Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomk
őstag
Micsoda akciót találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Rebell
senior tag
Ha vmi komolyabb kell, akkor sztem ez az. KEF PSW4000
Nem kell kapaszkodni az újban, hiszen, ha kiprobálod és kapsz rá próbagarit, és látod hogy kitől veszed, nem kell parázni annyira a hibáktól.
KEF PSW-4000: Stückpreis 2.100 EUR
elég jó árban van. -
BBéci
legenda
Az R12 is magasan felülmúlja a (szerintem nagyon szerény képességű, pénzkidobás kategóriába sorolt) Jamo S hangdobozokat, tehát bátran megveheted.
(#15097) Jim-X
Az úgy nagyon nem jó! LFE+main csak akkor ajánlott, ha a frontokat egyáltalán nem vágod.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jim-X
őstag
-
zelma
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz Toobee #15094 üzenetére
Mindenképpen ajánlott a frontokat is vágni! Ha nagyok és basszusban erősek, akkor is, legfeljebb nem 80 hertzen hanem alacsonyabban.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #15077 üzenetére
Remélem az nyilvánvaló számodra, hogy egy 20 centis membrán nem megy annyira mélyre, mint a 25-ös, pláne a 30-as. Az a kérdés, szeretnél-e 25 hertzet is hallani, érezni?
Vigyázz, a teljes légtér számít, nem csak a moziszigeté!!!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rebell
senior tag
A 22 nm-en szépen passzolnak egymáshoz a cuccaim, mint hangzásban, mint optikában. 3éve lett felújjítva a lakás, nem vagyok hajlandó új műanyag nyílászárókat venni. . Nem az ablak remeg, hanem maga az egész ház/szerkezet. (pic túlzással természetesen), de ez csak tényleg 1-2 film részletnél, ill. amikor teszteltem a Subot. Nem szeretem én sem ha üvölt a házimozi.
-
Toobee
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Rebell #15055 üzenetére
Bandpass ládát akkor sem használnék, ha fizetnének érte.
(#15062) Rebel
Ablakot cseréltess ne szubládát!(#15066) zelma
Egy 120-ért kapható használt szubláda sokkal magasabb kategóriájú, mint a meglévő hangdobozaid.[ Szerkesztve ]
-
-
spiky03
veterán
válasz #09634560 #15079 üzenetére
Thx.
Jelzem havernak, mert neki kb ekkora a nappalija
Meg elvileg ezek jobbak, mint a Polk-ok ugye?
Nálam kb 20nm-re kellene, arra is elég? Vagy oda már inkább az R10-est ajánljátok?
Mondjuk a mozi részleg a nappalinak csak kb a fele.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
pr0bi
senior tag
válasz Dorian #15076 üzenetére
Lehet, hogy van benne valami mert a db értékek is elég eltérőek voltak, bal első +4 míg a jobb -3 -al paraméterezett, szinte alig szólt. Ezt mondjuk betudom a EZset pontatlanságának , utánaolvastam és többen panaszkodtak rá, szerencsére manuálisan korrigálni lehet. Köszi a tippet "lip sync"-el kapcsolatban megnézem majd mit lehet tenni.
A másik amit nem igazán értettem, hogy ha hdmi bypass-t használok láthatóan fehér fátyolos képet kapok de ha kikapcsolom ( avr képfeldolozás ) úgy már tökéletes, képsémák off-ba.
-
spiky03
veterán
Egy 15 nm-re szerintetek az R8-as elég?
Vagy inkább az R10, max nem futja ki magát teljesen.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
A szobaakusztika vagy a hangfalak nem megfelelő elhelyezése biztos, hogy belezavarhat. Ill. gondolom akkor is large-ra állítja a frontokat, ha azok megfelelően nagyok, de a sub viszonylag gyenge.
Az biztos, hogy nem baj, ha a sub távolságát is pontosítod manuálisan.
A mikrofonos bemérés során a hangfalak egymáshoz képesti távolságát számolja csak, mint delay. A képhez képest ha csúszás van, az a "lip sync" funkcióKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pr0bi
senior tag
válasz Dorian #14942 üzenetére
Nálam C6-ot Largera állította, lehet a szoba akusztika miatt mérte így. Centert viszont 60-ra. Subnál egyébként számít valamit a távolság?
Kicsit úgy vettem észre, hogy 0.2-0.3 seccel csúsznak a hangok a képhez képest. A delayt távolság alapján számítja az erősítő vagy külön opciónak kellene lennie? A régi vasnál volt beállítás rá de ennél nem találom.
-
pomk
őstag
Tannoy Revoultion R2-öt ismeri valaki? Vélemény?
-
zelma
aktív tag
válasz Dorian #15058 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy márkán kívül és belül. Természetesen nem ragaszkodom a Jamohoz.
Egy cirka 6x4m-es szobába kellene, cirka 120 ezer ft-ig.Azért kellene a segítség, mert nem értek hozzá, és nem szeretnék olyat venni, ami nem megfelelő számomra.
Rebell:
Köszönöm. A fent említett méretű szobába a Jamo 200 elég?
[ Szerkesztve ]
Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!
-
Rebell
senior tag
-
Rebell
senior tag
-
Rebell
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #15052 üzenetére
Ha sokat hibázott, mérd újra.
Nálam minden centire pontos, de a sub-ot itt is elcseszte úgy 20 cm-rel, ilyenkor manuálisan átírtam és kész.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #15050 üzenetére
Csak nem?
Én is kérnék segítséget. Mindig jól mért audissey, de most nagyon elszúrta. Valós 3,5m helyett 8 m a sub, pl.
-
zelma
aktív tag
Sziasztok!
Kérnék egy apró segítséget: van egy Jamo S606 hangfalszettem, amihez szeretnék venni egy mélynyomót. Márkán belül és kívül milyet érdemes vásárolnom?
Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!
-
xtremetuning
addikt
Valakinek van tapasztalata 3D blu-ray tartalom lemezre írásával ?
Picit küszködök és jól jönne egy kis segítség. Akinek van ingerenciája, dobjon rám egy tel.számot priviben és megcsörgetném.előre is thnx
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
Lehet felteszem a mélynyomót is, 15-ért egy pioneeer SW 110 110 wattost.
-
gorbep
senior tag
-
-
gorbep
senior tag
Gratulálok! Le mered írni, hogy mennyi volt?
(Csak hogy kellően irigykedhessünk)
Ez miben különbözik a D-s változattól? Ebben is van DAC?
KÉPET A HÁTULJÁRÓL IS!
Magyar embernek magyar HI-FI-t ! (HiVox, HEED, Ethosz.... már van választék.Én is ezeken morfondírozok )
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Villámcsapás következtében kimúlt szeretett Sony DAV-SB200-as házimozi erősítőnk. Ha az égiek és a biztosító is úgy akarja, vennék egy másikat.
Annyi csak az elvárás, hogy a medialejátszó (ac ryan playon hd) hangját képes legyen 5.1-ben megszólaltatni... (nem értek hozzá, ennél jobban nem tudom megfogalmazni)
Mit készüléket ajánlotok?Védd a fákat, egyél hódot!
-
gorbep
senior tag
válasz bajnokpityu #15031 üzenetére
A gyártással az a bajom, hogy toroid tarfó+becsületes vastagfalú (6mm oldal, 10mm előlap) alu doboz, mire még porfestetem 25-30e
Így az erősítők csupaszan végzik, és sosem készülnek el.....
Már gondoltam old timereket (igazi nagy vasakat) kellene venni doboznak...
Az Ethosz DAC-ot is azért vettem meg, mert alkatrész árban van. Ha nekiállok DAC-ot építeni, annak sem lesz sosem doboza, rendes tápja......
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
redhunter
senior tag
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #15028 üzenetére
perrsze hogy az,de ettől még lehet jó.
de az árát durván sokallom, a hifi choice elismeréssel nyilatkozott róla.majd Béci leteszteli,gondolom sorra kerül ez is mint a többi.
#15029) gorbep:köszi,de nem keresek füleserősítőt.
Pityuval beszélgettünk a témáról pár hónapja,azért linkeltem neki.[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
Habia IC-el van valakinek tapasztalata? Mennyit ér?
Ed Parker: Az AVX-en van [HEED] fejhallgató erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #15026 üzenetére
megjelent a furutech legújabb dac-ja az esprit,majdnem duplája a gt40-nek
vajon ebben már jobb lett a fejes erősítő?
-
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Az jelent valamit ha tegnap este nem tudtam kikapcsolni a zenét? Ma reggel melóba indulás előtt is szólt...Mire visszajön a popi már nem is akarok filmet nézni
A játék az nem játék!
-
BBéci
legenda
válasz KisTücsök #15014 üzenetére
A vérgagyikat nem számítva, Heco, Magnat hazudják a legdurvábbakat, nem érdemes ránézni sem az adatlapjukra.
Egy normális állódoboz már 2 db 15-16 centis hangszóróval képes megremegtetni a kanapét. Jó minőségű film, lejátszó, erősítő és kábelezés és akusztika is kell hozzá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KisTücsök
addikt
Értem. Köszönöm.
Large-ra van amúgy állítva. Akkor ezek szerint ez a max.
Sub amúgy be van tervezve. Most éppen megy a gyűjtés. A következő PA PSW110-ről nem akarok lemaradni. Mondjuk most pont van egy 40-ért, de mire összeszednék annyit, úgyis elviszik.
-
törölt tag
válasz KisTücsök #15014 üzenetére
Az adatlapok nem árulják el hogy pl. mekkora decibellel adják ki a leghnagyobb és legkisssebb frekvenciát, igy ezek az adatok csak közelitésre alkalmasak, mint az erősitők teljesitményadatai. Sokkal többet árul el az érzékenység, impedancia.
Ha nincs sub, alapból a frontra küldi a mélyeket minden beállitás nélkül. Épp a középhangok kárára teszi ezt, így javallott egy mélynyomó beszerzése. -
KisTücsök
addikt
A frekvencia átvitel mennyire számít? Tehát pl egy Heco Victa Center centernél 35 Hz - 38.000 Hz, egy Dali Concept centernél meg 72 - 22 500 Hz, de ettől még gondolom a Dali a jobb.
Ja meg ez lehet hülye kérdés, de azt hogyan lehet elérni, hogy a frontokból több mély jöjjön? Rá lehet erőltetni valahogy anélkül, hogy felkéne szinte maxra hangosítsam? Mert sub-om nincs, és így nagyon hiányoznak a mélyek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest