 üzenetére
Egyre jobban tetszik a Pioneer.
Még egy kérdés: hogy áll ez a Denon AVR-X1200W a Pioneerhoz képest? Tudásban ahogy látom nagyjából ugyanaz. Hangminőség vagy egyéb szolgáltatásban? -
-
válasz
Norbi 72 #126589 üzenetére
A falat lefesteni még mindig olcsóbb mint a vászon. Szerintem először kipróbálom a falon, aztán szerzek kölcsönbe egy vásznat és megnézem a különbséget.
Sanci38: Filléres darabok
Más: A házimozim következő bővítése a mély láda lesz, ami 99%, hogy a Klipsch R12-SW lesz. Ehhez és egy Pio LX55-höz milyen kábelt ajánlotok. Szűkös a keret, nem tudok rá vagyonokat költeni.
Illetve még a hangfalak kábelcseréjén gondolkodom, abban az esetben ha kis ráfizetéssel lehetne minőségbeli előrelépést elérni. (max 1-2 ezer ft plusz/méter) Jelenleg ilyent használok: Inakustik Premium 1.5. Yamaha NS777-et szolgál ki. Amit szeretnék egy kicsit részletgazdagabb zene, és a magas hangok kiemelése. (most nekem nagyon kevésnek tűnnek)
Köszönöm
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
Norbi 72 #126568 üzenetére
"A sörről tudok nyilatkozni,még a hűtőben,kell egy kicsit kocsikázni ma."
Egyes kutatási eredmények arra engednek következtetni, hogy a férfiaknak jó lesz vigyázni a sörrel... sok benne a női hormon!
Lehet, van is benne valami igazság... ha többet iszom a "kelleténél" rém ügyetlenül vezetek és sokat beszélek! -
dgyuri0123
nagyúr
-
access_denied
senior tag
válasz
Norbi 72 #126378 üzenetére
#126378 Norbi 72
Köszönöm, tényleg figyelek a válaszaitokra és nem pedig magamat szeretném meggyőzni olyanról ami nem igaz.
Amikor írtál a 3xxx sorozatról, akkor szembeköszönt velem EZ.
Ha csak sztereóban gondolkoznék, egészen biztosan ez lenne a szerelmem.
Milyen 3xxx-re gondoltál?
#126380 dgyuri0123
Nem fontosabb, csak fontos. Nagyon jó lenne hallani a különbséget a rendszeremen. Kábeleim jók, hangfalam ár / teljesítményben szerintem ott van.
Az Aventage sorozattal sem lennék előrébb (pl. RX-A850)?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Norbi 72 #126352 üzenetére
Jogos és bölcs a tanácsod, melyet köszönök is szépen, csak az a baj, hogy ismerve magam, ha pl holnap megvenném a Modus-t és tegyük fel még élvezném is, igen csak b####á a csőröm, ha másnap vagy kicsit később felkerülne egy kiszemelt JBL dög!
Amúgy a MM-ban hallottam egy kvázi hasonló, de ES szériás mélyet, és az se volt épp rossz, csak ronda, ebből továbbfejtve a kiszemeltem sem lehet kutya! Mondom ezt úgy, hogy anno olvastam is pár tesztet róla és mindenhol piszok bő erőtartalékkal megspékelt, combos, feszes hangokkal illették.
Így döntsön épp ésszel aki tud!
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #126338 üzenetére
Semmi gond csak azért kérdeztem, hogy melyik részére gondolod, hogy gyenge!
Ez a jelenlegi: Sztereó: Forrás: menyus2 PC, Előfok: Ethosz LA-4.5, Végfok: Onkyo M588F, Hangsugárzó: Infinity Kappa 8.2i, Dac: Audio gd Reference 5.32, Táp: Siltech SPX-800, 2 db Harmonic Technology pro ac-10, ValhallA AgIV, Van den Hul Mainsstream, Hangfalkábel: ValhallA AgPtIII-R, XLR: ValhallA Aura V1, Van den Hul 3T The Cliff, USB: Audioquest Coffee, Koax: ValhallA Aura V2
Persze szívesen látlak!
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #126332 üzenetére
Akkor megnyugodtam! Csak mert ezek megvannak!
Nyilván mindennél van jobb de a takaró már így is néha rövidebb volt mint ameddig nyújtózkodtam!
Az akusztika/szoba valóban problémás de azon egyelőre nem tudok változtatni!mhmpista: Nagyon szívesen! Valóban igénylik ezek a picurkák a teret amiből lehetne nálam is több!
Remélem találsz majd valami neked tetsző párost! -
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #126330 üzenetére
Nehogy úgy gondold,hogy nem szólna szépen nálad,vagy nem tudnád meghajtani(Igaz,85 dB az érzékenysége,300-500 wattos vasat igényel csatornánként)de az Onkyod elég lenne hozzá,hanem nem tudnád jelenleg kihozni a maximális tudását.
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #126321 üzenetére
Valóban nem rossz a feketéje de nincs összehasonlítási alapom mert ez az első projektorom!
Igen amcsiban van olcsón viszont általában nem túl jó állapotúak és ha véletlenül szállítanak hozzánk akkor horror áron!
Egyet találtam Európában de nem olcsó és még szállítás ki tudja mennyi lenne!?: Reference 10
IRS-t vennék szívesen de inkább maradjunk a realitásoknál IRS-Omega!
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #126319 üzenetére
Köszi!
Ráment vagy 3 doboz festék mire elfogadható lett!
Nem tudom mennyire számít komolynak az egy X3-as!Az kérlek szépen a rendszerem leggyengébb eleme!
Az egyetlen komponens az első rendszeremből amit még nem tudtam lecserélni! Yamaha hátterek!
Egy ideje keresek Infinity Reference 1 vagy 10-es dobozokat de sajnos nem találok olyat amit megvennék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest