- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci #132326 üzenetére
Igaza van BBécinek. Tévénél nézési távolságból nem sok értelme a 4K-nak, de még projinál is necces. Vázolnám, h mi a gond véleményem szerint, ami saját tapasztalatból adódik. A 4K rengeteg apró részletet tartalmaz már. Annyira aprókat, h nézési távolságból fel sem fedezed őket. 3m képátlójú vásznon csodaszépen látszik, h a lány szemében virágmintás kontaktlencse van. Ez idáig nagyszerű, ájvé. Csak az a dolog szépséghibája, h oda kell menni a vászonhoz 1m-re, h lásd, alig hátra lépsz egy felet, már nem látod. Nem hinném, h bármelyik tévé képátmérőnél ezt lehetne látni. Ezeket a dolgokat egy zoom funkcióval tudnám elképzelni, akkor lenne talán értelme. Mert ott van a többlet információ, csak a mérete miatt egyszerűen nem látjuk. Igazából nem is tudom, mekkora kép kellene hozzá, h normál nézési távolságból mindent jól lássunk ami a 4K anyagban benne van., Ez szvsz egy olyan lépcsőfok aminek nem sok értelme van. Nem fogsz filmézés közben odaugrálni a vászon elé, vagy nem fogsz zoomolgatni, h nini ott van a radír leesett törmeléke az asztalon. Hang oldalon, az Atmos, DTSX elcsepeg, mint fejlesztés, a HDR is elmegy szódával, de a 4K inkább csak lufi.
-
justaview
senior tag
válasz
BBéci #132327 üzenetére
Becsukhatnák a boltot, ha mindegyiknek pontosan egyforma lenne a hangminősége.
Ez igaz.
És szerintem az is be szokott következni, hogy a paraméterek ádáz hasonlítgatásában előbb utóbb kifáradva, a végén szubjektív döntést hoz az ember a legtöbb esetben. Én még azért egy kicsit hasonlítgatok.
-
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #132315 üzenetére
Pedig a 4K elég egzakt: az eddigi felbontás 4 szerese... Az igaz persze, hogy a szokott távolságból nincs előnye, de a házimozis szokásosok a felé mennek, hogy egyre közelebb üljünk. És ha már a minőség engedi meg is tesszük. Gondoljunk csak vissza, szüleink milyen méretet néztek, mekkora távolságról...
Ráadásul a 4K-nak nem csak filmeknél van szerepe, grafikus munkáknál például talán még inkább.
Gondolom Te is láttál már 85-100" közeli 4K-s tv-t kiállításokon. Oda például úgy kell a 4K, mint tanyára a villany..És az anyagoknak, filmeknek ide is meg kell felelni a jövőben.
Persze minden fejlesztésnek van üzleti része, de szinte mindennek ez a mozgató rugója.
Valamint én is előbb éreztem az lcd miatt a kontrasztot hiánynak, mint a 4K-t szükségesnek, de fullhd Tv kiszorul lassan az asó kategóriába... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #132315 üzenetére
Én nem tartom önmagában "mókusvakításnak" a 4K/UHD-t, inkább az a baj vele, hogy a nagy méretek szinte megfizethetetlenek, ahol lenne értelme, a kis(ebb) méreteknél, mint írod, meg valószerűtlenül közelről kellene nézni, hogy valóban legyen lényegi különbség ..... a "mókusvakítás" részének én inkább azt tartom, hogy minden éveben pont annyit tesznek hozzá, hogy éppen hiányozzanak az új ficsőrök, pl. sorrendben jött a hdmi 2.0 majd a hdcp2.2, majd a hdmi 2.0a és ezek "következetesen" évente kerültek be a készülékekbe .... szerintem a DTSx sem véletlenül "késett" az Atmos-hoz képest, pont egy évet ....
-
justaview
senior tag
válasz
BBéci #132244 üzenetére
Remélem autót, lakást, házat szintén nullkilométereset, vadonatújat veszel!
Ha egy mód van rá, igen.De nem azért vagyok itt, hogy bárkit a világnézetem helyességéről győzködjek, vagy vitázzak róla. Én sem teszem ezt máséval. Új házimozi erősítő vásárláshoz gyűjtök infókat, ehhez szeretnék segítséget kérni.
Megpróbálok pontosabban fogalmazni:
Max. 350 ezer forintig mely gyártók melyik konkrét (kizárólag új) házimozi erősítőire érdemes ránézni annak érdekében, hogy ezért az árért a legjobb minőséget kapjam?
Illetve mely gyártókat érdemes inkább kerülni?
-
justaview
senior tag
válasz
BBéci #132241 üzenetére
Értem amit mondasz, de egyelőre nem tudok átlépni azon a világnézetemen (korlátomon), hogy pl. nagy értékű, komoly elektronikával megáldott eszközök esetében nem szeretek használt cuccot venni. Valóban előny, hogy olcsóbb. Ugyanakkor egy bonyolult berendezés esetében képtelenség mindent átnézni, hogy megfelelően működik-e, és nem leszek esetleg egy nagy átverés áldozata, ami a kezdeti árelőnyt azonnal lenullázza, és létrehoz egy bonyolult helyzetet, amit nem kevés idő és energia ráfordítással lehet csak helyrehozni. Az én időm viszont nekem jóval "drágább" annál, hogy ilyenre pocsékoljam. (Környezetemben találkoztam már néhány ilyen kínlódással.)
Tehát az én világnézetemben az új eszköz (megfelelő helyről történő) vásárlása nem pénzszórás, hanem önvédelem. De félre ne értsd, semmi gondom azzal, hogy valakinek jobban megéri használtan vásárolni, és abban hisz. (Lehet, hogy egyszer én is eljutok ide, most még nem megy.
)
....és nagyon nagyra értékelem, hogy segítetek eligazodni a házimozik világában, amit tényleg köszönök!!!
Még tovább nézegetek, és biztos lesz még kérdésem jó néhány.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
BBéci #132118 üzenetére
Be kell valljam, elsőre az oldal kissé másra engedett következtetni, de az @-mail váltások után már sokkal barátibb megoldás kerekedett, így elnézést kérek a korábbi kirohanásért!
P.s: köszönöm a tippeket is, de saccra lehet, h a Proson-os 6,5 cm is kicsi lesz! Akárhogy is, este elválik a dolog egy kis tolómérőzéssel!
-
gabi32
csendes tag
válasz
BBéci #132111 üzenetére
Köszönöm,hát ha valakinek lesz valami ötlete még.
A probléma,hogy amikor a párom szeretné bekapcsolni,hogy internet rádiót hallgasson,és én nem vagyok itthon,sajnos mindig szembesül a szomorú ténnyel,miszerint megint nem szól a rádió...!
Azt meg sajnos nem tudja megjegyezni,hogy melyik táp csatlakozót kell kihúzni és vissza dugni az elosztóba. -
-
nadtom
tag
válasz
BBéci #132081 üzenetére
Köszi a válaszod. Zene alatt jelen esetben a többcsatornás (dts) zenét értettem. Azon gondolkodtam, hogy a Jamo 650-es és 660-as szub-októl jobb, az Elac-hoz inkább passzoló szubok mennyivel javítanák a többcsatornás zene minőségét. (Hm-ra a Jamo-k is megfelelőek számomra).
-
nadtom
tag
válasz
BBéci #132075 üzenetére
Szerinted az Elac 2070-es sub-ot érdemes zenére is használni az Elac 249.3-as frontok mellé, vagy csak hm-hoz van értelme használni? A két sub általában jobb, mint az egy, de két db 2070-es nem sok egy 22m2-es nappali moziszobába?
SVS SB13 ultra vs. Elac 2070 összehasonlításban melyik lenne szerinted a nyerő?
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #132044 üzenetére
hát ha csak 3-4 hétig használtad, és utána megváltál tőle, akkor talán mégse lehet olyan jó
viccet félretéve ismerem az oldalt és a tesztet is olvastam.
Amire avx-en hívta fel a figyelmem egy kedves fórumtárs, hogy német ebay állandóan tele van használt 2070-ekkel. Sokszor pár hetes, pár hónapos darabokkal. Azon agyaltunk ennek mi lehet az oka.
-
Lecs@
addikt
válasz
BBéci #131984 üzenetére
Na ma kifogtam willhabenről ausztriában egy yamaha YHT 1810 cuccost 130 euroért ( új ára otthon 129 K ) , két hónaposan. Előlre feldobtam a 2 CAT ot, amúgy minden yamaha. Sub, center stb. Gyönyörű hang lett. Amit még kérdezni szeretnék. Nem értek a technikai adatokhoz. Gondolom nem lehet sem a hangfalaknak, sem a yamahának baja ? Irtad ugye CAT / CAT - al. De most csodás a hangzás nekem. ( persze nem a több százezres kategóriához viszonyítok )
-
allein
addikt
válasz
BBéci #131946 üzenetére
Nagyon ritkán van, hogy kap jelet de akkor olyan hangja van a subnak mint amikor az ember náthás, olyan erőtlen. Ezért küldtem annó vissza szervízbe. De a sub rendben van, ma összekötöttem a CA 751R erősítőmmel és dübörög mint az állat, sztereón és mozin is. Szóval, valami az 551R ersőítővel lesz, lehet csak valami beállítás. Régebben simán működött az 551r erősítővel is. Nem használt az a két módosítás amit ajánlottál
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #131929 üzenetére
Erre gondoltál? A falra max egy képet vagy valami hasonlót gondoltam elhelyezni, persze ha ez a halltex jó lenne.
De amire nem válaszoltál. Ha esetleg két subig eljutnék, akkor elég lenne a 250cm-es (10") zárt is, vagy mindenképpen 300-as (12") ajánlott?
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #131924 üzenetére
400k-ért adjanak is jó subot.
Falra nem tehetek padlószőnyeget hiszen az egy fal.
Egyébként tökre igazad van, de ezekkel én is tisztában vagyok, a padlószőnyeg is azért hiányzik, mert csak porfogó. Amióta megint feltekertem nem tüsszögök. Nem egyszerű eset. Azért köszi, most legalább megtudtam hogy létezik reflex sub is ami jó.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #131918 üzenetére
A nappali hal nélkül 20 hallal együtt 25nm és 2,6-as a belmagasság. Elég húzós árban van most az SVS SB-1000, most majdnem olcsóbb az SB-12.
És mi lenne ha megtartanám a meglévő JBL 260p subot és vennék mellé még egyet? Elég jó áron tudok szerezni. Egyébként nekem semmi bajom nincs a reflexes subbal, de tuti jobb összhang lenne két subbal mint egyel.
Így van most a holmi.(#131919) Nemir Ombe a munka egy idő után mindig büdös lesz, a tököm se pakolászná a dobozokat ide-oda, örülök ha nem kell hozzányúlni.
-
DJMDJM
tag
válasz
BBéci #131881 üzenetére
Úristen, de rossz ezt olvasni. Én azt hittem, hogy a Dali az egy istencsászár. Annak idején, mikor eldöntöttem, hogy belevágok ebbe az őrült hobbiba nem is igazán gondoltam másra. Itt Kecsón is a megfelelő szaküzletben ezt vagy B&W ajánlanak. Ne nekik higgyek? Maradjak a dynaudio-nál csak ne építettben (Excite X34)? Vagy a Dali-nál még a Klipsch is jobb? Teljesen összezavarodtam. Monitor Audio Silver? Quadral m40 amit Nemir Ombe is ajánlott vagy csak a Canton Vento vagy vmi más még a Canton-tól? Cantonnak kellene lenni a fő csapásnak?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #131835 üzenetére
Számomra is meglepő volt, de a nagy GS60 nekem hasonló kis lyukban ráadásul nagyon alacsony belmagassággal tök jól szólt. Ha úgy tetszik kifutotta magát. Megértem ha hihetetlenül hangzik, de így van. Van összehasonlítási alap mivel előtte az állványos párját hallgattam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #131819 üzenetére
Azért írtam, hogy "most", de lehet ugy kellett volna, hogy "most még"
amugy várható volt, hogy áremelések jönnek (mindenben)....ezek sem voltak tisztában vele mit csinálnak, mikor "megszavazták a Brexit-et", de ha már ez van miért ne lehetne kihasználni a lehetőséget .....
(én 342-nél vettem "pár fontot", most várom hátha megy még kicsit feljebb is
)
-
gjanner
tag
válasz
BBéci #131757 üzenetére
Igen, igaz, cserélni fogom a hangfalszettet, ha összejön rá a korpa. A teszt zenével történt, nem mozival, Pure Direct mód, Flac. A zene ismert volt. Na mindegy, nem éreztem a különbséget, de hangsúlyozom, szerintem túl nagy volt az idő tag a zene - csend - zene között. Amit szerintem akkor sem tudnék rövidíteni, ha más cserélné a kábelt én meg maradok ugyanabban a hallgatói pozícióban. Esetleg tudsz/tudtok javasolni egy-két márkát/típust ami felé nyitnátok csere esetén Denon X4200-vel? Tudom ez is a meghallgatás, teszt útján dobná ki, de mégis érdekelne a merre induljak iránya.
(Nézegettem a Focal / Aria vonalat, vagy esetleg Polk RTi széria (A7 kontra A9 között mekkora különbség lehet? Vagy hangkarakterre azonos, csak A9 komolyabb? Vagy pl. Quadral / Canton-ból mi az ami kategória szepontból megfelelhet?)(#131750) Patice
Igazából egyetértek, nem is akarom keresni a különbséget. Majd ha egyszer hsz. szett csere lesz, nekimegyek újra, esetleg más típusokkal, addig meg cserélek egy valamivel vastagabbra, mint a gyári tápkábel, mert az egyébként tényleg furcsán vékony.(#131745) krx21
Na pont ezért akartam kipróbálni, tesztelni. Én sem tudom, tesztelni akartam, nem jött be.Köszi a reakciókat!
-
Heffi
őstag
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #131571 üzenetére
BBécinek igaza van. A cambridge audio cikkében található táblázat alapján kiválaszthatod milyen vastag kábelre van szükséged.
-
válasz
BBéci #131543 üzenetére
No shit!
Egy kis humort azért megengedsz? lol
Tudom, hogy a farkának örül, de azt egy kicsit vesszőnek színeztem, remélem a fejemet meghagyod és nem lesz belőle ez...
Amúgy meg ízlések és pofonok, tudnék jópár embert aki benzint húgyozna ilyen hangfalakért. Ugyanakkor azt is, hogy nem ez a legjobb hangfal.
Na akkor over & out!
Üdv,
Vik -
rappit4
őstag
válasz
BBéci #131457 üzenetére
uhh
A számítógépes szoftver mióta nem hangszer? Vagy ezt tényleg ki dönti el? Amikor az embernek ilyen sekélyes hozzáállása van egy adott zenei stílushoz azt ugyan olyan rossznak tartom, mintha csak pop-ot vagy egy adott stílust hallgatna.
Egy kevésbé "kifinomultabbnak" ható zenei stílus is lehet úgy vagy akár jobban komponálva, mint az élőhangszerekből álló komolyzenék (pl. a Tool zenekar 1-2 számát többre tartom kompozíció szempontjából, mint néhány romantikus vagy klasszicista komolyzenét). Bocsánat az off miatt, alapvetően nincs baj, azzal ha valakinek ez a véleménye, de azt mondani, hogy a hangkártyából ami kijön az nem zene irtó nagy sznobizmusra utal.
-
DJMDJM
tag
válasz
BBéci #131237 üzenetére
Bocsánat, családi okok miatt "kiestem", próbálok pótolni.
Kocsiban surround rendszer van, nem én raktam bele, a gyáriak "álmodták" meg így.
Na ezt a menüt nem találtam még meg, de azóta sajnos nem volt időm foglalkozni vele, talán a hétvégén egy kicsit.
Felmerült bennem egy kérdés, mert ismerős beleültette a bogarat a fülembe. Használni akarom a 2. zónát, átkebelezni egy másik helységbe, de sajna legjobb esetben is csak 0,75-s kábelt tudok áthúzni, 2*20m. Ő azt mondta, hogy ez negatív hatással lesz majd a main csatorna minőségére is a negatív visszacsatolás miatt félő, hogy azon is ront. Reális "veszély" ez tényleg? -
Smiley
addikt
válasz
BBéci #131418 üzenetére
Igazad van ez tenyleg nyomos erv. Ne haragudj nem akarlak megserteni de en a Te szemszogedbol nezve azert vagyok hitetlen, mert en kepes vagyok kepzelni ennek a TMDS protocolnak a mukodesi elvet... attol fuggetlenul, hogy lattam-e mar ilyet mukodes kozben.
De tenyleg hagyjuk, nem akarok en meggyozni senkit, aki latja a kulonbseget, az oruljon neki mert olyat kapott a penzeert amitol jobb lett neki, es elvezze. -
válasz
BBéci #131418 üzenetére
"Nagyobbik részük nem hajlandó vitába bonyolódni a hitetlenekkel, mert nem látják értelmét és nekik van igazuk."
A műszakilag hozzáértők és/vagy normálisan tesztelők nagyobbik része nem hajlandó vitába bonyolódni a hívőkkel, mert nem látják értelmét és nekik van igazuk.
-
válasz
BBéci #131261 üzenetére
"....a készülékek árának felét, vagy még többet költi kábelekre..... Mi azzal a baj?"
Azzal konkrétan az a "baj", hogy annyiért már kategóriát léphetne készülékben vagy főleg hangdobozban, ami nagyságrendekkel nagyobb javulást eredményezhet. Kivételt képeznek azok, akiknek már nincs hová továbblépniük.
De amíg nincs meg a max, addig abban kell továbblépni, ami a legnagyobb változást hozza. Ez szerintem sorrendben az akusztika, a hangdoboz, az erősítő stb. stb.
-
tomic
addikt
válasz
BBéci #131234 üzenetére
Lehetsz indulatos,szíved joga. Egyébként nem sértődöm meg egykönnyen, és nem is írtál olyat amin megtudnék.
Mielőtt a linket megnyitottam volna ennyit mondtam magamban: Fogadjunk,hogy a hazai forgalmazó vadi új termékét linkeli, ami Európában szinte a legdrágább áron van. Nem tévedtem. 4580 euro
Én használt árakról beszéltem!!! Használt árakkal futtattam le a kis gondolatmenetemet.De nem is folytatom tovább. Nekem elég annyi,hogy a tulaj is és te is elégedett vagy. -
Joshi
titán
válasz
BBéci #131235 üzenetére
Érthető, szerintem pont az internet miatt változott meg az egész, na meg az unión belüli alacsonyabb szállítási költség és vámmentesség. Azért az utca embere se hülye, nem fog megvenni egy drága hifi cuccot másfélszer annyiért itthon, ha megveheti olcsóbban is. Mondjuk az első frontokat fekete pénteken vettem és 10ezerrel többért adtam el.
ui.: egyet megtanultam, jobban járok ha használt de minőségi cuccokat veszek. Nem lopom én a pénzt.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #131217 üzenetére
Miért ne értettem volna, a gyártók és forgalmazók ma már inkább a nyílt napokat preferálják mert abból pénz is van ráadásul nincs plusz költség a szállítás és bérleti díjakkal. Ez oké, de egy show nem kimondottan azért van hogy vásároljanak az emberek, hanem hogy megismerjék a termékeket gyártókat és esetleg kedvet kapjanak hozzá. Egy üzletbe inkább a céltudatos vásárlók mennek konkrét elképzeléssel.
Azt is értem hogy a gyártók és forgalmazók nem akarnak plusz költségeket a nagyobb haszonért. Az is biztos hogy az internet széleskörű elterjedésével ma már kevesebben mozdulnak ki otthonról. -
DJMDJM
tag
válasz
BBéci #131219 üzenetére
Sejtettem.
De így akkor sem szólt, ha egy AC3 2.0-s vagy DTS 2.0-s anyagot néztem. Ez azt jelenti, hogy mindig állítgatnom kell, attól függően, hogy mit nézek, hallgatok? Azt szeretném ha mindig szólna a mély, ezért vettem a zártat. Ez azt jelenti, hogy felejtős az LFE és anélkül kell összekötnöm vagy nem stereo hangzást kell választanom? Pedig még a Pure direct is nagyon tetszett.
Mi a véleményed a Neural:X és a Dolby sorrund hangzásról és miért is mást használ defaultban a különböző forrásformátumokhoz?
Ha meglesznek az álló frontok, akkor már lehet Full Band a frontokon és mi lesz a jó beállítás a centerre és a surroundra, 80Hz ugye?Tudok más beállítást rögzíteni a 2. zónára, mert ott csak zene fog szólni a NAS-ról 2.0-ban, még többet, mint koncert nézés, tehát ott a Full Band a helyes beállítás.
Bocsánat, sok kérdés, de remélem nem totál hülyeségeket kérdezek.
Elkezdtem
:
[link] -
Joshi
titán
válasz
BBéci #131212 üzenetére
Egy kiállításnak pont az a lényege hogy egy helyen legyen minden, ez egyértelműen a néző és hallgató közönségnek jó. Aki meg sajnál 2100 Ft-ot egy kiállítás megnézésére, az valószínű nem fog venni semmit nem hogy méregdrága hifi cuccokat. Most ezt általánosságban mondom nem kimondottan csak erre a kiállításra értettem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #131186 üzenetére
Ha sikerül megcsipni olyan készüléket, amit upgrade miatt visszaszámoltatna a gyártóval, akkor azt nyilván olcsón meg lehet venni. Nomeg, ha sikere lesz a visszaszámolási akciónak, akkor mit fog kezdeni ezekkel a cuccokkal az emo? Ilyen árakon a lepattanóra sztem érdemes rámenni.
Van rá hajós teknika, hogy ugyan lassan, de nem túl magas áron hazajöjjön a hifi cucc.
-
válasz
BBéci #131035 üzenetére
"A presszióról nem tudok nyilatkozni, mert a hallgató nem látja, mi történik a készülék háta mögött"
Úgy beszélsz, mintha általános gyakorlat lenne a vakteszt a bemutatótermekben, kereskedőknél. Elhiszem, hogy időnként előfordul, de nyilván nem az a jellemző egy átlagos vásárló megjelenésekor. Ennek okai egyértelműek. Ha jellemző lenne, nem szóltam volna egy szót sem.
"Nem kell túlzásokba esni, nem vérre megy."
+1
Örülök, hogy ezt tőled olvasom, aki eddig leginkább "vérre menően" fogta fel ezt az egész házimozi témát."Egyesek csípőből, mindenféle tapasztalás nélkül elutasítják a lehetőséget is."
Igen, de egyesek meg tapasztalás után utasítják el, egyesek a műszaki ismereteik okán, meg olyanok is vannak, akik valósnak hitt, tapasztalatnak gondolt illúziók hatására fetisizálják, és jócskán eltúlozzák a jelentőségét. Sokféle vélemény van, sokféle érdek, sokféle presszió, és szerintem csak a saját, lehető legobjektívebb otthoni tesztek vezetnek ki ebből a mocsaras talajú dzsungelből.
-
válasz
BBéci #131033 üzenetére
Ugye magad sem gondolod komolyan, hogy relevánsnak tekinthető egy tapasztalat olyankor, amikor egy csekélyke kereskedői presszió is simán torzíthatja az érzékelést? Objektív, összehasonlító, releváns tesztet szerintem csak a befolyásoló tényezők teljes kizárásával lehet csinálni.
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #130999 üzenetére
Ez megítélés kérdése. Magam úgy gondolom, hogy egy ~15, max 20ezer Ft-os és jól kiválasztott tápkábel egy felső kategóriás mozierősítő hangján javít annyit, hogy megérje ez a plusz beruházás, de többet nem költenék ilyen célra, az ár/minőség mutató számomra már nem érné meg.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #130997 üzenetére
"Konkrétan a Denon AVR-X7200W hangján jelentősen javít egy jó tápkábel."
Ebből annyi vonható le, hogy "konkrétan" a Te adott rendszeredben a "hangján jelentősen javít" -ott .....
Nem vitatom a "jobb" tápkábel fontosságát, de azért nem kellene "kötelezővé" tenni minden esetben ....
-
bajnokpityu
félisten
-
dave118
senior tag
válasz
BBéci #130982 üzenetére
"Egy 900000 forintos erősítőt legfeljebb pár perces kipróbálás - egyáltalán működik-e - szabad a gyári hulladék tápkábellel üzemeltetni."
Ez csak nekem tűnik totál agyf@sznak, hogy egy 900.000-es enyhén szólva nem olcsó és nem belépő kategóriás erősítőt "gyári hulladék" tápkábellel szerelnek? Kicsit ellentmondásos nem? Nem fér bele ebbe az árba egy minőségibb kábel? Továbbá akarok-e olyan gyártó termékét a lakásomba 900.000 magyar pengőért aki a felső kategóriás erősítőjét ipari hulladékkal csatlakoztatja az áramforráshoz?
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #130982 üzenetére
Nem akarok ebből vitát, ez a te véleményed, de szerintem erősen túlzó mértéket tulajdonítasz az elosztóknak, kábeleknek.
Amit viszont kiemelnék: Használja csak a gyári tápkábelekkel az új rendszerét az illető 1-2 hónapig, amíg kiismeri a hangját, a beállításokat, mindent. Bőven elég utána kipróbálni 1-1 másik kábelt mert ha már az elején ezzel kezdni, akkor az rohangálás lesz a f@szerdőben, mint kábel a rengetegben.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
BBéci #130973 üzenetére
Amíg nincs még meg semmilyen kábel, addig én nem foglalkoznék drágább elosztóval. Indulásnak szerintem a tömör réz sínes Kontasettel nincs nagyobb gond, aztán ha a kábelezés megvan, akkor lehet esetleg már ezt is próbálgatni.
(írom ezt úgy, hogy Isotek Polarist használok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest