- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Mankó #156855 üzenetére
Mókusvakítás, ne foglalkozz vele. Megpróbál a silány minőségű hangból - mint az MP3 - élvezhetőt kreálni; nem sok sikerrel.
Más különbség is van, olvasgasd figyelmesebben a leírásokat!
Nem áramot vesz fel, hanem teljesítményt, aminek watt a mértékegysége. Az is leginkább csak névlegesen és nem ténylegesen növekedett. -
-
WaterWave
veterán
válasz
Mankó #156615 üzenetére
Igazán nincs mit...
Popcorn lejátszóm volt, én is aggódtam a himedia irányába, de be kellett vállalnom (szerencsére sikerrel), mert popcorn még mindig nem tudta megoldani a 4k dolgot...
Dune pro az kuka, konkrétan fillért nem ér, az ultra meg vegye meg az akinek 6 anyja van.
Ugyhogy maradt ez -
blakey
titán
válasz
Mankó #156615 üzenetére
Te mit használsz jelenleg? - most kezd megint több boxom lenni.
Apple TV4K-t és CoreELEC-kel S912-eseket használtam/használok, Vorke Z6+, Mecool BB2, Mecool Pro L illetve ami még megvan az a Minix Neo U9-H, de itt a droidot használom nagyobb százalékban. ami a jövőt illeti itt van egy Beelink GT-King és remélhetőleg hamarosan lesz egy Khadas Vim3 is, utóbbi kettőre remélhetőleg lesz egy jól használható CE és akkor azok is ajánlottak lesznek, GT-Kingremár vannak alfa verziók. -
blakey
titán
válasz
Mankó #156610 üzenetére
Beelink MX III-ast használtam, amivel a mai napig tökéletesen meg vagyok elégedve. - az még nem HDR képes, ezért fakó, cseréld le egy S912-esre és minden tökéletes lesz CE-vel használva.
sokat hallom a HiMedia Q10 Pro-t is emlegetni. Ti melyiket ajánljátok, vagy van elfogadhatóbb HiMedia verzió?
Egyiket sem, a Himediákat első 10 perc után a kukába fogod kivánni ha már használtál LibreELEC-et vagy CoreELEC-et, felhasználási élményben sehol sincsenek és hálózati megosztásban sem. Arról nem beszélve, hogy évek óta 2-t előre lépnek, egyet hátra, fejlesztés nagyjából nincs, csak foltozgatás. Himedia egyetlen előnye a Hisilicon-ba rejlő képminőség lenne, de azt sem tudják hibátlanul, nézd meg a topikot és meglátod, fél évig Q10 Pro-t használtam, soha többet nem akarok olyan eszközt, nem médialejátszó, bohóckodásnak megfelelő de a minőségi médialejátszó feelingtől (pl. Dune HD Base 3.0, HD Duo) messze vannak.
Elhiszem, hogy egyesek elégedettek vele, mások a pokolba kívánják a gagyi lejátszókat, de érdemes mindet kipróbálni és úgy nyilatkozni, nekem volt/van minden árszegmensből valamilyen médialejátszóm, amit nagyon szeretek az az Apple TV, felhasználás élményben egyik lejátszó sincs a közelében, a másik amit nagyon szeretek az a LibreELEC/CoreELEC, igazi médialejátszó érzés, semmi "csics", csak a Kodi. -
-
-
mpo
veterán
válasz
Mankó #148527 üzenetére
Azt nem írtad, hány éves a használt, de mindegy, félmilliót kidobni egy hónapos garanciára nem jó üzlet.
Ennyi pénzért már lehet tv-t találni, pár hónapja az 55MU8002-t 340-ért vettem, itt 270, ha még van, 3 év garanciával. [link]Ha 4K filmet nézel, akkor a 65"-osnál max. 2,5 méterről nézhetnéd, ha érdekelnek a részletek, messzebbről meg nem látod.
-
krx21
nagyúr
válasz
Mankó #148422 üzenetére
Én pont egy 65B7-et nézek már egy ideje, kb2,8m-ről... Néha közelebb ülök olyan 2,5m-re. Életem eddigi legjobb TV-je.. Egy 55B6-ot váltott. Ha meglesz soha nem fogod már kérni az lcd-t...
Igazából Neked egy 70"-os lenne az ideális... (szerintem)
Oled-nél a következő lépés a 77".. Az már nagyon drága... -
greike
tag
válasz
Mankó #148410 üzenetére
Ha Lcd akkor csak is full-array- Ledtv legyen! A Sony xe9005 ilyen de egy ismerősöm aki eléggé otthon van a témában azt mondta az xf9005 új képfeldolgozót vagy mit kapott és emiatt jobb lett mint az xe széria!
Full array Led-et használok és meg vagyok vele elégedve! Persze vannak zavaró dolgok de per pillanat nem nagyon kapható olyan technológiával ellátott Tv aminek ne lenne valami hibája.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Mankó #148400 üzenetére
2.7-2.8 m néző távolság esetén nem elég a 65". Egyszer fórumon valaki írta, hogy TV-ből nem lehet elég nagyot venni. Akkor én is kételkedtem ebben, de ma már én is ezt vallom.
Én kb. 2,3m-ről nézek 65"-os TV-t. Amikor beüzemeltem, nagynak láttam, önkéntelenül mentem volna hátrébb. Akkor a falra toltam a TV-t (kihúzható a TV állvány), így a nézési távolság 30-50cm-rel nagyobb. Úgy jónak éreztem. 1-2 hét múlva elkezdtem kicsinek érezni, és előrehúztam, ameddig lehetett. És nem elég! Azon gondolkodom, nagyobbat veszek. Apám, amikor meglátta, kihátrált az ajtón, hogy onnan jó.
Szóval az ember hozzá van szokva a kisebbhez, és elsőre fura a nagy. De rövid alatt hozzá szokik. -
WaterWave
veterán
válasz
Mankó #148400 üzenetére
Saját vélemény! Szeintem aki 2 méterről néz 65 colos tv-t az nem normális... Ott már a fejed is kapkodod, mert egyszerűen akkora a képfelület olyan távolságon, hogy nem kényelmes.
2.8 - 3 méterről már azt mondom rendben van. 75 meg hol van ehhez. De igazából mindenki olyan tv-t vegyen meg annyiról nézze, ami jólesik.
Én a 49-es Sonymat nézem kb 2.3 méterről, és pont megfelel nekem, nem is kell nagyobb, 123 centin azért az ember elvan.
XE9005 Sonym volt, így meg tudlak nyugtatni hogy nagyon jó, főleg a mozgásrészeknél jönnek ki a különbségek, nem beszélve a képminőség is látható. Viszont ha ráér a black friday-ig, akkor ne ezt vedd meg, hanem az XF9005 öt.
Én is váltottam, nekem szembejött egy lehetőség amivel kis költséggel tudtam kihozni a váltást, és más kávéház a kettő, nem beszélve az xe széria már nem kapja meg az android 8.-ast, az xf meg igen, mivel idei modell.
Média lejátszónál himedia q10 prom van, egy popcornról váltottam, pont azért mert ott nincs megoldva a 4k 60hz. Röccenésbmentesen játsza le a 4k tartalmakat és mindent amit a lejátszó tud... Természetesen nem raktam bele vinyót, mivel a q10 pro-ba lehet, ezért egy 718+ synology nas 8 terával ott dorombol alatta arra töltöm le a 4k tartalmat és belső hálón játszom le a filmet a q10 pro segítségével.
Nálam a rendszer központi egysége egy sr 7012-es 4k-s marantz avr-- erre kötöttem mindent hdmi-vel (ps4, himediaq10) és ez megy a tv-be... Természetesen figyeltem a hdmi premium 2.0b szabványra, mivel az erősítőm tudja a 4K 60p 4:4:4, 4:2:2 or 4K 60p 4:2:0 10 bit video jelet, ami a ps4 prohoz szerintem elengedhetetlenRemélem sikerült segíteni
-
WaterWave
veterán
válasz
Mankó #144902 üzenetére
mindenképpen cserélned kell az erősitőt...
én is ezen a projecten dolgoztam, régieket eladtam, és kihoztam az újakat...
sony bravia android tv 36o.ooo (régit nem adtam el, átkerült a másik szobába)
erősitot le kellett cseréni onkyo 818, lett helyette egy malac eladással és vétellel cirka 38o.ooo
popcorn hour 41o le kellett cserélni himedia q1o pro 2o.ooo
Nas 718+ 142.ooo
ps4 pro 12o.ooo
digi1ooo az uhd filmeknek 24oo
tp link ad72oo as router 88.ooo
Egy üveg jéger 36ooki se számolom, de igy 4k kompatibilis a lakás és akkor nagyon nem ment el velem a ló
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Mankó #144902 üzenetére
Szia, HDR és 4k miatt, szerintem avr csere lesz nálad.
Ha valóban mindenáron fontos a 'kifesto' színvilágDe az optika elmeleted, azt jól gondolod, ugy at tudod vinni a hangot a tvrol optikan.
De egyébként ha jót akarsz, akkor inkább a boxbol vidd optikan a hangot a jelenlegi avrbe es ne a tévéről.
Jobb lesz a hang minőség, persze, ahogy irod, marad a dolby digital es dts -
törölt tag
válasz
Mankó #118073 üzenetére
A játégépen (pl Sony PS3-on) külön be kell kapcsolni az optikait és bitstream /Raw-ra kell tenni. Egyet nézz meg: ha kihuzod az optiakit az erősitőből, van-e piros fén? Igen esetén van hang és az erősitőn kell állitani bementetet, ha nincs akor a lejátszón és ott is a megfelelőt kell beállitani.
-
-
kigyi_23
addikt
válasz
Mankó #118046 üzenetére
Mint írtam, a game mód-os HDMI porton kisebb késést tapasztaltam, a TV-n is Game mód-ot kiválasztva kellemesen alacsony input lag lett az eredmény. Direktbe a TV-be dugva jó is volt (az avr közbeiktatásával nem nőtt számottevően az input lag), de nekem PC-ről megy a játék és HDMI-n egyszerűbb térhatású hangot kicsikarni windowsos játékok alatt így nem alternatíva a TV-re direktbe kötés.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Mankó #118044 üzenetére
Én tesztelgettem, game mód a TV-n tényleg sokat ér, ha bekapcsolom érezhetően csökken az input lag. Amíg Denon-om volt sajnos nagy volt a késés azon nem volt dedikált opció sem erre és meg is látszott az eredményen. Amióta malacom van itt sincs ugyan opció, de van game feliratú HDMI port ahol érdekes módon nincs érezhető input lag, a media player feliratú porton viszont van. A poén az egészben, hogy így egyben is gyorsabb a plazma mint az LCD monitorom
-
DudeHUN
senior tag
-
Heffi
őstag
válasz
Mankó #118030 üzenetére
A panasonic tévém DTS-t is ki tud adni. Viszont ha HDMI forrásból van a hang visszafordítva ARC-ra, vagy optikára, lekeveri sztereora (lehet DD 2.0, nem emlékezem pontosan, mert nem használom eme lehetőségeket). Talán az LG tévék nem, de zömében így működnek a készülékek.
-
BBéci
legenda
válasz
Mankó #115800 üzenetére
"sub a centertől 2 m-re"
Ez akkor érdekes, ha a hallgatótól való távolságok különbsége annyi. Más esetben nem kell a fázist kötelezően változtatni. Amennyiben a hangzáson javít, akkor természetesen megengedett, sőt, kötelező.Nagyon nem tartom jó ötletnek, ha a frontok vágási frekvenciája magasabb, mint a háttérsugárzóké. Pláne azonos hangdobozok esetén.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mankó #115800 üzenetére
Milyen lépésekben tudod állítani a szubon a vágást? Frontok miatt én 90-re állítanám, vagy az erősítőben módosítanám a frontok vágását is 80-ra és akkor a szubot is 80-on vágnám.
Phase kapcsolót meg próbáld ki, attól függően, hogy mire lehet állítani, mondjuk ha egy alap 0-180, akkor egyszerű, kipróbálod mindkét állást, amelyik jobban tetszik, azon használd.
Szerk.:
Ja, tényleg, szubon maxra a frekit, mert az erősítő ezt intézi.
-
BBéci
legenda
válasz
Mankó #115654 üzenetére
Ha ugyanoda tetted vissza, ahol korábban volt, akkor olyasmi történhetett, amin a Rejuvenation CD biztosan nem fog segíteni.
(#115655) Pá
A reflexcsőből kiáramló levegő, kvázi hang, a membránéval alkot egységet, ezt a tervezés során hozták össze. Ha arra a bizonyos helyre teszed, jelentősen rontasz a hangzásán, abban biztos vagyok. Ha nincs lehetőség máshová tenni (ezt nehezen tudom elképzelni), akkor zárt ládára kellene cserélned. -
-
BBéci
legenda
válasz
Mankó #114794 üzenetére
"lefele szóló és néző kialakítás miatt egy ilyen szekrény közé tétel csak rossz hangot eredményezett volna"
Ezt én is így gondolom. Ezért még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy csak a használat, a filmnézés idejére tedd a szubládát a számára optimális pozícióba.
Az erősítő szubkimenetének kettéosztását tartom a jó megoldásnak, amihez nem kell feltétlenül spéci cucc.(#114797) DJMDJM
Házimozihoz kötelező a szubláda és természetesen aktívnak kell lennie.
Néhány csúcskategóriába tartozó kivételtől eltekintve (pl. JBL Synthesis), nincs is passzív a piacon. -
-
kigyi_23
addikt
válasz
Mankó #114775 üzenetére
Nem akarok a szettem ellen szólni, de lehet nem jó ötlet
Nem hallgattam még a hátsókat úgy, hogy frontként legyenek bekötve, de azért mégis csak kevésnek érzem őket arra a célra. (igen tudom a TSi200 eltér ezektől, régebbi is és azért más konstrukció, de hallgasd meg majd mielőtt döntesz.)
-
Mankó
veterán
válasz
Mankó #114773 üzenetére
A jelenlegi helyzetben nem rezonálnak a mellette lévő szekrények. Most teltebb, tisztább lett a hangzás. Ha halkan hallgatok zenét inkább érzésre van mély, viszont ha kikapcsolnám a ládát, akkor meg hiányozna valahogy az alja. Ha hangosítok akkor már erőteljesebb a mély, de nem döng, mint a Boston.
Furcsa de itt pont a kellemes hangerőn szól szépen, ha feljebb hangosítok akkor a magas és közép elnyomja a ezeket a finom mélyeket. Gondolom egy újra kalibrálás megoldja ezt a problémát, mivel a sub átrakása óta még
nem kalibráltam újra.Dorian: Tudsz ilyen gumis, vagy tapadós tüske alátétet? Vagy ötlet, hogy mi lenne megfelelő?
Mivel hogy felszabadult a Boston sub-ja, az 5.0-át gondoltam egy ilyen PolkAudio szettel kiváltani. Persze ha ésszerű áron és időben elviszik a Bostont. Ha nem, akkor csak a Sub-ot adom el, a Polkaudio későbbre csúszik. Aztán ha a sub se akar elkelni, akkor bekötöm valahogy a segítségetekkel másodlagos sub-nak.
Véleményeket kérnék a Polkaudio-ról! Esetleg más ötletek is jöhetnek 160 ezerig monitor sugárzókból álló szettre!
Köszi
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Mankó #114738 üzenetére
Ha van helyed akkor tedd az új JB-d a te általános ülő pozíciódba és kezdj el körbe járkálni a szobában, lehetőleg füllel a föld felé közel - akár négykézláb is ha kell - és ahol nagyon tetszik a hangja ott jelöld be a helyet és csere... biztosra veheted, hogy megfogod találni a számodra legmegfelelőbb helyet!
Továbbá a tüske sem árthat neki, max kicsit kevesebb de hitelesebb mélye lesz, csak tényleg vegyél alá valamit, hogy ne karcolja a padlót, pl a Hi-Fi Barlangból 200 Ft-os SA alátétet!
-
audiofül
csendes tag
válasz
Mankó #114729 üzenetére
Félreértettél, de mindegy...ismerem ezt a fajta "hely keresési lehetőséget" és van egy rakat videó erről, én csak picit élcelődtem azon, hogy tegyél fel videót arról ahogy kúszol mászol a szobában, hagy derüljünk itt a fórumon...
De hogy írjak némi segítséget is...próbáld meg 70-80Hz-en a vágást kezdésképp (mondjuk ez fölé nem vinnék egy reflex dobozt) és egyenlőre járasd be zenei műsoranyagokkal...majd ha benne van legalább 60-100 óra utána foglalkozz vele, mit, hogy hova.... -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Mankó #114562 üzenetére
En ugy tudom hogy a dimamic EQ pont erre van hogy kisebb teljesitmenynel ugye beleszol a hangba, pl halkabban hallgatva kiemeli a mely tartomanyt stb. Az meg hogy EQ nelkul a hangero novelessel jobb lesz a minoseg szerintem teljesen termeszetes, kell a kraft hogy rendesen mozogjanak a tekercsek
A Dinamic EQ a gazdag ember Loudness-e
-
BBéci
legenda
válasz
Mankó #114537 üzenetére
Olvastam és azért nem reagáltam, mert nincs ötletem.
A jó hangminőség sokba kerül. Ez vonatkozik mindegyik alkotóelemre. Kicsit előrelépni nem érdemes, viszont a kiváló kisdobozok megkövetelik az állványt. Konzoljaidra felesleges drágábbat, jobbat venni, mint a mostani Bostonok. Az erősítőd sem igényli. Az akusztikáról nem is beszélve. -
Dagidög
senior tag
válasz
Mankó #114489 üzenetére
Az elhelyezését miben befolyásolja, hogy lefelé sugároz?
Jó vételek mindig vannak, csak egy kis türelem kell hozzájuk. Magasabb kategóriában meg még több.
Én - bár elégedett vagyok vele, de - szívesen cserélném le a jelenlegi subomat, de fél éve nem találok olyat, ami szimpatikus és jó árban lenne. -
Dorian
félisten
válasz
Mankó #114481 üzenetére
30cm-t nem mindenáron kell betartani, többnyire úgysem lehet. Úgysem attól lesz döngős hangú a sub, hanem attól, hogy eleve gyenge minőségű. Ha halkan nem igazán szól, az is attól van, hogy nem elég érzékeny.
Sajnos jó sub nem olcsó, főleg zenére.(#114484) Dagidög:
Ja persze, add hozzá.Meló vége felé már nem nagyon van agyam. Tehát ha a doboz 60Hz-ig megy le, akkor 80-ra állítsd. Persze ez ökölszabály, nem mindig, minden esetre érvényes.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Mankó #114481 üzenetére
Ha magyaráznak a szomszédok, akkor biztos nem kevés, csak hozzászokhattál a kiegyenlítetlen hanghoz vagy nem stimmel a hallgatói pozíciód vagy talán a subod elhelyezése a rossz. Esetleg a kalibrálás?
Ezekből a paraméterekből nem lehet megállapítani. A 250p-t sokan kedvelik, de meg kell hallgatni, nincs mese.(#114482) Dorian: Mármint adja hozzá Hz-ben, nem?
-
kigyi_23
addikt
válasz
Mankó #114477 üzenetére
Nálam is lefelé van a cső, de ez nem okoz gondot senki sem panaszkodik (igaz nem panelban lakok alattam a föld van lakó nincs
Viszont a mellettem lévő szobában sem problémás a hangja (persze hangerő függvénye azért ha megküldöm még a szomszéd házban is hallható, de az nem normál használat). 30cm nekem csak hátul hiányzik ott közvetlen a fal van, a többi részen nagyjából meg van igaz pont előtte dekkol egy virág pff.. Na annak lazítja a földjét rendesen
Jobbra virágállvány balra semmi. Audyssey dynamic eq nálam be van kapcsolva nélküle nem nézek filmet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged