-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167865 üzenetére
Ok, de a én semmilyen szinten nem tartom jó dolognak, hogy a limiternek azért kelljen dolgoznia, mert a határokon túlra kényszerítjük a rendszert túlzott lelvárásokkal.
A limiternek szerintem a védelem lenne a dolga, ha valami balul sülne el, nem pedig forszírozni, csak hogy egyenes legyen az a frekvencia válasz.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167861 üzenetére
" Zenére például garantáltan tökéletes az ilyen mértékű korrekció is..."
Jelezhetem, hogy ezzel nem értek egyet?
Pontosabban a házimozihoz képest pont a zene az ami sokkal érzékenyebb a torzításra. Ugyanakkor a zenében 40Hz alatt nemigen történnek dolgok.
Persze csak szerintem.
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #167854 üzenetére
Pont ezaz, tök mindegy, hogy hová tologatjuk, a boostolt és a cutolt sáv elektromos jelszintkülönbsége a mérvadó, az meg ugyanaz marad ha flat átvitelt szeretnénk. De ha ez így normális, nekem mindegy, ti vagytok a mozisták.
Mondjuk az a széles beszakadás tényleg nem túl szép (sorry SPEA). -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #167848 üzenetére
Nem akarom senki kedvét szegni, de szerintem egy ilyen boost (akusztikusan több mint 6dB, de elektromosan több mint 18dB, ez 64-szeres erősítőteljesítmény különbség) jelentősen meg tudja növelni a hangsugárzó torzítását boostolt tartományban, míg e sáv közvetlen közelében lecsökken mert ott meg erős cut lett alkalmazva mindkét oldalt, plusz az erősítő is könnyen leklippelhet a boostolt ponton (akár úgy is, hogy mégcsak nem is túl hangos a többi tartomány), mert ott sokszoros kimenőtelesítmény kell a nem boostolt sávhoz képest.
Bocsánat az eszmefuttatatásért, ez nem feltétlenül konkrétan erre az esetre vonatkozik, hanem úgy általánosságban a boostos EQ-zásra. -
Rumcsaka
tag
válasz
VoidXs #167842 üzenetére
Tegyük fel ha segítséggel megépítenék egy ilyen mozira/zenére szánt 7.1 PC-t (ami tartalmazna egy jobb Blu-ray lejátszót (asztali lejátszót pótolna) akkor ha jól értettem még külön kellene hozzá kábelezés,végfokok vagy multi chanel végfok,7 darab hangdoboz+két passzív sub és hozzájuk külön plussz végfok,mikrofon UMIK-1...
Ezek mellé még mi kéne hozzá(a PC és a mérések hozzáértésén kívül
)
Köszi! -
válasz
VoidXs #167839 üzenetére
rew 5.20, UMIK-1, MiniDSP HD (ha erre gondoltál
)
Aztán rájöttem, hogy "okosan" kértem segítséget... szóval itt van a mérés
#167838 TamooSzééééép
de ez már nálam a "hű denagyböszmege*i" kategória
Ehhez már költöznöm is kéne mert a panel 4. emeletére lehet kicsit sok(k) lenne. De persze adnám a témát
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #167828 üzenetére
Értem. Akkor már csak az maradt, hogy eqapo-ban hogyan csinálom meg ami ábrát mutattál
Odáig világos, hogy a config-ban hozzá adtam egy copy ch's-t, LFE-nél és SR-nél lehúzkodtam a kis nyilakat. De hogyan szorzom meg -1-gyel?
Ha a copy: LFE=LFE SR=SR átírom LFE=LFE*-1 SR=SR*-1 -re akkor nem ez történik
Na erre közben rájöttemMég valami: Ugye a config-fülben kell ezt létrehozni és nem pedig a cavern-es betöltött mérési adatok-fülben?
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #167826 üzenetére
Valamit még nem értek: A cél gondolom (de lehet, h tévesen) az, hogy az L-C-R kb. -49-es fázisához minél közelebb legyen a többi.
(Ez esetben az LFE fizikai fázispotijával nem is játszom, hiszen a -63 lesz: elég közel lesz.)
De az RL(+34) és RR(+27)-eket miért ne invertáljam? -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #167823 üzenetére
Ez az invertálás ugye 180 fokkal fordít? Tehát az SR +85-ből -95 lesz , az LFE +63-ból pedig -117?
Ha a szub-on van fokozatmentes fázis állítási lehetőség, érdemes esetleg azzal pöcsölni, hogy az LCR -50 fokához jobban közelítsen a szub?(Egyébként mértem egyet 25-30 centivel előrébb is, de majdnem ugyanezek a fázis-arányok jöttek ki. Ill. a hangnyomás-görbe ott határozottan hepehupásabb. Viszont a kép meg nagyobb, és 5.1-es anyagnál is jobb helyen vannak az oldalsó surroundok.)
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #167821 üzenetére
"egy hangszóró matematikai fázisát írják le (domináns komplex jelvektor tangense)"
Ööö... OK, mégsem akarom megérteniaz SR és a SUB lenne invertálandó
Tehát akkor a Cavern-ben a polaritás korrekció maradjon kikapcsolva és a szub fázisát tekerjem 0-ról 180 fokra, az SR kábelezését pedig kössem be fordítva? -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167809 üzenetére
Te akartál a tömörítésről beszélni nem én
Nem tudom hogyan keveredett ide, szerintem pont úgy ahogy a katalizátor.
"Nem hibajavítás van, hanem hibaészlelés, ami azonnal levágja a hangot, ha átjut egy hibásnak vélt bit (még az se kell hozzá, hogy hibás legyen)."
Na és akkor mi történik, amikor a fogadó fél "észleli" hogy hibás a bit?
Szól a küldőnek, hogy Te Tesó küld már el újra, mert így nem tudom mivel kitölteni a lyukat?
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167800 üzenetére
A tömörítésnek alapvetően nem szükségszerű velejárója a tónus megváltoztatása.
Igazából az, már csak a sávkorlát miatt is.Ne keverjük már a veszteségest a veszteségmentessel légyszi, mert mindjárt kardomba dőlök !
Ha nem így lenne, elég lenne egyfajta kondi, egyfajta tranzisztor, egyfajta ellenállás, meg nem tudom még milyen alkatrészekből áll össze egy szórakoztató elektronika.
Tök jó, hogy leírsz olyan alkatrészeket, amik látványos elektronikai jelenségekkel járnak (kivéve az ellenállás, az nem), de a kábel nem alkatrész, hanem a közeg köztük.Ezzel látványosan elismered, hogy vannak különbségek szórakoztató elektronikát felépítő alkatrészek között akkor is, ha ugyanaz van rájuk írva, értsd, ami alapján a katalógusból ki lehet választani hogy ezekkel a paraméterekkel rendelkező alkatrészre van szükségem.
Pedig milyen egyszerű is lenne úgy gondolni egy kábelre, mint más szimpla elektronikus alkatrészre, rögtön nem lenne ördögtől való elismerni, hogy az egyik ilyen, a másik meg olyan!
Mert a kábel annyira alkatrész, mint a levegő. Részt vesz a kölcsönhatásban, csak nem aktívan.Ez meg nonszensz, a kábel nem katalizátor.
Most hogy ezt így leírtam már nem is vagyok annyira biztos benne hogy nem katalizátor.
A katalizátor ugye megváltoztatja a vele érintkező anyagot, attól lesz katalizátor.Hagyjuk. A coax kábel nem levegő, mások a tulajdonságai vezetőképessége stb. ezt mindenki tudja.
A legfőbb különbség, hogy normál körülmények között az egyik vezeti az áramot a másik nem, de maradjunk a példámnál, én mint fent írtam, coax (digitális) kábel cserénél tapasztaltam minőség változást.
Javíts ki, ha rosszul tudom, de S/PDIF protokolnál nincs hibajavítás, és semmi sem garantálja, hogy pontosan ugyanaz, pontosan ugyanolyan időzítéssel jön ki, mint ahogy bement.
Itt megdőlni látszik azon kijelentésed, hogy minden digitális kábel egyforma.
Szerintem.
-
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167805 üzenetére
Szerintem nincs mitől megmenteni
Kijött egy eredmény ami szerint igazad van. Ezt megkérdőjelezed. Nálam a 7/5 az nem 10/4.
MLM: nyilván sokkal jobb lenne a világ nélküle, de ha te kezded el akkor gondolom zseniális ötlet és boldogan számolod a milliárdjaid, és annyira nem sértődsz meg rajta, hogy másnak ez rossz.
Mondjuk szerintem hasonló, az élőfába is belekötő, dolgokat elengedni nem képes, világukat a fórumon kiélő emberek nélkül is jobb lenne a ph.
Semmi személyeskedés, de remélem a párkapcsolatot és a szeretet is objektív skálán ABX teszttel méred
-
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167802 üzenetére
Figyelj mondták már, hogy el mész a pi.ba?
De parancsolj remélem jobban alszol.
7 tesztesetnél 5 ször teljesen azonos válasz volt: nincs különbség hallható különbség.
1 esetben a drágább kábel esetén a zörejeket jobbnak értékelték.
1 esetben: az egyik tesztelő a fake tesztnél azonnal kiszúrta, hogy tök ugyanaz mint az előző. A másik tesztelő hangosabbnak hallotta, de szerinte ugyanaz volt mint az előző eset.
Ez a hdmi.
A lan nál 4 tesztelő volt és 4 kábel, 3 teszt zene.
A legolcsóbb 300 ft- os upc kábelt minden esetben minden tesztelő eltalálta. Véleményük szerint pontosan idézem doboz hangja volt.
A hydrasound kábelt is eltalálták minden esetben és úgy jellemezték, hogy kellemes, órákig hallgatható de ennyi.
A suprát 3 tesztelő minden zenénél eltalálta. 1 tesztelő 1 esetben nem tudta megkülönböztetni a viabluetól. Egyöntetű vélemény volt az, hogy az éneket jobban az arcba tolja mint a többi kábel és a csengő hangok erősebbek.
A viabluet hasonlóan gyorsan felismerték mint a hydrát, különösen akkor ha dob is volt a zenében, egyöntetű jellemzés volt, hogy nem egy buborék a dob rész.
Az 1 tesztelő aki a supránál hezitált itt is hezitált és 1 számban a dob rész újrahallgatását kérte. Majd inkább nem döntött
Itt azért elengedtem az ismerőseim, mer előbb utóbb kinyírnakParancsolj, remélem kielégít és az endorfin szinted is helyreállt, ha már más nincs ami helyretegye.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167789 üzenetére
Eddig nem gondoltam magam kábelhívőnek, de a beszélgetésünk alapján nyilvánvalóan kábelhívő vagyok.
Mondjuk megérne egy misét, hogy egy valódi kábelhívővel vetnénk össze a ( nem ) tudásunkat, érveinket, lehet hogy abból meg az derülne ki hogy a méréshivők közé tartoznék, nem tudom.
Mindenesetre érdekes beszélgetés volt, köszönöm.
Az én konklúzióm bizonytalan. A logikádat követve igazat adok Neked, a tapasztalataim viszont ennek ellentmondanak.
Na és !!!
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167786 üzenetére
Nagyjából egészen jól összefogtad, de...
Szerintem nem azt, és úgy méred, amit hallunk, mondom ezt úgy hogy nem tudom pontosan mit és hogyan mérsz, viszont azt tudom, hogy az emberek spektrumban, alaphang+harmónikusok alapján ítélik ilyennek, vagy olyannak amit hallanak, nem pedig két faluval arrébb lévő lepkefing hangerősségét.
Utóbbi senkit sem érdekel, mert képtelenség meghallani.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167782 üzenetére
Akkor mérjél úgy ahogy akarod!
Ha az a cél, hogy megmérj egy kábel, egy mikrofon stb. minőségét, arra alkalmas lesz a mérési technikád, de nem az emberi hallásra, mert az nem így működik, erre céloztam.
Amint észrevetted kábel témában nemigazán mondtam el eddig a véleményem, most is csak arra szorítkozom hogy van különbség, de nem tudom megmondani a miértet, és a hogyant, és amit Ti mérnökök, informatikusok felajánlotok választ, arról meg tudom hogy nem teljes, és a levont következtetés ebből így a legnagyobb valószínűség szerint hamis lehet.
Nem kell elfogadni, ez csak egy vélemény. Az én véleményem, és ennek nem kell egyeznie itt bárkinek a véleményével.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167779 üzenetére
"Ez például az én kábeles tesztjeimen azt jelentette, hogy a hibahatárt a végletekig csökkentettem: általában azt mondjuk, hogy egy különbség akkor létezik, ha a zajszint felett 10 dB-re (tehát egy 170 dB-es dinamikával működő műszer 160 alatti számoknál hiteles, és akkor az még egy gyenge műszer) észleled a változást. Én 3-ra szoktam csökkenteni, így se volt semmi, soha."
Mi volt a jel, amivel teszteltél?
Emberek a hangokat a felharmónikusaik alapján ismerik fel, az alaphangot bármi, bárki kiadhatja, ha nincs felharmónikus, akkor nem lehet megkülönböztetni, hogy azt egy hűtőgép adta ki, vagy egy mókus.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167760 üzenetére
Digitális kábel ügyben, meg csak úgy...
Egyes mérnök és informatikus urak olvasatomban azt állítják, hogy megismertük a megismerhetőt, megmértük a megmérhetőt. Pont.
Azt gondolom bölcs ember ilyet nem tesz!
A tudást tisztelem !
De a fenhéjjázó, a tudás biztos birtokában, kegyelmi állapotban mást lenéző embereket nehezen viselem.
Hifizés. Legutolsó fejes találkozóra többek között, egy jónak mondott nem a leggyengébb kategóriájú coax kábellel érkeztem. (Supra Trico)
Itt egy más anyagú, szerkezetű és magasabb árkategóriájú coax kábellel cseréltem ki. ( Mundorf arany-ezüst DIY szalagkábel )
Meghallgatásuk, összehasonlításuk során nem volt kérdés, hogy van-e különbség a kettő között, és hogy melyik tetszik jobban.
Hiszem, hogy 10-ből 10 alkalommal felismerném éppen melyik szól, annyira markáns volt a különbség.
Vannak dolgok, amik megbízhatóan megjósolhatóak, hogy bekövetkeznek, ilyen például, hogy a nappal után éjszaka következik, de a szórakoztatóelektronikai világ az nem ez a kategória.
Szóval a tévedhetetlenség utópiáját én még mindíg meghagynám az isteneknek...
-
Hohocali
aktív tag
-
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167744 üzenetére
Ket utolso kerdes:
1)
te ezt elvezed ugye? Ha igen akkor jo, talaltal valamit ami boldogga tesz. Szuper. Latod en Inkabb felulok a bringamra es elmegyek edzeni egyet, mig masok 1-1 db-t reszelnek. Masok vagyunk. A lenyeget ott mondtad: ki azt mered amit lehet. Tehat van objektive nem merheto resz is, persze ertem es tudom, hogy az objektiv tenyek befolyasoljak a szubjektiv reszt is.
2) sw developer vagy tester vagy mindketto vagy ugye?
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #167747 üzenetére
Nálam is elvéreznek a HDMI kábelek sorban, semmit nem tudnék a jobb minőségűnek titulált kábel mellett felhozni, én személy szerint nem ajánlok drága HDMI kábelt, meg más kábelt sem. Jelenleg egy rakat klotz kábelbe ruháztam be, mit mondhatnék mint azt, hogy tökéletes, de úgy a minőségibb sztereó rendszeremben sem vall szégyent.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs #167744 üzenetére
"Akik a kábelek mellett érvelnek, olyan szintű dolgot akarnak megmagyarázni, hogy a fűtésem jobb lesz, ha az autóm kék."
Hát akkor én ezt megmagyaráznám.
Ha az autód a házad mellett áll, és fehér színű, akkor jobban ráveri a nap/hold sugarait a házra, így melegíti a házad falát. Ha ablak is van ott, akkor konkrétan még érezheted is a beverődő napsugarakat.
De vegyük azt, hogy fekete színű az autód. Ekkor jobban felmelegszik a nap sugaraitól, gyakorlatilag egy radiátor lesz a házad mellett.
Lehetne még sorolni... Az egy másik kérdés, hogy a befolyásolás mértéke mekkora. -
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167740 üzenetére
Látod, pont ezért nem lettem mérnök
, maradtam a Duna túlpartján, de így szép a világ. Sok mindent lehet mérni lásd audiosciencereview.com. Az én adott rendszeremen a rohadt magas sinad-ot hozó erősítő mégsem tetszett, egy sokkal gyengébb értéket produkáló pedig sokkal jobban passzolt a láncba. Ez pedig a szubjektív rész, ezt nem tudod mérni.
@BBéci: úgy álltam hozzá az ethernet teszthez itthon, hogy ez egy baromság. Fogtam három kábelt Supra, Viablue, Hydrasound és sima digi-s lan, meghallgattam, és igen lehet hallani. -
gofry
senior tag
válasz
VoidXs #167735 üzenetére
Senki nem beszélt aranyozott optikairól szerintem
. Legalább is én nem.
Leírni leírhatom szívesen, hogyan ABX teszteltem, de szerintem tök felesleges, mert az alap tézis és beállítás az, hogy én hülyeséget beszélek, és tuti nem jól teszteltem.
Vegyétek inkább úgy, hogy nem kérdeztem semmit.
Szerintem ilyen esetekben megteszi egy: nem tudom, kérd el tesztre és hallgasd meg, de szerintem és a méréseim szerint nincs különbség. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #167693 üzenetére
Generic cím alatti első gombbal exportáltam, amin az a felirat olvasható, hogy "Export curve ( e.g. for calibration )"
Ha jól gondolom, akkor ez az ami EQ nélküli - kalibráció nélkül feliratra gondolván.
Akkor viszont jól csináltam.
Most meg importálnám vissza a wav fájlokat, de valamiért nem tudom újra megjeleníteni Cavernben az eredeti mérési eredményeket.
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #167607 üzenetére
Az NC-MP modulok datasheetjéből:
"Balanced or unbalanced
All Hypex modules are completely balanced for optimal performance. The modules can be connected to an
unbalanced source. To do this correctly, please read our application notes: ‘Dealing with legacy pin 1
problems’ and ‘Amplifier signal input wiring’." -
válasz
VoidXs #167609 üzenetére
ok, köszi, akkor ennek tükrében folytatom. Még keresem a szub megfelelő helyét a nappaliban.
rew: -30dB
erősítő: -25dB
szub level: 0dB
szub poti: 12óránAmúgy van aki szokott vállalni erről arról "képzést"? Szívesen befizetném magam pl egy REW rejtelmei beszélgetésre, mert olvasom én itt a súgóját meg nézem a youtube-os videókat, de sok dologról azt sem tudom mit csinálok csak várom, hogy majd jobb lesz
És persze jónak tartom a tapasztalati úton való tanulást, de.. -
válasz
VoidXs #167601 üzenetére
ok, ez most lehet, hogy hibahatáron belül van..
és persze nem sikerült produkálni a tegnapit, hogy megmutassamPedig tegnap sokkal nagyobb különbségek voltak és úgy felbosszantott, hogy mindent kikapcsoltam és elkezdtem könyvet olvasni
Köszönöm, átnézem majd. Amikor meglett a 2x4HD a rew online súgójával indultam.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #167595 üzenetére
Ez vajon minek számit? A képek az ATI 6000 referencia végfokról vannak, ami hivatalosan class A/B. A boardról kiadott infó:
"AT6000 production board. Through-hole construction insures high-current capability for the finished amplifiers. Input components on the left. Power supply on the right. We're using 18 small (3,300 mfd) filter capacitors (total capacitance is 59,400 mdf per channel). Many small caps reduce series resistance and improves performance."
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #167568 üzenetére
Kipróbáltam, végülis tök mindegy lehet az MPC-BE a progi, ha indítom a filmet már úgyis tök mindegy. Abban van olyan opció, hogy konvertálás 7.1-re, ezt kellett beállítani ugye?
Próbálgattam egy kicsit ezen az 5.1-es hajós filmen (7.1 MPC vs. 5.1 Kodi), de egyelőre még számomra nem egyértelműen csak előnye van ennek az opciónak:
Persze, így a hátsó tér erőteljesebb lett, viszont mintha Kodival a sima 5.1 hangja tisztább(?) lenne
Ki kell majd próbálnom olyan filmmel, aminél az 5.1 keverés nem sikerült olyan jól, mint ennél, hátha azoknál többet ad a 7.1 keverés.
Vagy lehet különbség MPC és Kodi hangfeldolgozásában? -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #167562 üzenetére
PC-m van, csak az viszonylag gyenge (J3160@1,6GH) igazából audio-célra vettem eredetileg. A full HD lejátszás + pcm-be kicsomagolás + eq-apo éppen megy neki probléma nélkül, de nem hiszem, hogy 4k lejátszást-lekonvertálást bírná. (Távlati terv, hogy veszek egy másik, erősebbet filmes célra, de az elkövetkező 2 évben 100 fontosabb dolog van)
Kodiban én nem találtam ilyen opciót, mást meg nem próbáltam. MPC-BE-t letöltöttem, egyszer kipróbáltam, de nem nagyon lelkesedtem be az ergonómia hiánya miatt.
Amúgy meg igen, PC-m van, csak nem értek hozzá -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #167556 üzenetére
Az említett Klipsch szindróma, a gyári adat szerint 96dB/2,83V, a mért pedig nem érte el a 90-et sem, ami még mindig nem rossz egy ilyen kis doboztól, de jócskán elmarad az ígérettől, plusz ugye 4 Ohmos a doboz, így nagyjából dupla annyi teljesítményt vesz fel azonos feszültség mellett mint egy 8 Ohmos:
[link] -
tomyka74
senior tag
válasz
VoidXs #167349 üzenetére
Értettem persze, írtam is,hogy nem mai a konfig de anno próbáltam kihozni a legjobbat, a zidoo (z9s egy alap)egy viszonylag új lejátszó gondolom jobb/kihegyezettebb a minőségre mint a pc.-m, ezért is látom jobbnak a zidoo-t vele szemben.
Pc.-re már elég sokat kéne ismét költeni,hogy versenyképes leyen. -
tomyka74
senior tag
válasz
VoidXs #167340 üzenetére
Egyetértek! Pontosan ezek a tapasztalataim, min. 10 évet moziztam pc.-ről és a legkényelmesebb amit el tudtam képzelni, amit elindítottam azt mindent játszott, nemrég váltottam egy zidoo médialejátszóra és mind képi világában mind hangban jobbnak tartom mint a pc.-met pedig elég jó pc.-t raktam össze anno nem spróroltam el a pénzt semmin.Vannak kis hisztik zidoo-n amik eléggé kiidegelnek de csak beállítási bibik.
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #167268 üzenetére
Nekem elég az 1080p, ezért is csak BDket gyűjtők, Uhd lemezeket nem.
Főleg azért is, amit írtál, hogy sok 4K film nem is abban lett forgatva.
Én maradi vagyok.@-KP-
Én eddig minden film mellett láttam BD kiadást is.
Csak max ennyi az eltérés, a felbontás mellett, hogy az UHD lemezeken Atmos/DTS-X hang van. -
válasz
VoidXs #167251 üzenetére
Egy ilyen nagyon mélyre hangolt dobozban, amivel "hallanám" a 20Hz-et ( tekintve hogy 5.4m a szoba hosszanti kiterjedése ) - akkor is olyan gyors és pontos maradna a lab, mint ahogy azt pár hete írtad?
Majd este ránézek még egyszer winisd progival, de addig is mi a tapasztalatod, mekkora lenne hozzá egy jó slotos láda?
Írtad, hogy a tiéd port zajos.. -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #167251 üzenetére
Egy ilyen ugyan elég HTPCnek?
Kodihoz meg, hogy fusson rajta az a DSPs progi vagy mi?
link
Meg van egy külső hazban BD írom külön táppal, az lehetne a BD lejátszó része.
Csak egy BTs billentyűzet kellene hozzá.Rosszul gondolom?
Vagy tudtok ajánlani egy minimum konfigot, ami FullHD filmekhez (remux, BD25/50) jó? -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #167229 üzenetére
Sajnos nem nagyon tudnám őket elhelyezni, max egymáson.
Nah meg a beállítását sem tudom.
De.ha eljössz beállítani kipróbálom.Szerintem elég lesz az Ulti is.
Mondjuk lehet kipróbálom, hogy az Ulti meg az egyik Canton lesz bekötve, mert nem hiszem, hogy jövő hétig elvinnék őket sajnos...
@-KP-
Nem, egyik forumtarstol veszem át, mert ő leépíti a rendszerét. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #167215 üzenetére
Én még ebben is látnék alternatívát, amennyiben nem az eddigi tömeg szart ömlesztenék a nyakunkba amiket eddig, lásd HDMI panelek, szétégett kapcsitápok amik jó ha 5-évet kihúznak, és lehetetlen a javításuk. Sajnos nem a megbízhatóság irányába megy a fejlesztés, inkább az olcsóbb előállítást célozták meg. Nálam borítékolom, hogy még 30-50-év múlva is mennének a toroidos végfokaim.
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #167210 üzenetére
Erre a nagy súly=jó minőség sztereotípiára jó példa a "toroidtrafó fétis", amikor egy sok kilós ilyen alkotóelem meglétét egyből garanciának veszik a magas minőségre. Amivel nem a toroidot akarom lehúzni, csak arra akarok utalni, hogy a nagy súly önmagában még kevés az üdvösséghez, egy ilyennel eszközzel ellátott készüléket is lehet gyengén megépíteni.
Igen, ha megfigyeljük, a nagyob pro gyártók csúcs driverei általában neo mágnesűek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged