- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Tudom amatőr kérdés, és ne kövezzetek meg, de nem igazán tudom hol kérdezhetném meg.
Nos ha egy TV-re a HDMI portokon keresztül egy Set top boxról és egy asztali médialejászóról átviszem a képet és a hangot, akkor a TV optikai csatijáról egy hangprojektor/házimozival összekötve a hangot ki tudom vezetni igaz? Esetleg zaj várható, gondolom nem mert digitális mindkettő ( mármint a HDMI és az optikai is)
Régebben volt olyan gondom, hogy a HDMI-vel átvitt hang-kép a tévéről házimozival scarton kivezetett hang zúgott, gondolom a Scart miatt, optikai kábelnél nem lenne ilyen gond remélem. Vagy felejtsem el, és az a tuti, hogy ahány csatlakoztatott eszköz, mindnek a hangját külön vezessem rá az adott hangeszközre?
Igazából azért lenne fontos, hogy tudjam hány bemenetű hangprojektort/házimozit vegyek, mert ha így megoldható, hogy minden csatlakoztatott eszköz hangját egy kábellel le tudom vezetni, akkor nem kell ugye számolgatni.
Még valami, amelyik hangprojektoron van HDMI csatlakozó, ott hangot is le lehet vezetni a készülékre? -
kovbandi82
őstag
Esetleg a TV HDMI csatiját tudom felszabadítani, ha a beltériről a képet RCA-val viszem át, akkor szabad lesz a HDMI-je. De akkor is csak 1 db, amivel vagy a házimozival vagy a PC-vel kötöm össze. A házimozinak van AUX in és TV audio állása is ( Meg Radio, DVD, USB de az más.)
-
kovbandi82
őstag
válasz
arcitec #130190 üzenetére
Sajna a TV HDMI-je viszont foglalt
Nem fog ez menni
A Házimozin ennyi a csati, amit képet beillesztettem.
Utána kell Nekem olvasni ennek, de úgy tűnik nem fog a mini PC házi videó központá válniNem baj, majd az eredeti elképzelés, torrent szerver, meg a laptopról, tabokról tudok streamingelni róla
Gondolom olyan házimozi, amelyiken 2 aux rca van nem olcsóA TV-n van Variable aux in csati, PC sounf jack csati, 2 scart ami szabad, meg rca csatik, de az csak in, szval bemenet.
-
kovbandi82
őstag
válasz
arcitec #130187 üzenetére
Megrágtam, és nem megy
Ezen agyalok, de lehet felesleges, mert TV-t is veszek jövő hónapban..
http://www.emag.hu/sharp-aquos-televizio-100-cm-full-hd-lc-40cfe4042e/pd/DL5103BBM/
Csak képmegjelenítőnek kell, nem kell okostv.
Erre rákötöm 1 HDMI-vel a beltérit, 1 HDMI-vel a mini pc-t, képem van, meg hang is a TV-n, a beltéri AUX és a házimozi AUX-át akkor lesz a házimozin hang a beltériről.
Csak még mindig nincs hang a PC-házimozi között -
kovbandi82
őstag
válasz
BBéci #130185 üzenetére
A DVD-n van egy HDMI port, de az bejövő hangot is lejátsza? Úgy tudtam csak out port
Azt akarom hogy a tv csak megjelenítő legyen, az lenne a legjobb, de nem tudom van-e mód. TV-re D-subbal is rátudom kötni a PC-t. Akkor a TV csak megjelenítő.
Ha veszek egy DLNA képes házimozit, akkor az felcsatlakozik a hálózatra, látja a pc-ről megosztott filemekt, lejátsza, a TV-re meg kiadom HDMI-vel a képet az működhet?A TV-n van Variable aux in kiemenet. Ha a PC-ről elviszem a hangot a PC-Sound aljzatra a TV-re, a beltériről HDMI-vel a TV-re, akkor a kiadja a Variable -aux-in-en a házimozi felé akár mindkét hangot: -
kovbandi82
őstag
Amit nem tettem hozzá, hogy tv és házimozi csere előtt is állok.
Szóval a tervem, hogy házimoziból DLNA képeset veszek, akkor elvben az le fogja játszani a mini PC-ről a hangot képet hálózatról, a TV-vel elég lesz egy Scart vagy HDMI kábellel a hang miatt összekötni igaz?
Ha DLNA-s TV-t veszek, akkor a hangot le kell vennem külön a házimozinak, de ha a házimozi DLNA-s, akkor ezt nem kell megtennem. -
kovbandi82
őstag
válasz
access_denied #130181 üzenetére
Sziasztok. Van egy LG LH-T460TF házimozim és egy Asrock ION 330 mini pc-m. Hangot higy tudom összehozni? RCA foglalt, de max veszek egy osztót, ha minden kötél szakad.
TV-re audio jack kabelen at tudom vinni a hangot, vagy a TV-rol kellene levenni, de nem tudom hogyScartal nem hiszem atmegy, pedig AUX es TV audio kapcsolo is van a hazimozin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest