- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
-
-
Patice
nagyúr
"...milyenre állítsam a levágásokat..."
Boston Acoustics A 2310HTS Home Theater Speaker System:
4 x A 23 2-way 3-1/2” Surround Speaker 80Hz – 25kHz (±3dB)
1 X A 223C 2-way Dual 3-1/2” Center Channel 80Hz – 25kHz (±3dB)
1x ASW 250 10” Down-Firing Powered Subwoofer 35Hz – 150 Hz (±3dB)Azaz ha "átszámolom" a gyár által megadott értékeket 0 dB-re, akkor a center és a kis dobozkák esetében épp 120 Hz jön ki, ami hihető is 8,9 cm-es mélyközép sugárzóktól.
Ezek alapján a vágást én lehet nem a standard 80 Hz-en hagynám, hanem feljebb is kipróbálnám. Mondjuk 90-100 környékén. Igaz az a -3 dB-es esés nem vészes, de ki tudja mennyire mondott igazat a gyártó az értékek megadásakor.
-
törölt tag
1 sz hsz??
Nem megróni akarlak csak benne a válasz a kérdésedre:tehát nincs ennyi és ennyi Ohmos erősitő, 4 Ohmig vehetsz rá amilyen tetszik, melegedésel nem kell törődni:szellőzni hagyj helyet körülötte, ezt meg kell tenned a 8 vagy 10 Ohmos hamgfalaknál is. Melegedés nem probléma: van a 609-ben léghajtány, túlmelegedés esetén (ha kicsi a hely vagy urambocsá' ráraknál valamit) leold és túléli. Valamint a hangfalnak nincs teljesitménye, csak terhelhetősége, az érzékenység ennél sokkal fontosabb adat de választásnál az se mérvadó. Javaslom a beszélgetőtársaidnak minden rosszindulat nélkül: mélyendjenek el kicsit a témában, utána adjanak tanácsot.. Ja és az a 160W se annyi 5 hangfalnál hanem kb. 60-65re jön ki. 8 Ohmon kevesebb lesz ennél, 55 körüli. De ez is bőven sok az otthoni mozizáshoz és zenehallgatáshoz.
Tehát vedd meg nyugodt szivvel, HA tetszik a hangja. -
opeter70
senior tag
Én VLB 200-at használok a legnagyobb megelégedéssel.
Igaz, hogy némileg drágább, mint a többi amit linkeltél, de ehhez nem kell furkálni a doboz hátulját (bár úgy nézem a tiéden van valami akasztó féle) és nem takarja a reflexnyílást sem.
És nem mellesleg 20 kg teherbírású, ami nem hátrány akkor ha később nagyobbra szeretnéd esetleg cserélni a dobozokat. -
Rebell
senior tag
a 3.ik-
Vogel's VLB 500 Hangsugárzó Tartó (pár)
mivamma : nem 4.ik, hanem a 3.ik
-
robi-k
őstag
Szép darab: JM Lab Micro Utopia
El tudnám képzelni nálam otthon is -
Rebell
senior tag
Grat hozzá! ennyiért patent vétel volt! Eddig egyszer volt szerencsém nekem is egy jó vételhez!
A Ventilátor brutálisan halk! észre sem venni, hogy megy!
A Venti neked egyből elindul bekapcsolásnál ? ha jól megfigyeled, akkor látnod kell , hogy pörög vagy sem. Onkyo 608-nál nálam egyből bekapcsolásnál indult, és ennek köszönhetően még Film/mozi alatt is langyos maradt az erősítő.A 616os-nál viszont csak akkor kapcsol be a venti, ha felmegy a hőfok. És érdekes Módon Pure direct módban és Stereo módban jobban melegszik , mint pl 5.1-ben!
-
sixpak
nagyúr
Nos, kipróbáltam.
Filmekkel valahogy más mint a Denon volt. Nem akarom azt mondani, hogy jobb, de mintha a mélyek mozisabban ütnének. Mindenesetre hangerőben nincs hiány, van olyan mint a Denon.
Nagyon kényelmes az Instaprevue és jó, hogy csak egy hdmi megy a tévébe, az erősítőbe van dugva a másik három (UPC, Denon dvd és egy blu ray player).
Kipróbáltam zenékkel is. Ezt hallgattam audio cd-ről. Nagy hangerőn kicsit zavaróvá vált a darab, a Denonnál szerintem ez jobb volt.
Ennél viszont tisztességesen szólt még magasabb hangerőn is. Tetszett, bár még mindig azt mondom, hogy alapban több a mély.
Kipróbáltam még pár egyéb kedvencemmel is...és szerintem a Denon jobban abszolválta az ilyeneket.
Nem érzek nagy visszalépést a Denonhoz képest, simán hallgatható, igaz nekem a többi komponensem sem éppen high end cucc.
Viszont valami b@szottul melegszik, igaz írják is a tetején egy matricán. A Denonban végig vastag alumínium bordák voltak, ebben meg valami meghajlított bádoglemez...gondolom ez a baj.
Viszont te a 609-t nézted, ha jól emlékszem, az azért nem ennyire spórolós konstrukció.
Végül: a Denon szerintem jobb, viszont ez kényelmesebb, ha valakinek sok hdmi csatlakozóval szerelt készüléke van. Az elején az usb is jól működik, rádugtam a telefonom, egyből felismerte az mp3 zenéket, a képernyőn és a kijelzőn is kiírja az előadó/számcím etc adatokat.
A netes rádiókat még ezután próbálom.
Asszem ennyi. -
sixpak
nagyúr
-
Rebell
senior tag
Ha az erősítő hibátlan, akkor megéri a pénzt. használtan sem lehet 85nél olcsóbban kifogni! 3hónapja vettem volna egy 609-est 80-ért, de ott kiderült, hogy csak át akartak B...ni! ezért , lett elöször 608-as 70-ért, és utána lett a 616-os.
(így bele gondolva, az utóbbi időben elszaporodtak az Onkyo-s csalók.
) (nekem volt szerencsém 3hoz,(3hónap alatt) ebből az egyik az ominozus 806 lett volna, amit "szerencsére" nem én vettem meg, de a PH-s Kollega ügyesen megoldotta a helyzetet)
)
-
Mankó
veterán
-
törölt tag
Na éppen ez az,kis hangerőn ebben a szettben semmilyen értékelhető mély nem lesz ( maxra feltekerve se nagyon ) Sajnos ez a realitás.A Genius os cseréhez annyit lehet hozzáfűzni,hogy átülsz egy velorexből egy zaporozsecbe.Csúnyán hangzik,de hidd el nem bántásból írom ezeket
-
Mankó
veterán
Vagy ennek a szettnek a hangfalairol egyenesen az erositobe mennek a kabelek es nincsenek is kapcsolatban az egyes hangfalak a szett subjaval? Nem lattam meg ilyen szettet, csak talalgatok milyen lehetosegek lehetnek.
Ebben az esetben, ha a kabel is es a center is rendben van, akkor nem is a szettben van a hiba, hanem a rakotott erositoben. Elkepzelheto ez a verzio is? -
Norbi 72
veterán
Mindig jó nehéz feladványt adtok!
100-150-ért 5.0+sub?Amit a múltkor linkeltem MS szett még talán megvan,subbal 184K,talán le tudod alkudni,miután meghallgattad,és megtettszett.[link]
De fuss egy kört a használt cuccok között,legfeljebb belinkeled ide,és véleményezzük.És nem árt tudni,mire kell(mozi/zene->stilus)neked.
Polk: olyan subom van,25 nm-re is elég.
-
robi-k
őstag
Ez a Denon AVR-1911 jobb készülék, és most 80 eFt hirdetik. Alkudj rá.
-
BBéci
legenda
Volt nálam, próbálhattam, állítgattam egy pár órán át, a végére adott némi elfogadható surround hatást.
Amennyiért most kínálják, szubládával együtt, annyit megér. Baromira nem mindegy, az elhelyezése és a helyiség akusztikája. Szerencsétlen esetben nagyon vacakul is szólhat. -
Oldfighter
senior tag
20-30e körül mennek a HDMI/HD korszakot megelőző erősítők. Nézni kell a hirdetéseket és ha valamelyik tetszik, belinkeled ide és véleményezzük. Lehetőleg olyat keress amin minimum két optikai bemenet van. Hangsugárzó nehezebb tészta, főleg ha mélyládával együtt kell rögtön és ennyi pénzből.
-
Oldfighter
senior tag
Az a Genius, számítógépes zörejkeltő, házimozira tökéletesen alkalmatlan.
Nem a hangerő a lényeg, hanem a hang tisztasága, részletező képessége, térábrázolása....ezért kell normális erősítőt beszerezni. A szoba mérete miatt ne aggódj.
Ezt a D/A dolgot nem értem jelen esetben. -
törölt tag
-
M_AND_Ms
veterán
Kivédheti (sic) az erősítő vételét, de ez messze lesz a házimozitól. Annyit nyer, hogy nem a tv hangszóróját fogja hallgatni. És jó tudni, hogy csak a belső műsorforrás (tuner, médialejátszó) hangja fog kimenni az eredeti formában, a külső eszközök (külső médialejátszó, BR, vagy DVD játékos) hangját a legtöbb tv lebutítva 2.0-as hangként adja ki az optikai kimenetre (kivéve bizonyos LG modellek)
(Egy tv-t ma már csak így lehet jellemezni, hogy Smart, meg 3d??? A gyártó, típusszám már nem lényeg?
Pont az említett optikai kimenet létezése nem a smartosság, meg háromdésség, hanem inkább a digitális tuner megléte, vagy a belső médiajátszó folyománya)
-
Peak
addikt
Ez simán működik, amennyiben a TV támogatja az audio passthrough-t. Én ugyan igy használom az XBOX-ot, közvetlen TV-be megy HDMI-vel, amit a TV tovább tol optikai kábelen az erősítőhöz. Igy amikor nem akarok hangosan játszani, akkor nincs bekapcsolva a nagyvas, csak a TV-n hallgatom. Dolby Digital 5.1-et átengedte magán simán.
-
-
Tamoo
nagyúr
Az a Genius részemről sokkal inkább ajánlható mint a bögre Pioneer (ár/érték arányt nézve). De a házimozi nem itt kezdődik.
Amivel talán legolcsóbban meg lehet úszni ha használhatót akar az ember az egy JBL SCS 178 szett használtan + egy AV erősítő. (legalábbis ez szokott lenni az ajánlás, én még nem hallottam)
-
törölt tag
Bögre: korlátozott a csatlakozók száma alig 1-2-őt láttam mely optikai bemenetet és HDMI bemenetet is tartalmazna (pedig nézegettem párat) így az kilőve,nem játszik.
Neked egy 3 digitális (lehet 3 optikai vagy 2 optkiai 1 coaxial) bemetes erősitő kell, abba mehet az x-box, médiajászó és a tévé jele is. A tévére a kép külön mehet egy-egy HDMI-ről az x-boxból és a médiajátszóból is. -
Ed Parker
nagyúr
Nézz körül az avx fórum adás-vétel használt piacon.
Sok jobb választás van belépő kategóriában is, mint az új "egybeszett"
Aztán magad megválaszthatod hogy milyen dobozokat kötsz rá, igényesebb vezetékekkel mint amit azokhoz adnak.De a legjobb ha elolvasod az első hszt, abban már kapsz egy jo kiinduló pontot, plusz sok hasonló kérdés volt már itt mint a tied, szánj rá egy napot azt olvass vissza pár oldalt, biztos találsz megfelelő választást.
-
Ed Parker
nagyúr
Sajnos nem ismerem az említett típusokat, de Sony révén biztos hogy gondokba ütköznél lejátszás szempontjából.
A másik meg, inkább vegyél egy belépő használt avr-t es egy média játszót, annak kapásból több köze van a házimozihoz, mint az ilyen egydobozos hibrid rendszereknek.
Azért nem ajánlja senki, mert nemigen szoktunk foglalkozni ilyenekkel, a kritikán aluli minősége miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest