- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
saltrock
tag
válasz
MasterMark #144610 üzenetére
Így van, a teszt jel szintén halkabb.
-
saltrock
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezek, ha esetleg nem szóljatok.
A problémám a következő:
A házimozi erősítő egy Marantz NR1403. A bal front csatornája halkabb jóval mint a jobb. Hangfal, illetve kábelek fel lettek cserélve, azok rendben vannak. Csináltam ezután egy bemérést a hozzá kapott mikrofonnal, miután végzett, a bal csatorna +12dB-el kapja a jelet, míg az összes többi kb -5,5 dB-el. Na most ennek ellenére is halkabb a bal csatorna.
Ami fontos még, hogy nemrég költöztünk. Szállításkor gyári csomagolásban volt, mintha új lenne, s nagyon vigyáztam út közben is.
Ettől független megsérülhetett valami az erősítőben?
Költözés előtt nem volt ez a probléma.Valakinek valami tipp?
Előre is köszönöm!
-
saltrock
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani sub-hoz tápkábelt és sub-kábelt? Nagyon ne legyen drága, most nincs rá annyi keret. Kettőre max. 30e Ft. Hosszra 2m alatt.
Köszi! Üdv. -
saltrock
tag
Sziasztok!
Megérkezett a mai napon az állvány a frontokhoz. Áthelyeztem a bx2-ket, a hátsók bx1-ek fali konzolon vannak fent, illetve a center a tv alatt. Az erősítő bemérőmikrofonjával csináltam mérést. A beállításokban a frontok large-ok lettek, a többi small. Mélynyomó még nincs a házimoziban. Frekvenciavágásnál bemérés után az erősítő a centert, s surroundokat is 40 Hz-re vágta. Tanácsot kérnék, hogy melyiket mennyire érdemes beállítani? A centert feljebb vittem 120 Hz-re, így a frontok jobban szólnak.
Várom tanácsaitokat.
Üdv -
saltrock
tag
Értem. Köszönöm. Amit adodaniel írt, az valóban így van? Tehát, függ az állvány mérete attól, hogy hova kerül a polcsugárzó?
Első körben a BX1-ek kapnának állványt, jelenleg ezek vannak frontként használva. Nemsokára jön majd a BX2, s akkor már azok lesznek a front helyén, BX1 pedig surround.@ adodaniel: igen a Hub Audio-t nézegettem, nagyon tetszenek az ő munkái, illetve eddig mindenki dícsérte, ahogy olvastam.
-
saltrock
tag
Értem. Köszönöm. Amit adodaniel írt, az valóban így van? Tehát, függ az állvány mérete attól, hogy hova kerül a polcsugárzó?
Első körben a BX1-ek kapnának állványt, jelenleg ezek vannak frontként használva. Nemsokára jön majd a BX2, s akkor már azok lesznek a front helyén, BX1 pedig surround.@ adodaniel: igen a Hub Audio-t nézegettem, nagyon tetszenek az ő munkái, illetve eddig mindenki dícsérte, ahogy olvastam.
-
saltrock
tag
Polcsugárzókhoz milyen magas állványt kell/érdemes készíttetni? Van erre is szabály? Avx fórumon találtam egy fórumtársat, aki készít állványokat, és tőle szereznék be egy párral.
-
saltrock
tag
válasz
Gergőke88 #62430 üzenetére
Értem. Olvasgattam vissza, erre pont nem találtam rá.
A HDMI a TV és erősítő közt lenne (TV 32" LED), az optikai erősítő és médialejátszó közt (WD TV Live). Az erősítő Marantz nr-1403. Ezen kívül később szükségem lesz még 2 db HDMI kábelre. Egy a Playstation-nek, egy a médialejátszónak. -
saltrock
tag
-
saltrock
tag
Sziasztok!
Mission Ms-8 aktív mélyről van valakinek tapasztalata? Kis nappalink van 18-19 nm. Használtan találtam egyet 35-be. Marantz+Monitor audio bx1 mellé lenne. -
saltrock
tag
Sziasztok!
Egy Marantz NR-1403 mellé ez a hangfalszett illene szerintetek? Zenében milyen lehet a Carnival 6?
-
saltrock
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy hangfalszettet, s érdeklődnék, hogy mi a véleményetek róla?
[A szett]
Elsősorban zenét hallgatnék, konzolon játszanék, illetve filmeznénk még rajta, azt valamivel kevesebbet. Az erősítő az egy Marantz nr-1403. -
saltrock
tag
Sziasztok!
Dec. közepén tudok majd venni egy házimozi szettet. Erősítőből a H/K AVR 158-at néztem ki. Pont ideális számomra(Banándugós csatlakozás, hdmi, optikai bemenet, cserélhető tápkábel). Érdeklődnék, hogy nektek mi a véleményetek róla?
Illetve nézegettem hangfal-szetteket is. Egy Jamo s426 hcs3-at hallgattam meg a múltkor. Erről esetleg? Milyen hangfal-szett-et érné megvenni?
Sajnos nem fogok tudni nagyon költekezni, ezért is nézegetem a lehető legolcsóbb dolgokat. -
saltrock
tag
válasz
#09634560 #38628 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, megfogadom, s visszaolvasgatok itt, illetve az említett oldalt is meglátogatom, s az első hsz-t is elolvasom. Ha megleszek vele, akkor elkezdek keresgélni, s beírom majd, hogy mit találtam, mit szóltok hozzá.
Egyenlőre akkor kitolom a házimozi vásárlást.pr0bi: köszönöm, sajnos lejárt hirdetés. A HK-k tetszenek is.
Dorian: köszönöm a tanácsod, ezentúl úgy nézek a dolgoknak utána.
-
saltrock
tag
válasz
Dorian #38623 üzenetére
Értem, gondolkoztam is, hogy kell valamit írnom. Jelenleg 90-100 E Ft-om lenne erősítőre. Többet sajnos nem tudok rá áldozni most.
Igazából félek használtan venni erősítőt, bár cáfoljatok meg, ha nem rizikós, akkor az is érdekelne.
A Jamo rossz vétel lenne szerinted?Sanci38: köszönöm, az sajnos túl van a kereten. Igaz az előbb nem volt meghatározva összeg. Meg kell hagyni valóban nagyon jó.
-
saltrock
tag
Sziasztok!
Őszintén nem olvastam végig az egész fórumot, ezért elnézést is kérnék, ha esetleg már kérdeztek volna hasonlót.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy milyen erősítőt tudnátok ajánlani? A héten be tudnék szerezni egy pár jamo studio 180-at ismerőstől. Egyenlőre csak stereo lenne itthon, mert annyira kicsi a lakás, de később ha elköltözöm, akkor gondolkoznék 5.1-ben is. Elsősorban új erősítő érdekelne. Amire használnám az javarészt zene, illetve konzol lenne (2/3), s filmek (1/3). Árban nem tudok mit meghatározni, mert ugye gondolok a későbbi 5.1-re. Lehetőleg minél jobb áron minél jobb erősítő legyen.
Köszönöm előre is válaszaitokat, tanácsaitokat. Ebben a témában még tapasztalatlan vagyok.Üdv.: Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest