- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
greike
tag
Erősítő ,még garancia is van :http://hardverapro.hu/apro/pioneer_vsx_922_k_hazimozi_erosito_mint_az_uj_28_honap_g
Hangfalszett :http://hardverapro.hu/apro/wharfedale_vardus_50_vr-400__vr-100__vr-c1_cseresznye
A hangfalról egy kis teszt :http://www.netdepo.hu/wharfedale-vardus-vr-400-83.html/tesztek/hun/ -
BBéci
legenda
Egy erősítő élettartama bőven 10 év feletti, de mi számodra legfeljebb 3-4 évest próbáltunk volna javasolni. Éppen azért nem romlanak el, mert nincs bennük mozgó, kopó alkatrész, ellentétben egy autóval. Ha egy 150000 forintért megvásárolt erősítő véletlenül mégis elromlik, a javítása szinte sosem haladja meg a 20000 forintot.
Ezzel szemben egy 3-5 éves használt autón akár havonta előjöhetnek 50-100000 forintos javítanivalók.
Ezek után én nem javaslok Neked semmi használtat, menj be a Stream Audióba vagy az Audiophile Szalonba és válassz valami akciós új komplett szettet. -
-
Rebell
senior tag
Akkor vegyél olyat, amin van még Garancia (de mégis használt) (én is gy keresgéltem), de mégsem az eredeti árát kell megfizetni, amint kihozod a boltból súlyos 10ezreket buksz! Persze , ha a pénz nem számít nem szóltam.( és a garancia sem 10évre szól. )
Nálam sem kolbászból van a kerítés, ezért vettem meg az Obsidiant újonnan, de én kapásból 20ezerrel olcsóbban vettem mint az akkori eredeti ár! (110ért kaptam meg) alkudni tudni kell.
Több évre veszel 1 szettet,? akkor viszont tényleg vmi ütősebbet próbálnék összerakni! De ez az én saját Szubjektív véleményem.
BBéci: "Garanciabuzi" jajj.
-
Rebell
senior tag
A max. rászánt összeg 235K?, elárulod, hogy ennyiért miért nem teszel össze 1 ütős, középkategóriás szettet, használt cuccokból?
" wharfedaleról " A crystalt nem hallottam, de nekem Obsidian van, ha bejáratódott , sztem a maga kategóriájában jó kis hangja van!
(olyan mondjon véleményt aki bejáratott szettet hallott. )
-
törölt tag
Ezek közül a Dynavoice áll a dobogó tetején.Onkyo vs. Pio kb egál.Én ezt a Wharfdale-t semmiképp nem venném.Ésszerű lehet még a Proson szett egy subbal, ami nagyot dob mindenen és olcsó is. ( ugyan nekem nem igazán tetszett a sub hangja,de nem volt vészes sem )
Illetve,ha van lehetőséged külföldi vásárlásra olcsóbb szett is kijöhetne ,mint a dyna+AV 215 ért.
( Pure Acoustics+Mivoc sub ) ,de kicsit rosszabb hangminőséggel,kivéve a sub. -
törölt tag
Nézd, nekem jelenleg nincs, de ha lenne, se ujat vennék.. Ha garibuzi vagy akkor az a hobbid és arra is ugyanúgy áldodznod kell.
Viszatérve: Denon x1000-Dnacoive Magic szet a legolcsób elérhető ebben a szegmensben.
Mi se bánnánk ha egy bögreszett árán lehetne épitkezni újakból, de sajna nem az a világ van.Autót is ha újat veszel bizony milliós összeg, de nekem nem kell ingyen se a suzukijuk... motorban erősebbek, jobb vételek nekem.. -ha venni akarnák.
Szunya: valóban nem nagy de LÉTEZIK! Ha nem hiszed akkor ajánld neki az Onkyo HT-S sorozatot vagy Denon-Vharfedale szettet 150-ért, halgasátok meg a kettőt egyben, kiváncsi leszek a véleményetekre. -
törölt tag
Sajnos ez egy ilyen drága hobbi,ellenben az itt lévők nagy többségével abban nem értek egyet ( és Te se hallgass rájuk ), hogy a belépő és a középkategória alja között nagy és pregnánsan kihallható különbség lenne.A prémium és a high end környékén már más az élmény,ott kezdődik a másik kávéház.
-
Peak
addikt
hát nézd... ebben benne van a TV, HTPC, NAS, erősítő, hangfalak, kábelek.
2,5 év alatt gyüjtögettem össze a pénzeket rá, s ha szétdobod kb. havonta 40-50k HUF között kell megspórolni rá, szép lassacskán veszegetni a komponenseket, mire összeáll az egész.
anyám havonta 30-35e forintot füstöl el... cserébe én meg sok sok éven keresztül élvezem az élményt, az átlagnál biztosan sokkal de sokkal jobb minőségben... megéri -
Oldfighter
senior tag
Elég keveset tudsz te az itt lévőkről. Senki se a farzsebéből húzza elő a százezreket, hanem először összegyűjti azt, oda. Több hónapon, vagy éven keresztül. Ez a hobbi lemondással is jár. Van aki elissza, elszívja, elkurvázza azt a pénzt, amit pl itt mi házimozira gyűjtünk és költünk. És szerintem itt még senki se bánta meg, hogy erre "kényszerült".
-
Sefter
veterán
A Norbi által ajánlott szett simán hozza az igényeidet...
Azért mondták, hogy kevés, mert írtad, hogy olcsójános szett... (ez belépőnek minősül) egy közép kategóriás szett újonnan ennek a 2-3x-ába kerül, de szerintem neked (élményben, szolgáltatásban) jó az denon x1000 + magic szett. -
Peak
addikt
bérből és fizetésből élők vannak itt, de szeretnek a hobbijukra és a műélvezetre költeni.
nem kell feltétlenül milliárdosnak vagy lottonyertesnek lenni.
vannak akik eldohányozzák a pénzüket, van aki utazgat belőle és fényképeket mutogat, van aki lóversenyre köti.
én 1,3m ft tettem bele a házimozimba, szép lassan építgetve, részletekben fizetve, de egy fillérjét sem bántam meg. de soha az életben nem adnék még 3 forintot sem kompakt és bögreszettekre, amiket 50-80-100ezerért árulnak. de van itt olyan emberke, aki egy életen keresztül gyűjtögette, cserélgette a cuccait és inkább 8 számjegyű HUF értékű cucca van otthon.én mondjuk már nem fogok fejleszteni, elégedett vagyok.
-
törölt tag
Akkor még gyűjts hozzá... újaknak ez az átka..
Merném ajánlani Dynavoice Magic F6 vagy M7 hangfalat vagy Polk TSX-et, de hiába mert zeneileg értelmes erősitőt vagy drágábban, vagy használtat, Nagyob Denon, CA351/551, NAD jöhetne neked szóba.. de onkyó vagy jobb Pionerrel is ki lehetsz békülve.. ezek használtan jóval elérhetőbek.. -
Norbi 72
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
Nézd, nebuló tanácsa mellé (ami nagyon jó
) annyit tehetek hozzá, hogy megveheted most a lehető legolcsóbb szettet is (pl. Onkyo HT-S5505, vagy Pioneer 322+Taga hangfal, 30-40-ért sub hozzá) ujonnnan és azt hallgathatod, vagy pedig benézel a használtpiacra, 1 sz hsz. végén található ismertető alapján belövöd az erösitö iránti igényt valamint konstatálod: bizonyos öszeg alatt hiába költesz HD-re: egyáltalán nem hallod ki az előnyét, sőt: az adott erősitő (pl. Pioneer 322 vag Onkyo 313) által leadott HD és egy 6-7 éves, hasonló árban levő DTS vagy DD képes erősitő (Onkyo 60-70x, Pioneer 10xx,) által leadott sima Dolby digital vagy inkább DTS hangja között eléggé jelentős eltérés van: az utóbbi javára!! Értsd: egy Dolby digital egy többéves közép vagy felső-középkategóriáson is észrevehetően,sőt mondhatjuk sokkal jobban szól mint a jelenlegi ujonnan kapható belépő erősitők HD hangjai!! Természetesen ugyanazon közeg, hangfal, lejátszó, stb.-t feltételezve. Ezt nemrég-1-2 napja- próbáltam ki ismerőssel(márkát,tipust direkt nem irok, nehogy reklámnak tünjön,és különböztek is egymástól, így nem volt releváns azt összehasonlítás). És Bécinek magamban ujra igazat adtam.
De vehetsz régebbi belépő erősitőt is olcsón ha nagyon kell és meg vagy szorulva, élvezheted, de magadtól rá fogsz jönni: upgraedelni kell mert szük keresztmetszetnek fognak bizonyulni,mikor pl ugyanazt az anyagot hallod egy pl. jó középkategóriás rendszeren. Értsd: rendszeren a tnyleges rendszert tehát hangdobozok, kábelek, lejátszó tehát minden komponens megjelenitő azonos szinten mozog lehetőleg. -
M_AND_Ms
veterán
Mivel, valószínű nincs sok pénzed rá, ezért oda kell figyelned és jól végig kell járnod az utat. Nem mehetsz be az első áruházba és mutathatsz rá a legdrágább cuccokra.
Én hat éve vettem egy akkori belépő összeállítást, amivel változtatás nélkül házimoziztam. Tudtam, hogy vannak a hiányosságai, de mégis nagyon sok örömet okozott, sok jó film élményét növelte. Az egyik része az a Jbl scs178 5.1 szett volt, amit nem sokkal ezelőtt be is linkelték neked, mert épp árulja valaki. Amúgy, mintha én is említettem volna.
A másik pedig egy Yamaha rx-v 459 erősítő. Ezt is ajánlottam már itt. Holnap adom postára. 31 ezerért viszik el.Kb. egy hónapja itt leírták, hogy ez a szett ezer sebből vérzik. Igen, vannak hibái. Mint, ahogy a 6 éves Suzukinak is van. Pláne, ha egy Audikkal, Bmw-kkel hasonlítjuk.
De mégis nagyon jól használható.
Azóta beruháztam egy magasabb kategórába, de már használtból.
Nézelődj, kérdezgess! Ha látsz valamit, dobd be ide, mit mondanak róla a többiek! Sokan fikázódnak majd, mert ők már más szinten vannak, de vannak hasznos vélemények, csak figyelj! -
nebulo5
senior tag
Az ajánlat kérés, egy "könnyebb" formája a Te módszered. De ezt nem valamiféle megrovásként mondom.
Az eddigi kérdéseid alapján, azt a konzekvenciát lehet leszűrni, hogy a pénzbeli értékén kívül, más formáját nem akarsz választani a leendő házimozi rendszered megbecsülésének. Ez adódhat abból is, (mint ahogy céloztál is rá), hogy tapasztalatlan vagy ezen a téren. Ugyanakkor, a tapasztalatlanságod révén, hogyan tudnád meghatározni a pontos - részletekbe menő elvárásaidat a leendő rendszeredtől? Azaz: tudod-e egyáltalán, hogy mit szeretnél házimozi rendszer gyűjtőnév alatt, a polcodon látni, filmnézés közben hallgatni?
Nem akarok gonoszkodni, de ez olyan feelinget kelt (gondolom, nem csak) bennem, hogy ez egy sült galambos topic, és Te leadtad/adnád a rendelésedet. Csak kissé morcos vagy éppen, mert nem adtuk még oda az étlapot, nem tudsz válogatni.
Csak hogy egy "saját bőrömön" tapasztalt példát említsek: tavaly nyárelőn vettem egy plazma tv-t. De azért, hogy a plazmás topic-ban kérdezni tudjak, előtte legalább 12000 (tizenkétezer) hozzászólást visszaolvastam, hogy tájékozódjak. Hogy tudjam, miért akarok pont plazmát venni, melyik gyártótól, melyik típustól - modelltől mit várhatok?
Nem azt akarom sugallni, hogy Neked is illő dolog lenne tizen ezer hozzászólást visszaolvasni, de ha egy picit "fáradoznál" az érdekedben, jóval célirányosabb kérdéseket tehetnél fel. És közben, akár, tanulhatnál is az olvasottakból. Az infószerzésből származhatnának olyan kérdések, amik alapján "komolyabban vennének" a tapasztaltabb fórumtársak, érdemesítenének a konkrétabb tanácsadásra.
Elnézésed kérem, nem bántó szándékkal írtam le a fenti sorokat, és nem is csak szigorúan Neked szól! Csak most éppen Te lettél az "apropó". -
Oldfighter
senior tag
Az 1. Hsz-ben tudtommal fel van sorolva jópár márka, néhány modellje.....mint modellszámok elégé frissek, de ezeket visszafelé követve vissza tudod keresni a korábbi típusokat. Konkrét modellt nehéz lenne ajánlani, mert mi se sasoljuk állandóan a használt piacot, hogy most melyik is felelne meg neked egészen pontosan. A fentebb leírtak szerint keres hasonló márkát.
Hangdobozokból állványos hangsugárzókat nézz ízléstől függően Dali, JBL, Mordaunt Short, Mission, márkájúakat. Ezekből már használtan is igényes szettet tudsz összeállítani. Ennél konkrétabb ajánlást szerintem ne várj. Az útirányt megadtuk, a megálló már rajtad múlik. -
TazLeacher
nagyúr
Ez most nem feltétlen rólad szólt. Leírom neked is: ugyan ezen mentem keresztül, mint Te, pont ugyan így kezdődött, pont ugyan így volt. És igen, nekem sem tetszett sokszor, amit olvastam, kaptam, de elfogadtam. Köszönőviszonyba nincs a rendszerem az itt lévők rendszerének még a felével sem, de van egy vállalható, számomra nagyon kedves, és ami talán fontosabb, jó rendszerem. Bizonyára az itt tevékenykedők jelentős részének furcsa lehet, de nem vágyom jobbra. Számomra ezen felül már "pénzkidobás" lenne erre a hobbimra többet költeni, de ez van, nekem ez volt az, amennyit szívesen költöttem rá, és úgy érzem, megérte.
És igen, abban sajnos igazad van, hogy eléggé magasan van itt a mérce, ezt már többen kifogásolták, véleményem szerint jogosan. Ez azért van, mert eléggé "belterjes a topic". Amíg viszont ez így van, a többi dolog is így marad. Meg kell tanulni kihámozni ezek közül azt az infót, amit fel tudsz használni, az építő jellegű kritikát, és a többit pedig elengedni a füled mellett. Ez most nem önérzetről szól... -
M_AND_Ms
veterán
"azt ne mert az szar"
Nem szar az, csak nem házimozi. Szól, meg zörög, de attól még nem házimozi
A biciklis példával a kemping bicaj is jó. Lehet tekerni, halad is, de nem mountain bike. Az első huppanónál szétesik.
Tehát, aki házimozi vásárláshoz kér tanácsot, az ahhoz fog kapni, nem pedig egy konyharádióhoz.
Amúgy, használtan 100e-ből ki lehet alakítani egy alap, belépő szintű szettet házimozi hanghoz. -
TazLeacher
nagyúr
Igazából egy dolgot nem értek: a topic címe:
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható
Akkor mire számít az, aki tanácsot kér. Beírod Google-ba, hogy Házimozi erősítő és 50.000 Ft alatt nem igen találsz a boltokban. Akkor mire számít az, aki idejön és 50.000-ből akar komplett házimozit...? Be lehet nézni, jó...azt is értem, hogy sokszor bicskanyitogató a stílus és/vagy a "maximalizmus", de egy dolgot meg kell érteni: ez nem a kompakt rendszerek topicja, ez az erősítő + valamik topicja....
Azon háborogni, hogy miért nem ajánlanak itt ilyen rendszert, kb. olyan lenne, mint az XBox-os topicon szuámon kérni, hogy miért nem ajánlanak jó játékokat PS3-ra...
-
nuke7
veterán
de nem értelek.
mondták többen is, hogy bögre szettet nem fognak javasolni - abból vedd meg azt, amelyik neked tetszik kinézetre, nem lesz sok különbség közöttük. (Ez már rögtön egy tanács)olyanra is emlékszem, hogy olyan bögre szettet vegyél inkább, aminek van egy külön HM-erősítője (nem integrált), hogy esetleg jobb hangfalakat köss rá később.
namármost ha ezek után nem tudsz elindulni, akkor senki nem fog tudni segíteni
-
nuke7
veterán
-
törölt tag
Ha uj kell akkor Onkyo HTR 558/578 éa hozzá a linkelt JBL SCS178. vagy Onkyo HT-S 5505 de az mindenképp hangfal-upgrade-re szorul (erre magad is rájössz majd). Tehát mindenképp hozzá kell pótolnod.
Hangerő kérdéshez: minél jobb kategória, annál joban szól halkabban igy kis helyre éppen joban megéri erősitőből jobb kategóriát venni (oximoronnak tűnik, de ez van) tehát inkább létjogosult jobb erősitő, állványos polchangszórókkal. -
BBéci
legenda
Azt elfogadom, hogy a méret limitált, de a hangminőségre azért kellene figyelni. A z906 fényévekre van a tökéletestől, konkrétan semmi köze a házimozihoz, egy túlértékelt bögreszett semmi egyéb. Valójában PC-s szett, tini srácoknak, lövöldözős játékokhoz megfelel.
Csakis házimozi erősítőt és tisztességes hangdobozokat ajánlgatunk ebben a topikban.
És még valami. A tévékben lévő médialejátszókat jobb elfelejteni. Egyrészt nem képesek 24p lejátszásra, ami általános a mozifilmeknél, másrészt a kép- és hangminőségük sem összemérhető a külső lejátszókéval. Ha sikerült megvásárolni a házimozi rendszert, kezdhetsz pénzt gyűjteni egy lejátszóra. Méghozzá 3D-s típusra, mert a tévékben lévő csak a felezett felbontású SBS-t és OUO-t ismeri fel, amikkel csak becsapod magad, közük nincs az igazi, frame packed 3D-hez.
Ez így, egy lélegzetvételre bizonyára sokkolóan hat, de csak a tényeket írtam le.(#30994) nuke7
Jövő hétre hideget jósoltak, jó lesz tűzifának. Sajnos gyorsan ég. Nem próbáltam, mondták. -
Mankó
veterán
Én most egy ilyennel Pio HTP-071 szemezek, de még nem erkezett a forumtarsaktol ra velemeny.
Genius 5.1-em nekem is van, de csak egy dune medialejatszo segitsegevel tudnam mukodesre birni a tv mellett. Valamelyiken van analog bemenet is.
Min keresztul fogod nezni a tv-n a filmeket? A tv medialejatszojan keresztul? Nalam a tv csak egy hd ready, ezert a kezdeti megoldas eddig egy dune media lejatszo, kep a tvbe hdmin, optika meg a regi bogreszettbe, amig nem lesz erositos megoldas. -
Jim-X
őstag
Először én is idegenkedtem az ötlettől is, hogy használt cucc... De itt meggyőztek a fórumosok és nem is csalódtam, hogy használtan vettem a cuccaim nagyrészét, ahogy a fórumon lévők 90%-a...
AVX-et én is tudom ajánlani! Nem árulnak zsákbamacskát az emberek. De ami a leglényegesebb, hogy ki tudod próbálni, meg tudod hallgatni! Kábelekből pedig vissza is veszik ha nem tetszik!!!
-
M_AND_Ms
veterán
A használt miért lenne gányolt?
Én most vettem használt cuccokat és az új kicsomagolt cuccok is csak köszönhetnének nekik, makulátlanság terén. A műszaki állapotról nem is beszélve.
Nézz csak körül a használtpiacon! Egy erősítő 4-5 évesen is tökéletes állapotban lehet és kb féláron juthatsz hozzá. Egy-két esetleges karcot el lehet viselni ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Vízpart, vakáció és hardverek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest