- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #8664 üzenetére
Eddig úgy tűnik, jól műxik a Yamaha sub.
Túl nagy hangerőn nem fogom használni, arra ennyiért jó, amire kell8,8 W-ot vesz fel a hálózatról terhelés nélkül, ez normális?
-
Zjunior
veterán
-
ron8
senior tag
Samsung, esetleg Philips rendszerek szóba jöhetnek?
-
spiky03
veterán
Nekem a fent említett LG BD570-em van. Viszi külső winyóról is a nagyobb mkv-et valamint a gép meg van osztva a DLNA-n és úgy is viszi a 720p-t, 1080p-t is simán DTS-el, felirattal.
Jelenleg megvagyok vele elégedve. A hangja jó, koaxal van rákötve egy Yamaha erősítőre. A képe is jó, igaz még csak egy 55centis CRT-n használom, plazma még várat magára.De havernál kipróbáltuk egy Pana G30-as plazmán és jó volt a képe!
Én azt javaslom neked a BD vásárlás előtt, hogy menj be egy nagyobb üzletbe pl MM vagy Saturn, vigyél magaddal tesztelni való filmeket és teszteld le a kiszemelt példányokat, és utána döntsd el, hogy melyiket is veszed meg!
Én is így csináltam, elmentem egy MM-be, vittem pendirevon meg külső winyón filmeket és kipróbáltuk a lejátszókat. Amiket teszteltem Samsung DB-D5500, Sony S480.
Az LG-t nem tudtam tesztelni mert nem volt ott, de havernak egy BD550-e van és az jól szuperált, nah meg teszteket olvastam meg fórumokat az 570ről és így döntöttem mellette.
Nem bántam meg! -
axwel18
senior tag
Abban igazat adok hogy bármiből kilehet fogni hibásat, de ugyanannyi pénzért szerintem mindenki inkább a Pioneert venné/veszi. Azért a 2 márka nem egy szint. Van akinek bevált az LG elhiszem nekem a dvd íróim lg-k de most már egyre több lemmezzel nem boldogulnak ez csak egy példa.
Szerintem ugyanannyi pénzért te is inkább a Pio-t vennéd. Miattam szarozhatják a cuccomat hidegen hagy. Néha kell kritika is. Egyébként itt a fórumon többen is Vardus szettet használnak elégedetten és senki nem bánta meg hogy megvette. -
ron8
senior tag
Ha leszeretném szorítani mondjuk 100ezerre, akkor mi az ami megérné erősítő, hangfalszett és blu ray lejátszó téren? A lényeg lenne számomra az mkv, a dts, és a 3d.
-
Valkűr
addikt
válasz
axwel18 #8770 üzenetére
Igazat adnék ha valami komolyabb kategóriás gépekről beszélnél...Nekem is volt Pioneer DVD lejátszom, 1 hét után cserélni kellett. DV-LX50, éppen 150 ezret csengettem le érte annó. Szóval ebből az esetből kiindulva én is lehúzhatnám a Pioneert, de nem teszem, nem ebből itélem meg ahogy ti az LG lejátszót.
Az még csak meg sem fordul a fejetekben, h ezzel a lehúzással megbánthatjátok azokat akik LG terméket használnak. HA már ennyire ellenkeztek akkor lehetne ezt más módon tudatni.
Neked hogy esne, ha elkezdeném itt a szemed előtt a Vardusodat lexarozni?
-
DM-Fan
nagyúr
Egészségükre, használják csak! Ettől még amit írtam az optikáról, tény marad. Anyag- és összeszerelési minőséget tekintve sem egy ligában játszik a két lejátszó. Plusz az LG még SACD-t sem játszik, a Pioneer azt is. Azonos pénzért az LG is adja a 36 hónap garanciát? A BDP-140 az említett 40 eFt-ért brutálisan jó vétel, oda-vissza jobban megéri, mint az említett LG ugyanennyiért.
Maradjunk annyiban, hogy nem csak a saját káromon tanulok, környezetemben sem csak nekem volt bajom az LG optikai csodáival.
-
axwel18
senior tag
Benéztem kezeli az NTFS-t frissítéssel. De szerintem inkább a Pioneert vedd jobban jársz sokkal jobb. Szerintem a Pioneer cuccokkal nem sok hiba szokott lenni általába LG-kel viszont elég sok gond van.
DM-Fan: Teljesen igazad van a Pioneer optikára és szerintem szoftverre is jobb mint az LG.
Tigerteam: Szerintem a Pioneert LG-vel butaság összehasonlítani fenáll a Trabant BMW közti különbség.
-
DM-Fan
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy a Pioneer és az LG optikája között van egy "kis" különbség - természetesen az előbbi javára. Nekem életem harmadik Pioneer asztali lejátszója a BDP-140 és még az első, immár 8 éves (!) Pioneer DVD-lejátszóm is tökéletesen működik a mai napig, pedig nem keveset ment! Ráadásul a Pioneer-ra 3 év garancia jár! Ma sem vennék más optikai lejátszót, csak Pioneer-t. Egyszer volt LG optikai meghajtóm, először és utoljára!
Médialejátszásra én abszolút nem használom a BDP-140-et, viszont DVD/BD-lejátszásra tökéletesen megfelelő még egy felső kategóriás plazma alá is.
-
ron8
senior tag
[link]
Egy ilyen is megteszi végül is, nem? -
axwel18
senior tag
Pl jobb márka és magasabb kategóriás ne tévesszen meg a mostani ára egyébként ez egy 60E Ft-os lejátszó most akciós. Jobb a hang minősége is.
Tigerteam: LG blu-ray lejátszóm valóban nem volt de DVD lejátszom volt hát nagyon utáltam én az LG-t mint márkát nem tartom sokra, hangminősége is sokkal gyengébb mint egy Pioneer lejátszóé. Sony lejátszóm elött Pioneer dvd lejátszom volt előtte LG de ég és föld a különbség.
-
ron8
senior tag
Értem. 3d-s blu ray lejátszók közül melyik az amelyik simán megbirkózik az mkv-val, és árban is korrekt?
-
ron8
senior tag
Egyébként mi az oka annak, hogy ennyire nem ajánljátok az lg házimozit? Gyenge? vagy hibás.....?vagy miért?
-
spiky03
veterán
válasz
Zjunior #8744 üzenetére
Egyik haver a Saturnról mondta ugyan ezt. Hogy ha pl venni akarsz egy tv-t és láttad máshol olcsóbban, akkor beviszed az akciós újságot vagy amiben pl láttad a tv-t, és akkor oda kell, hogy adják annyiért.
Persze nem tudom, hogy ezt, hogy lehet a valóságban kivitelezni.
De ő ott dolgozott elvileg csak jól tudja.
De kívánom neked, hogy járj sikerrel és élvezd majd a filmeket a rendszeren. -
ron8
senior tag
És ehhez mit csatlakoztassak, hogy tudjak 3d filmet nézni?
-
Zjunior
veterán
Én megvenném csak Pest...
-
spiky03
veterán
Ha pesti vagy akkor ajánlom figyelmedbe az Árkád MM, 100ért van Denon 1312 + Eltax Experience 5.0. Azt nem tudom, hogy utolsó darab-e vagy kiállított példány, de ez szerintem még is jobban szól, mint egy kis bögre cucc.
Nah meg később letudod a hangfalakat cserélni ha nem tetszik.Jah amúgy bocsi, hogy csak így közbeszólok
-
contaxg
veterán
-
Zjunior
veterán
Apám, nem vagyok könnyű helyzetben...
Kezdek utánanézni a dolgoknak Wharfedale hangfalt néztem ki a médiába ha már
kókányoltátok az Onkyo-t!Most olvastam vissza h Wharfedale se egy nagy kunszt!
Segítsetek PLZ egy 50-60k-s erősítő kéne meg 5.1 hangfalszett 50-60 ért!Köszönöm, Hálás lennék!
-
DM-Fan
nagyúr
Léteznek olyan eszközök, amire neked szükséged van: optical switch box néven keresgélj! Ilyesmi formulában is létezik. Ez utóbbi elviekben automatizált (és mondjuk rohadt drága is). Ez viszont olyan, mint az első és árban teljesen korrekt.
-
ron8
senior tag
Kb. 18-20 m2-es a szobám, az ár kb 100e ft amit ráköltenék.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Kedves Mindenki,
létezik olyan megoldás, amely lehetővé teszi, hogy két cuccom (XBox és médialejátszó) optikai kimenetét egyesítsem és rádugjam a házimozi erősítőre? Nem kapna egyszerre jelet, nyilván, csak felváltva, függően attól, hogy épp mit csinálok.
A neten talált optikai elosztóknál pont fordított a helyzet, egy jelet oszt ketté.Köszönöm a tippeket.
bog
-
jaktib
tag
Banándugót nagyon fontos beszerezni? Van olcsón is, drágán is. Melyik a jó?
http://hardverapro.hu/apro/nakamichi_banandugok_eladok_2/hsz_1-50.html. Ez jó? Mi a szerepe, miért jó, ha jó? -
Bog
HÁZIGAZDA
Kedves Mindenki,
létezik olyan megoldás, amely lehetővé teszi, hogy két cuccom (XBox és médialejátszó) optikai kimenetét egyesítsem és rádugjam a házimozi erősítőre? Nem kapna egyszerre jelet, nyilván, csak felváltva, függően attól, hogy épp mit csinálok.
A neten talált optikai elosztóknál pont fordított a helyzet, egy jelet oszt ketté.Köszönöm a tippeket.
bog
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- ldave: New Game Blitz - 2025
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest