Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
válasz #09634560 #89044 üzenetére
Meglestem a linkelt erőt, az az 1 gond van vele, hogy nem kicsit lőné túl a keretem
Pedig szimpatikus darab lenneEsetleg valami alternatíva a Jamo -ra ha nem találok?
Sajnos erővel együtt sem tudom nagyon 120 fölé tornászni a keretet.
(most számolgattam át a költségvetést miközben az Onkyo erőre csorgattam a nyálam )Tisztában vagyok vele h. csodát nem kell ennyitől várni. Viszont ha már rászánom magam nem szeretnék hülyeséget megvenni.
A Jamot azért néztem mert designban tetszene, és azért a nagyon csodás műanyaghoz képest csak jobb tán'[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
őstag
Az Adyssey 40 Hz-re állította be a vágást a frontokra és a centerre, a sorrundokra 50 Hz-re. Gondolom ez így nem ideális. JBL Studio 290, 235c ES10 hangfalakról van szó. Mi volna a helyes érték?
-
hétalvó
addikt
-
törölt tag
válasz Oldfighter #89038 üzenetére
Szerintem az onkyo már nem hangyaf*sznyi különbséget fog produkálni..
-
Shokkolo
addikt
válasz Oldfighter #89038 üzenetére
alapvetően a használt piacot lőttem be.
sajnos nem enged a keretem többet, ebből szeretném a lehetőségekhez képest a maximumot kihozni.
tudom h. kevés, nézegettem már párszor amit itt jónak írtatok... hát sajnos az nem az én pályám
ráadásul a nappalim sem akkora h. olyan brutális HM -et pakoljak bele."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Oldfighter
senior tag
válasz Shokkolo #89033 üzenetére
Első erősítőm nekem is ez a Thomson volt. Szerintem ha komplett cserére vágysz, akkor ennél nagyobb összegre lesz szükséged és még akkor is csupán használt készülékekről beszélünk. Kb 200-250e-ből már nagyságrendekkel jobb hangzást tudsz kiépíteni. Hangyaf*sznyi különbségekért meg szerintem kár energiát pazarolni.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Tervezgetem, hogy egyel komolyabb szintre fejlesszem a szobai HM -em.
Jelenleg egy Thomson dpl 550 ht erősítőm van és egy Yamaha NSP 5.1 -em, (igen tudom, ez itt a bögreszett).Túl "bő" keretem nem lesz rá sajnos, max olyan 100e ig tudok elmenni.
Nézegettem régebbi, ránézésre komolyabbnak tűnő komplett rendszereket, mint pl a Jamo E310 esetleg E350.
Megéri ezeket megvenni, esetleg tudtok jobb alternatívát?Illetve mivel szinte totál laikus vagyok, elérhető áron mi az az erősítő amiért megéri pénzt kiadni, és lecserélni a thomsont?
Tudom, ezek az elképzelések az igazi komoly hifitől messze vannak. Viszont szeretnék egy picit komolyabbat.
Amire használva lenne, az a "szokásos".
Zenehallgatás (elég sokat) illetve film... gondolom ezzel nagy meglepetést nem okozok"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
törölt tag
válasz kickboxko #89022 üzenetére
enmrég volt belinkelve egy panasonic.... hasonló ááron filipsz.. ezekhez nem kell tanáécs: olyan mintha mikrót vennél: leemeled a polcról amelyik tetszik és hazaviszed. Egyet elárulok neked: bármennyi wattal dobálóznak, jó ha 25 wattot tudnak, 30 watt felé meg ugyse megy senki, 1000 wattot leadni az általam legutóbb linkelt Onkyo se tud pedig az igazi nagyvas, 50 nm-re is vállalható.
-
Norbi 72
veterán
válasz vilmaboy #88997 üzenetére
Mit szeretnél rákötni?
A vasadon van 3 optikai,1 coax bejárat.A tv-n meg annyi hdmi bejárat kellene,amennyi eszközt rákötsz.Külön kép a tv-be,külön hang a vasba.Jelenleg "csak " a HD/Atmos hangokat nem tudod dekódolni.
(#89022) kickboxko Vikthor egy pillanatig se oltott,az "ütős házimozira" reagált,és szerintem is keveset írt árban.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
ütős 5.1-es házimozirendszer...40-50K körül - ez lehetetlen, ezért is írta Vikthor azt, amit. (én még az 500k-t is keveslem a valóban ütős 5.1-es rendszerért kábeleket is beleértve)
Ha használt is szóba jöhet, akkor szerintem nézelődj a Logitech Z5500/906 irányába, PC-hez, ennyi pénzből tökéletes lesz az is. Ha ezek nem jönnének be annyi a tanács, hogy ne a Wattokkal foglalkozz, mert az semmit nem jelent (főleg nem ebben a kategóriában), inkább hallgasd meg a kiszemelteket vásárlás előtt.
-
nagyúr
"Nem 1 mondatos oltásért jöttem"
Szerinted hány mondatba kellett volna leírniuk, hogy amit nézegetsz, annak köze nincs a hangminőséghez? De mégis, mit vársz el 40-50k-s 5.1-es "házimozi"-szettektől? Nem megsértődni kell, hanem felfogni a hozzád íródott jelzésértékű mondatokat.
Abban a kategóriában amiben nézegetsz, bármelyiket megveheted, amelyik nem hibás. Azt vedd, amelyik több, neked kellő szolgáltatást kínál, meg amelyik jobban néz ki számodra. Hangilag lényeges különbség nem lesz köztük, egyik így, a másik úgy sz@r. Ennyi pénzből ÉN vennék inkább egy használt sztereót, nem egy kiábrándítóan csökött és torz hangú 5.1-et.[ Szerkesztve ]
-
-
Mikeee89
senior tag
A Philips LX710 házimozi erősítőről hallottatok valamit? Az én erősítőm elromlott és egy ilyet tudnék jófogáson venni. Több keret nincs rá...
A neten fellelhető kézikönyve szerint nekem megfelelne, legalábbis csatlakozók terén.
-
kickboxko
tag
Sziasztok!
Szeretnék a jövőben egy ütős 5.1-es házimozirendszert a szobámba, ehhez kérnék segítséget.
Felhasználás: Pc-re lenne kötve,csak arról használnám filmezéshez zene hallgatáshoz stb.
Nem igazán tudom hogy működik ez illetve az árakkal sem vagyok tisztában, hogy most hogy éri meg jobban megcsinálni a dolgot saját kezűleg avagy szettet venni.Mind 2 re kíváncsi lennék mint ajánlat agy tanács.Az árak terén sem vagyok valami tájékozott beírva 40-50k körül vannak a 300-1000W os modellek,egyébként nyilván minél kevesebb erőforrásból szeretném megvalósítani.
Minden jellegű észrevételt,építő megjegyzést szívesen várok
Köszönettel:kickboxko
"Life is simple"
-
gg72
veterán
válasz Vikthor #89015 üzenetére
Kösz a tippeket, a kenhető fát lehet kipróbálom + majd a kábel is ezüst színű lesz. A többihez: az ominózus lyuk előtt egy kis tároló van az előszobában, azt a fényképezés miatt húztam el, tehát gyakorlatilag semmi sem látszik belőle, a 10 méter Ölflex kábel körbevezetése (15ezer Ft + kábelcsatorna vs. 1500 Ft) nekem sajnos nem ér meg ennyi esztétikai élvezetet.
-
nagyúr
csak egy ötlet/javaslat: használj kábelcsatornát akár hajlítottat is és fehér tápkábelt, hogy ne üssön el ennyire a faltól. Akár a 10m-es is szóba jöhet, ha azt szebben el lehet dolgozni és a ajtófélfába fúrt lukat meg betömöd kenhető fával (Praktiker, OBI)
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
"De úgy mellesleg ezektől "kategóriaugrást" ne várjon senki."
Szerintem pont annyira lehet ezektől is kategóriaugrás, mint a 10x ennyibe kerülő társaiktól. Vagy fogalmazhatok úgy is, hogy pont ugyanúgy nincs hatása, mint a 10x ennyibe kerülő társainak.
(#89011) MasterMark
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz adodaniel #88996 üzenetére
"Nekem az ST60 is az Alcesbe van dugva. Én azt vettem észre, hogy a(z egyébként sem zavaró) dither zaj csökkent."
Én is ezt éreztem, amikor az AVA-klón zavarszűrős elosztóba dugtam a tévémet. Aztán hogy placebó volt-e vagy valós különbség, azt csak a jó Isten tudja. Nem teszteltem valójában. De nagy valószínűsége van, hogy csak a tudatom ajándékozott meg az érzéssel, a nehéz, viszontagságos, de azért élvezetes kivitelezés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Én is pont ezt nézem, annyi különbséget látok, hogy habár mindkettőben 3db 2.5-ös ér van, a 100-asnak mégis vastagabb az átmérője (11.8mm vs. 10.3 mm). Mondjuk nálam éppen ezért a 110-es jobb lenne, kisebb lyukat kellene fúrnom...
liszi70: Kösz, rákérdezek az illetőnél, úgyis kellene még egy Mennekes dugó is.
-
Jamboo529
senior tag
válasz Norbi 72 #88938 üzenetére
Neked, és a többieknek is köszönöm a segítséget, hozzászólásokat. Elkezdtem böngészni az ajánlott fórumokat, hátha akad valami a környéken. (ÉK-Mo) Ha jól sejtem külön kell majd megvennem az erősítőt és a hangfalakat, teljes szettet nem igen látok. Ha esetleg belebotlanátok valami belépő szintű, kihagyhatatlan ajánlatba, ne tartsátok magatokban.
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #88994 üzenetére
Alces plazmánál elsősorban ditherzajt csökkent, de a csúcsfényesség jobb, ill. mintha nagyon kicsit tágabb rekesszel lenne az adás kamerázva, tehát a fókusz kiemeltebb háttérelmosás szebb (de ez lehet h az ottani ditherzaj csökkenéséből adódik)
Tápkábelnek nálam semmi hatása nem volt a képre.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
"Akkor se ugyanaz."
Azt az egy számot lehet, hogy elírták, olyan közel van egymáshoz az 1 és a 0 !
(#89002) gg72 "Szerintem nem egy árban van a két kábel, a Conrad-os métere 1500 Ft, a HifiPiac-osé pedig Mennekes dugóval 5300 Ft, amiből 1000 Ft a dugó, ha jól értelmezem a hirdetést"
Nem jól értelmezed a hirdetést. Nézd már meg a különbségét az egy és a két méteres kábelnek! Az ugyanaz a kábel. De nincs ezzel semmi baj, jó az a kábel, én is ilyennel szereltem az én elosztómat, csak 4 eresben.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Kösz az infókat.
A Kontaset-es (3-4 emberes) megoldást úgy érted, hogy ők szerelik be az elosztóba a kért kábelt + csatlakozót?
Nálam az a gond, hogy a kábel egyik végét mindenképpen nekem kell majd feldugóznom, vagy az elosztóba szerelnem, mert olyan helyen van a fali konnektor, ahonnan a kábelt egy fából készült galéria tartóoszlopán keresztül fúrt lyukon tudom csak átvezetni, ezért komplett szerelt megoldás nem jöhet szóba:liszi70: Szerintem nem egy árban van a két kábel, a Conrad-os métere 1500 Ft, a HifiPiac-osé pedig Mennekes dugóval 5300 Ft, amiből 1000 Ft a dugó, ha jól értelmezem a hirdetést [link].
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest