- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Banhatja, aki nem jott
-
spiky03
veterán
Most voltam a Pólusban, van 235 ezerért Dali C6 szett, meg volt még pár egyéb hangfal is, de nem azokat nem jegyeztem meg.
Viszont a "házimoziszobában", épp a 21:9-es tv-n ment a Transformers 3, egy H/K erősítőn (sajna nem néztem a típusát) meg JBL hangfalakra volt kötve, de szerintem nagyon nagyot szólt. Egy olyan erőt itthonra is elfogadnék és akkor már jó lenne.Meg volt jó pár BD jó áron.
-
Toobee
veterán
Nem válaszolok egyesével, de sajnálom, hogy nem tudtok jönni
Nebulo5 és Jim-x, akik jönnének, de ők is talánra. Azért remélem nekik sikerül eljönni. Már bepácoltam a húst is, meg hűlnek a piák. Remélem nem egyedül kell kivégeznem ennyi mindent
Mattes: mára is ez a terv, úgyhogy gyógyulj meg gyorsan, aztán irány hozzám
5-6 felé még bőven lesz mindenből, szóval gyere nyugodtan. Bár most házi páleszt elfelejtettem felhozni, csak nagyon gyenge szőlő van, meg talán egy kis körte. De, ami igazán jó lett, az a barack. Abból sajna nincs most fent. Meg az örök kedvencem, keresztapám féle dióágyas, de még a gyerekei se tudják a receptet. 23 féle fűszer van benne, valami bődületesen finom.
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem egy használt projektort beárazni
Panasonic PT-AE500E vetítő
- nagyon keveset használt, mindösszesen 340 órát ment
- csak filmnézésre volt használva
- hiba nélkül üzemel
- rendszeresen karbantartott tisztított gép.Technikai adatok:
http://www.projektoren-datenbank.com/pro/index.php2004-es teszt!!!
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=191KÖSZÖNÖM!
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Toobee #15160 üzenetére
Nagyon rendes és önzetlen felajánlás
Ha tudnék teleportálni, szívesen csatlakoznék, és vinnék kostolót a meggypálinkámból.
Ott készült, ahol az a finom Vilmoskörte! -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #15172 üzenetére
Most nyáron félretettem, annyi más program van. Majd ha ismét visszaszorulunk a lakásba...
-
Toobee
veterán
válasz
xtremetuning #15164 üzenetére
Köszi! Hátha valakinek kedve is lesz eljönni.
-
törölt tag
válasz
betyarr #15162 üzenetére
Nem, hanem DSD,DVD Audio és (a HD formátumok kivételével) az összes hangformátum jittermentes átvitelére, mivel órajelet is szinkronizál az átvitel mellett. Tehát ha van Denon lejátszó akkór zenehallgatásra jobban alkalmas, mint a Denon link (egyébkénit az i-link Denon-féle változata) nélküli lejátszók.
Tobee: ez jó ötlet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #15164 üzenetére
Remélem lesz is belőle valami!
-
zelma
aktív tag
válasz
Ed Parker #15146 üzenetére
Csak annyit írtam, hogy mradok az lcd-nél. Ez nem felelőtlenség.
Ami a tv-ét illeti, elhiszem, hogy ok, de egyszerűen nincs most keret a fejlesztésre. Most vettem noteszt, így még egy darabig maradok a szerény képességű rendszeremnél.
Max mélynyomót veszek; de abból egy jobb darabot, godolván a fejlesztésre is. -
betyarr
veterán
ez az u.n. denon link nem alkalmas internetkapcsolatra vagy dlna-ra,ugye?
-
Toobee
veterán
Na, aki nem szeret jókat enni, inni, beszélgetni, meg zenét hallgatni, mozit tesztelni, az most ne figyeljen ide!
Mivel a hétvégi terveimet sajnos le kellett mondanom, ez egyben azt is jelenti, hogy Bp-en kellett maradnom. Na most, mivel szombaton amúgy is valami tóparti iszogatás lett volna, ezért gondoltam, hogy így se szeretnék kimaradni a jóból. Az elmúlt napokban otthon voltam, úgyhogy szedegettem paradicsomot, hagymát és paprikát a kertből, a nagymamám meg vágott pár szárnyast, így adta magát az ötlet, hogy saslikot kellene faragni belőle. Este 10 órától, a tőlem 10 percre lévő szórakozóhelyen 200 ft a sör és a tequila is, így gondoltam benéznék oda is. Erre a programra keresek jelentkezőket
Délután lehetne elkezdeni, mondjuk 2-3-4 körül. A kaját megcsinálom én, meg akad itthon innivaló is, szóval semmit se kéne hozni. Eszmecserélős, beszélgetős, zenélős és főleg iszogatós valami lenne, fél10 körül meg lelépnénk bakkerért. Ha jönne valaki messziről, annak tudok szállást biztosítani. XX. ker egyébként. Jim-x úgy néz ki, hogy jönne...már, ha nem mondja vissza addig. Szívesen látok bárkit. Olyan 6 ember fér el kényelmesen.
-
KisTücsök
addikt
Erről jut eszembe múltkor meg is akartam kérdezni, hogy a mozikban milyen hangszórók vannak? Hét elején a Batman alatt az egyik hangszóró fölöttem végig recsegett a komolyabb jeleneteknél. Persze gondolom szimplán csak szar volt.
Egyébként úgy néz ki, jövőhéten meglesz a low-budget házimozim eddig legkomolyabb darabja, és végre lecserélhetem ezt a mostani gagyi AIWA centert. Aztán már csak egy sub kell, de az már nagyon... Remélem legkésőbb ősz végére tudok egyet venni. Na meg a surroundoknak majd normális hangfalkábelek kellenek még. Ilyen tápkábeleket, meg speciális elosztókat, stbstb szerintem nekem felesleges lenne venni.
-
spiky03
veterán
Most már elvileg az összes mozi digitális, ami ugye elvileg jobb minőséget ad, mint a régi szalagos technika.
Akkor kb jó helyre szoktam jegyet venni.
Nem is értem azokat akik az első sorokba veszik. Igaz azt mondták, hogy pl az IMAX-ben bárhonnan jól látható a film, de azért nem ülnék ott sem előre. Nekem az már túl közel lenne.
Eddig a legközelebb az 5. sorban ültem. Általában a 8.sorba foglalok természetesen középre.A normál moziban is kicsit fentebb mint a közepe középre szoktam, csak, hogy körbe vegyen a hangtechnika.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #15156 üzenetére
Részletességről a klasszikus, filmszalagos mozikban nem beszélhetünk, mert nincs pixelben kifejezhető felbontás. Ideális nézési távolságot a vászon mérete határozza meg és a THX ajánlásban tól-ig szög, vagy fok szerepel.
Általában a terem mértani közepe a legjobb hely, oda állítják a hangzást is, méghozzá mérőmikrofonnal. -
spiky03
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
Rebell #15147 üzenetére
Mivel ez házimozis topik, a képet illetően is figyelembe kell venni a THX ajánlásokat, nem csak a hangdobozok elhelyezésénél. Abban megadják a látószöget, ami a moziélményhez elengedhetetlen. 3 méterről egy 40-42 colos tévé egérmozi kategória, még az 50-es sem eléggé nagy. THX
-
Ed Parker
nagyúr
Jóbarát, ez egy nyitvamaradt oldal, a piros csík is mutatja, hogy már rég nem fogadnak megrendeléseket.
-
spiky03
veterán
ITT van 1-2 jó akció szerintem.
-
Ed Parker
nagyúr
Így van és az ue46d8000 árban épp hogy alatta volt az 50" pana vt30-nak, amihez két db tölthető szemüveg járt, igényes távirányítóval.
Ja és itt tiszta az égbolt, nem felhős#15143 Zelma: számomra furcsa, hogy úgy teszel felelőtlen kijelentéseket, hogy gőzöd sincs egy jó plazma képéről.
Engem sokáig nem érdekelt a plazma mert nem ismertem.
Bármerre jártam mindenhol a túlszaturált Samsung szmárt tv okádék képét demozták.
Vettem is kettőt, azt mindkettőt vissza is vittem a selejtes kijelzője miatt.
Pedig a Samu topikban írták hogy a 8-as széria az Samu LCD, nem kommersz, az jó lesz, azt mégsem volt az.
Azt mikor Béci mondta miért nem nézek meg egy pana vt30-at?
Na ott volt a döbbenet. -
ricsik
őstag
Szép kis ramazúrit csaptál
, egész szép nagy darab az a Jungson, képek alapján kisebbnek gondoltam. Vigyázz, az R8 csak 20 centis, R10 lenne az ellenfele.
zelma: Olyan nincs, hogy egy tv nagy. Egy 50-est 2 méterről már lehet nézni, sőt 2,5m-en már csak a nagyon jó szeműeknek ad pluszt az 1080p.
-
BBéci
legenda
-
zelma
aktív tag
Az egyáltalán nem biztos hogy 120 ezret kiadok, csak érdeklődtem. De valóban sok a Proson 12 a mostanihoz árban. Most egy jóval olcsóbb is megtenné, később pedig majd meglátom.
Jó, hogy nem ész nélkül költekeztem, hanem először körbenéztem.Proson R8 is sok lenne?
Erősítő: egy teljesen alap Denont használok. Nem volt drága újonnan sem.
Az egész cuccot egyben vettem még 2008-ban. Hirtelen ötlet volt. Azóta cseréltem a tv-t, ami nálam filmhez kell (nem tévézéshez, mert nem tévézem) és többször az egész történet lelkét a noteszt. Ő volt a legdrágább, (júniusban vettem Asus G55V 128GB SSD-vel) jóval többe került, mint a többi komponens együttvéve. -
BBéci
legenda
Azért lett belőle téma, mert 120000 forintos 5.0 szetthez vennél egy ugyanannyiba kerülő mélyládát. Nincsenek arányban. 240000 forintot 180/60 formában osztanék el.
Reméljük, hamarosan lesz lehetőséged továbblépni és a Proson 12 mellé egy klassz hangdobozszettet venni!
Tényleg, erősítőről nem írtál, vagy csak elkerülte a figyelmemet?(#15129) Ed Parker
Kevés hangszeres zenéken, amilyen a vonósnégyes, egész jól szoktak szerepelni, nem véletlenül demóznak csöveseket olyanokkal. Valamint hiper érzékenységű hangdobozok kellenek hozzájuk. Egyeseknek, mint például Parci, még a 2x120 W is kevés, a Norma IPA-140 2x280 wattjával már elégedett volt. Mit kezdene egy csöves 2x8-12 wattos teljesítményével? -
Ed Parker
nagyúr
igazad van,tényleg nem gyűlölöd,csak hidegen hagy
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #15121 üzenetére
Azért, mert normális álló hangdobozt egy másik hasonlóhoz viszonyítok, nem 3-5000 forintos PC-s aktív hangkeltőhöz. Ahhoz képes bármi jobban szól.
Vagy az én példám szerint, rádiót rádióhoz.(#15122) Ed Parker
Rosszul emlékszel, még hasonlót sem írtam, vagy mondtam. Csupán azt hangoztattam, hogy jobban szeretem a félvezetősök hangját a csövesekénél. A hibrideket viszont határozottan kedvelem. -
zolaas
senior tag
Szabó úrtól megjött pár madzag. Holnap eltávolítom itthonról a családot és lesz nemulass
A hangszóró membránok megjáratódnak így 3 hét után az tuti. Utoljára napra pontosan a tejcsináló mulatkán szóltak igazán
-
Dorian
félisten
Miért ne? Minden viszonyítás kérdése. Mindenki az igényeinek és a lehetőségeinek megfelelően áldoz a dologra. Itt bármelyikünk cuccaira mondathatná (Na jó, Xtreme kivételével
) valaki, hogy az neki nem viszonyítási alap.
A nép túlnyomó része ilyen kis számítógép melletti "kávédarálókkal" kínozza a fülét. Ahhoz képest a Jamo 606 lehet nagyon jó. -
betyarr
veterán
eeegen,nekem is ezek jutottak eszembe
talán az még tartható is lenne,hogy megcsináltatja és akkor 10+javítás+(esetleg) szállítás.és mint maga a 7400-ról tapasztalat?illetve melyek az igazán bika marantzok hm-ben és sztereoban?
-
BBéci
legenda
Szó sincs arról, hogy bosszankodnék.
Legfeljebb amiatt szoktam, amikor valaki olyasmiért ad ki pénzt, amit nem szabadna megvenni.
Az a baja, hogy semelyik hangtartományban nem képes úgy megszólalni, ahogy a hangszerek a valóságban. Tipikusan a se mélye, se közepe, se magasa hangzás.
Az is igaz, hogy 120000 forintért ez nem is várható el egy 5.0 szettől, de nem mindegy, mennyire bántóan más, mint az eredeti hang, amit reprodukálni a kellene.(#15112) betyarr
Akkor ajánlott, ha hibátlan, működőképes, kipróbálható. -
betyarr
veterán
üdv!
ez mennyire hihető? [link]
van itt valaki,aki ért hozzá ilyen szinten?illetve egy 7400-as marantz mennyire ajánlott erősítő? -
zelma
aktív tag
Szerinted ennyire rossz a Jamo S606? (Nem vagyok hozzáértő, bár én is tudtam, hogy nem egy csúcsdarab.)
Mindenesetre most annyi pénzem nincs, hogy egy frankó cuccot vegyek kompletten.A sub-ra mostanában áldoznék, de ezt illetően sem a felső kategóriára. Ez van, de majd egyszer...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Onkyo tx-nr626
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest