- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hohocali
aktív tag
válasz
python1 #166261 üzenetére
Részben egyetértek. De nem ilyen egyszerű. Én is horgászok. Nem számolom ki mennyibe kerül, amikor ott ülök. De amikor ott ülök, akkor nem tudok mással foglalkozni. Szóval el kell dönteni mivel akarok foglalkozni, mert a szabadidő véges. És amikor töredék időm van a hobbiaimra, mint szeretném, akkor bizony előjön bennem a fenti téma. Sokmindent megtudnék csinálni magam is, de nincs időm. Ekkor átgondolom, mennyit keresek óránként a munkámmal, és bizony meghozok olyan döntéseket, hogy ezzel meg azzal nem foglalkozok x órát, hanem inkább megveszem készen, mert nem akarok lemondani pl. a horgászatról. Stb.
De - mivel vállalkozó vagyok - megtehetném azt is, hogy a szabadidőmet beváltom munkára, amiért bizony megkapom az órabért. Van munka bőven (napi 24 óra is kevés lenne rá), ez nem probléma. De nem vagyok hajlandó, mert kell a szabadidő. És ezt átgondolva bizony annyiba kerül a szabadidőm. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #166098 üzenetére
Ha az említettek bármelyike is fennáll, akkor bizony probléma és nagyon sokan emiatt veszik a HD-t. Amikor külföldi fórumon érdeklődtem hogy milyen erősítőt és milyen DSP-t vegyek, ott nekem is a HD-t ajánlották a Crown mellé.
Jó a sima is, csak nem minden esetben és nem mindenhová. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #166095 üzenetére
Max a 7ms késleltetés lehet kevés bizonyos esetekben, leginkább több szub összehangolása esetén. Vagy ha a rá kötött erősítőnek/szubnak kevés az 1V alatti jelszint amit tud.
A HD több késleltetést is tud és magasabb a jelszintje is, plusz erősebb a DSP. Cserébe sokkal drágább. -
Quetz
őstag
válasz
python1 #166067 üzenetére
Ha nem lenne járvány, akkor mondanám, hogy kikapom a Crown-t a rackból, csak mond mikor vigyem.
A vizuális tesztelésen túl is lehetne menni, mondjuk impulzus respons méréssel. Ha minden igaz, akkor ki lehet ablakozni a visszaverődéseket, hogy a mélynyomó tényleges válaszidejét lássuk.Tápellátás tekintetében van SMPS meg toroid is. A világ egyik legjobb mélynyomóit a JTR gyártja, ők pl. speakerpower végfokot használnak. Az SP2-12000 így néz ki:
6000W@2ohm per ch both driven, a plate verzió ugyanez csak 1 csatornán
SP1-6000:
-
Lite
őstag
válasz
python1 #166068 üzenetére
Ismerős, bizony. El sem hittem, hogy ide tényleg ilyen vastag, tiszta réz kábelek kellenek, meg biztosíték mindenhova... Mondjuk, nekem szerencsére sosem volt gondom ezzel, mert nagy dízel vasba építettem az SQ rendszert, 125A generátor és 80A-nél elszállnak a biztosítékok, sőt, az erősítőknek külön-külön is vannak, azok 40-50A, bát zenénél sosem volt több 30A-nál.
És a damping a monoblokknál játszott, a szubnál azért lehetett érzékelni, mit tud az erő... -
Ear001
addikt
válasz
python1 #166070 üzenetére
Tessék, itt van egy erősítő, ami 1920 wattot ad le fél ohmon, mert ott is stabil, nincs az a hangszóró, ami megfingatná, az egyik legjobb hangú erősítő, amivel valaha találkoztam, azt az egész 5 kiló, mindezt AB osztályban. Íme a Chronic HCA 22. Nem értem, a damping faktor, meg a szub hajtási képesség hogy függ attól hogy valamit hifinek vagy PA-nak cimkézünk, otthoni vagy autóhifi?
-
-KP-
addikt
válasz
python1 #166029 üzenetére
Bocs, de ez egy tipikus nesze semmi fogd meg jól hozzászólás, amivel szépen bele lehet vinni másokat az erdőbe és felesleges pénzköltésbe és elbizonytalanítani a bizonytalanokat. Az még nem tűnt fel, hogy szinte az összes szuberősítő d osztályú és kapcsiüzemű táppal? Pár kivétel biztosan akad, de egyre kevesebb. Arra is kíváncsi lennék, hogy használtál-e már szuberősítőként behringert vagy akármilyen crown-t, vagy te is csak képről láttad eddig?
-
-
denesdr
addikt
válasz
python1 #166045 üzenetére
Ha már szóbajött a damping factor, a Hypex NC-MP modulok kimeneti impedanciája 1kHz alatt 1,5 milliOhm, ami 5333 DF-t jelent 8 Ohmon, 4 Ohmon ugye az érték feleződik és így tovább. Az NC400 erre rátesz még egy lapáttal a maga 13333 DF-ával (0,6 milliOhm). Aztán ezek az értékek a töredékükre tudnak visszaessni már csak a hangszórókábel hatására is.
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #166039 üzenetére
Kik azok az okosok, akik ezt mondják? Toole szerint damping factor alapján választani erősítőt olyan, mintha szin alapján választanád ki, melyik versenyautó a gyorsabb. Más szóval a jó hang kritériuma a jól megtervezett és megépített hangszóró. nem pedig a magas damping factor. Toole-ról pedig azt hiszem elmondhatjuk, hogy elég hozzáértő a témában.
Annyit érdemes hozzá tenni, hogy a damping factor definíciója:
DF = hangszóró impedancia / végfok kimeneti impedancia
Ez alapján a DF frekvencia függő. -
VoidXs
nagyúr
válasz
A valóban hatalmas damping már csak kapcsolóüzemű táppal érhető el, de ettől még az olcsók nem lesznek jók. Most kezdtek bejönni a virtuálisan végtelen csillapítású pro erősítők (millió/csatorna+ sávban), főleg a H osztályban dupla visszacsattal, és olyan jók, hogy az így kapott hangot vissza kell rontani, mert nem készült még hozzájuk anyag. Ugyanaz a hatás, mint amikor a 90-es vagy régebbi filmek/zenék az új, mindenben jobb erősítőkön sokkal rosszabbul szólnak, mert nem készítették fel őket ilyen nagy csillapításon való lejátszásra.
-
python1
veterán
-
Quetz
őstag
válasz
Amit mondasz, az magában nem állja meg a helyét. A damping faktor egy egzakt érték, mérhető, számítható. Különböző források 20-70 közé teszik a damping factort ami fölött már nem hallható, maximum mérhető a differencia. A Crown XLS sorozat legalább 200-as damping factorral rendelkezik és SMPS-t használ.
-
python1
veterán
válasz
python1 #166023 üzenetére
II. felvonás
Ma az új kalibrálás szerint, vagyis a vágások 80Hz-ra történő változtatásával Rabovics utolsó vérét néztem meg.
Azt kell mondanom, hogy tényleg kategóriát lehet ugrani, néhány ám fontos változtatással pl ilyen a helyiség akusztikai kezelése, vagyis a hanggátlása, DSP-zése. Itt ki is emelném a legnagyobb és egyben leghatékonyabb minőségi ugrást a hanggátlást. Tudni kell előjjáróban, hogy a mozira szánt nappali helyiség szomszédos a hálószobával, az elválasztó, határoló fal 10cm-es téglafal eredetileg, na én ezt teljes szélességében (5x2,6m) lezártam, egy másik könnyűszerkezetes fallal, amit hozott, minden várakozásomat felülmúlta. Esti szokásos mozim közben egyszer sem nyitott rám az asszony, pedig a szokásosnál jóval nagyobb hangerőn néztem, sőt már zavaró volt némely jelenetnél, még halkitottam is rajta. Szokott tanács lenni, hogy ha csak egy falat tudunk bevonni a hanggátlásba, akkor neki se kezdjünk, ez egyszerűen nem igaz, sőt mivel a hanggátló határoló fal könnyűszerkezetes, még a basszust is tökéletesre szeliditette. A következő szintlépés a helyes DSP-zés, vagyis a hangsugárzók szintbelövése, itt most olyan történt, amit kb soha nem tudtam meglépni, egyszer sem kellett hegyeznem a fülem, hogy halljam a dialógokat,de sohasem vált tolakodóvá, pedig kb -3dB el vette vissza az arc a szintjét, mondhatni teszik igy a mozi hangja.
A képet hagytam utoljára, pedig az is pontosan annyit ugrott kategóriában mint a többi változtatás, de ott még kell egy jó vászon, amit szintén körültekintően fogok kiválasztani.
Ennyi voltam mára. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #166020 üzenetére
Engem az érdekel, hogy a gyakorlatban hogy/mire/mikor érdemes használni.
Bedobtam neki az EQ fájlomat, hogy megnézzem mit kezd vele, de bezáródott tőle. Lehet baj hogy nem csak EQ-t hanem preampokat és delayt is tartalmazott?
Szóval VoidXs!Ami Neked valószínűleg magától értetődő, az nekünk nem feltétlenül.
-
python1
veterán
válasz
python1 #165996 üzenetére
Melyik AVR képes pl passzív szub kezelésére, gondolok itt arra, hogy készíthetsz aktív váltást a szubhoz, felül ill aluláteresztő filterezést Hz -n ként, minden váltásnál meredekséget tudsz állítani, tulajdonképpen kiváltható a minidsp ezen része,de ezt minden hangsugárzónál megteheted 1Hz -s pontossággal. Fasza na.
Tamó
Majd megoldom vele azt is.
Amúgy meg egy csomó kifejezéshez fingom sincs, hogy micsoda benne. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165996 üzenetére
Biztos szuper, nem is vitatom. De kötött. Ami nem baj, mert mindent tud amire az átlag user-nek szüksége van.
Viszont pl. nem tudsz olyat mint pc-n. EQ APO-ban megteheted hogy a bal surround tartalmát 100-50Hz között rárakod a bal frontra a jobb surround 100-50Hz közötti tartalmát a jobb frontra, az 50Hz alatti részt összegezve meg átrakod a szubra. Én ezt nevezem korlátok nélküli konfigurálhatóságnak! Ilyet melyik procival vagy avr-el tudsz csinálni?
(Nem így használom, csak a példa kedvéért írtam.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165993 üzenetére
Ezt a tizenéves Denon is tudja csak nem ilyen színesen szagosan pc-n nézegetve. Crossover manuális állítása-kikapcsolása alap mindegyiknél. Célgörbét állíthatsz azon is stb.
Szabadságod nincs jelentősen nagyobb beállítások terén. Persze nyilván sokkal pontosabban dolgoznak már a mostaniak. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #165990 üzenetére
Most hirtelen arra tudok gondolni, hogy esetleg a frontjaid faltól való távolsága miatt kialakul 100-150 Hz körül egy kioltás (számold ki, hogy így van-e), a sub pedig nem olyan távolságra van, mint a frontok, így oda teszi ezt a frekitartományt.
(Én ezért vágom a frontjaimat 80 Hz-en, mert a fali távolság miatt nálam 70 Hz-nél van némi kioltás, pedig a frontok 30-ig jók lennének, külön végfokról is kapják az erősítést)
De nálad ez akkor sem jó megoldás, 80 Hz-től felfelé már irányérzékeny a hallás, nemhogy 160-nál. A megoldás a negyedhullám visszaverődés csillapítása a falon, amit persze a bemérő nem tud helyetted megtenni, ezért adja ezt a verziót. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165982 üzenetére
"az autómatikus kalibrálás a szubokra irányitotta az összes hangsugárzóról levágott basszust, tehát pontosan úgy ahogyan Voidxs is ajánlja"
Tudtommal az összes automatikus önbemérő rendszer így csinálja."Amúgy tényleg egy végtelenségig konfigurálható ez az arc genesis program."
Akkor csináld már meg vele, hogy az LFE csatorna mélyét rákevered a bal surroundra!Most eltekintve attól, hogy ennek mennyi értelme van.
Végtelenségig konfigurálható a pc, a többit leginkább próbálták hülye biztosra megcsinálni. Több-kevesebb sikerrel."Tehát nálam a frontokat már 160Hz-től irányítja át a szubokra"
Az elég nagy baj ha valami miatt úgy ítéli meg hogy ezt kell tennie. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #165984 üzenetére
Ha neked úgy tetszik, akkor passz!
De az ember nem azért vesz bő egy méter magas, 30+ kilós állódobozokat, hogy csak 160 Hz fölött szóljanak, Nem beszélve arról, hogy a 120 Hz fölötti hangokra irányérzékeny az emberi fül. Egyértelműen rossz, zavaró, ha a 80-160 Hz közötti tartomány máshonnan szól, mint a többi.
A 8 Hz gondolom 80 akart lenni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165893 üzenetére
Jólvan, majd összetaknyolom magamnak.
Hétfőn úgyis lesz olcsó felsőmaró a lidl-ben.
Amióta EZT mutatta VoidXs, azóta kezdett igazán foglalkoztatni, hogy milyen lenne a reflex.
Nem tudom süketszobában megmérni a zárt Ultimaxot, de az impulzusválasza borítékolhatóan elég csúful nézne ki.
Ettől függetlenül még mindig nagyon tetszik, DE milyen lenne a reflex? -
python1
veterán
válasz
python1 #165849 üzenetére
Hétvége margójára.
Egész hétvégén kalibráltam volna a rendszert, ha engedte volna a technika, de az ördöge közbeszólt.
Kezdődött azzal, hogy az Anthem vagyis az ARC bemérő rendszer nem akarták amit én, processzorként használom az Anthemet, gondoltam a végfok szólhat közbe ok, másik végfok beköt, semmi, ellenőrizze a mikrofont ill hangszórók csatlakozását, 6db RCA kábel csere, semmi, másik lan kábel, semmi. Ez történt tegnap, mivel a végfokok 30kg felett vannak és mire a 3db végfokot megmozgattam elfáradtam, ma kezdtem előről, de most már a monitort is kicseréltem TV-re meg egy rahedli HDMI- kábelt is, most más praktikát vetettem be, nem a végfokokba csatlakoztattam a hangszórókat hanem az AVR-be, de semmi. Ekkor írtam ide, powerup csapattárs felvetésére végig ellenőriztem a kábeleket, éés találtam 2-őt ami fordított polaritással volt bekötve, fordít, ellenőriz bemérés indul, semmi, ekkor már legalább kettő agyvérzésen voltam túl, 1- órával ezelőtt végső elkeseredésemben bekötöttem egy másik PC-t, azonnal indult a mérés.
Mi a tanulság?
Nem kell 30kilós végfok itthon, legalábbis 3db, és azonnal másik PC-t kell bekötni ilyen esetben. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165804 üzenetére
Szerintem a miniDSP PEQ-ja bezavarhat a fázisba, mivel az valóban IIR biquad ahogy írod.
Az hogy ez miben nyilvánul meg (kihallani-e egyáltalán bármit is ebből) vagy hogy lehet méréssel lecsekkolni, azt bevallom nem tudom. Nem foglalkoztam a dologgal mert nem ezt használom. A FIR az valóban nem szól bele.
Majd reméljük VoidXs megírja a tutit, mert szerintem legtöbbünknek elég hiányos a tudása a témában hogy finoman fogalmazzak.De egyébként ezzel abszolút nem arra akarok kilyukadni, hogy a miniDSP rossz. Nagyon is jó, hiánypótló készülék, nyilván nem véletlenül használják annyian. Bánom hogy a T12-khöz nem vettem én is egyet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165698 üzenetére
Nekem az volt a célom, hogy a SP-ban középen jó legyen a szub és ott jó is. A többiről csak érdekességképpen raktam be grafikont, hogy mi hogy befolyásolja a frekimenetet.
Mértem úgy is, hogy lefedtem az egész radiátort panelekkel, de nem hozott annyit a dolog, hogy emiatt beburkoljam bármivel is.
Egy sarok van ahová majd egy nagy sarok panelt raknék. Nevezhetjük basszuscsapdának is, de inkább szélessávú elnyelő lesz. A hátsó falra lehet még panelt rakni illetve a bal front mögöttire ahová most szivacsot tettem próbaképpen. Ezekkel lehet még játszani az utózengési idő csökkentése érdekében. Más opció nincs. Ezek is kérdésesek, hogy megérik-e a kínlódást. -
Hohocali
aktív tag
válasz
python1 #165620 üzenetére
Nézzünk egy másik példát:
Crown XLS 1502 - 250W (D osztály)
Watts Bridged:1550W @ 4 ohms, 1050 @ 8 ohmsHamár fizika, akkor hogy lesz a 250W-ból 1550W? Termeli az Ampert?
A ráírt teljesítmény érték alapján ez egy 2x125W-os erősítő, ami rövid időre tud többet is, mint a Denon? A Crown oldalán nem így van reklámozva... -
Hohocali
aktív tag
válasz
python1 #165586 üzenetére
Nézzünk egy példát:
Denon X7200WA, 780W (AB osztály)7 channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 113.7 watts
1% distortion at 124.0 wattsSehogy nem jön ki a matekod...
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #165373 üzenetére
Én rotelem tetejére raktam 2 db 14-es halk pc-ház ventit ami az erősítő USB-n keresztül van vezérelve. Alapjáraton is elég meleg volt a Rotel, a ventik 5V-ot kapnak teljesen hangtalan és a rotel-t is lehűlt már nem meleg. Igaz az aljába vannak vetik, amik hőmérsékletre bekapcsolnak, de így a tuti.
-
gab1ka
senior tag
válasz
python1 #165305 üzenetére
Én monopolról váltottam di-bipolra.Megkaptam amit mindig is hiányoltam, így már van buborékhatás meg térérzet, lehet egy nagyobb méretű nappaliban egyszer visszatérnék a hagyományos felállásra, egyelőre viszont így sokkal jobban tetszik.A dipol eléggé maszatos de jobb teret ad, a bipol pontosabb, még mindig kapcsolgatom ide oda néha hogy melyik jön be jobban.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #165292 üzenetére
"teret csak diffúzorral lehet csinálni"
Hogymi? Diffúzor értelmes használata elég korlátozott a hagyományos méretű helyiségekben. Első reflexiós ponton is legtöbb esetben jobb az elnyelés, ugyanis elég ritka, ha utózengést már semmiképpen nem szabad csökkenteni, ill. a szélssávú elnyelő mélyebb frekvenciákon is tudja gátolni a direkt visszaverődéseket.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #165288 üzenetére
Diffúzálásnak mélyek tekintetében semmi értelme. Korábbi hsz-ban a 10 m2-es szoba esetében pedig semmilyen tekintetben nincs, mert kell egy bizonyos bázistávolság, hogy kialakuljon a diffúz hangtér, ez legalább 1,5m körül kezdődik.
gab1ka:
"térkitöltő polcrész"
Pontosan ezt tettem a korábbi helyen én is. Ha felülről nyitható megoldást tervezel, akkor bele lehet tenni a téli dunyhát, pokrócokat akármit, de ha tele teszed sűrű kőzetgyapottal és réseket vágsz a szekrényen, akkor basszuscsapdaként is funkcionálhat. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165235 üzenetére
Most csak egy korábbi EQ nélküli SPL találtam meg, az így néz ki.
Legutolsó mérésem (ahogy most használom) az ilyen:
De ez szándékosan van lefelé húzva 20Hz-től.(#165234) -KP- : Én ebből is csak azt szűröm le, hogy nagyon hasonlóak, a Ref viszont a kisebb Xmax miatt hamarabb korlátba ütközik, már csak ezért sem azt venném. Pedig nagyon nézegettem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165206 üzenetére
"kezd bennem kibontakozni egy olyan megállapítás, hogy valóban lényeges a "minőségi" hangsugárzók használata mozihoz, de zenéhez is egyaránt."
Ez nemigazán vita tárgya amúgysem, hogy a minőségi hangsugárzó jobb mint a nem minőségi.
Az enyémet nem hiszem, hogy fentebb engedted, ebbe én kötöttem be a hangszórót.
-
gab1ka
senior tag
válasz
python1 #165182 üzenetére
Távol álljon tőlem hogy kábeles vitát robbantsak, de alig pár hete vettem én is meg ezt a csoda nf214 sub kábelt mert mindenhol ódákat zengenek róla..Hát..Tökéletesen pontosan ugyanúgy szól mint a 80 ft-os piros fehér 2mm-es RCA kábel.Tudom tudom ez lehetetlen stb..Csak azért nem vágtam szét ollóval mert féláron volt,, de ennyire csalódott még nem voltam.Nincs Umik mikrofonom, csak a Denon sajátjával játszadoztam.Tudom hogy ez így vállalhatatlan meg pontatlan, a sub helyét viszont segített megtalálni.Pixelre pontosan ugyanazt a görbét adta.
Többek közt azért sem írtam erről mert tudom hogy csak vitát szül.Hozzátenném hogy a kábelhívők kérem szépen ne támadjanak le, szándékosan vettem anno 1 méternyi drágább hangfalkábelt hogy hallom e a különbséget az 1000Ft-oshoz képest.Hallottam, ezért is vártam én is azt a csodát ami körüllengi ezt az nf214et.Ha nem sajnálnám a subom csatlakozóját akkor mégegyszer nekifutnék, de ha már ennyi kell kepeszteni hogy a 16.000 forint igazolódjon az szerintem rég rossz.
-
python1
veterán
válasz
python1 #165178 üzenetére
Viszont ami meglepő számomraa, hogy szub elhelyezése nálam a kanapé mögött a jobb sarokban a legjobb, vagy valamivel jobb 2db átlósan elhelyezve a sarkokban.
Néhány mérés.
Ezekből a piros a kanapé mögötti sarokban készült, legrosszabb mérési adatok a frontoldalon elhelyezett szubok hozták, zöld,mustár, kék szinben. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #165088 üzenetére
Nekem is hullámos egy kicsit. Nappal az ablakból világító súrlófényben kb. borzasztóan néz ki, viszont pont nem érdekel, ugyanis szemből-megvilágítás esetén csak fehér vagy nagyon világos homogén állóképen venni észre, akkor, ha figyel rá az ember, bármilyen film esetén esélytelen.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #165075 üzenetére
Pont annyira nincs jelentősége annak, hogy milyen hangszórókábelt adnak egy szetthez, mint ahogy az erősítőkhöz és lejátszókhoz mellékelt tápkábelnek. Mindenki olyat választ magának, otthoni kipróbálás után, amelyik szimpatikus.
Sajnos nem csak Magyarországon, németeknél is vannak olyan vásárlók, akik magától értetődőnek veszik, hogy a hangdobozokhoz kábel is jár, de plusz pénzt nem hajlandóak fizetni érte. Bolond lenne a kereskedő az általad említettnél drágábbat adni ajándékba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged