Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
Ez Vitko forumtársnak jó hír, én nem tudom. Köszi az infót!
Kimegy ott a HDMI-n kívülről kapott forrás hangja is sztereóban?
Akkor akár 40-45e Ft is elég lehet sokkal jobb hanghoz, mint amit a TV tud. Bár én ha nagyon muszáj már egy tizesből is találtam megoldást sztereóra. Fiam digit pianinojának a saját hangszóróit váltottam ki egy bolhapiacos öreg fischer erősítővel (3000Ft) és egy pár középméretű 3 utas sanyo hangfallal (4000Ft) Ez nincs is tíz, csak hét
Már ez is sokkal jobb, mint amit a beépített szolgáltatott. Hogy örült neki! -
törölt tag
Na a bejáratást épp "mérnökileg" lehet megmagyarázni (persze nem gépész): tehát: egy kábel,mégha 10 kilences is, akkor is van benne szenyezés, oxidált atom, gallium,cobalt,stb és ezek között sok mágnesesen aktiv, un ferromágneses vagy diamágneses anyag, más szóval dielektrikum, és ezek zavart hoznak létre az áramfolyamban, un. turbulenciákat. A lényeg, hogy a dielektrumok áramlása áll, ha új, vagy régen használt a kábel.Miközben járatod, újra átjárja az elektromosság és egy idő után beáll a kábel. De pár száz óra alattt átrendeződik, beáll a folyás irányába.Amíg ez megtörténik, többször változik a hangja, majd a végére teljesen kisimul. Ezért ajánlják, hogy demózás előtt kapcsoljuk be órákkal előtte.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
hidd el, hogy ha valóban volt különbség, annak lenne oka. például a jelátvitel tökéletlensége miatt mindig picit mást hallgattatok.
(vicceltem) -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
fájloknál például a cd lejátszó és/vagy a lemez mechanikai tökéletlenségeit kapásból kizárhatjuk. de nincs gond azokkal sem. órajelszinkron híján lehet különbség, ez így van.
mellesleg nem vagyok mérnök, szóval könnyedén el tudunk menni egy olyan szintig a beszélgetésben, amikor bambán fogok bámulni. viszont azért érdemes a helyén kezelni a dolgokat, és eredetileg is csak ezért emeltem "hangot".

-
válasz
üzenetére
van különbség pontosan miben?
amíg a jel digitális, és hiba nélkül tud továbbítódni, addig nincs különbség, semmilyen szinten, és mindegy, hogy a kábel milliós vagy 3 forintos (mégegyszer: ha hiba nélkül tud továbbítódni rajta). amint jönnek az analóg részek, lesz, lehet különbség, és nem mindegy már a kábel sem.
persze a gyártóknak elemi érdeke, hogy "legyen" különbség mindenben, a vásárlónak is az, miután kifizette a pénzt (lásd a pszichológiai részt, amit toobee írt), szóval ez az egész dolog sok irányból torzul. le sem merem írni, hogy például a hangfalkábelek bejáratása (mekkora feszültség is esik rájuk?) nagyjából értelmezhetetlen mérnökileg, és hasonlóan remek témája lehetne egy tényleg releváns vaktesztnek (bejáratott vs. bejáratatlan kábel), amire szintén nagyobb összegben mernék fogadni.
-
Igen, rendben van.

Gondolkoztam már azon, hogy ez hogy a fenébe lehetséges.
DVD írásánál sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a "pluszos" és "minuszos" lemezek között. A válasz az, hogy a pluszos lemezek esetén előre meg van határozva az a spirálvonal, ahová az adatok kerülnek majd.
CD esetében nem tudok ilyen dologról, így a spirált maga az író alakítja ki a saját módszerével, ahogy ezt a tervezői kitalálták, vagy ahogy a szoftver adja hozzá az órajelet és az infót, hogy hol kellene éppen a fejnek és a lézernek járnia.
Ez az egész elég bonyolult folyamat és belátható, hogy még ha ugyan azt az adatot is akarjuk majd felírni a lemezre, az egyes pitek nem ugyan oda fognak esni, mint az eredeti lemez esetén.
Ha egy bitről bitre megegyező CD másolatot sikerül is készítenünk, akkor úgy látszik a kiolvasás folyamatában van valami, ami a hangzásra rányomja a bélyegét. Számomra is elég hihetetlennek tűnik, de a fentebb vázolt dolgokból arra következtetek, hogy még az is befolyásol valamennyit a hangon, hogy a CD olvasó fejnek éppen hogyan sikerült az adott pitet kiolvasnia, még ha ugyan az a 0 vagy 1-es is a kiolvasás végeredménye.
-
törölt tag
És ha azt mondjuk ki, hogy van különbség, csak nem mérhető? Legalábbis a jelenlegi eszközökkel,müszerekkel? Mert ugye az érzékszervek analóg módon müködnek,mig a CD digitálisan és ott nagyobb két állapot között a különbség, mint az analóg technikában...
Lehet eladó lesz a Denon... -
elnézést, valóban pontatlan voltam: statisztikailag releváns. a szórás miatt kisebb elemszámú mintánál nem érdemes levonni a következtetést.
"Akkor már azt meg se merem említeni, hogy mondjuk Szabó Zoli szerint érdemes egy gyertyát gyújtani, mert az ember ősidőktől kezdve megnyugszik a tűz láttán, ezért sokkal élvezhetőbben/elmélyültebben hallgatható a zene is."
de ezzel nincs is semmi gond, ez baromira így lehet. a hallás egy szubjektív, érzékszervi dolog. lehet, hogy egy pohár bor után másképp hallok. lehet, hogy álmosan is. ez mind tök oké. de a digitális jel nem lesz más, csak én hallom másképp.
-
bbéci, azt értsd meg, hogy ezek a dolgok egzaktak. jópár oka lehet annak, hogy kik, mit és miért hallottak az audioquestnél, ehhez nem kell senkinek sem hülyének, sem hazugnak lennie. De, ha a dac-ig ugyanaz a digitális bitstream jut el, az ugyanúgy fog hangzani. pont.
(ettől még nem biztos, hogy azt mindenki ugyanúgy hallja, mert az már szubjektív. az sem biztos, hogy ugyanaz a bitstream jut el, például az egész jitter téma az órajelezés hibái miatt van a cd-knél. meg lehet mindenfélén gondolkodni, aminek van racionális magyarázata. de a lényeg, hogy van.)
-
Toobee
veterán
Statisztikailag értelmezhető kisebb számú mérés esetén is, csak nem lesz olyan pontos.
Egyébként itt van a vízválasztó. Van, aki továbblép, és azt mondja, hogy márpedig én kipróbálom, és azt veszem, ami tetszik (nyilván, ha megvettél 20 ezerért egy HDMI kábelt, akkor úgyis azt fogod jobbnak látni, mert ellentmondásba keverednél önmagaddal, ha bevallanád, hogy kidobott pénz volt.). Illetve hisz abban, hogy -nagyjából- az árral növekszik a minőség is. Én a digit koaxok között is véltem különbséget felfedezni, sőt, aki épp nálam volt, Ő is. De én nem akarom megmagyarázni magamnak, hogy mi lehet a különbség 1-es és 1-es között, illetve 0 és 0 között. Pusztán élvezem, amit hallok. Aki ezeken nem tud túllendülni, és mindenképp magyarázatokat szeretne keresni, az vegye meg a legolcsóbb digit kábeleket, és élvezze a nulláit, meg az egyeseit. Akkor már azt meg se merem említeni, hogy mondjuk Szabó Zoli szerint érdemes egy gyertyát gyújtani, mert az ember ősidőktől kezdve megnyugszik a tűz láttán, ezért sokkal élvezhetőbben/elmélyültebben hallgatható a zene is.
Ettől függetlenül egy vakteszten lehet, hogy én is elbuknék, mint sokan mások. De mivel a zenehallgatás nem vakteszt, tisztában vagy vele, hogy mit mennyiért vettél, ezért valószínűleg a pszichológia és nagyban szerepet játszik.
-
"Az írt lemez is bitre megegyezik az eredetivel..."
Ebbe belekötnék. Még a legjobb írók sem képesek hibátlanul felírni az adatokat.
A PC-re fel lehet úgy grabbelni a CD-t, hogy az bitről bitre megegyezzen a CD tartalmával. Innentől kezdve már csak az írón és az írható CD alapanyagán múlik, hogy ugyan az az információ kerül-e az írható CD-re, mint az eredeti lemezre.
-
BBéci
legenda
Éppen ma került fel a beszámolóm, amiben az AudioQuest demójáról mesélek. Az USB-k közötti különbségben kételkedők saját füleikkel hallhatták, mekkorát javít a minőségi kábel. Leesett az álluk, kigúvadt a szemük.
(#8976) xtremetuning
Nem hittem volna, hogy Parci is a kételkedők közé tartozik.
Meséld el részletesen, milyen javulást értél el a Carbon USB kábellel!
Jövő héten kapok tesztre egy csokorravalót, amit laptop és Lehmannaudio Linear USB közé fogok kötni. -
amíg digitálisan megy egy jel, nincs gond az órajelezéssel és van valamiféle normális hibakorrekció, addig nem lesz különbség az usb kábelek között. sem.
és mégegyszer: a lélekvándorlás, az omega-3 zsírsavak és a biokaja hosszútávú pontos hatásai, az egészben vagy részben hitkérdés. a digitális jelátvitel témaköre az pedig nem.
-
ez az egész nem hit kérdése. két azonos tartalmú fájlt lejátszva nem lesz különbség. nem keletkezik valami varázsinfó, nincs szebb hangja a drágábban előállított ugyanannak. egy bitstream qrva egzakt dolog, az "én hallom, hogy melyik a jobb" meg nem az.
és komoly összegben hajlandó vagyok fogadni bárkivel, hogy ha csinálunk erről egy statisztikailag is értelmezhető vaktesztet (tehát mondjuk legalább 100 próbálkozás), akkor baromira ki fog jönni a kb. 50-50%-os eredmény.
-
BBéci
legenda
Vegyél két - látszólag - egyforma gyári CD-t, vizsgáld meg a bitjeit, aztán hallgatózz! Teljes egyezés esetén is lehet különbség. Erre volt példa a praxisomban. Az írt lemez is bitre megegyezik az eredetivel, mégis más a hangja, jó rendszeren másodpercek alatt meghallani a különbséget.
Nem lehet tudományos, matematikai és fizikai alapon zenét hallgatni.(#8963) xtremetuning
Ne állíts olyat, hogy az USB kábelek beleszólnak a hangminőségbe, mert a kockafejű, egyeseket és nullákat számolgató botfülűek megköveznek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Idézet a Burmester médiacenter leírásából: Über das integrierte Slotlaufwerk kann eine bestehende CD Sammlung in höchstmöglicher Qualität gerippt werden.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning
üzenetére
Te, én ottan sokkolva voltam. Ennyi infó nem fér be egyszerre..
Az,meg, hogy én egyáltalán valaha észrevegyem a difit, szintén kérdéses... -
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning
üzenetére
De ez az ssd dolog ez nem azért van a gyártó részéről (a hatalmas haszon mellett) hogy a cd-ről valo grabbelést semmilyen rezgés ne zavarja? Mert a hdd azért ha minimálisan is, de rezonál.
-
mandju
senior tag
egy darab kábel/eszköz... bár lehet, hogy rosszul gondolom...
ha hdmi-s az erősítő, akkor minden eszközről egy darab hdmi megy az erősítőbe, majd onnan egy hdmi a tv-re.
ha nem, akkor az összes eszközt össze kell kötni a tv-vel hdmi-n, majd valamilyen audio kábelen minden eszközt össze kell kötni az erősítővel... 3 a tv ről is le kell venni az audio jelet, ami szintén az erősítőbe megy... vagy rosszul gondolom?
legalább is most így van nálam a kompakt hm összedrótozva.... van egy BD lejátszó, a popcorn és a pc.. .ez elég sok kábelt jelent...
mehetne egyszerűbben is, ha minden audio jelet a tvről veszek le, de akkor pl egy háttér zenehallgatáshoz is be kellene kapcsolnom a tv-t, hogy továbbítsa a hangot az erősítő felé...
vagy ezt is rosszul gondolom?

-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Amikor sima usb kábellel kötöttem össze őket a vinyóval, nagyon nagy volt az ssd előnye.
Elhoztam Kácsáéktól pár jobb usb kábelt, és végül carbont megtartottam.
Ezzel már alig van különbség, de a belső ssd a tuti. Van külső ssd-m is, ott is hallani.
Nyilván a belsőre mentek rá, abból vegyél giga pénzért nagyobbat
Változás : Ti sem vettétek észre, mikor váltottam vinyóra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gabor970
addikt
válasz
Dyingsoul
üzenetére
ha nem ad ki a G30 vonal szintű jelet sztereó hang gyanánt, akkor ahogy BBéci írta, kell még egy D/A átalakító is. Szerintem ha tényleg alap igényeid vannak, bele lehet férni a 60e Ft-ba. 20-25e az erősítő, 20e egy pár hangfal, és 7-15e körül már van DAC, akár egy külső hangkártya is megteheti. Pár napja itt linkeltek be több pár hangfalat is 20e környékén (tannoy, Mission, nem emlékezem a harmadikra)
Sok türelemmel és kis szerencsével ki lehet fogni valami Denon 1705 körüli erősítőt és egy JBL178-as hangfalkészletet 70e Ft körül. Ehhez naponta kell lesni a Prohardveres hirdetőt, AVX hirdetési felületét, vaterát, expreszt.Már látok is az expreszen egy Denon 1306-ot 30e áron. Annyit megér.
-
másképpen fogalmazva: két teljesen azonos digitális bitstream azonos körülmények között lejátszva teljesen azonosan szól. balog-féle negyedik alaptétel
, és legkevésbé sem vitaalap, azért legalább az alapvető fizikai-matematikai szabályokat ne borítsuk fel ebben a szent topikban. -
norral
aktív tag
Megkérdezem itt is, hátha nem olvassa mindenki a hifi topicot.
"Ha van esetleg itt olyan hifista, aki tudna nekem segíteni meghallgatni egy B&W DM 604 S3-at BP környékén, annak nagyon hálás lennék.
" -
mandju
senior tag
Sziasztok!
HECO Vitas szetthez melyik erősítő lenne a jobb választás?
- Yamaha RX-V661
- Pioneer VSX-819árban (használt) ugyanott van mindegyik... sajnos kipróbálni nem igazán van lehetőségem
esetleg más alternatíva max 60-65000 ért használtban? ha kevesebb sem baj, viszont szeretném, ha HDMI-n fogadna hangot... na nem a HD hangok miatt, hanem szeretném elkerülni a kábelrengeteget...
előre is köszi
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning
üzenetére
Nem azt állítottam, hogy nem létezik high-end hang valamilyen adattárolóról indítva. Az mbl állványán is ott virított egy laptop, a Focal-Soulution cucchoz Apple TV volt csatlakoztatva.
Az nem mindegy, amit az előbb írtam. De nem is lehet elhanyagolni, még akkor sem, ha egyesek a hangminőségere fittyethányva csak a bitek egyezését vizsgálják. Ha van 2 CD között különbség, akkor a grabbelésben pláne. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning
üzenetére
De miért nyúlna bele?
Eleve olyan döbbenetes teknika van belül,minek kéne még fülbecsapás is?
Egyébként mennyire észrevehető/élvezetet csökkentő,ha nem az SSDről megy? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning
üzenetére
Amit az olive nem enged sajnos.
Csak amit cd-n keresztül felviszel a meghajtóra.
Ez nagyon nagy bukó az olive lejátszókon. -
Peak
addikt
manapság a CDkről rippelt FLACok mellé ott van a szoftver által készitett log, hogy volt-e adatdobás, bithiba, vagy bármi veszteség, sőt hogy milyen hardverrel rippelték.
a FLAC = WAV, ami meg WAV = CDrip mondjuk EAC Extractorral...
ezeket gyűjtsd lehetőleg, 320as mp3 meg diszkózni tökéletes
-
xtremetuning
addikt
-
hát gyerekek, nekem még ilyen jó házimozi cuccom, mint ez a sztereó harman kardon 970-es + elac hangfalak még nem volt. egy ideje amúgy sem 5.1-ezem, csak 2.0 ment, úgyhogy az nem zavar évek óta, hogy nem hörög mögöttem a buta, amerikai szörny az akciófilmben.
viszont most értettem meg, hogy mennyire más a 7x100 wattos yamaha erősítő, és a 2x80 wattos harman. ez utóbbiban tényleg van kraft, dinamika. (az, hogy zenére sokkal jobb, nem lep meg, a házimozi rész viszont kicsit igen)
sajnos az mp3-ak is mind mennek a kukába... direkt 320 kilobiteseket szedtem le, majd összehallgattam ugyanazt flac-kal, és hát már ott is ordít a különbség. (illetve, ahogy bbéci írja, valóban nem mindegy, hogy miről és hogyan digitalizálták azt az mp3-at/flac-ot, szóval a cd meg még biztosabb)
-
Rebell
senior tag
Szevasztok,
1 gyors kérdés, Denon 1910-ről mi a véleményetek és 89.900 Ft-ot megér?
HDMI Pass-through mód-ot támogatja?
vagy ennyi pénzért Pioneer VSX-821 3D 5.1?bajnokpityu: akkor szóval az erősítőt, mindig bekapcsolva kell hagynom, ha szeretném a HDMI jelet a TV-re továbbítani?

-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning
üzenetére
Hogyan került a belső SSD-re a zene? Úgy tudtam, hogy a saját futóművéről. Az Olive így működik.
-
BBéci
legenda
Természetesen egy hozzáillő erősítővel, ezzel: No532, köztük a No326S előfokkal.
Pontosan az volt a hétfői hallgatózás egyik apropója, hogy mennyivel jobb az a CD-játszó, mint az iPod/iPad/iPhone + valamilyen 3-400000 forintos DAC.
Folyton azt magyarázom, hogy a hang nem lehet high-end minőségű. ha grabbelés nem ebbe a kategóriába tartozó eszközről, készülékekkel történt. Az lesz a lánc gyenge pontja. A Bladelius Embla, (vagy esetleg az Olive készülékek) futóműve már megfelelő, sőt, kiváló.(#8920) Tonyo
Nem kijelentés volt, hanem a véleményem.
A HIGH END 2012 számos szobájában, például a Burmesternél MacBook is szerepet japott, mint jelforrás, de 6000 eurós DAC-hoz volt kötve. -
axwel18
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
És hol lehet ilyet rendelni ?
Lehet én is veszek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
HornedReaper
üzenetére
Másfél, és egész jó dugók vannak rajta. A rövidebb, olcsóbb dugós 10alatt van.
-
wiperxxl
csendes tag
Vettem egy Denon DCD-1015-öt.
Minden lemeznek csak az első két számát játssza le és utána akadozik.
Majd megáll.
Mi lehet a hiba?
Talán optika?
Az eladó szerint hibátlan!
Postán érkezett törékenyként. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az jó mer' abból nekünk is minden évbe jön pár lityi

Jó kis vadkörte. -
Dorian
félisten
válasz
HornedReaper
üzenetére
Ha jól emlékszem, 15ezer, tehát egyáltalán nem drága, ahhoz képest mennyi munka van vele, másrészt ahhoz képest, hogy milyen ligában focizik.
-
Dorian
félisten
Én néhány napig pihentetem a hifit: rá kéne jönnöm, hogy érdemes-e a mozierőstőhöz is venni Gábor kábeléből, de még rendes időt nem tudtam rászánni. Tegnap is csak laptopszerelés közben váltogattam néhányszor a tápkábelt Adele dts-hd koncertfelvétel alatt, de inkább csak ideges lettem konklúzió helyett: Hallom, hogy másképp szól de nem tudom eldönteni melyik jobb.
Lehet, hogy én vagyok a rendszeremben a gyenge láncszem. 
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nebulo5
üzenetére
Ha csak a jitterbe szólna bele, akkor az inkább pozitiv lenne.
Persze, ismerek olyat, aki kifejezetten szereti a jitteres hangot. Mert ezt szokta meg, hogy egy kicsit katyvasz a hangja, kicsit szarok a cinek,stb..Parker: asszem Veled is megosztom a pálinkámat, valami mágikus hatása van.

-
nebulo5
senior tag
Nálam is van egy Hivox által gyártott jitter "szűrő" (azt sem tudom, mi is a pontos neve).
Tesztelgettük a napokban, de be kell ismerjem, még nem tudtam eldönteni, hogy jobb vagy csak másabb a cd forrásról a hang. A media player-hez használva, egyértelmű a javulás! És ez főképp a térérzet szélesedésében/pontosodásában jut kifejezésre.Ami egy másik érdekes észrevétel: a Pio 600 dvd játékosnak is egész becsületes zenei hangja lett! A napokban még tesztelgetem délutánonként! Aki esetleg kíváncsi rá, szívesen látom egy kis fülelésre! Talán, segíthet eldönteni az előnyét, esetleges hátrányát a ketyerének! -
Dorian
félisten
Szóval az értetlenkedésem lényege, hogy mást tapasztaltam: nálam aközött is volt különbség, hogy a digit kábel melyik felére dugtam, tehát még magán a kábelen létrejövő jittert is csökkentette. (A kábel Kácsás silverline digitkoax volt, szóval gondolom egy jobb koax jitter tekintetében is jobb, ott ez nem lenne.)
(#8927) Tonyo :
Épp ezért nem értem hogyan nem hallottál különbséget a csökkentő-áramkör használatával. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ok, érthető, hogy pontosítasz.
Az írásom lényege, hogy egy nagyon jó jitterű forrás esetén nincs szerepe ennek az új Hivoxos eszköznek.
-
bajnokpityu
félisten
Moszkvában ladákat...
A mondanivaló jó,csak pontosítsunk, ez egy fórum, ami kb örökre lenyomat marad, és szeretik kiforgatni a mondanivalót. Nem itt próbálgatta Tonyo a lupust, de nem tudom milyen spdif forrásról.1.3 pedig úgy jött, hogy egy hivatalosan 1.3ps-ű óra, és e között nem tudtak mérni differenciát egy 8milkás oszcilloszkópon. Ehhez hozzájön az egész squeezebox, mert ez csak egy óra.Sztem sokkal többre jön ki a készülék egésze.
Tonyo: ott csak egyszerűen nem illettek a cuccok össze. Nem rossz, az amit Zoli csinál.
Biztosan létezik olyan lánc is, ahol nem oké a HTA. -
Dorian
félisten
„Esetleg a jitter szűrős Lupust (MKIII+) is hallottad már? Állítólag azzal nagyot lépett előre az is”
„Nálam olyan volt… erről inkább nem nyilatkoznék, hogy mit ért itt a jitter csökkentés…”Ezt nem teljesen értem. Pisti tuningos, reclockolt Sq.box-a (1,3-as (!) jitteréről hallottam) után érthetően nem ér semmit, de egy átlag forráson (legyen 150-200ps egy már jó-átlag-nak mondható jitter érték ) rettentően sokat segít. Ugyan nálam egy különálló külső kütyü képében van (nem tudom miben lehet így más a hatásfok), de a CD-m hangján óriásit dobott. Szurikáta 50 körüli jitterét is hallhatóan csökkentette.
-
bajnokpityu
félisten
CD technikai hátránya,h remeg a lemez, és nem mindig sikerül elsőre bitet olvasni.
Előnye,h nincs méteres digi jelút, i2s-spdif-i2s ide-oda konverzió, 1db nagyon jó clockkal újra tud bufferelni. Jelútban csatlakozók,forrasztások, ezekről mind visszapattog a digi jel.Ha a hátrányát kiküszöbölik, simán verheti a forrás-dac kombót. Cserébe ennek árát megkérik a gyártók.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem írom le, de az erős kijelentés, hogy csak cd-vel lehet minőségi zenét hallgatni! Nyilván egy millás Levinson jó forrás, de itt akkor megint csak teljes láncban kell gondolkodni..szétcsapod, ha házimozi erősítőt kötsz rá! Ugyanakkor egy "gyengébb" (szándékosan tettem idéző jelbe) forrást használsz(DAC), de egy jó, zenei erősítővel, akkor ugyan miért ne kaphatnék minőségi zenét?!
-
bajnokpityu
félisten
Ne ird le a CDket. hidd el, odafönt más a helyzet.
ha jó dac,jó órajel,és jitter csökkentés van egy nagyon jó futómű mellett, akkor simán jobb lehet,mint amit mi hallgatunk.Más kérdés,h ha ez lenne a tökéletes hang, akkor is megelégednék a 99%al,mert kényelmetlen. LP varázsa is elkapott, de nem fogok többet áldozni rá, mert lusta vagyok.
Pedig állítólag a világ második legjobb boltban megvehető lejátszóját hallottam.
Akkora tudása volt annak a forrásnak, hogy 3-4x árú fülesek minőségi viszonyát megfordította. Nagyon durván jó hangszerhangjai voltak, olyan hitelességgel, természetességel, aminek bokájánál vagyunk. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker
üzenetére
Igen...
Sejtem mire gondolsz, és felszines dolgok alapján félreismertél, de nem zavar, nem akarok senkit megváltoztatni. Ha nem fogadod el, ignorálj, kérlek, és akkor én is igy teszek.Aki ismer, tudja, mi alapján mondok SAJÁT véleményt. Megvannak saját preferenciáim, és én nem másnak építek hifit, hanem a saját preferenciáimnak. Sokadjára mondom, h ez nem annyira pénzkérdés. Olcsón is tudok magamnak tetsző láncot építeni, és saját preferenciáim szerint fogok tovább lépni.
Úgy látom, XT is így működik, és az összes személyes ismerősöm. Egyik ismerősöm, pl pont tegnap vett meg egy olyan dobozt, ami kb 16kHzig működik. Tudja,h hiányzik a teteje(hallja is), de mivel nem szempont, boldogabb ezzel a dobozzal,mint a 4x ilyen drága előző dobozával, ami meg jóval fejlettebb modern hifis szemlélettel. Láttad volna a csillogást szemében, megértenéd.
Én is többször váltottam olcsóbbra, mert nekem jobban tetszett. Hagyjuk már kérlek, hogy anyagi okok miatt irigy vagyok...
-
bajnokpityu
félisten
Tudom, asszem mire gondolsz, es meg teknikailag is van ra magyarazatom.
De csak ugy lehet ilyenkor cdnek elonye, ha nem hasznalsz dacot.Milla koruli roksan volt itt tuningmentes sb mellett. Innen emlekszem.
Viszont ami zenestilust ma hallgatok, ezeket nem vettem meg, igy hendikeppel is, de marad a dacolas. Ebbol a vonalbol is sztem ki lehet hozni olyan jo hajgot, amirol beszelsz.
De en itt megallok, forrasig eleg ez a szint. -
BBéci
legenda
válasz
Dyingsoul
üzenetére
50-60000 Ft egy belépő kategóriás, de már elfogadható minőségű szubláda ára.
100000 alatt csak nagyon egyszerű, alap szetteket kapni, amik rengeteg kompromisszumot igényelnek.
Sztereót olcsóbban ki lehet hozni, de mindenképpen olyan erősítőt kell választani, ami fogadja és átalakítja a tévé optikai jeleit. Ez nem egyszerű, tehát visszakanyarodtunk a házimozis gépekhez. Használt erősítőt 35 körül ki lehet fogni, legfeljebb csak két hangdobozt kötsz hozzá, ami másik 30 pénz, plusz a kábelek ára. -
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Panasonic G30-hoz keresnék akármilyen, olcsó hangrendszert, amivel egyetlen célom van: jobb legyen a hangminőség, mint az alap hangszóróké (azt hiszem ez nem számít túl nagy igénynek
).
Milyen lehetőségeim vannak? Érdekel a stereo, de 5.1-es rendszerbe is bepillantanék, bár nem tudom mennyi a minimum, amit ilyesmire kellene áldozni, de a lehető legkevesebbet akarok rá költeni.
Az első hozzászólást töredelmesen bevallom, nem olvastam végig, mert annyira nem érdekel a téma. Ha azt mondjátok, hogy minimum 50-60 ezreket kell költeni arra, hogy jobb minőségben hallhassam a TV-t, akkor lehet, hogy el is vetem azt a gondolatot, hogy bármivel is bővítsek.Próbáltam körülnézni neten, de őszintén szólva nem tudom, hogy milyen kulcsszó alatt kellene keresgélnem (házimozi rendszereknél 120-130 ezres tételek láttán propeller gyorsasággal zártam be a lapokat). Ti milyen oldalakat, boltokat ajánltok, ahol ilyesmit lehet bogarászni és nagy a választék a minimális költségű fronton?
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning
üzenetére
A Bladeliusban van CD futómű.
-
Boborján9
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Most fogtam fel hogy amit Tonyo írt SB3 az Squeeze Box. Tehát coax bemeneten Cd játszóval nem is teszteltétek.
-
Stubi28
tag
Hogy ne sokat kelljen a következő össze állításon gondolkodni

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Boborján9
üzenetére
Az usbje gyengebb, mint a hiface. Kicsit gyengebb, mint a tuningmentes sb3.
Usbn sztem halide a tuti, az kb az orajel,tapmoddolt sb.Efolott meg nem jartam, de egy durva lptol meg messze jarunk, ugyhogy kell legyen
Xtnel meg mikor jartam, nem tudtam ertekelni, olyan messze van teknikailag.
-
Boborján9
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen, de ha az ár különbség csak a szolgáltatás béli különbség miatt van. Akkor nem érdekel. Fejes nekem nem fontos. Usb-re meg bővíthetem a Lupust is egy transportal (kb 30 ezerért)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Androidos fejegységek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - MAGYAR - 42 Ciklus - 98% akku - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Már ez is sokkal jobb, mint amit a beépített szolgáltatott. Hogy örült neki!
(vicceltem)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Lehet, hogy én vagyok a rendszeremben a gyenge láncszem.