- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
1méteres Virgo4et 85ös listaáron adná Józsi . Eskü vigyorogtam, amikor beraktam egy AgPt3as kábelt. 42ért vettem használtan, fél métereset, annyival,de annyival jobb volt...
Most linkelt Tonyo egy USB kábel tesztet, van benne sok jó gondolat. És persze nem túl jó gondolat is akad, mint minden "megmondó" tesztben.
-
janos666
nagyúr
Csak árban sem mindegy (ahhoz képest aránytalanul drága a több csatlakozós, ha egy bélre épül opcionális elosztókkal), de az se, hogy miként tesztelem (Alces1 + saját elosztó, vagy Alces3) és az alapján hogy döntök (kell-e az nekem, vagy sem). Ez utóbbi ugye neki se mindegy (nem nyer, ha azért nem jön be nekem, mert rosszul állítottam össze, de feleslegesen meg nem fogok többet fizetni érte, ha mindegy).
Lehet, hogy elhozok 3x1-et egy egy 3-asat is letétbe, aztán visszaviszem ami nem kell.
-
Parson
addikt
Szerintem pusztán a TV 10/100-as ethernet portja miatt ez a lépés fölösleges lehet (ezek jó minőségű cat5e kábelek, és rövidek is). Más okból persze lehetne emelni a szintet, de akkor előtte ki kéne lőni a szűk keresztmetszetet (10/100-as LAN port a TV-n) pl egy külön mediaplayerrel.
No de a konkrét témánál maradva elképzelhető, hogy a samu szoftvere / hardvere a legszűkebb keresztmetszet??
-
ricsik
őstag
-
Pepszi
tag
Ezzel én is szenvedek, hogy vannak nagyon jó felvételek amik szuperul szólnak a marantz5006+coccept6 szettel (Stockfish records, Chris Jones ...). Ezeket "pure direct" módban hallgatom.
Rock-nál mostanában az jön be, hogy bekapcsolom az audissey-t és a dynamic EQ-t light-ra. -
ricsik
őstag
Természetesen profitál, de nem olyan mértékben, mint egy hozzá passzoló erősítő és a Denon közti ár differencia után elvárna az ember.
Dorian: igen az, de ha lenne egy ilyen Denonom nem akarnék racionálisan dönteni, hanem minden nap mosolyogva hajtanám a fejem nyugovóra.
-
bajnokpityu
félisten
HTAnál van még némi szopás is. Elsőre,amit magam építettem, meg Doriané is megfutott. Első pár órában alkatrészek járódásával képes a nyugalmi árama hirtelen megnőni, és ilyenkor tönkremegy. Persze egyszeri történet, csak példának irom, de ezt is vedd bele, hogy ez egy DIY cucc, előferdülhet 1-2 plusz kör.
Utána már nincs vele para, enyém is van,hogy egy hétig nonstop megy, őrizetlenül, mert úgy felejtettem.
-
Rebell
senior tag
Konkréten még utazni is alig kellene, (Pesten belül), nem több száz km-ről van szó. Személyes átvétel lenne. kipróbálástól is elzárkózik.Az a duma, hogy minek adjak próba garanciát, ha a termék garis (hozzáteszem 1árva vásárlást igazoló papírfecnit nem küldött, többszörös kérés után sem) és kitudja, lehet, hogy már próbálkoztak garira javíttatni, de nem lehet...... komolyan Fejétől bűzlik a hal.
Tényleg bocs az offért, de ennyit a használt piacról, vagy én nem találtam még meg a megfelelő partnert.
-
Patice
nagyúr
Azért voltam kíváncsi, hogy milyen anyagúak a vezetők, mert fentebb arra tippeltem, hogy a rézhez a melegítés jó, más anyagokhoz, meg talán a fagyasztásos kezelés.
Réznél lehet hogy idővel elmúlik a cryo-kezelés hatása és mindenki magából indul ki.
Nem vettél észre változást a kábeleid hangjában?
-
Tonyo
őstag
Első sorban nem is a rossz tapasztalatokra gondoltam!
Kétkedve próbáltam ki, de nagyon meglepett!
Alig várom, hogy kipróbáljam a többi kábelét.
Dorian:
Amiket írtál egyet értek, ezért is vonakodtam, rég kerülgettem, annak ellenére, hogy többek mondták, hogy azok nem rossz kábelek.
Engem egy "ákciós" hangfalkábel győzött meg, az árával!
Aztán jött a koppp!!! Tényleg nagyon természtes kábel.
Amikor mentem hozzá, pont Te jutottál eszembe, pár utcára lakik Tőled.
-
Toobee
veterán
Nekem 1 m-es van belõle. Ellenfélnek meg egy Audioquest Cinnamon. Talán egy kicsit jobb az AQ. Viszont, ha ilyen talánok fogalmazódnak meg bennem, akkor nem biztos, hogy ér 16000 Ft-tal többet az AQ...
Megjelenítõ: 51D550. Forrás: HTPC, elõtte meg a Dune Duo. A tv kalibrálva van. -
Daffchy
őstag
Manualba nincs semmi factory-ról.
Esetleg Te sem tudsz egy módot, hogy tudnám restartolni/újraindítani/törölni mindent???
Csak az MCACC mentéseit tudom törölni, mást semmit nem találtam...
Elértem végre az eladót:
Azt mondta, neki is ilyen volta mikor hozzá érkezett (Ő is használtan vette), Pio szervízbe bevitte (előtte beszélt eladóval, mondta tökéletes volt stb) és ott azt mondták neki, hogy egy kis panel kilazult benne, kirázkódott, valószínűleg a szállítástól. Nem tudom melyik panel cserélhető benne, de azt mondta, 15 perc után vissza is kapta nem kértek semmit...
Ez lehetséges? Szedjem szét nézzem meg, hátha valóban ez van?
-
Daffchy
őstag
Több bemeneten is próbáltam már, minden "módot" de semmi, csak Pure Direct-ben szólal meg.
De az a fura, hogy még STEREO-ban sem szólal meg...:S
Mégis mi baja lehet? Mivel már az égvilágon minden kombinációt kipróbáltam elvileg, ezért nem lehet, hogy a lámaságom a hiba...
Átnyálaztam, mindenféleképp próbáltam már, de nem szólal meg a két front semmilyen módon.
Semmi olyan módban nem szólal meg, ahol felvillan a "Digital Precision Processing lámpa".
-
Peak
addikt
kb. 10 évvel ezelőtt az informatikában volt ilyen, konkrétan a Maxtor merevlemez gyártó céggel, nagyon elterjedt róla, hogy sok a hibás darab, szar a széria, stb.
akkor kereskedelemben dolgoztam még, volt rálátásom a dolgokra, meghibásodási statisztikákra... a piac 3/4-ét uralta a Maxtor HDD eladásokban, a maradékon osztozott a Seagate, WD, stb.
A meghibásodási százalék viszont mindegyik gyártónál, a Maxtornál is 3% volt. -
-
adodaniel
őstag
Javíts ki, ha tévedek, de a studioban, ahol a hangsávokat keverik, egy szabvány szerint vannak elhelyezve a hangsugárzók (meg nem mondom a pontos nevét), aminek egyik lényege, hogy a hallgatási pont körüli képzeletbeli kör mentén vannak elhelyezve a hangsugárzók. Mivel otthon is az a cél, hogy ezt "leképezzük" és a lehető legjobb eredményt kapjuk vissza, ezért célszerű legalább megpróbálni ugyanúgy elhelyezni őket.
Ezért írtam, hogy az talán hifizéshez lehet ajánlás.
-
bajnokpityu
félisten
Popcorn denonnal, laptop emotivával adott ki hangot, de ami a cél lett volna, hogy popi az emo procival - na az nem jött össze.
Pedig feltűnő az emotiva DAC ár/érték aránya, meg szerettem volna venni Toobee emo elő+rotel végfokát. De az úgy már sok pénz lenne, hogy még a popcornt is cseréljem le miatta. ÉS azt sem tudom mire, mi az a média lejátszó, amiben van belső winyó, samban másolhatok, olyan jó a képe,mint a popinak, és minimum olyan stabil is (A210).
-
Parson
addikt
Hm. Szó sincs itt sértegetésről, egyszerűen csak eszmecsere folyik.
Nos mindenekelőtt szögezzük le, hogy nem vagyok kábelgyártó cégnél, nem is foglalkozok ilyen témával komolyan, csak érintőlegesen, lévén vannak kábelek (nem kevés fajta, de nem is olyan túlzottan sok féle), amiket mi is (többesszámban irok, mert cégről van szó) specifikálunk az igényeinkhez mértan és azokat úgy gyártják le nekünk pl Németo-ban, ahogy kérjük, de a vezetőszál finomságának a szintjéig nem megyünk le. Ergo magának a jeltovábbitásnak (nem hangokat továbbitunk elektromos jel formájában) a finomsága nem téma, elég az 'átlagos' szint is. De! Ha arról van szó, hogy villanydrótót vagy hangfalkábelt szeretnénk gyártani, egyértelmű szempont lenne a jel átviteléhez szükséges finomság és tisztaság a közegben, vagyis a drótban, míg szimpla villanydrótnál is kell ez, de sokkal alacsonyabb szinten, lévén ott nem (finom) jeltovábbitás megy, hanem 'csak' szimpla áram biztositása. Ezen felül nem biztos, hogy jeltovábbitásnál elég a közegnek egyazon formája is, a sodrott kábelt sem véletlenül kreálták, pont azért, hogy flexibilisebb, rugalmasabb, könnnyebben hajló kábelt kapjanak, ugyanakkor az összekresztmetszetet is megtartva. Sok-sok aprólékos különbség adódhat még, amig nem jutnak eszembe (főleg mert mint irtam, nem erre specializálódtam, de ha olyan hatalmas igény van rá, elkezdhetünk utánajárni) amik mechanikai, elektronikai, és esetenként audiofil szempontokból adód(hat)nak.Ugyanakkor ahogy én is irtam korábban, meg vannak azok a körülmények, ahol megfelelhet egyik a másiknak, de soha nem 100%-ban. Ez abszolúte egyéni döntés kérdése lehet. Esetenként saját felelősségre is akár tűzkár meg hasonló dolgok miatt, de ez már nagyon végletes probléma.
-
Parson
addikt
Erre csak azt tudom mondani, hogy lehet, hogy nem high-end rendszerem van (és egy ideig valszeg marad is - vannak egyéb fontos terveim is, nem csak a házimozi fejlesztése), de attól még villanydróttal nem szerelném - max a 40 éves hangfalaimat a telken, de mai gondolkozásommal már azt is megfontolnám). Persze van olyan régi sztereo hi-fi-m itthon, amin kipróbálgathatnám, de erős ellenérzésem támad mikor vki azt mondja, hogy villanydrótót használ hangfalkábelnek. Próbálok finoman fogalmazni, mert tény, hogy van akinek megfelelhet adott célra (adott körülmények között), de az is tény, hogy olyan különbségek vannak, amik miatt a hangfalkábel hangfalkábel, a villanydrót meg villanydrót. Laikusként is látható (már az elnevezésből), hogy az egyik sem hellyettesítheti a másikat 100%-osan. Szerintem.
-
Parson
addikt
Villanydróttal szórakozzon aki akar, azért a hangfalkábelnek nem véletlenül az a neve, ami, még ha sokféle is van a piacon. De aszem ezt pont neked nem kell magyaráznom.
Első körben mindenképp mérnöki szinten számolom ki a minimális keresztmetszetet, aztán meglátjuk. Ez amúgy is csak kb 5 perc, a meglévő kalkulátorommal meg talán még annyi se, 6x átgondolva is talán 2. Ennyit meg megér elméleti ellenőrzésnek még egy kevésbé szakmabelinek is, nem?
-
Parson
addikt
Egyelőre adatgyűjtés van, hogy felmérjem az igényeket. Még az is lehet, hogy két lépcsőben fogom kielégiteni az igényeket, mert a gyári kábeleket mindenképp lecserélem - egyszerűen rövidek, és tény hogy vékonyak is - viszont ekkora mennyiséghez válogatnom kell, hogy azért kihozható legyen a költségvetésből, ugyanakkor tényleg javitson vmit a jelenlegi helyzethez képest a hangminőségén is.
Szerencsére türelmes egy fazon vagyok, ugyhogy nincs kapkodás.Jók ezek a Sinus Live L3.0 hangszórókábelek? Ha igen, mik az előnyük? Ha lehet ilyet kérdezni.
-
MasterMark
titán
Centernek is egy FR1 és megvagyunk.
Amúgy mi a gond a passzív subbal? Ha végfokkal használom, az is aktívként fog működni nem?
Nem kell hogy utána legyen fűzve a front ugye?
Most is passziv subot használok. Két sal 30 centis izé van beépítve egy dobozba és végfokról megy. -
Tuto
aktív tag
Szia! Írtam, hogy ez az én véleményem, de azzal úgy tűnik igazad lehet, hogy ezzel egyedül vagyok (legalább is aki egyetért velem és olvassa nem nyilvánított véleményt még). Attól még kitartok mellette sajnálom, de ezért vagyunk entitások.
(#40201) Peak
használ eszköznél kézenfekvő a próba is. (ha nem működik , nem kell megvenni)
Mivel egy konkrét hírdetést linkeltem be, most én KÉREM ne éljünk feltételezéssel a készülék állapotával kapcsolatban.
Később is forgalmaták ezt a típust mint a 2000es évek, és nem kötelező érvényű hogy az elektrolit kondi kiszáradjon, de cserélni is lehet. (Ezek nem fűtenek olyan gőzerővel mint egy HMi erősítő.)
Volt már -nem feltételezés- 20 évnél idősebb készülékem is (több db), eredeti kondikkal ami tökéltes volt. -
Sefter
veterán
-
Tuto
aktív tag
-
pmheros
őstag
Sajnos "spdif header" tüske sincs
A lapon E350M1/USB3, van hdmi, optika, meg jack kimenet. Az krf-v4550D erősítőn meg van rca és optika. Ezért gondolkoztam optikai kábellel történő összekötésen.
Viszont ha jack-rca -val kötöm össze az erősítőt, akkor ugye a gyenge alaplapi hangkari fog 'számolni', nem az erősítőbe épített okosság ? Tehát megint nem számíthatok sok jóra, ha jól gondolom.
Azt sem tudom, hogy kérdezem meg, hogy nekem mi lenne a legjobb. Hajlandó lennék még rákölteni egy dedikált hangkártyára, és azt kötném az erősítő rca -jára. Vagy akkor inkább nagy levegő és 1.4hdmi -s erősítő ?
Ti mit tennétek a helyemben ?
-
BBéci
legenda
Ez tény.
Hiába eszméletlen jó a Primare SPA22 hangja, 3500 euróért, amennyibe kerül(t), olyan sztereó vasakat kapni, amikkel nem lehet egy napon emlegetni. Viszont az arány kicsit változik, inkább a 3:5 érvényes rá.(#39816) Dorian
Nem számolnék hozzá DAC-ot.
Egyezzünk meg abban, hogy a lejátszó tartalmaz egy minőségi DAC-ot. Például Cambridge Audio Stream Magic 6, amit köthetünk sztereó és házimozi erősítőhöz is. -
cekkk
veterán
Igen, BX de ez sem RX,.
Most akkor az igaz, vagy nem igaz, hogy az újabbak , megkapják a régebbi fejlesztéseket és azonos szinten vannak mint mondjuk most egy BX majdnem egyenlő az RS szériával?
De egyébként tényleg vicc, hogy két év alatt valaki nem tudja eldönteni, hogy elakarja-e adni vagy nem, és az meg külön, hogy amint megvette már fel is rakta eladni. Én ezt inkább tartom ezt mutogatásnak, mint valós eladási szándéknak.ProdyG
Most 5.0ról vitatkozunkMondjuk a benzin pénzt simán elengedhette volna, ha komolyan elakarja adni
-
ProdyG
őstag
szóval itt Debrecenben az MA új árak pont annyik, mint Stream Audio-n. egy 10% engedményt lehet megbeszélni, többet semmiképp... kedvezmény nélkül a BX6 5.1 szett kb 580-ra jön ki, az RX 700 felett....
így maradtak számomra a használt dolgok. végül egy BX6 párt szereztem 160 ezerért (új állapotban, garival), és hozzá BX mélynyomót 95 ezerért. ezek a bolti ár alatt vannak jóval. már csak centert meg háttereket kell szereznem hozzájuk...
Ami a miskolci srácot illeti, aki az RS szettet árulja: kb 2 hete ráírtam egy privit, amikor elvileg nem volt eladó a cucc, válaszolt, hogy 290-ért vihetem, amikor válaszoltam hogy indulok érte (egy pici benzinpénzt akartam alkudni), akkor meg már nem reagált semmit, szóval csak bohóckodik a gyerek...
amúgy az még a régi RS széria, több helyről hallottam már, hogy az új BX-ben ugyanaz a cucc van, mint a régi RS-ben, így utólag szerintem jobban jártam a BX6-tal.
amúgy az új RX lenne az igazi -
cekkk
veterán
ProdyG nézte itt Debrecenben a új MA szettet, és majd le írja ő, de vagy 10 vagy 20% kedvezményt kapott volna ha ott veszi meg ha meg úgy számoljuk akkor a 430 ezerből már egész jó kis kedvezményt kap az ember, és még sem egy használtat vesz, majd annyiért mint amennyiért ő árulja. Persze még így is drágább, de úgy látszik ezek a webshopos árak is csak irány adónak jó, és ha személyesen vásárol az ember akkor jó kis kedvezményeket lehet kapni.
-
cekkk
veterán
Ha ennyit tényleg érne akkor rég elvitték volna, a jó dolgok nem maradnak sokáig meg, Szerintem picit drága, pont úgy amikor látok 4308 denon-t árulni drágábban mint a 4310 amiből több is van eladó
Egyébként a szett megvételekor rakta fel a hirdetést
Megvettek és egyből ki is rakta, hogy eladó? -
ProdyG
őstag
Érdekes dolog, csináltam közben egy kábelcserét: a vastag IXOS kábelt lecseréltem egy véknyabb CHORD Carnival Silverscreen (parallel) kábelre, és a MA BX6 hangja sokkal szebb lett, a magasak magasak lettek. A mély viszont nem veszett el. Egyértelműen érződik a különbség.
A BX6 amúgy is öblösebb hangú, mint a Dali, így ez a kábel jobban áll a BX-nek, a vastagabb kábel meg a Dalinak állt jól. Így speciel nem is nagyon érzek különbséget a 2 hangfal között... mindkettő nagyon jó cucc...
Én így összességében a Monitor Audio-t tartom meg, mert ahhoz van mélyládám és jobban tetszik a világos színe, plusz mindig is szimpibb volt valamiértFolyamány: van egy eladó fekete Dali Lektor 6 hangfalpárom, 5 év garival!
-
Old FatBoy
aktív tag
Bocsika!
Ígérem ez az utolsó hozzászólásom feléd.
És ne haragudj ha kissé epésre sikeredik de épp tegnap voltam UH-on ahol kiderült,hogy köveim vannak/most igazán aggódhatok,hogy ezek a ronda epekövek miképpen reagálnak a rezgésekre!/ és ezért nagyon "feldobott" állapotban vagyok.
Elösször is a kérdésemet pont neked tettem fel és te mint érintett nem egésszen erre válaszoltál igaz azóta a kérdés tárgya is felszívódott.
Pedig nem cseszegetésből,hanem komolyan kérdeztem azt mennyire komolyan gondoltad ha azokat a ronda parafa korongokat berakod a HM erősítőd alá az bármilyen pozitív hatással lesz a hangzásra.
Vagy csak poénnak szántad?
Ha igen nem rossz.
A szmájlikat mostantól mellőzőm mert úgy látom ellentétben más fórumoktól itt negatívan gerjednek rá páran.
Én pedig komolyan nem akarok senkit megsérteni,főleg ezeket a nagyon komoly fórumszabályokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest