- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #121802 üzenetére
+1
Nekem is hatalmas meglepetés volt, hogy egy kis RX-A820-as is szebben processzált az UMC-1-nél. Pedig a teszt célja az volt, hogy hova lehet majd egyszer eljutnom hangzásban, ha lesz pénzem proci-végfok felállásra. Viszont az AM9080 végfok jó volt. Szebben szólt mint az UPA, a külseje viszont...Ennek ellenére az UMC1-ben meg a rengeteg állítási lehetőség, meg az igényes külső volt szembetűnő. -
mp54
senior tag
válasz
Tamoo #121485 üzenetére
Szub potiján olyan állást kell találni, hogy 0dB körülre állítsa a kalibrálás.
Már írtam, de nem reagált senki:
Nálam (Fapaci mérése alapján) kb 1/12! poti állás és -9 dB! erősítő jött ki!!! Ez hogy lehet? 21 m2x3m, lásd a cuccom.
Mellesleg az én fülemnek ez a basszus kevés... -
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #121485 üzenetére
Értem én, de minek tekergessem amikor jó így nekem?
Meg nálam még egyik erősítőnél sem lőtte be 0 dB-re vagy legalább ahhoz közeli értékre a mikrofonos bemérés, sem az első Yamaha HTR-6230-as, sem a Pioneer VSX920-as.
Sem a mostani Marantz.
Pedig volt nálam 3 féle szub is, és mindegyik úgy volt beállítva, ahogy írták, hogy bemérés előtt a seggén fél alá legyen állítva.Mert szerintem a mostanit meg kb letekerhetném szinte teljesen, és talán akkor állítaná be 0 dB-re. De majd lehet teszek egy próbát a következő bemérésnél, ha meglesznek a szekrények a kanapé mögé
Csak majd azt kell akkor kikísérletezni, hogy mennyire is tekerjem majd le.Nah de mint írtam, majd jönnek a látogatók aztán jól megmondják a frankót, hogy ez így most sz@r vagy, hogy nem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #121481 üzenetére
nagy szerelmese voltam egy időben a ribbonoknak, de kinőttem. dinamikában valahogy jobban tetszenek a dómok. és valamiért főleg a fém dómok. HA már GS pótlék kell, akkor miért nem GR? Annyiból tudok segíteni, hogy van egy pár GR10esem. Csak rászántam magam, 4 év után, h lecseréljem a sonatakat. Ha jól emlékszem, Ragadozó érdi, közel lakik.
ui. Mumford n Sons BR-t tegnap végignéztük, nagyon ajánlom koncert tesztelésre, jó zene, és elég jól is szól.
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #121481 üzenetére
Volt -4 dB-n is, mint írtam.
Úgy is jó volt, de így is jó -10 dB-n.Mondjuk kell hozzá a mozihangerő, hogy érezni is lehessen a mélyeket.
De azt már korábban is megmondta Dorian is, hogy toljam neki a hangerőt, mert halkan mozizom.Eddig úgy moziztam, hogy DTS (HD) -40-35 dB-en néztem, DD-ket meg -25 dB-en
A rendes mozis hangzás meg pl a DTS (HD)-nél -20 dB-nél jött meg.
Úgyhogy kicsit ki kell tolni majd a határokat.
-
válasz
Tamoo #121451 üzenetére
de ne felejtsük el, azért a GS10 egy nagyon eltalált doboz, sok álló dobozt lepipál, de nem is egy alap hangsugárzó...pl. szerintem a B&W 602 S2-nél klasszisokkal jobb...
Nálam is jó lenne frontnak, ha nem félnék, hogy lelökné a párom az állványról...az író asztal tv mellett van.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #121451 üzenetére
Számomra, amit eddig hallottam, összehasonlíthatatlanul jobb élményt jelentettek az állódobozos rendszerek.
Így már elfogadható?
Azokkal nem értek egyet, sőt, egyenesen balgaságnak minősítem, de nem akarok vitába bonyolódni, ezért csak Neked mondom.(#121452) axwel18
Nem kedvelem a Roteleket, de annál biztosan jobb, van köztük vagy 3 kategória.(#121454) spiky03
"nála kb 13-14 nm-en volt használva és teljesen rendben volt a hangja, mind mozin, mind zenén"
Abban nincs semmi meglepő, én is azt írtam, hogy szerintem 14 m2 az a határ, ahol elegendő lehet az állványos frontsugárzó. -
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #121445 üzenetére
"Pl. a GS60 közepe+magasa egy kis zárt kamrába van leválasztva. Ez dolgozik mozin a legtöbbet, a "szubkamrája" nem sokat tesz hozzá 80Hz-es vágásnál a mozihoz. Ilyen esetben a dobozméret, súly stb. nem sok vizet zavar. Kb. annyit mint monitor alatt az állvány. Szóval ebben az esetben nem hinném, hogy "testesebb" a megszólalás mint a GS10-nél."
Ezt csak úgy tudom értelmezni, hogy a GS60-at hasonlítottad a GS10-hez.
Bizony sokat hozzátesz a 80 és 150 Hz közötti tartomány a moziélményhez. SZVSZ. Ha szerinted nem testesebb, akkor feladom, ejtem a témát. Természetesen szubláda nélkül is meg kellene hallgatnod, mindegyik 80 hertzen vágva, mert igazán úgy jön ki a különbség.Elhiszem, hogy "megállja a helyét" de attól még - aki arra fogékony - annak adhat nagyobb élményt egy állódoboz. Illetve kettő.
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #121445 üzenetére
Én meg azért írtam a nagyobb doboz 80HZ-s felharmonikusai,egészen mások mint egy kis doboznak,ezért is lehet jobban hangolni egy nagyobb dobozt. Precízebben,pontosabban pozicionáltabban tud megszólalni.
Természetesen ahogy Béci is írta,kis helyiségben lehet még rosszabb is a nagyobb doboz. -
python1
veterán
válasz
Tamoo #121442 üzenetére
Mások a felharmonikusok,nagyobb dinamikával szólnak mint kisebb társaik,tehát kisebb hangerőn dinamikusabban szólnak,ami azért jó,mert nem fárad az ember annyira.Nálam 50 négyzetméteren üvöltettni kellene a kis dobozokat,ami igazán zavarna,fáradnék tőle. Így is torzít eleget egy hangdoboz,erősítő minek még azt tetézni ha nem muszáj.
-
robi-k
őstag
válasz
Tamoo #121347 üzenetére
Sajnos az árat a mai világban nem a "vas" valódi tartalma, hanem a marketingesek pénzéhsége határozza meg.
Ez pl. a 4810 SM-je, ez meg a 4311-sé, hasonlítsd össze a két erősítő kapcsolási rajzátÉs ez meg a mostani top X7200W SM-je. A rajzok áttanulmányozása után én pl. nem cserélném le a 4810-est az X7200W-re
(#121355) BBéci
Lehet, bárha megkaparintanák egy X7200W-t, akkor azonnal szétszedném és jó néhány dolgot átalakítanák/cserélnék benne. Tény, nálam itthon csak egy készülék van, amibe még nem piszkáltam bele - ez egy VT60-as pana plazma -
deicide
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #121288 üzenetére
Méréssel nem csak ennyit tudsz csinálni. dirac pl impulusválasz-ba is bele tud nyúlni, meg EQba is.
Nem teljesen szimmetrikus a szoba. a subok ugyanazok. szembe falaktól, és hallgatótól centire azonos helyen voltak. távolság miatt fázis ugyanoda volt állítva, a bal sub hallhatóan brummogósabb helyen van, a jobb oldali fülre sokkal kedvezőbb volt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #121279 üzenetére
A1es denon is ilyen. újonnan 2M fölötti árral.Anno nem volt divat az egynél több sub komolyabb használata.,
Attől függetlenül, h nem lesz kimaxolva a láda tudása, szerintem azért túl van értékelve a valós .2. Denonról is Yal osztottam szét, JL is csak továbbfűzi az egy helyre mért hangot, és valahogy azért mégiscsak megszólalnak. A kettő v több subnak az előnye ugyanúgy hallható, ha ugyanazt kapják. Csak nincs tökéletesen kihasználva.
Toobee:8000em van.
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #120915 üzenetére
Jah én nem akarom cserélgetni a kábelt.
Csak kaptam kölcsönbe aztán megnézem, hogy hallok-e egyáltalán különbséget.Hát gondolom azért volt valami értelme, mert ugye eddig szűzen ment a gép, most meg azért csak csinált valami akusztikai korrekciót vagy valamit.
A szub nullára van állítva, mert a Canton tekerője kicsit másképp van skálázva, mint az eddigi szubok, amik itt voltak. [link] Mondjuk ez nem olyan, mint az enyém, de a lényeg látható
De a többi szubot is amim volt, mindig a legkisebbre állította be a mikrofonos bemérés.
A távolságot azt a szubnál nem találta el, mint máskor sem, de azt hagytam úgy. -
vendingo
veterán
válasz
Tamoo #120755 üzenetére
Érdekes, hogy itthon milyen drágán forgalmazták, kint meg mennyire olcsó ez a canton.
Vagy ez is olyan, mint a legtöbb shopban, hogy 500 ezer helyett akcióban csak 300, de árgépbe megnézve mindenhol 300 akció nélkül? Amúgy ekkora pofátlanságokat a kamu akciókkal csak hifis shoppokban láttam. Mindenhol repkednek a -30-50% kedvezmények, de gyakorlatilag csak direkt fölé árazták, hogy akciósnak tűnjön. -
axwel18
senior tag
válasz
Tamoo #120755 üzenetére
Hát nekem most megint Wharfedale 5.0-ám van bár sok hangfalon és erősítőn túl vagyok már, szinte mindenhol leszólják a Wharfedale hangfalakat, de nekem jobban bejött a Diamond 10-es széria mint a Concept vagy Zensor. Tudom most majd jön az hogy a Conceptet tuningolni kell és jobb lesz.... khm.... tuningoljuk akkor a Diamondot is.
Amikor nálam járt egy drágább rendszer tulajdonosa, Focal hangfalai vannak de, leült hallgattunk pár zenét és az első szava az volt hogy a Focalnak (Chorus 714V) nincs ilyen mélye... persze tisztább a felső tartományban de ott a 2 álló került annyiba mint itt az 5.0-a. tetszett neki amit hallott még a Focalok után is.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamoo #120558 üzenetére
Nem a "beteges kütyüzésre" céloztam, és volt némi személyes tartalma is (spiky03 szerintem érteni fogja)
Amíg nincs "végleges helye" a dolgoknak miért nem "kísérletezel", a helyhiány is tud érdekes megoldásokat produkálni.!? (legalább addig is megtudnád mit lehet és mit a "pihenőbe tett" cuccokkal)
(#120557) axwel18
(írtam egy priv.-ot)(#120560) spiky03
Utána meg Atmos, DTSX, Auro és nincs megállás .... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamoo #120362 üzenetére
Nem kimondottan árban, hanem műszaki tartalomban (hardver minőségben), a szoftveres részt most hagyjuk. Tehát a megépítés és alkatrészminőség tekintetében hol lehet.
(az erősítő felépítése /monoblock/ a 45xx-nél volt, a D.D.S.C. HD a 33xx-tól, az AL24 már a 28xx-tól, elég "öszvér" darabnak tűnik, ezért vagyok én is bajban a válasszal)
Egy 4311-et cserélne a gazdája és felmerült az x5200, de alternatívaként jött még egy Pioneer LX78. Szóval ebben kellene tanácsot adnom.
(#120363) q13579
Létezik.
-
dota1
aktív tag
válasz
Tamoo #120348 üzenetére
Tudom. De perpill erre volt keret ill. nem tudtam elengedni ezt az ajámlatot. Állvánnyal kapcsolatban viszont lenne kérdésem. Nálunk nagyrészt fa (dió szín) minden. Építezésemből maradt meg 15x20 szép fenyő gerenda. Egymás mellé ragasztva 30x20 állványt készítenék neki ,majd sötét dióra lazúroznám. Ez így elég merev állványnak? Szerintem szép lenne, és a nagy súly miatt nem hinném, hogy átveszi a hangot..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Tamoo #120033 üzenetére
Nekem is az van.
És naggyon megszerettem, így marad is.
De, ismered a mondást, egy fecske.... A VDC nagyjából kivétel, de csak nekünk, mert van, akinek bizony ez gyenge még.
Sajnos nem gyártanak sem HDMI, sem USB kábelt.
A Klotz nálam "tartalék" lett. Annál jobbnak vélem az AQ Cinnamon-t, igaz 10x annyiba kerül.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tamoo #120023 üzenetére
Nyilván lehetne itt a kábeleket naphosszat hasonlítgatni, de nem sok értelmét látom. Meg lehetne mindig elégedetlenkedni és örökké magunkat üldözni, hogy mi nem jó... ez végképp a rossz út. Ez a HDMI kábel kicsit elvi kérdés is szerintem. Mindig viccesnek (számomra legalábbis) találtam, amikor valakinek minőségi eszközei vannak és összeköti valami gatyamadzaggal.
-
gabo01
őstag
válasz
Tamoo #119999 üzenetére
Akkor közkívánatra elárulom a "titkot"!
Pityu vett egy Van Den Hul kábelt Svájcból amit sikerült nálam is kipróbálni és nagyon tetszett amit hallottam!
Aztán rendelt még egyet egyel kisebb szériából amit átvettem Tőle!Az enyém a Van Den Hul 3T The Cliff XLR! Cliff
Hivatalos oldal -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamoo #119971 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni, csak egy tipp volt, ami már több helyen is bevált.
A "centinként vagdosás", az már tényleg beteges (mondjuk annak idején mi is kipróbáltuk, amikor bejött, de nem tapasztaltunk semmit), de a 2 külön kábel, járható út. Tudom nem megszokott (ördögtől való
), de ha valaki nem akar nagyon nagy összeget áldozni kábelre (itt nem pár ezer/m-re gondolok), akkor lehet kísérletezni, de lehet finomhangolni is. Ismerni kell a kábelek karakterét és már nem is vészes a párosítás.
(#119973) bajnokpityu
Mindent meg lehet oldani. -
-
renatto
őstag
válasz
Tamoo #119475 üzenetére
Ennyit mindenképp megért. Kicsit teltebbnek érzem a teret és 5.1 nél is használja a hangszórókat, így azok is picit teljesebbek. Maga az Atmos sáv sokkal dinamikusabb, részletesebb szerintem, így még ha csak 5 hangszóró szólna is jobb lenne a hatás mint a "sima" 5.1 szerintem. A szobám akusztikája erősen kifogásolható, de most azt mondanám, hogy ez a technika sem fogja megváltani a világot (fentről sugárzás). Jobb, szélesebb tőle a hangzás, de nem lesz olyan "hű-ha" érzés szerintem soha. Valamint azt sem tudom elképzelni, hogy egy "vízesésben állva" hömpölygő víz hangját vissza tudja majd adni, akárcsak az esőben állósat. A John Wick itt van már, abban van esős rész és jónak is írják, hátha abból valami kiderül.
ui: lehet egy 5-600k erősítővel, hozzá illő hangfalakkal és szobával megváltozna a véleményem, de kétségeim vannak.
ui2: a 7.1-hez a kanapé mögött már nincs hely, így lett végül Atmos.
-
-
renatto
őstag
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Tamoo #119410 üzenetére
Pörög ez a csavaros topik
.
Én a tv falitartó konzolhoz (Stell SHO-1005-b) kaptam M4, M5, M6, M8 menetű csavarokat is, anno azzal néztem meg. Az biztos, hogy az M4 kicsi volt, az M8 nagy, viszont most már sikerült annyira elbizonytalanítani, hogy lehet M5 vagy M6, de este megnézem majd
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Tamoo #119403 üzenetére
A GS20 egyik tüskéje hiányzott mikor kaptam, és amíg nem tudtam hogyan lesz pótolva, gondolkodtam több lehetőségben is (soundcare-n és esztergált megoldáson is). Megnéztem egy M6-os csavart szemre ugyanaz volt a menetemelkedés, és belepróbálva is hibátlan volt. Aztán végül sikerült gyári MA tüskét kapnom hozzá.
(#119405) szityo83: a tapasztalatot az M6 menetre írtam, soundcare nem volt a dobozaim alatt
. De vegyél egy M6 és egy M8-as csavart és 30-40 Ft-ból tuti választ kapsz.
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Tamoo #119126 üzenetére
Én szívesen elküldöm nekem a régi inakusztik kábelemet
meglátjuk azzal mit szólnál, aztán kitudja... ha tetszik szívesen ráírom filccel hogy AQ és cserélünk
Sajnos igen én is megszoktam ezt az árához kötjük a minőséget felfogást pedig amúgy nem jellemző rám.De a subkábel vásárlással bajlódtam kb 1 hónapig, cserélgettem tesztelgettem próbálgattam.
Ezt a hydra virgot pont T12essel is próbáltuk, boxerrel volt össze engedve, és még ott is jól hallhatóan kijöttek a különbségek. A boxer még megfogottabb volt, nekem mármár túlságosan is. Én lehet nem is tenném zárt szubhoz.A lényeg a lényeg az inakusztikkal nekem csak huppogott, pedig nyitott nemtúl drága subom van ezzel meg jobb lett. Még a szokásos asszony kártyát is betudom vetni mert hallotta Ő is. És azt tudjuk itt a fórumon hogy mindent üt
(#119129) Nemir Ombe
Mellesleg "tetszik" ez a nem hallottam, de azért ajánlom, hozzáállás.
Had vegyen bármit-bárki, "csak mert ajánlották"!
Oda írtam hogy nem hallottam, de annó nekem is ajánlották, szóval annyiért adom amennyiért kaptam.
De olcsóbb szubkábeleket hallottam és azok nem tetszettek, de te ezzel sem értesz egyet.Az igazság az, hogy az a legjobb ha fogja vesz 12db különfélét majd mind kipróbálja értékeli kategorizálja aztán készít egy táblázatot ahol az árérték arány mutató is jelen van és dönt. És tudod mit teljesen igazad van! Tegyen így!
-
Pepszi
tag
válasz
Tamoo #118832 üzenetére
CA dacmagic-em van jelenleg, csak néha kényelmetlen a három ütyüt (dac,mozivas,stereo) kezelni,
és néha megindul a fantáziám mit lehetne egyszerűsíteni.
Arról már lebeszéltetek, hogy a mozi/sztereo vonalat egyben akarjam megoldani.Amibe minden funkciót megtaláltam az pl. a pio A-70 de nincs használtan féláron
Még a CA Azur 751-en láttam USB audio bemenetet. Ezt valaki hallotta esetleg valamilyen rendszerben zenélni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Tamoo #118760 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni, mint írtam is "ízlésről nem érdemes vitatkozni", de a tények, attól tények (a vélemények pedig vélemények) maradnak.
(amúgy itt nem is kimondottan a kategóriákról volt szó, hanem egy 1000€ összeghatáros (sok.0-ás) szettről, amire írtam, hogy ebben a (ár)kategóriában én nem vennék amerikai dobozokat, ha zenére + mozira is kell, csak mozira még ok, esetleg rock-ra is)
(#118761) Vikthor
Még egyszer leírom (nehogy ebből vita legyen): az Rti az LSiM-nél "alsóbb" kategória, de nem a legalsó kategória. .... maradhatunk ennyiben?
-
Kroland25
tag
válasz
Tamoo #118470 üzenetére
Na akkor jó tudni,most délután smalra állítottam a frontokat,de így is van mély nem kell panaszkodni,azéta volt nálam még egy fórumtársunk ő már így hallgatta,gondolom ő sem panaszkodott a mélyre..de majd hozzászól!!
Ha a frontokat small kapnak,akkor zenén is csak azt a freki tartományt kapják,vagy akkor az egészet megkapják?? -
mivamma
senior tag
válasz
Tamoo #118454 üzenetére
Tehát: szinte sokk ként hatott rám, hogy mennyi mély van a frontokban (mind mennyiségre mind mélységre), kellett egy pár perc, hogy magamhoz térjek az ámulatból! De valahogy az volt az érzésem, hogy a sok mély a közép és a magas rovására megy. Ekkor jött az ötlet, hogy kössük be a háttereket frontnak és nézzük meg mit mutat úgy? Na akkor volt az az érzésem, hogy megtaláltam amit kerestem, mozin nekem jobban tetszett, igaz zenén vesztek vele egy kicsit. Ezért is szeretném meghallgatni egy másik AVR-el ezt a szettet, mert benne van a pakliban, hogy az Arcam karaktere a nem nekem való. De ha másik erősítővel is hasonlóan soknak fogom érezni a mélyet, akkor kövezzetek meg, de háttereket fogok használni frontnak is. Sőt most inkább erre felé hajlok!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest