-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #132177 üzenetére
egy újonnan 500 eurós szub használtan mennyit érjen? új árának 90%-át?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #132177 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #132105 üzenetére
Ha a teteje túl kemény, akkor összességében nem nevezem lágynak. A többi stimmel.
(#132108) gabi32
Állítsd át vagy tiltsd le a CEC-et és kapcsolgasd a saját távirányítójával, az a legbiztosabb megoldás. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #132105 üzenetére
Pontosan így emlékszem én is.
A trióból a Pioneer LX72 re tettem a voksom,maradok a pioneer mellett mozira, nekem nagyon tetszik mozin a karaktere.
Remélem hozza a megszokott hangzásvilágot,amit az ax5i-től megszoktam,de ő is marad örökbe,egyszerűen nem tudok szabadulni tőle,hozzám nőt na. -
cintula187
addikt
válasz
bajnokpityu #131862 üzenetére
Este megnézek mindent részletesen, most melóban nem tudom.
blakey: Passthrough -on van az erősítő.
-
cintula187
addikt
válasz
bajnokpityu #131859 üzenetére
Megpróbáltam együtt élni a jelenséggel, de néha előtör belőlem, hogy ez nem járja. Most épp néztem egy 60fps -es sorozat epizódot és mivel a tv 50hz -en volt bereccen ugyebár pár másodpercenként.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
bajnokpityu #131837 üzenetére
Mindenki úgy élvez, ahogy és amivel tud!
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #131747 üzenetére
Nekem van egy feszültség regulátorom (nagyon pontosan tartja a feszt.) és ezt még megfejeltem egy hivox csodával (ha van benne egy jó kondenzátor már jó...
)
Ezek konkrétan a feszültség minőségét hivatottak nővelni. Én inkább ezekben hiszek....
Nem azt mondom, hogy a tápkábel csere effektus nem létezik, mert én még nem próbáltam, csak nekem kell egy kis műszaki "kapaszkodó", hogy higgyek benne. Tudom sokan pozitívan nyilatkoztak a csere után.
Amúgy én is képes vagyok egy kábelt megvenni, csak a minősége, anyag használata, külseje miatt.. -
válasz
bajnokpityu #131532 üzenetére
Nem is tudtam... Ajánlom Doom:Vs-t, Shape of Despair-t vagy Saturnus-t. Ezek klasszikusok a műfajban... \,,/
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #131494 üzenetére
Amúgy nem kell sokpontnullán "tyuknesssz" vagy egyebek, már a bemérés is tud önmagában annyit változtatni a hangon, hogy "furcsa" legyen egy "direct" zenehallgatás mellett ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #131451 üzenetére
Nem azt akarom mondani, hogy "csorbít", jártam már úgy, hogy egy lényegesen jobb láncon ugyanaz a zene/felvétel valahogy nem volt olyan jó/nem volt az igazi, miközben egy jóval gyengébb láncon, jobban tetszett .... persze van fordítva is, mikor egy addig "gyengének" hallott felvétel egy jobb láncon "jobb" lesz .... ezek ilyen "dolgok" ....
Dorian:
Ki határozza meg miből mi az igazi?
Milyen gyakran jársz (akármilyen) koncertekre .... ?
(a tuc-tuc zenékben a legritkább esetben vannak valós hangszerhangok (bár van ilyen is), az hogy tetszik vagy sem az adott zene, az adott felvételen, egyéni ízlés kérdése, de hogy mennyi köze van a "valóságban" hallható hangokhoz, már egy másik ....
)
-
szepi0808
senior tag
válasz
bajnokpityu #131440 üzenetére
Az a baj, hogy a vége még nagyon messze van és nincs a földön annyi pénz, hogy azt elérje is valaki
-
bendeguz76
aktív tag
válasz
bajnokpityu #131444 üzenetére
Parasound hca 1500a végfokkal.bár,hogy magamnak ellentmondjak itt van az új Yello album a toy,na az viszont eszméletlenül szól.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #131444 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem szól jól, hanem arra céloztam, hogy megszokást igényelhet egy esetleges korábban használt "felállással" szemben ....
(szerintem az neked is egyértelmü, hogy minél jobb egy lánc, annál jobban hallgatók a felvételek "hibái" is, amúgy hallgattam rajtuk épp eleget tuc-tuc-ot, rock-ot és sok mást is, elég "mindenevők" a jó felvételeket/kábeleket/elektronikát viszont meghálálják, mint minden....
)
Dorian:
Értelmezhetnéd az ""-et, nem véletlenül került oda....
-
claire78
senior tag
válasz
bajnokpityu #131394 üzenetére
Egyetértek. Nálam a VTEN is pont azt tudja, amire nekem szükségem van. Remek Jukebox-a is van, ami nem annyira csicsás mint a Kodi, de ennél szerintem nem is kell több.
A500 -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #131394 üzenetére
Nekem. Másnak simán lehet, hogy az nem pálya, amit én követek.
Abban én is biztos vagyok, hogy ha akarnának, akkor tudnának ők sokkal jobbakat villantani. Csak akkor nem venne jövőre senki újat.
-
válasz
bajnokpityu #131374 üzenetére
Öööööö..... nem te voltál az, aki épp az imént fakadt ki, hogy minek kell gyúrni ezt a témát?
"Ha a villanymérnökök, programozók előre eldöntik, hogy miért nem lehet difi, akkor náluk sose lesz."
Tévedés. Attól simán láthatnák ők is, ha lenne. Bár a nocebo létezik, de sokkal kevésbé fordul elő, mint a mindig, mindenkinél dolgozó placebo. Ráadásul a placebo-nocebo nem tudatos döntés eredménye, pont az a lényege, hogy tudat alatt dolgozik, "villanymérnökre" és elvakult hívőre egyaránt hat.
(Ami tudatos döntés és önbefolyásolás, az az önszuggesztió, de az teljesen más lapra tartozik, és nincs igazán jelentősége ebből a szempontból.) -
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #131374 üzenetére
Erről EZ jut eszembe...
-
válasz
bajnokpityu #131365 üzenetére
"tessék utánaolvasni akkor a hdmi kábel szabványnak"
Nagyon helyes! Én is ezt ajánlanám mindenkinek, rögtön kiderülne számukra, mi az igazság.
".....ha végre nem kerül elő többet a téma."
Sajnos ez esélytelen. Mindig lesznek újak, akik még nem találkoztak ezzel.
A HDMI-kábel kérdés a házimozi-világ állatorvosi lova. -
adamsfamily
tag
válasz
bajnokpityu #131362 üzenetére
Csatlakozom,bár eltűnik a fél topik
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #131357 üzenetére
Ps4 topikban is osztják az észt sting-nek ezzel kapcsolatban...annyiszor ki lett már tárgyalva, miért jön elő újra és újra?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #131341 üzenetére
+1
Nálam a dinamika kiemelt fontosságú tényező,még említettem is neked,hogy nekem mennyire fontos,talán fontosabb a részletezőképességnél.Ami nem teljesen igaz,de nálam az első helyen a dinamika ami számít,vagy lehet süket vagyok. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #131263 üzenetére
"nem jó megközelítés, hogy nekik mennyibe kerül, és az se, hogy árának 10%áért megkapod a tudásának 80%át."
De, reálisan nézve ez a jó megközelítés, kivéve, ha valaki kvázi végtelen pénzügyi forrásokkal rendelkezik.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #131187 üzenetére
Nem kivitelezhetetlen, de nem is egyszerű. Egy ötcsatornás végfokra beneveznék!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #131185 üzenetére
Szállítási költséggel, vámmal, Áfa-val is érdemes lehet?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #131178 üzenetére
nah, ilyen, amikor moszkvában ladákat osztogatnak...
nem is olvastam el rendesen a hírlevelet.If you would like to trade in and upgrade your Emotiva gear, please respond to this email, or call 615-790-6754. szóval visszaszámolási árak ezek. esetleg érdemes lehet az emós fórumra felnézni, hátha lesz olyan, aki visszaszámoltatná a cuccát ennyiért, és azt érdemes lehet megvenni.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #131178 üzenetére
Ez - szerintem - beszámítási akció - US & Kanada vevőknek.
Szóval a régit elviszik, beszámítják a listás áron és vehetsz újat.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #131175 üzenetére
Egy linket dobsz mellé?
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #131044 üzenetére
+1
Amúgy érdekelne az a sok eset, amikor nem hallottak semmi difit, mert nekem nagyjából az a lehetetlen szint, minden tudományos dolog az ellen szól.
-
válasz
bajnokpityu #131044 üzenetére
Egy fél szavaddal sem cáfoltad az enyéimet.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
bajnokpityu #130978 üzenetére
Hülyeséget írtam, vagy ennyire szar a polaris?
-
gjanner
tag
válasz
bajnokpityu #130970 üzenetére
Ez kerek, tömör, érthető válasz, köszi!
("öntökönszúrás" - kiváló) -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #130889 üzenetére
Na tessék, akkor én rendelkezem frissebb tapasztalatokkal.
Mindenképpen megfülelem/nézem a nagy mozijukat, már bő 3 éve arra várok! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #130887 üzenetére
Legutóbb nyár közepén jártam náluk, azóta változott valami?
-
gjanner
tag
válasz
bajnokpityu #130758 üzenetére
Ok, egyáltalán nem vettem magamra, csak szerettem volna megvilágítani miért kérdeztem, és miért itt.
Tesztelni pedig mindenképp fogok, nem akarok vakon állítgatni, mert A vagy B azt használja. Köszi az építő hozzászólást BTW -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #130758 üzenetére
Kimi meg eladta a vasat, neki sehogyse tetszett a denon.
-
gjanner
tag
válasz
bajnokpityu #130738 üzenetére
Sziasztok,
Ez az Audyssey-háború tőlem indult. Lehet nem vagyok haladó, viszont évek óta követem a fórumot és a HM a hobbim. Itt elég sok esetben kaptam értelmes válaszokat nálam tapasztaltabbaktól. Általában az ragad meg bennem ami érdekel, ki tudom próbálni... így a konkrét kalibrációs folyamatok-beállítások nem, ezért kérdeztem. Az eredeti kérdésem egyébként nem a DynEQ, MultEQ használatára, beállítására vonatkozott, csak egy technikai dologra, ami nem volt világos a Denon menüjében. Ami utána elindult (kell-e, jó-e, hogyan lőjük be) az egy másik tészta, a szakmai "vitákból" is sokan vonnak le következtetéseket. Na mindegy, nem magyarázkodom...UI: a pánikolásom viszont nem e miatt volt, hanem a FW frissítés leköhögése miatt
-
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #130738 üzenetére
Köszönöm, de megjegyzem én is csak próbáltam másik fórumozónak segíteni, ha már ide írt és érezhetően ,első lépései közt be volt pánikolva( ami a szituban érthető is volt). Nálam ki van finomítva az EQ kézzel, fülre.
A sub meg megfelelő műszerrel szakember által lett mérve és állítva.... De lehet itt a vége fórumozásomnak.. -
arcitec
addikt
válasz
bajnokpityu #130735 üzenetére
A rébuszokon kívül nem lehetne tartalmasabban fogalmazni? Mire jó ez, nem mindenki érti ezeket a fél szavas tört mondatokat.Azt is írtam , hogy hozzáértő szakember állította arra. Nem is akárki volt... Köszönve az érthető válaszokat, mert mint írtam , akkor megfontolom ... Ja és ez a haladó szint vagy nem , itt kaptam a reagálást ide tudom kapni a választ...
Nemir Ombe : Igen ez volt az indok - (+1 már megint neked ) - de működik így is. De ha át kell konfigurálni megteszem , csak értsem is, meg lehet más is tanulna belőle .. SB200 kitűnően működik.-.
Igen az ideális hely, nyilván való , ami nem mindenhol biztosítható, pláne ha a szoba közepén lenne az... ez van ...De mint írtam szakember állította arra .. -
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #130497 üzenetére
értem.
a rendszerembe keresek kábelt dac és a primare közé.
mackenzie-t anno szerettem. Valami hasonló karaktert keresek, de próba nélkül nehéz. -
rappit4
őstag
válasz
bajnokpityu #130472 üzenetére
ó hogyne, volt részem nem keves földhurokból adódó
problémábannem sok idegesítőbb dolog van. még megpróbálom másvalakinél, hogy csinálja e.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #130472 üzenetére
Enyem is ezt csinalja otthon. Morog. De nalam a dacom is, Csabinal meg semmi!
-
rappit4
őstag
válasz
bajnokpityu #130235 üzenetére
De a sub out az avr-en egy low level output szóval ott nem erősít semmit az avr. Vagy arra értitek, hogy a frontok jobban vannak terhelve? Akkor ennyi erővel a zenénél is vágni kéne sub-ra minden esetben, mert nem bírja az avr.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #130235 üzenetére
De akkor az kb pont úgy kioltaná akkor is ha a fronton szólal meg, nem? Elméletben talán lehetséges, de amúgy meg baromság.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #130138 üzenetére
Régebbi 700-800$-os SVS SB12 Plus-hoz képest tényleg elég szegényes a ki-bemenetek száma és az állítási lehetőség.
-
válasz
bajnokpityu #130134 üzenetére
idézet a honlapról:
Sledge STA-400D erősítő:
Sledge Amplification – Intelligens és kifinomult teljesítmény
A Sledge STA-400D erősítő technológiája és kifinomultsága egyszerűen sehol máshol nem kapható meg ezen az áron, csak kizárólag az SVS-nél. Kezdve a konzervatív, névleges 400 watt-os a DSP-vezérelt teljesítmény modullal, amely tökéletesen illik a robusztus NSD-12 meghajtóhoz. Ezen az erősítőn nem találhatók régimódi analóg potméterek, a vezérlő potméterek tulajdonképpen egy digitális rendszert működtetnek a pontos és zajmentes beállítás érdekében. Átfogó és rugalmas csatlakoztatási lehetőségek lehetővé teszik a könnyű beállítás és integrációt bármilyen házimozi vagy sztereó rendszerhez.
400 watt RMS folyamatos teljesítmény (800 watt dinamikus csúcsteljesítmény).
18-150Hz +-3dB
Hatékony, D osztályú erősítő
Sztereó vonalszintű RCA bemenet / kimenet
Szűretlen (továbbfüzhető) és 80Hz-es szűrt HPF vonalszintű RCA kimenet
Kivehető tápkábel. Főkapcsolóval és biztosítékkal
RoHS-kompatibilissal, ólommentesen készített, és az egész világra kiterjedő biztonsági tanúsítványokkal.
Auto-Ki / Be kapcsoló ,környezetbarát, készenléti üzemmódban
Folyamatosan változtatható frekvencia aluláteresztő szűrő, kikapcsolható/LFE beállítással (Bypass).
Egyedi EQ és DSP limiter beállítás kifejezetten a PB12-NSD-számára -
Pazolini
senior tag
válasz
bajnokpityu #130037 üzenetére
Gondolom a Pio játszó analóg áramköreire gondolsz; ezért nem is lenne érdemes/értelme szerinted tesztelni a HDMI vs analóg hangot?
Vagy úgysem a jönne ki (csak) a dac-okra a difi? -
Bobolit
aktív tag
válasz
bajnokpityu #130031 üzenetére
Elvileg a nagyobbak, pl. 900 valamilyen szinten tudnak RF-et, bár lehet, hogy csak a saját bázis állomásával.
Nincs rajta trigger -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #129981 üzenetére
Ezért írtam, hogy ízlés dolga.
Nálam 85 % házimozi, 15 % sztereó zene az arány. A 85-ben van bőven koncert is, azok mindig lenyűgöznek, David Fostert, Celine Diont, Chris Bottit, Andrea Bocellit sosem tudom megunni. A CD-iket nagyon ritkán veszem elő. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #129948 üzenetére
A kérdéseidre csak ezt válaszolhatom
: [link]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #129854 üzenetére
Akkor ezért van neked "Atmos hangod" így is.
Szerintem be fogom lőni ajánlás szerint fülmagasság fölé ~60cm-el egységesen mind a négy hátteret. -
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #129854 üzenetére
SW-ban nincsenek repülők...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #129759 üzenetére
Nem tűnik butaságnak, nagyon hasonlóan gondolom én is.
(#129761) szepi0808
Látva a készüléklistát, az jutott eszembe, hogy a Yamaha processzor és a Arcam végfokok magukba roskadva zokognak, amiért azokat a hozzájuk méltatlan hangdobozokat kell jellel/árammal ellátniuk. Az összeállítás - szerintem - durva hozzá nem értésről, vagy ízlésficamról, esetleg meg nem nevezett szempontokról árulkodik.
Volt nálam CX-A5100 és P1000 is, mindkettő messze, fényévekkel jobb hangdobozokat érdemel! Revel Performa, quadral AURUM, DALI RUBICON, stb. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #129759 üzenetére
Én ezt inkább úgy kezelem, h ami elsőre értelmes mértékű pozitív változást mutat, azt kell még + szűrőként a "hosszan hallgathatóság" tesztnek alávetni.
-
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #129680 üzenetére
Csak én meg tőlük vagyok kb 500- ra. Ezért jött volna jól egy kis infó.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #129612 üzenetére
Hát igazán ráférne valami komolyabb fejlődés/fejlesztés a mozis vasakra is. Sokszor az az érzésem ezen a területen is, hogy csak egy helyben megy a toporgás és valós fejlesztés nincs, csak az előző csiszolgatása, olcsósítása.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #129608 üzenetére
Azért akad egy-két modell, nem?
XLR-t még a "zavarmentessége" miatt tartanám jó ötletnek, bár tény, hogy ehhez mindkét oldalnak annak kell lennie.
-
szepi0808
senior tag
válasz
bajnokpityu #129565 üzenetére
Én 838-at hallottam autójára és a katasztrofálisan rossz volt. Denon, nekem túl meleg, és lágy mozin a Marantz olyan mindenes, de egyikben sem a legjobb.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
bajnokpityu #129565 üzenetére
Értem én de próbàlni saját nappaliban lenne jó saját dobozokkal!!!
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #129518 üzenetére
Ezek a szubok óriás méretűek. Kis/közép nappaliba 15-30nm eleve bután nézne ki, meg nyilván fölé lövés is. A kép nem adja vissza, ez talán jobban.
Csak azért írom mielőtt mindenkinek elindul a bogár -
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #129512 üzenetére
USA-ból nem akarok kockáztatni.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #129503 üzenetére
Csak tudnám , hogy hol lehetne beszerezni ezt a cuccot.
-
Cseneles
őstag
válasz
Feltolthetnel par kepet a kesz subrol, had gyonyorkodjunk
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hozzátenném, hogy a sebességért, tökösségért, felbontásért elég sokat kell fizetni. ez nem gondolnám, hogy szubjektiv dolog.
ami szubjektiv, ami miatt nekem a frontokban se, és a subban se várható, hogy valaha kisebb tányérra váltsak, az a lazaság. ez persze negativ, és pozitiv értelemben is megvan, nyilván nagy tányér, nagyobb torzítás, de ugyanakkor ezeknél érzem azt, hogy nincs erőlködés, ha levegőt kell mozgatni. és ebben jó a rythmik. az meg megint nem teljesen elhanyagolható, hogy nagy tányéros cucc általában mélyebbre megy, cserébe nem száraz, steril.
-
válasz
bajnokpityu #129399 üzenetére
Bazi nagy a tér. Szerintem van vagy 80nm2 mert egyben van az étkező nappali, dolgozó, konyha, előszoba ergo szökik a hang, és kész akusztikai katasztrófa.
Szerk: Akkor problem solved. Ugyanez a problémám. Van amikor nem hallom, utána meg film közben kell odamennem és visszavennem. Ez így annyira nem frankó.
De a rendszernek nem ez lesz a végleges helye. Hamarosan elköltözöm.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #129227 üzenetére
Szemléltetésként nézzünk másik példát. Ribbon panelsugárzók, Magnepan paletta, sztereó. Ahogy mész felfelé a legkisebbtől legnagyobbig, egyre nagyobb méretű hangot tudnak, persze ezzel együtt egyre nagyobb szobát és hallgatási távolságot is igényelnek, de így egyre közelebb kerülünk a valós arányokhoz. Azt most tegyük margóra, hogy a karakterük is változik, most lényegtelen. Viszont abban nagyon hasonlóak, hogy mindegyikhez kell szubláda, hogy tisztességgel meglegyen a mély tartomány is, abban a méretű szobában, ahol egyébként már ki tudnak teljesedni.
Gondolom hasonló lehet az oka centereknél is. Mivel a legnagyobb álló hangdobozoknak is kell legalább 40 négyzetméter és így valószínűleg már jobban kijönnek a 25cm-es mély-középpel összességében. Akár háromutas konstrukcióban is középmély hangszóróként. Persze megtehetnék azt is, hogy tesznek bele több 16,5cm-es mélyközép hangszórót, ahogy az manapság divatos, még mélysugárzóknál is. Általában azzal szoktak érvelni, hogy kisebb hangszórónak, kisebb a "mozgó tömege", így az erősítőnek könnyebb az kontrollálni stb... Szerintem meg csak sóherek kifejleszteni többféle hangszórót, így olcsóbb egy fajtából egyre többet belerakni a hangdobozba felfelé menve a ranglétrán. High-end típusoknál már azért vannak kivételek, jó példa erre az előbb linkelt Grande Utopia.
Vagy ott a hangosítási vonal, itt használnak 12", 15" mély-közép hangszórókat is, aztán mégis ott vannak mellettük a szubok. -
adamsfamily
tag
válasz
bajnokpityu #129224 üzenetére
Azt gondolom,nem mindegy mivel hajtod.Proci végfok felállásban lehet nem vágnám 80-nál.Persze komoly végfok kell hozzá.Szvsz.
Kérdezzétek xt-t -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #129154 üzenetére
Igen, én sem tartom normális dolognak az örökös variálást.
(#129157) BBéci
Olykor beleolvasok az ottani dolgokba, de nekem is elég követhetetlennek tűnik. -
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #129137 üzenetére
Na ez ismerős. Apa-apa, feltehetem a boniemet a lemezjátszóra, na apaapa...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #129134 üzenetére
Azóta is kenegeti testápolóval?
-
válasz
bajnokpityu #129134 üzenetére
"Lányom picit nagyobb, de ő már azért hisztizne, ha fokált barbira cserélném."
Közgazdaságilag képzett lehet a lányod, mert egy sokat érő hangdobozt egy párezres fröccsöntött anorexiás babára cserélni nem lenne túl racionális döntés apucitól.
-
válasz
bajnokpityu #129120 üzenetére
"mondd azt, hogy neked igy tetszik"
Nem mondott mást. Ellentétben egyesekkel, rajta nem éreztem, hogy a saját ízlését akarja felsőbbrendűbbnek beállítani.
"......ízlésről meg nem vitatkozunk ....."......Írta le valaki a tegnapi vita elején. Hát, ez nem jött össze.... -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #129066 üzenetére
Nagyon pici részét.
-
Quetz
őstag
válasz
bajnokpityu #129059 üzenetére
Többek között ezekre az oldalakra alapozom amit írok
- Roger Russell - formerly Director of Acoustic Research at McIntosh Laboratory, Inc. and the originator of McIntosh Loudspeakers ,
- Audioholics: Audio Interconnect and Speaker Cable Myths and Facts Revealed -
Quetz
őstag
válasz
bajnokpityu #129056 üzenetére
Mivel a hangfal kábel elektromos jelet továbbít, ezért pontosan arra gondoltam: elektromos jellemzőkre.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #128961 üzenetére
Én csak a megboldogult BHES-eket ismerem, ott bizony szerda este, csütörtökön már bepakolás volt, mégis csak szombat éjfélre állt be valamennyire a hang, hogy vasárnap reggelre megint elromoljon.
Igen, ez egy ilyen sportág, de az tuti, hogy minden kiállításon töltött extra nap jól jön, és sokba kerül.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #128930 üzenetére
Tudom,ezért írtam,hogy lejjebb lehetne menni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #128782 üzenetére
+1
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #128613 üzenetére
Amikor itt volt a Norma főembere, azt mondta, hogy a belső, az XLR-hez legközelebbi RCA-nak a legjobb a hangja. Kipróbálhatnám, de lusta vagyok, inkább hiszek neki, úgy van bekötve most is.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #128598 üzenetére
OPPO-nak nincsenek óriási kvalitásai, de 5000 forintos összekötő kábel akkor is vicc hozzá. Legalábbis azok, amiket ismerek.
Úgy emlékszem, hallottad nálam is az IPA-140-et és kifejezetten pozitívan nyilatkoztál a hangjáról.
Próbáltam Furutech Flux RCA-val és XLR-rel is, utóbbival egyértelműen jobb volt a hangja.
Kíváncsi vagyok, mi alapján állítod, hogy aszimmetrikus? Dual mono felépítésű, a leírásában ez olvasható:
The extraordynary tidiness and symmetry of the construction...
A fényképekről is ez derül ki. [link]
Szerintem bőven meghaladja az 5000 eurós árát a tudása. -
mettek
addikt
válasz
bajnokpityu #128482 üzenetére
Manuális lehúzhatóra gondoltam. Fix kizárt mert ahol a tv van most is mellette közvetlenül ajtó van így csak a lehúzható jöhet szóba.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128421 üzenetére
Én is. Izodeko (korábban flotex).
Mihez képest. Egy szőnyegtől messze van. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128412 üzenetére
Nappalimban gondolkodom benne. Sok az üres falfelület + csörgő visszhang és ennek elég magas lenne az F.T.F. értéke szemben az akusztikai panelekkel.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #128396 üzenetére
De azért nálad jobban atta.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #128391 üzenetére
Forrásban nem lehet kapcsolni?
Nem írtad le a végét: hazamentél és otthon jobban szólt.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #128391 üzenetére
Marantzon, Denonon lehet váltogatni a menüben.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #128380 üzenetére
Legnagyobb részével egyetértek, viszont szerintem nem tévút az erősítőben (processzorban) kapcsolgatni Atmos és TrueHD között, hogy a meglévő kis különbséget hallhatóvá tegyük.
(#128389) rappit4
Az én olvasatomban a veszteséges illetve veszteségmentes tömörítés nem konténerben különbözik. -
rappit4
őstag
válasz
bajnokpityu #128380 üzenetére
de ez nem így működik, hogy 7.1 vagy az atmos jobb minőség. ha van atmos akkor az a film abban lett kikeverve így abban érdemes hallgatni, mert arra "találta ki" a sound editor. tehát van pl a the revenant amit a sound editor(vagy designer) atmosos stúdióban objektum alapon keverte ki (ki tudta hány csatornán, ez nem fontos atmosnál) tehát ez a referencia, arra kéne törekedni, hogy így hallgassuk vissza. ez nem minőségbeli különbség. a 7.1-es meg 5.1-es keverést pedig az atmos után dobják össze így felesleges összevetni.
True HD viszont nem árt. Valahogy ezeket jobban keverik.
True HD-ban nem kevernek. Az egy konténer amibe a kevert hangot rakják, érdemi különbség nincs egy True HD vagy DTS HD konténer között, ezeket szintén felesleges összevetni. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a flacban lévő zenéket valahogy jobban keverik. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
bajnokpityu #128156 üzenetére
Nem mondom,hogy egyszerű,de lehet vele próbálkozni,az esetek egy részében be szokott jönni,ha már más nem segít,de lehet “erősen kompromisszumos” is,ahogy irtad.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128153 üzenetére
Aktív váltásra gondolt volna?
Mert nem pont erről volt szó. Kétlem, hogy berhelné a váltóját.
Lehet az van amire elsőre is gondoltam. bi-wire-ről és bi-amp-ról beszél csak van némi fogalomzavar.
Nem értettem ezt az aktív-passzív dolgot. Nem váltásról volt szó.
-
Pazolini
senior tag
válasz
bajnokpityu #128101 üzenetére
Örülök, hogy beindult ma reggel a topik ezzel az objektumos fícsörversennyel, aminek én is áldozatul estem.
Egyelőre dilemma előtt állok.
Úgy látom, AVF-en és AVS-en is olvasom, hogy az emberfia vagy biampol vagy pedig preampol, köztes megoldás nincs.
Ennek valami elektronikai oka van, vagy egyszerűen csak szoftverbutítás???Vagyis vagy maradok az eredeti felállásnál: mindent a malacra bízok 7.1 és 5.1 + Front Height között átkapcsolgat forrástól vagy DSP-beállítástól függően;
és bi-ampolom (aktív biamp) a Canron Refiket a jobb mozi-, sztereó és többcsatornás hangélmény érdekében
Vagy: új felállásban kiválasztom a 11.1 beállítást, 7.1-et játszik a Malac és két külső erősítővel adok kakaót a Fronton lévő plafon- és a BackSurround fölött közvetlen elhelyezkedő, magasra lövő Dolbynak.
BTW itt még van esélyem kipróbálni az ún. passzív bi-ampos beállítást a Cantonon (nyilván xarabb eredménnyel zenén: erről diskuráltunk Ombéval itt éjjel), de van cserébe: állítgatás és átkapcsolás nélkül 7.0.4-em (később megtoldandó egy rendszerbe illeszkedő subbal);Máshogy megfogalmazva: (film)zene vagy mozi legyen a célkeresztben???
Nem ciki ez, hogy a két beállítás nem megy sehogy sem együtt? -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128109 üzenetére
Na igen, valahogy így.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128109 üzenetére
Az én olvasatomban az Atmos és a DTS:X jó lesz, csak a visszafelé kompatibilitás miatt most még a gyenge procik az AVR-ekben nem képesek arra, amit leírtál.
AMD próbálkozott már ezzel - játékokban real-time renderelni a hangot és a visszhangokat, hogy valósághű legyen. Hát kellett is hozzá számítási teljesítmény és nem tudom, hogy ezt hogyan oldották meg: a GPU számolta/számolja ezt, vagy a CPU-ra terhelték.
De végül is tök mindegy mi lett a vége, a lényeg, hogy megmutatta, hogy az ilyen számításokhoz erős processzor kell. Kombájnokban a DSP procikról ez jelenleg (SZERINTEM) nem mondható el.
Több értelmét látnám az Atmos-nak/DTS:X-nek külön processzorban, ahol célhardver állítja elő a jelet, erős proci számolja helyi akusztikához az ojjketumok helyét (
).
Atmos-ról én ezt olvastam, hogy erre képes is. Jelenleg úgy látom csak egy butított változata érhető csak el. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e ebből az egészből valami. Nekem az lenne a 'valami', ha egy meglévő 5.1-es hangsávból is tudna olyasmit mutatni/számolni az Atmos, amit előtte még nem hallottunk.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128106 üzenetére
"de ha végiggondoljuk, hogyan zajlik a keverés, előre letárolt filmek esetén semmi előnye nem lehet."
Ezt kicsit kifejtenéd mire gondolsz?
Keveréskor utólag pakolnak rá minden hangsávot, effektet, zajt. Utólag építik fel az egészet. Forgatás alkalmával kb. csak a párbeszédeket veszik fel egy mikrofonnal. Szóval nekem úgy logikus, hogy Atmos előtt hangszórókhoz rendelték az effekteket, Atmos-al pedig térben definiálják és majd a processzor határozza meg, hogy mely hangszórókat használja. De az Atmos-os hangkeverést nem tudom, hogy valóságban hogy zajlik....
(#128105) Nemir Ombe: Meg kellene. Majd előbb-utóbb.... helyben sajnos nincs.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128101 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy amikor a többség illetve a tapasztaltabbak átállnak Atmosra, változnak-e ezek a vélemények.
Már többektől olvasni, hogy az Atmos-os erősítő hagyományos felállásban is többet nyújt mint amelyik csak TrueHD-t tud. Kíváncsi lennék, hogy ez valóban így van-e vagy ez is csak amolyan "önigazolás".
-
rayoliviero
veterán
válasz
bajnokpityu #128072 üzenetére
Értem, akkor ez még lehet rosszabb.
-
válasz
bajnokpityu #128005 üzenetére
Tudom, hogy M, mint metrikus, ezzel együtt az M8 szerintem nem a menetemelkedést jelöli, hanem az átmérőt. A menetemelkedés jele a P.
Nemir : A segítséget ne nekem címezd, hanem Gazsinak, neki kell megtudnia, hogy milyen menetemelkedésű a Super Spikes.
-
axwel18
senior tag
válasz
bajnokpityu #127989 üzenetére
Nekem a Van Damme is bevált szubkábelként. És ez is olcsó ráadásul ha kéri a rendelő Krisztián szereli is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #127994 üzenetére
Nem új a kecó, "csak" nagy felújítás van (folyamatban).
Ja, már jó ideje kettő van, csak még használni nem tudtam őket egyszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Path of Exile (ARPG)
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest