Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sunzi

aktív tag

Sziasztok,

ha valakit haladó szinten érdekel, hogy a 0,1 hogyan merre, a feszültségszintek hogyan működnek a HDMI-ben, és mi az a a TMDS, és hogyan van kezelve a zaj/zavar szűrés, ajánlom olvasásra.
    Miért van, vagy nincs különbség az audio, és a video jel továbbítás minőségében:

[CNET cikke a HDMI kábelekről]
    [TMDS még]
    [WIKI - TMDS]
    [Tomshardware - TMDS - egész emészthető]

Röviden és viccesen csak annyi, hogy a 0-1 -et reprezentáló analóg feszültségszintek elektronjai nem bután magányosan kószálnak a vezetékben arra várva, hogy tömegesen "elromoljanak", és látható módon módosítsák a céloldalon a megjelenítésre váró információt, ennél sokkal bonyolultabb a dolog, és sokkal "okosabb" is.

Követem a beszélgetést a hdmi kábel minőségek kapcsán, de amíg a fentiekkel nincs mindenki tisztában, addig nem könnyű megtalálni a közös hangot, és a helyes érveket, ellenérveket, illetve kideríteni, mi és miért okoz vagy okozhat érzékelhető különbségeket képben hangban.

Még egy észrevétel. Személy szerint szívesen néznék fotókat, videot, HDMI adat átviteli teszteket, bármit, ami segít azonosítani, mi éri meg a pénzünket, és mi a mókusvakítás, és milyen szinten. :)
    Nekem nincs, de, ha valakinek van ereje ilyenekkel foglalkozni, az szerintem komoly olvasottságot is kaphatna..
    (ez hasznos is lehet: [HDMI analysis]

Üdv:
    S.

Új hozzászólás Aktív témák