- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Igen azt látom, hogy betakar.
Majd megpróbálom, úgy, hogy felém fordítom, hogy úgy milyen lesz, mert ugye azt csak a lappal tudom kipróbálni, mert a tartón keresztben nem fér el a hangfal, meg majd úgy is ha leszedem a lapot.
Szerencsére csak két csavar tartja.Még be sem mértem őket, csak feltettem és bekötöttem. Erre majd holnap kerül sor.
Ma inkább forralt borozni voltunk. -
Rebell
senior tag
"(ha egyáltalán bedugtad a mikrofont
) " természetesen bedugtam. Azért írtam, hogy aut, kalibráció után!
nem kamuból írtam, hogy 0db volt eddig is, ( az elöző 608asnál volt a bal Front +1db-n)
Dorian :60100):A szabványos 75db-es hangerőhöz sok a teljesítményük / kicsi a szoba.? . a teljesítménynél most a hangfalakra gondoltál? ill. kicsi szoba? 22nm. A hangfalak még mindig a régi Wharfedale Obsidian 5.0 és a Sub pedig 1 Wharfi Powercube10es. De este megpróbálkozom még 1 beméréssel.
igazából nálam az aktív sub -14db-es értéke zavart meg.
-
Film, zene, jatek, szoval mindent pc rol csinalok. Nem lesz nagy inputlagom, azzal, hogy nem kozvetlen a tvre kotom a hdmi-t, hanem meg 1erositot is beiktatok plusz kabellel? Masik hulye kerdes... Az erosito mennyit fogaszt, ha alodan belesz kotve?
Marmint gondolom, ha tvek akkor muszáj bekapcsolva lennie az erositonek is, hogy atkuldje a kepet ugye? Csak mert este vagy fejhallgatoval jatszom vagy tvrol megy halkan, amin eppen elaszom
Igy nemtudom hogy az erosito kikapcsole magatol ha mar nem kell kuldenie jelet. Mert azert nem orulnek ha nemcsinal semmit es reggelig 100w-t enne, nap mint nap
-
-
Köszönöm mindenkinek, aki segített dönteni az erősítő kérdésben, nem ért meglepetés, hogy az Arcam-ot ajánlottátok!
Tegnap vettem egy Arcam Avr-250-et, a Canton Karat 40-et fogom hajtani vele, mindjárt kezdem a beépítését. Bár BBéci azt mondta, ez az erősítő 300 ezres hangfalakkal mutatja meg, hogy mit tud, azért remélem a Canton-nal is hallok majd változást az előző, Philips HM erősítőmhöz képest. (A hangminőség fejlesztésre szánt pénzem elfogyott, így is dupláját költöttem összesen, mint amit eredetileg terveztem, úgyhogy egy időre vége a dalnak.)
(#59985) Warter
Köszönöm, de az még csak egy DAC 180-ért, ahhoz még erősítő is kell. Tévedek, ha úgy gondolom, hogy az Arcam-nak is van olyan jó a DAC-ja, mint ez a Wadia?
-
spiky03
veterán
Jelenleg már nem így van, mint írtam, került alá egy falap is, meg nem egymással szembe néznek, hanem már felém.
A 90 centit meg csak úgy írtam most, mert azt tudom, hogy 60-90 centi között kell lennie elvileg.
Nem a polc alja van ennyire, hanem természetesen a magas sugárzó. De délután lemérem ha otthon leszek, hogy mennyi is ez pontosan. De annyit tudok, hogy így, hogy fel kerültek a falra a hátsók sokkal jobb lett a hátsó tér, mint amikor lent volt azok a kis szekrényen.Meg ugye a mostani Focal-ok nem ilyenek lesznek, hanem olyan "lapos" verzió ami falra való. Nem tudom, hogy oda teszem a polcra akkor milyen lesz? Valamint azokat lehet esetleg felém fordítani?
@(#59817) Oldfighter
Nincs közvetlenül rátolva, vagy a falig még kb 10-15 centiNah de a hétvégén kiderül, mert holnapra megjönnek a Focal-ok és hétvégén fel is teszem majd aztán tesztelem.
-
Dorian
félisten
Nálam ez úgy néz ki, hogy fellelkesülök, nekiállok hasonlítgatni, és ha nem igazán egyértelmű a dolog, akkor egy idő után ideges leszek "ennyire nincs fülem" vagy "már megint teszteléssel b...szom el az időt zenehallgatás helyett", na és akkor jön el a pénztárcabarát állapot
-
adodaniel
őstag
-
t-bali3
senior tag
Szerintem itt nem botfülüségről van szó. Biztosan vannak olyan emberek, akiknek az átlagnál sokkal kifinomultabb a hallása, na ők nyilván apróbb dolgokat is hamar észrevesznek. De egy bizonyos igényességi szint fölött szerintem egy átlagos fül is hozzászokik vagy mondjuk úgy rááll arra mit kell hallani. Szóval csak így tovább, a lényeg a tapasztalatgyűjtés. Az tetszik a hozzáállásodban, hogy abszolút fülre mész nem egyébre. Én még itt sem tartok
-
Ed Parker
nagyúr
Passz.
5 eres a kábel alapból, gőzöm sincs hangfal oldalon mire kellene kötni
Ha beválik ez váltja a suprát.Kittosz: ehhez még annyit hozzátennék, hogy egy igényes dizájn, ami megtudja dobni durván az árat, lásd egy fractal design htpc-be elég mesés
Egy színes kijelző, ami érintős.
Egy app es bármiről való hálózati vezérlés mind mind dobnak az összegen. -
Dorian
félisten
Szerintem sem jobb. Vagyis a Concept hibáival (nekem) könnyebb együtt élni.
spiky03:
Szerintem is csapj le azokra a hátterekre. De ha nagyon subot akarsz, meg nagyon Focal, akkor esetleg hallgasd meg a kis Focal subot amit hirdetnek avx-en. Szobádhoz amúgy sem kell bazi nagy. -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
Igen. Az RX széria még mindig állom, de arra soha sem lesz sajnos pénzem.
Meg ugye a BX centert is elvitték, így lett belőle a Focal, mert az épp volt és lett rá pénzem.
Meg gondoltam annyira nem sz@r hangfal, ha itt sokatoknak az van. Meg talán azt ha szerencsém lesz akkor a frontok is meglehetnek idővel. Ha meg nem akkor marad külföld, mint a Monitor Audionál is, mert az sem fordul elő sűrűn a használt piacon, mint ezek a Focalok sem.
Így most arra váltottam, amikor volt rá lehetőségem.Igen ezt is tudom. Ezért is jó, hogy Dorian ilyen rendes és áthozza majd nekem a Heco-ját aztán megnézzük, hogy mit is mutat majd nálam a 20 nm-en. Mert ha tényleg sok lenne, akkor elég lesz nekem valami kisebb is, így lehet marad a hátsók megvétele, és a jelenlegik eladás, és így nem kell annyival kipótolnom a kisebb szubot. Igaz azt is mondtátok, hogy nincs olyan, hogy nagy a szub, mert akkor lentebb kell venni. Inkább nagy legyen és legyen benne tartalék, mint, hogy kicsi legyen és ne legyen "hangja"
Jelenleg még többváltozós ez az egyenlet.
De ha gondoljátok karácsonyra meglephettek a hátsókkal.
-
MasterMark
titán
Összességében nekem tetszik.
A centert majd ki akarom tölteni, mert egy picit még ez is dobozhangú, de nem vészes. A másik, az autós erősítőt valami értelmes végfokra lecserélni, de nehéz olyat találni, ami elég jó, de elég olcsó is.
A háttereket még fel kell valahogy szerelni a falra, és rendes kábelezés is kell majd hozzá. (Az a 2,5-es SinusLive lesz, a 15,5 méteres tekercsbe valószínűleg.)Akusztikai panelokat is akarok csinálni majd.
spiky03: De. Igen. Csakhogy egyelőre nem kivitelezhető. A TV-t nem akarom hátrébb tenni. Ha lesz rendes TV állvány, akkor majd egy vonalban lesz nagyjából, úgy már jobb lesz. Meg kicsit alacsonyan is van, ugye mivel közel ülök.
-
Patice
nagyúr
De azért az is más tészta, ha valaki külön moziszobát tud építeni, akkor már ott helyezze már el jól.
A mi rendszereink itt a fórumon (szerintem) mind nagyon változó körülmények és helyiségek között léteznek, amiben sokszor nem biztosítható az ideálishoz legközelebb álló elhelyezés. Az élet (asszony, család, lakás, stb.) ugye mindig beleszól.
Nálam is lehet majd fikázni jövő héten.
-
"Paraméterek alapján rendelni kell kondikat, keresel valakit helyben aki normálisan tud forrasztani és meg van oldva."
Oké, akkor majd egy műszerész cimbivel szétszedjük egyszer, ha rászánom magam a 25 éves Canton Karat 40 felújítására. Most is szépen szól egyébként, élvezem a hangját. Mindenképp cseréljük a kondikat, akkor is, ha nem púposak?
"Dobozokat hogy helyezted el? Mire raktad rá?"
Szekrényre, a tévé mellett van közvetlenül. A házamat és a nappalit nem a hi-fi elvárásoknak megfelelően építettem, a következő majd olyan lesz! A jobb oldalon csak 10 centivel mehetne arrébb a hangfal a paravánig, széjjelebb nem lehet rakni, mert közlekedő van. A két hangfal közepe 182 centire van egymástól. Hát ez van.
"Mit tettél a két "felület" közé?"
A Cantonnak van fél centi vastag kis lába, annak filc van az alján. Semmit nem tettem a lábak és a fa polc közé. Tegyek?
(#58854) Oldfighter : "Kondikon túl érdemes lenne a belső merevítést, bélésanyagot kábelezést is átnézni."
Oké, ezért kérdeztem, hogy ki csinál ilyet, mert én aztán nézegethetem!
(#58866) zeix Köszi, nekem ez zulu nyelven van, kell egy hozzáértőt szerványolnom!
(#58872) zolaas : "Hát apám. Gratulálok ezekhez a dobozokhoz. Ha ezeket bántod kezed levágom"
Na, ezért nem én fogok hozzányúlni!
-
gorbep
senior tag
Audiophile linux bebootol CD-ről és fut..... nem macerálja gépben lévő HDD-ket.... aztán ha tetszik, fel is telepítheted egy szabad partícióra....
(Deadbeef+ Jack Server)
(#58815) bajnokpityu MSDNA-n van jogtiszta 2012 Server, ha valaki a családban jogosult..... hallgató v. oktató.....
-
cekkk
veterán
De őkse MAC gépet használnak, hanem hackintosh-t, ha meg most építkezne az ember lényegében mindegy, hogy intel vagy amd irányba menne el. Legalább is ha van már olyan támogatott alaplap a listán amit tudja a 24p-t
(#58805) robim
Már mint a winnnek nincs?
Ezt nem teljesen értettem a cikkben sem, hogy anélkül ment, akkor viszont filmezésre nem lehet használni a rendszert, bár lehet nála ez nem is volt opció. -
cekkk
veterán
De pityuék próbálgatták már azt a linuxot amit te is akarsz, MAC jobbnak bizonyult, ezért is vagyok kíváncsi a MAC vs Server
Hifis topikban én feldobtam, hogy ki kellenepróbálni ezt hátha tényleg jó hangja van neki -
madoxx
aktív tag
Köszi mindenkinek!
Még egy kérdésem van:
Pár hete amikor még ennyit sem értettem az egészhez, úgy rémlik hogy láttam olyan funkciót (valahol valamilyen erősítőnél), aminek az a lényege hogy külön hallgatási pozíciókat lehet definiálni, attól függően hol ülünk.
Szituáció: beállítom a hangrendszert a kanapén ülve (a rendszer közepén található) hallgatási pozícióba. Eddig nincs gond, viszont lenne egy másik pozíció ami balra hátul van, közel a bal sorrundhoz. Itt kevésbé fontos a minőség, viszont jó lenne a ha sorrund nem üvöltene (lekapcsolni nem feltétlen szeretném) + a jobb oldal kicsit hangosabb lenne.Van ilyen lehetőség?
-
DrJános
aktív tag
A kábel árakat még nem mertem megnézni
meg nem is tudom, hogy mi lenne az ami ehhez a szetthez már elég lenne és nem hagyom ott a gatyám.
Na jó ha ezeket megveszem akkor mindenféle képen ott hagyom, de az most más kérdés.
Hú tényleg xerobyte a gyári kanócok milyen hosszúak voltak? Nyugi nem akarom őket hosszú távon használni, csak kényszer megoldásként ha szükség lesz rá.
-
DrJános
aktív tag
20nm a szoba. Mondtátok a 90fokkal elforgatott felállást, de azt nem biztos, hogy össze tudom majd hozni így lehet, hogy az erősítőt a szekrénytetejére teszem a vár mellé. Tudom, hogy bűn de ez van.
Persze próbára biztos, hogy be fogom rakni a cumót az ablak elé és ha tényleg sokkal jobban szól akkor valahogy majd csak össze hozom azt a felállást (akkor sokkal rövidebb kábelek is bőven megfelelnek majd, főleg a frontok és a center terén, de a hátsóknál is nyerek majd pár métert).
[szoba] ez mindent meg magyaráz. Tudom gáz a jelenlegi felállás, de az új szettet nem így fogom elhelyezni (mondjuk nem is tudnám
)
-
spiky03
veterán
A kérdés jó, és a válasz is egyszerű.
Én is Focal-os akartam lenni.Nah de most komolyra fordítva a szót.
Mint régebben is írtam már a centerem nem valami jó szerintem, és szeretnék fejleszteni és most erre lett pénzem. Igen régebben egy MA BX centert néztem ki, de azt elvitték. Gondolom ezzel a centerrel sem fogok mellényúlni. Igen tudom, hogy frontokat kellett volna vennem első körben, de arra jelenleg nincs pénzem, én már ezzel is boldog leszek úgy gondolom. Ha minden jól megy akkor sub-ot is cserélek, ha esetleg elvinnék a mostanit. Ezzel a két cserével szerintem ismét javulna valamit az élményfaktor a mozin.Ha meg nem akkor így jártam.
Természetesen idővel tervezem majd a frontokat is lecserélni, pl egy 714-esekre, és ha minden jól megy, akkor attól akitől most a center veszem, mert ő is tervezi majd a cserét, ha össze jön neki is a pénz a frontokra. jelenleg csak a centertől vált meg.
Ez lenne a rövid történetem.Remélem azért jól járok ezzel a szettel is, így, hogy a BX szettről letettem már.
@(#58511) bajnokpityu
Nem ez az elsődleges célpont, csak, mint lehetőség, mert lehet, hogy ez lenne átmenetileg, amíg nem csináltatok neki valami tartót. De délután kiderül majd, hogy hogy tudom elrendezni az eszközöket. -
Ez nagyon kis pofás szett. És az ára is jó.
Akkor ezt pl optikai kábellel összekötöm a BD lejátszóval, a kép meg HDMI-vel megy majd a TV-re?
Ehhez később még lehet hangfalakat kötni, vagy ez csak 2.0. (nem valószínű, hogy szeretnénk, inkább csak kérdés)Van hozzá táv is: [link]
-
goranje
tag
Szia!
Kb már egy éve nem róla a PC, de bő két évig igen.
Figyelni szoktam arra hogy minden ki legyen kapcsolva, de azért nagyon ritkán bűnös voltam.
De leginkább akkor fordult ez elő amikor már produkált, én meg már marhára untam a ki-be kacsolgatást.
Egyébként meg már régóta nem dugdostam rá semmit.Most kezdek visszaolvasni látom az Onkyos vitákat.
Igazatok van, mozira nagyon penge, de zenére inkább én is egy külön sztereó rendszert használok.
( Majdnem olcsóbb mint mint maga az erőlködő. )Mondjuk még odáig nem jutottam el ahol az áramköri problémát taglaltátok.
Mennyit kéne kb. visszaolvasnom? -
törölt tag
Elfogadom ezt is,ahogy azt is,hogy sokaknak tetszik a Proson és elégedettek vele.Ellenben azt nehéz elfogadni,hogy ez már fordított esetben nem működik. Jellemzően egy vacak fémdarabból is hitvitát kell csinálni és lepubizni a másikat.A lényeg ,hogy legyen egy jó mély lövészárok ami elválaszt.Innentől gondolom a Proson hívők,nem ülnének le egy sörre a Quadral tulajdonosokkal,mert minimum patkánymérget kellene tenni az italukba
És innen simán el lehetne jutni odáig,hogy miért is nem lehet kúltúráltan eszmét cserélni és miért olyan,amilyen a közélet otthon.
-
törölt tag
Nem hinném,hogy az tapasztalat kérdése,hogy egy gomb nyomás után képződő hangzásvilág tetszik e egyénileg vagy sem.Szerintem se kell bekapcsolni a loudnesst, de nem tartom ördögtől valónak,hogy ha valakinek úgy teszik jobban.Ez olyan kb mintha rendelés előtt felhívnék valakit,hogy ízleni fog a e a pacalpörkölt sós krumplival,mert ha nem akkor azt rendelem amit ő mond 1XX km távolságból
-
"Szigorúan tiltott. 20 botütés jár érte."
"ÁLLJ! STOP! HALT! ACHTUNG! TILOS!"Finom célzásaitok árnyalt jellegéből azt szűrtem le, hogy némi ellenérzésetek van e funkció létjogosultságával kapcsolatban. Nem tudom.... jól érzem én ezt?
(Sejtettem egyébként, hetek óta nem is mertem megkérdezni!)
Szóval általánosságban, erősítő-hangfal minőségtől, hangerőtől függetlenül, tilos használni. Ezt rövidre zártuk.
Köszönöm!
-
TCr
veterán
Az a baj, hogy jelenleg nagyon szélsőséges a használt piac.
Vagy "gagyi" (ebből van a kevesebb), vagy (számomra) méregdrága kábeleket árulnak.
2x3 méterért én nem adok 20-30-50e Ft-okat.
Nagyon max 1500-1700 Ft / fm-ben gondolkodom.Naponta többször végignyálazom a fórumokat (AVX, AV, Hifipiac), ezeken kívül van még valami médium, ahol böngészhetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged