- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daffchy
őstag
válasz
#09634560 #40687 üzenetére
A két front az a logout blogban bemutatott DIY B&W hangfal lenne.
Nagyon elvetéttek a kedvem... ennél többet sajnos nem tudok rászánni és nem is akarok...:S
A Denon még talán, ha Pesten van akkor azt venném...
Egyébként kicsit félek a használttaktól, nem 1-2-3 éves darabok már ezek sajnos...:S
Nem bírná meghajtani a kis Pio normálisan a hangfalaimat??? Vagy nem lenne dinamikája?
-
Rebell
senior tag
válasz
#09634560 #40527 üzenetére
2113as Denon már most kint van a polcokon.
És azon viszont 1Optikai bemenet van, ami nekem kevés lenne. (min.2)
2313-al kiegyeznék, de az még nagyon drága. akkor lehet, ha már új akkor X2000 vagy vmelyik Marantz. De hátha befut 1 Best buy.A 1122-est amit ajánlottatok lehet, hogy érdemes lenne meghallgatni.
-
Giovanny
őstag
-
Rebell
senior tag
válasz
#09634560 #40500 üzenetére
Köszönöm Sanci38 és Sefter.
nuke7 és Oldfighter a Hangfal szett már adott. Wharfedle Obsidian + Wharfedale PowerCube10 mint mélyláda
Mozi 60% Zene 40%. Az Obsidian dobozok zenében lágyabbak, ezért is választottam, de ugyanakkor átkábelezve már van benne dinamika is.
Avr 365-öt Dali szettel hallottam, na az tetszett, ezért is gondoltam a HK-ra
-
Tuto
aktív tag
válasz
#09634560 #40205 üzenetére
Örülök, hogy azért van más vélemény is az idősebb audió eszközökről,
KöszönömNekem volt idős AKAI, Hitachi "retro" audió készülékem, amelynek a potijai is tökéltesek voltak (legfeljebb némi kontakt spray kellett hozzá, főleg amelyik "racsinis" az szinte elnyűhetettlen)
-
Thuglife
senior tag
válasz
#09634560 #40147 üzenetére
Valahogy végülis sikerült HDMI-n elővarázsolni az OSD-t, be kellett kapcsolni, hogy az analógot konvertálja fel és küldje ki HDMI-n. (A vicc benne az , hogy egy analóg kábelt sem használok
)
Szóval OSD probléma pipa, viszont HDMI-n keresztül egyszerűen nem akar megszólalni a DUNE (arról nem is beszélve, hogy a kép kimegy tv-re, de 640*480-ban)... Ha optikai kábelt használok és HDMI közvetlenül a tv-be akkor nincs gond, szól szépen, kép is gyönyörű.... -
tjojo
tag
válasz
#09634560 #40148 üzenetére
Tudtommal gyáriak. Viszont most hogy mondod, észrevettem valamit. A jobboldali reflexcsövén ha benézek, akkor a váltót (nem értek hozzá, de gondolom azt) látom. A baloldalinál nem, azt eltakarja egy szivacs szerűség. A másiknál is látom hogy ott van, csak tisztára lecsúszott. Ez okozhat hangzásbeli különbséget?
-
t-bali3
senior tag
válasz
#09634560 #40124 üzenetére
Az csak arra az esetre vonatkozik, ha a sztereó erősítő előfokát is szeretné használni és a sztereón nem Direct in bemenet van. Mondjuk ha van CD lejátszója és inkább azt oda kötné. Ha csak a HM vasra van minden forrás kötve, akkor valóban nem kell semmit csinálni.
De igaziból ezt leírtam abban a hsz-ben is.
-
-
privacy99
senior tag
válasz
#09634560 #39593 üzenetére
A kábelek nem 0,75-ösek hanem sokkal vastagabbak, mert van olyanom is. És a frontok bikábelezve is vannak, szóval át tud menni amit át akar tolni.
Akkor a legjobb, ha elkezdek gyűjteni erősítőre.
DjKoxi - Köszönöm. Igen, biztos hogy polaritáshelyesen van bekötve, erre nagyon figyelek, megnézem 3-4szer is mindig.
-
privacy99
senior tag
válasz
#09634560 #39593 üzenetére
Az még oké, hogy legkissebb, de mégis két batár frontról, egy 25cm-es elég jó subról, és egy normális, különálló erősítőről van szó. Azért egy SCS-178at, vagy egy műanyag samsungot csak lekéne nyomnia sub nélkül is..
De mindegy, használom és ennyi. 7 éve megy végülis
-
privacy99
senior tag
válasz
#09634560 #39584 üzenetére
Egy 7 éves Denon AVR-1306 + Wf Diamond 8.4 szettről van szó. Amióta megvan folyamatosan panaszkodom, hogy nem akar mélyeket kicsikarni az erősítő a hangfalakból, de mindenhol csak kitérő válaszokat adtak, és sehol sem tudtak erre mit mondani(itt sem). Nagyon nagyon fel kell csavarni, hogy megmozduljanak a membránok, és mélyhang jöjjön ki..Ezért vettem a PolkAudio PSW110-et, mert semmi mély nem volt. Egy 30 ezres házimozi műanyag 10-15szörösen lekörözte mélyhangban a nagy szettet..Most a Polknak is adni kell keményen, +8dB az erősítőn, és háromnegyed hangerő a subon, különben nem is hallani szinte. Ha 50%-ra teszem a subot, szó szerint nem hallani semmit, megfogom, és gyakorlatilag nem megy(miközben az erősítőn azért van hangerő rendesen). Ha az itt ajánlott értékekre tenném a beállításokat, a subra nem lenne többet szükség, mert be sem kapcsolna
Talán maxon igen. Mindegy, azért meg vagyok vele elégedve(úgy mindennel), mert szép hangja van, erős és filmekre/zenére is kiválónak tartom, de már alig várom hogy az egészet lecseréljem, és akkor nagyon körültekintő leszek.
Egyébként ez a szett egy rejtély, komolyan szerintem megátkozták vagy ilyesmi. Mind a két front volt szervízben ugyanazzal a problémával(pedig nem szett, tehát nem együtt lettek gyártva, és nem is egyszerre hibásodtak meg), recsegtek a középmély hangszórók. Az egyik háttérnek be van nyomva a magassugárzója(0. perctől), az új Polk sub standby-ban forró hátul, nemrég az is megjárta ugyanazt a szervizet, és azt javasolták, hogy mindíg húzzam ki..Most is forró ha kap áramot. Az erősítő nem használja a mélyhangszórókat, kipróbáltam az összes létező módot rajta.
-
Parson
addikt
válasz
#09634560 #39485 üzenetére
Azért ezt még megfontolom picit...
Amúgy fontos kérdés:
Milyen kábelcsatornákat ajánlotok? Fehér szín érdekelne, és minél laposabb, keskenyebb megoldás, a hátsó hangfalak fali konzolon lesznek (ha minden igaz mától) és a hangfalkábeleket a falon függőlegesen lefelé, gusztusosan takarva szeretném levinni a padlószintig. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #39292 üzenetére
Sztereó, de a felébe sem került és tényleg drámaian szarabbul szólt az Onkyo. Éppen előtte hasonlítgattam Onkyo elő/végfokot Emotivákhoz. Ott is leszerepeltek a japánok.
(#39291) Ed Parker
A legolcsóbb belépő erősítőjük és mégis az történt, amit írtam.
Nálunk a tesztelés során nagyon jól szerepelt az utódja, a 316BEE. [link] -
ldave
félisten
válasz
#09634560 #39213 üzenetére
Köszi, az Onkyo nekem is szimpatikusabb. Amúgy ezeket a kis hangfalakat fel lehet akasztani a falra esetleg egy szög vagy valami konzol segítségével (mint egy faliórát vagy képet)?
@cintula187: most miért? gondoltam átütök egy szöget az egész dobozon, hogy ottmaradjon a falon, nehogy letépje má' a gyerkőc!
-
Neszójábe
senior tag
válasz
#09634560 #39196 üzenetére
Technincs SA-DX930.
26k használtan?!Jesszusom... Ki az aki 5.1-es dts erősítőt vesz százezerért (bár nem tudom, árulnak-e még ilyet), amikor 26k-ért ilyet kapni...
Köszönöm a válaszokat. Pár éven belül nagyobb nappaliba költözünk, szerintem akkor lesz a csere, ha már 7.x, használjuk ki.
-
djwinyo
csendes tag
válasz
#09634560 #39127 üzenetére
Köszi a választ én is valami hasonlót sejtettem azért is kérdeztem mielőtt próbálkoznék!!
És akkor így most hogy a jobb oldali kimenetre nincs kötve semmi, a mélynyomó pedig a balba van kötve, a balance pedig a bal oldali hangszóróra van állítva nem lesz baja az erősítőnek hosszú távon sem??? Nagyobb hangerőn sem????
(Amugy valami brutál módon szól
D)
-
gyurczy
őstag
válasz
#09634560 #38960 üzenetére
A héten egy hallgatózás közben futottam bele, eléggé súlyos téma:
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
#09634560 #38891 üzenetére
Köszönöm de én leállok erről a témáról!
A teszkós cuccot nem a sajátomra értettem hanem Tamoo bejegyzésében szereplő ő álltala teszkósnak megnevezett parafa alátétekre.
Sajnos már nem tudsz benne gyönyörködni mert valamiért közben letörölte.Én nem töröltem le, tessék: [link] - Tamoo
[ Módosította: Tamoo ]
-
TCr
veterán
válasz
#09634560 #38886 üzenetére
Az én esetemben hogyan lenne ez megoldható?
Jelenleg Popcorn A210-ből megy coax a Denon 1909-be.
Ha közbeiktatnék egy DAC-ot, akkor...A210 (analóg) DAC (analóg) AV, vagy
A210 (toslink, coax) DAC (analóg) AV...lenne a jobb megoldás?
Illetve ha mozizni akarnék (5.1), akkor elég lenne az erősítőt átkapcsolni az adott (A210 vagy DAC) csatornára?
Gyanítom nem, gondolom az A210 menüjében is túrni kellene valamit, hogy jó legyen... -
Old FatBoy
aktív tag
válasz
#09634560 #38877 üzenetére
Köszönöm értem!
Számomra felfoghatatlan,hogy egy elektromos eősítő hangzását az őt ért rezgések befolyálhassák.
De ha elvileg lehetséges is gyakorlatilag ki az aki ezt érzékelni tudja?
Ha ilyen humanoid a közeledbe kerül kezdj el futni mert az idegen és nem a földről származik és ki tudja mik a szándékai! -
Parson
addikt
-
-
Parson
addikt
válasz
#09634560 #38814 üzenetére
Jó a kérdés de én külön választanám a két alkérdést, és külön vizsgálnám őket:
a) Duplázódik a hangerő 10x-es dB értéken?
1. legyen a példa kedvéért a 86 [dB/1W/1m] érzékenységű hangszórónk, ami 86 [dB] hangnyomást ad 1[W]-on a hangfaltól 1 (m)-re
2. az erősítő 0 értéken áll. Ha ezt 10x-esre szorzom, akkor is marad a 0Az egyszerűség kedvéért forditsuk meg a kérdést, mikor lesz dupla hangereje (hangnyomása [dB]) a hangfalnak? (változatlanul 1 (m) távolságból hallgatva)
A kérdés első hallásra egyszerűnek tűnhet pedig nem az. De érthetően leirva:
1. az erősitő lead egy telejsitményt - 1W-ot
2. ekkor a hangfal leadja a 86 [dB]-el jelölt hangnyomást (hangerőt)
3. ha duplázom a teljesitményt, akkor 3 [db]-el nő a hangnyomás, ami az emberi fül számára csak egy kis lépés a hangerőnövelésben, és egyáltalán nem a hangnyomás duplázása
4. tovább lépdelgetve a dupla hangnyomásérték lesz a kivánt érték, ehhez jelen esetben 86-ról indulva +86 [dB]-et kell ráadni és ekkor (ha birja a hangfal) elméletben változatlanul 1 (m) távolságból 2x86 [dB] értékű hangnyomást érzékelünk, ami már valóban a kétszerese az eredetinek. Persze ha teszemazt éppen 30 [dB] értéken szól, akkor 30-at kell feljebb tekerni (60-ra) a duppla hangnyomáshoz.Fontos kritérium, hogy a hangfal által leadott hangnyomást akarjuk duplázni és nem az erősitőn lévő értéket. Ugyanakkor erősen megjegyzendő részemről, hogy nem vagyok akkusztikai szakértő, ezért lehet hogy a fenti elmélet nem 100%-os és fellépnek extra veszteségek vagy épp a fül nem duplának érzékeli a hangnyomást, hanem már erősebbnek, bár a fülünk is logaritmikus skálán érzékel, épp ezért jó a dB.
b) 10 hangszóró dupplájára növeli-e a hangnyomást? (feltételezem 1 hangszóróhoz képest)
1. ideális esetet nézünk az egyszerűség kedvéért, tehát 10 [db] 86 [dB/1W/1m] érzékenységű hangfalat hallgatunk 1 pontban, mindegyiktől 1-1 (m)-re
2. Nos itt nem csináltunk mást, mintsem a megnövelt darabszámmal a bevitt teljesitményt növeltük 10x-re (feltéelezve, hogy az erősitő adja amit kérünk tőle), tehát +10 [dB] hangnyomást kapunk (az elsőhöz (1 hangszoró) képest a második esetben (10 hangszoró) lévő teljesitményből adódik) az adott pontban. Ezzel 96 [dB] hangnyomást kapunk, ami nem duplája a 86 [dB]-nek (1 (m) távolságban eltekintve a több hangszóró hanghullámainak egymásra gyakorolt erősitő/gyengitő hatásaitól).Tehát egy plusz hagszóró itt is csak 3 [dB] értékkel növeli a hangerőt (dupla teljesitmény miatt). (Szépen is néznénk ki, ha két hangszóró kétszer olyan hangosan szólna, 10 meg tizszeresen.)
Nagyon remélem, hogy ilyen későn még jól sikerült leirnom, bár a b)-ben nem vagyok még 100%-ig biztos. Igazság szerint jó lenne megkérdezni egy valóban hozzáértő akkusztikai mérnököt, mert a fent leirtaknak egy részét csak a mérnöki logikám adta.
-
sanchy
aktív tag
válasz
#09634560 #38806 üzenetére
Ez volt a téma:
Sziasztok!
Még egy kérdés...
Miért van az, hogy rákötöttem az erősítőmre ( ONKYO TX-DS494 ) A Blu-ray játszómat digital coax bementen, illetve rákötöttem a digitv beltérit sima sztereóba ( TAPE bemenetre) probléma az, hogy jóval halkabban szól, mint a blu-ray, mondhatni annyival, hogy normál hangon van a bluray, akkor szinte nem is hallható a digi, illetve, bármilyen másik bemenetre kapcsolom az erősítőt, - pedig a a tapera van kötve- nem csak a tape-n szól, hanem az összes választható csatornán.Most vettem észre hogy a rádió is halk...
Remélem érthető voltam.
-
Parson
addikt
válasz
#09634560 #38795 üzenetére
Abszolút így van. Hiszen gondoljunk bele:
Az erősitő dB skálája teljesen megfelel a hangfal dB skálájának, csak épp a 0 pont van máshol.
Tehát ha az erősitő 0 [dB]-en áll, akkor a hangfal az érzékenységének mefelelő [dB] értékkel kell szólnia 1 (m) távolságból.
Vagyis, ha az erősitőn növeled a hangerőt, akkor:
+ 3[dB] nél 2W
+ 6 [dB] nél 4W
+ 9 [db] nél 8W
+ 12 [db] nél 16W
+ 15 [db] nél 32W
+ 18 [db] nél 64W
+ 21 [db] nél 128W
+ 24 [db] nél 256W-ot ad le az erősitő
(mindegyiknél 1 m-es távolságban a hangfaltól nézve)
Na most egy 86 [dB/1W/1m]-es hangfalnál a hangfaltól 1 méterre 256 W-nál 130 [dB]-el kell szólnia a hangfalnak.
Negativ értékek ugyanigy, csak értelemszerűen kivonva:
- 35 [db] nél 86-35 =51 [dB]
Elmélet alapján ennek legalábbis igy illene működnie.A fenti számok, hogy minek mekkora a hangnyomása [dB] meg kérdéses hogy milyen távolságból van hallgatva, lévén elég nagy a hangnyomás-veszteség a távolság függvényében.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
#09634560 #38779 üzenetére
" egy hangfal 86 dBell hangerőt fog leadne, 2 méterről hallva a felét ami 43 db"
Na pont nem így van. A 86 dB hangerő fele kb. 83 dB. Kétszerese 89 dB, a tízszerese meg kb. 96 dB.
Mint írtuk ez egy logaritmikus mennyiségváltozást mutat. Mindig egy referencia érték és a vizsgált érték arányát mutatja, de nem osztással, szorzással, hanem összeadással, kivonással.
Amikor a vizsgált érték azonos a referencia értékkel, akkor az 0 dB. Ha nagyobb, akkor pozitív, ha kisebb, akkor negatív a dB érték.
Ha a két érték aránya 2:1, vagyis a duplája, akkor kb +3 dB. Ha az arány 1:2, vagyis a fele, akkor -3 dB.
Ha 10:1 az arány, akkor kb. +10 dBÉs ugye azt is illene jelölnünk, hogy az adott dB -vel épp milyen mennyiségek arányáról beszélünk. Feszültség, teljesítmény, hangerő (eredetileg erre találták ki)
-
Toobee
veterán
válasz
#09634560 #38787 üzenetére
Tehát elírás. " Tételezzük fel, hogy 86 dB (Jbl
SCS178) hangfalaid vanak Ez azt
jelenti hogy 0 dB-en egy méterről
halgatva egy hangfal 86 dBell
hangerőt fog leadne, "Így lenne helyes: 86 dB érzékenységū, 1 méterrõl hallgatva, 1 Watt terheléssel, 86 dB-el szólal meg?
Nem kell fogadáshoz kötni. Ha minden nálam lesz, szívesen látlak.
-
Parson
addikt
válasz
#09634560 #38779 üzenetére
Pontosan erről van szó. Az 1 dolog, hogy az erősítő mit küld a hangfalnak, tipcsibacsi nem azt fogja hallani, hanem azt, hogy a hangfal mit küld tipcsibacsi fülánek. Ez az amit tipcsibacsi meg mindig nem vett eszre.
A köznyelv pedig egy dolog... a műszaki érthetőség szabályokra alapozva pedig egy másik (szerintem jobb) dolog. A relativitás meg úgy amblokk egy harmadik. Egyszóval minden csak referencia kérdése és kész. Remélem érthető. -
tipcsibacsi
tag
válasz
#09634560 #38758 üzenetére
Rendben így már vili, csakhogy szerintem a pórnépnek erről fogalma sincs.
Logikusan az ember úgy gondolná, hogy pl a repülő hangja 120 dB az emberi hang meg vagy 10 dB aztán zenét meg kb 40-50 dB-en hallgat és ezek a számok pozitív számok.
Nem kellene az erősítőkön így zavaróan jelölni merthát itt sem tudta sok ember, hogy miért is van így. -
MPeter87
őstag
válasz
#09634560 #38618 üzenetére
Néztem őket.
Ha ez a szett valóban jó, akkor lehet lecsapok rá és akkor már csak erősítő és sub kell hozzá.
Sub mondjuk Polk PSW 110?
Ha lesz türelmem várni jövő hét végéig és még meglesznek, akkor egyben meg tudnék venni egy Denon 1912-t és egy Polk PSW110-et.
A linkelt Pioneer erősítő már elkelt. A másik Pio+Wharfedale szettel kapcsolatban írtam az eladónak, de nem válaszolt még.(#38616) Patice
Ez a Proson baromi drága.
A hallgatózás kicsit problémás, ugyanis vidéken dolgozom, csak hétvégente megyek pestre, akkor pedig általában más dolgom is akad.
Többet azért nem akarok rászánni, mert más is tervbe van véve. -
saltrock
tag
válasz
#09634560 #38628 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, megfogadom, s visszaolvasgatok itt, illetve az említett oldalt is meglátogatom, s az első hsz-t is elolvasom. Ha megleszek vele, akkor elkezdek keresgélni, s beírom majd, hogy mit találtam, mit szóltok hozzá.
Egyenlőre akkor kitolom a házimozi vásárlást.pr0bi: köszönöm, sajnos lejárt hirdetés. A HK-k tetszenek is.
Dorian: köszönöm a tanácsod, ezentúl úgy nézek a dolgoknak utána.
-
MPeter87
őstag
válasz
#09634560 #38530 üzenetére
Az a gondom az 5.1-gyel, hogy jelenleg nem tudom normálisan elrendezni a hangfalakat a szoba kialakításából adódóan. Eddig is elvoltam 2.1-es 'rendszerrel', így szerintem továbbra is jó lenne, ezért nem 5.1-es szetteket néztem.
Esetleg így is lenne 200-ig ajánlatod?
Ezt a Denon erősítőt néztem, de az eladó sajna pont nem lesz elérhető hétvégén. -
Parson
addikt
-
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #38348 üzenetére
Elég nehéz úgy válaszolni egy-egy hozzászólásra, hogy nem tudom azonnal megválaszolni a kételyeket, vagy kritikáitokat.
Nem ülök állandóan a gép előtt és így nem bújom a fórumokat, ahol - néhány kivételtől eltekintve - a teljes tanácsatalanságtól kezdve az agyonspécizett rendszerekig minden megtalálható, beleértve a laikus érdeklődést és a kioktató, mellémagyarázó szövegeket is.Állítom, hogy ma egy jól tervezett, kivitelezett és rendesen beüzemelt moziban nagyon jó a hangminőség, legyen szó analóg filmhangról, vagy digitális filmhangról.
Ehhez képest a házimozi gyenge utánzat.
Nem elsősorban a kábeleken múlik, hogy hogyan szól egy rendszer, - mert rendszerben kell gondolkodni.
Ha elöl spéci a kábelezés, akkor hátul is legyen az, DE, nem kell túlmisztifikálni.
A legolcsóbb és éppen ezért a legjobb kezdés, a sima villanyvezeték, aztán ha már összeállt egy kiemelkedően jó (készülék) rendszer, akkor lehet a kábelezést is tuningolni, de nem ez az elsődleges.
Horribilis árú kábeleket egyébként se ajánljunk sorstársainknak, ettől az Ő rendszerük nem fog szebben-jobban szólni.Nos, a merev vezeték időben tovább él, mint az azonos keresztmetszetű sodrott, ehhez csak némi általános iskolai fizikai-kémiai ismeret kell.
A sodrott sokkal hamarabb oxidálódik, szulfatizálódik, hiszen sokeres, vékony szálakból áll, amik hamarabb elöregednek, vagy a szigetelés eszi meg a vékony szálakat.(!)
Százéves épületekben is a merev, egyeres vezeték még használható, de ugyanez sodrottban, már lehet, hogy elporladt.Üdv!
-
Parson
addikt
válasz
#09634560 #38360 üzenetére
Ellent kell mondjak ennek. Sajnos a műszaki tudás erős hiánya látszik ki erőssen Mikisys hsz-eiből. Sajnálom, de ez van. A villanyvezeték lehet hogy éppen elviszi a jelet a hangfalakba, de ne higgyük, hogy (komoly) műszaki tudás alapján javasolja. És itt szó nincsen még véletlenül sem az audiofil szintekről. És akkor had ne részletezzem, hogy a hangfalkábel-választás milyen egyszerű műszaki elméletre vezethető vissza, de semmiképp nem hasraütős szoba-alapterületből származtatható...
-
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #38201 üzenetére
Közel 30-éves installációs és mérős, szervizelős mozis tapasztalat, valamint a józan ész használata, a téma ismeretének tükrében.
Béci:
Neked is a fentebbit tudom válaszolni, meg az itt olvasottak hoznak ki belőlem hasonló megjegyzéseket.
Szóval, indulásnak mindenképpen a villanyvezetéket javasolom, aztán akinek telik rá, vehet sokkal-sokkal drágább kábelt is, bár egy jó(jobb) hangsugáró mindennél többet ér.Üdv!
-
-
Anubis_9
addikt
válasz
#09634560 #38170 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy döntő többségben házimozira lenne használva az erősítő. Akkor erre az Onkyo jobb, ahogy írod. Ugyanezen az oldalon néztem én is.
Nem rossz a Pio is, de jobban szimpatizálok az Onkyo-val. Csak az a baj, arra 1 évvel kevesebb a gar. Bár a mostani is 10 éves és semmi baja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest