Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PainKiller13
üzenetére
Én most veszek olyan csatlakozót hogy az alaplap 3 pines csatlakozójára kötök két ventilátort mert 4 csatlakozóm van de csak kettő tud szabályozni ventilátort,ventilátor viszont 3 van.Na most ha 2 ventilátort kötök egy csatlakozóra az még ugye nem terheli meg az alaplapot?
-
mosquetoo
tag
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Nincs húzva a proci , egyenlőre számomra fölöslegesnek érzem.
A pasztát most cseréltem ki 5 perce meglátjuk javul-e.
Hűtőt tudnátok ajánlani a procira ?
A VGA-hőfokot mivel tudnám megnézni ? -
-
válasz
mosquetoo
üzenetére
Szia!
Én először is valami másik procihűtőt vennék,s nem a gyárit használnám! (Húzva van valamennyire a procid gondolom)
A házban a ventiket úgy rakd,hogy az első venti befelé szívjon,a hátsó kifelé fújjon. Oldalra is jöhet egy venti,az is kifelé fújjon,az legalább a vga melegét kiviszi a házból. Ha mégnagyobb huzatot szeretnél a házba,akkor alulra is jöhet egy szívóventi,felülre meg egy tolóventi,így akkor hátrafelé és felfelé tolja ki a meleget a házból. -
mosquetoo
tag
sziasztok melegedési problémám van és szeretnék segitséget kérni !
Tegnap elhoztam egy Coolermaster k350 elite házat elöl gyári 12cm venti figyel , hátra beraktam egy másik 12 cm es ventit igaz kicsit régi de jobb mint a semmi.
Emellet gyári proci hütőm van .( i5 2300) van 3 db hdd-m minden 2.-ik helyre raktam öket elég szellősen vannak.
Radeon Gigabyte hd6850 vga-m van még a gépben.
Ha a ház teljesen öszevan pattintva rajta oldala stb... és elkezdem terhelni a gépet proci ugrik 90 fok ra , ha leveszem oldalát háznak visszamegy 10 fokot de ez még így is sok !
Rendeltem 2db Arctic F12 TC 12cm es ventit ami kb szerdán lesz meg.
Addig mit csináljak géppel ? Esetleg ez a 2db venti fog segíteni majd valamit ? És még 1 kérdés hogy rendezzem el majd őket , melyik fújja be hol , és melyik ki és hol a levegőt ?
Köszönöm a segítséget , nem szeretném megfőzni az ebédet így vasárnap dél előtt a gépházon !
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nahát, beiktattam a 14 centis Akasa Vipert és tényleg tiszteletet parancsoló hangja van. Mondjuk be is építettem és közvetlen a venti előtt HDD fióktartó oszlop van keresztbe amibe bele is üközik a légáram, de izmos akkor is (110 CFM). Nem nagyon ismerek erősebbet 14-esből, (bár hiányos a tudásom persze,) csak egyet TR TY-143 (130 CFM), de az már 2500-zal pörög és még hangosabb állítólag. (Jut eszembe ezt is beszereztem máskor, csak még nem próbáltam ki.) Na majd pihentetem nyárig.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Abból a Noctua ventiből van majd' egy ezressel olcsóbban. Előnye, hogy 14-es lévén 12-es helyre beszerelhető, de adnak a 14cm-es ventihelyekhez adaptert. [link]
-
Bullllit
tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Értem, gondolom a statikus nyomás végett ami emlegetve van egy pár hsz-el ezelőtt....
Oda esetleg valami ajánlat? Corsair cserélgethető gyűrűs változata?
Mert abból is van 2 féle tudtommal:
van ami házhűtőnek meg van ami radiátor hűtőnek jobb nem?!Mondjuk lehet ez lenne a legjobb megoldás és akkor egyforma is nagyjából a kinézet

Sajnálatos hogy nem fér be
Jól lehűti az is az i5-öd nem? -
Bullllit
tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Noctua NH-C14-es procihűtőről lennének lekapva majd. Rendben szerintem 2 héten belül akkor írok egy privátot

-
PainKiller13
őstag
-
Bullllit
tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Értem. Egyébként corsair gyári hűtőket és nocuta-kat cserélnék. Csak a szín miatt cserélnék mert nagyon ront az összhangon(minden egyéb piros-fekete). Ha zárt házam lenne akkor nyugodtan hagynám a noctua ventiket és swif-ekkel társítanám de így azért....

Majd még nézegetem az árakat hátha lesz valami.
szerk.: szabályzóra lennének kötve......az ára meg,.....nekem egyszer megéri aztán ha megadják magukat majd lesz valami

-
PainKiller13
őstag
válasz
Bullllit
üzenetére
Ezt nem ismerem, de szerintem ennyiért már lehet 14 cmes Noctuát kapni, ami biztos, hogy nem zsákbamacska, Xilenceket én inkább kerülöm, van itthon néhány fajta, mind porosodik mert hangosak, leszabályozva is, amit linkeltem az viszont nagyon príma, átlagban 1200ért szokott menni az ára, 1620ért akkor vennék ha sürgős, bár lehet hogy a forint árfolyama miatt ilyen drága, így az is elképzelhető, hogy a régi 1100 ft-os ár már nem lesz többet.
Swif ilyen extrém színű, engem nem zavar, mert rajta a ház oldala, és nem nézegetem, a zajtalanság a fő szempont és a légszállítás.
Jók ezek a bitfenixek, bár számomra a 22,8db zajszint 1200as fordulaton sok. (illetve piszok drága)
14CM-esből ilyet vennék.
-
Bullllit
tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
-
PainKiller13
őstag
válasz
Bullllit
üzenetére
Xilence Red Wing, természetesen leszabályozva, nagyon jó áron lehet kapni, amikor épp lehet. Egyik héten lehet a másikon nem, érdekes.
Bitfenixek is jók, persze nem mind, Noctuák, de ezek már más árkategóriák

Egyébként a héten jött meg a Bitfenix Merc Alphám, a gyári venti ami bennevan az elég zajos, még nem próbáltam szabályozni, de nem is fogom szerintem. Tettem bele egy Swif2-1200at, ezvolt itthon, 700as fordulattal, totál semmi hangja a gépnek, vinyót hallani picit mikor épp megy (ritka mert van SSD)
Rendeltem 5db Swif2 PWM változatot, meg egy olyan elosztót amit linkeltem korábban, kíváncsi leszek azokkal.
-
Bullllit
tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Értem, hát az az egy tulajdonsága miatt szerintem bőven nem ér annyit ....
Esetleg tudnál ajánlani 120-as és 140-es piros-fekete ventit házszellőztetésre aminek jó a zaj/teljesítmény aránya ?
bitfenixek?
-
mrkorooo
aktív tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
http://www.pcvizhutes.hu/?149,phobya-y-kabel-ventilatorokhoz-3pin-4x-3pin-harisnyazott ez talan minossegibbnek nez ki
-
AxBattler
félisten
válasz
PainKiller13
üzenetére
Ez nagyon jó cucc, el is mentettem!

-
PainKiller13
őstag
Lehet nem ide tartozik, de találtam valamit, ami másnak is jó lehet, fél óra keresgélés alatt bukkantam rá egy Molex tápos PWM elosztóra, aki tud esetleg jobbat, vagy olcsóbban, az megoszthatná velem.
Illetve, ugyanilyenből keresnék Satásat, az nem baj ha más márka, csak 5 részre kéne osztani legalább.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Anno én is elég sokat költöttem a gépre.
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Igen érdemes kicsit belenyulni, ha nincs rajt gari akkor meg pláne !

3év gari van a ventikre amiket vettem meg a házra is ! 2013.08 vége felé vettem kb. mindent a héten meg a new CPU hűtőt
(többet nem kéne rá költenem, mert sokba van már a vége... minden célra megfelelő kis konfig !) 
L
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szivesen,nekem az egyik gyári ventivel vlt gond ami felül van 2011.04 ekkor gyárották de ugye én 2012 ben vettem az összes cuccot na most pár napja hülye hangokat adott a ventilátor,el kezdtem agyalni vegyek vagy ne vegyek másikat,ugye ezek golyós csapágyasak szétszedni korlátozottan lehet,de aztán szét kaptam jól meg zsíroztam gép zsírral,és azóta annyi hangja van mint eredetileg gyárilag 100% on de majd le lesz szabájoza.
-
válasz
Pityu.
üzenetére

Nekem az 1-ik gondom az volt, hogy napokban jött meg az új CPU hűtőm és azt lecserélve / régit eladva megmaradt egy 1900rpm -es PWM (4pin) ventim... amit megoldottam, mert felső részen volt egy Nexus 12-es meg oldalt is egy db ugyanaz így a kettőt párba felraktam és bekötöttem a szabályzóra , az 1900rpm-es 12cm -es ventit meg felraktam oldallapra , de nem tudtam alaplapi PWM -el 1200rpm alá levinni
, azt megoldottam, hogy elsó 20-as lekötésre került ventivezérlő részről és ment molex-re (max. 700-750rpm -et nem lehet hallani, főleg 20-as venti) az oldalsó venti meg ment ventivezérlőre és így tudom megfelelően szabályozni, de ugye van a ventiknek egy gyárilag megadott érték (min/max) amin lehet szabályozni ! 
Köszi mindent !

L
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az biztos,nekem a felső ventimmel volt most egy kis gond de egyenlőre megoldottam,de az pl 100% on megy mert az a csatlakozás nem tud szabályozni de ha meg lesz a kábelem azt is le szabályzom.
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Igen , ezekkel nincs is gond...

A temp egyszerűen tökéletes, (alaplap 22-25c fok , CPU 25-27c fok netezés alatt pl. , de komolyabb game alatt se nagyon melegszik fel a rendszer, megfelelő !)
Ventik megfelelő sebességére voltam kiváncsi (mi az optimális / elegendő), mert 5db házventi 1000rpm /db feletti fordulaton már kicsit zavaró lehet
L
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Itt van egy kép mi hogy van,ház hűtő ventiből csak azért2 látsz a 3 helyett mert a lapomon 4 ventilátor csatlakozás van de csak kettőt tud szabályozni majd most akarok egy kábelt hogy egy csatlakozásra kettő van kötve és mindkettő le van szabályozva 800 as fordulatra.

-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem egy cooler master CM 690 II házam ,ami azért ugye elég lyukacsos, a tetején van 14cm es ventilátor ami kifelé szívja a levegőt ,elől van egy 14cm es ventilátror ami beszívja a levegőt,a procin egy van egy cooler master hyper 612s hűtő ami a gép eleje felé áll és úgy szívja át hátra a levegőt,hátul meg egy 12cm es ventilátor szívja kifelé a levegőt,én a proci hűrő ventilátorát kivéve ami 650 es fordulaton megy a többit 800 as fordulatra állítottam így halk is meg szerintem jó a hűtés is.
-
-
Algol
senior tag
válasz
M4rko97
üzenetére
Nem olyan bonyolult dolog az, de inkább itt kérdezd: Modding és elektronikai kérdések
-
M4rko97
csendes tag
hello
Ventilátorhoz szeretnék készíteni házilag egy fordulat szám szabályzót ezt meg lehet oldani vagy erre esély sincs?
üdv.Marko -
Henk
veterán
válasz
PainKiller13
üzenetére
Én a 120P-ket használtam így. Idle 700 rpm-re voltak szabályozva, de abban volt tartalék, olyan 1900 rpm körül mentek max. Az 1201-t is tudod így használni csak a pwm-es tágabb tartományban szabályozható.
-
eszakas
őstag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
A h100i romlott el, és tönkretette a ventiket is 2db Viper és 2db más fajta volt rátéve a Viperek közül az egyek teljesen tönkrement a másik alacsonyabb fordulaton üzemképes maradt.
-
PainKiller13
őstag
Nekem van egy Swif2-1200, ez szabályozva 600 fordulat környékén hangtalan, azt tanácsolták másik fórumon hogy 1201-est vegyek mert az 1200 fordulatot tud és jobb a légszállítása, ez meg csak 800at, viszont azt hallottam, hogy az jóval hangosabb, szeretnék megmaradni a hangtalan verziónál, vagy ha leszabályzom az 1201est akkor vajon mehet azis 6-700 környékén?
Illetve érdekelne még, hogy hasonló áron (2ezer környékén), hasonlóan kiváló házventik milyenek vannak még?
-
Rendo84
senior tag
Ehhez hasonló [link] ventiket tudnátok ajánlani esetleg, hogy tudjak miből választani?
Nem baj ha van közte olcsóbb és jobb minőségű, akár drágább is.
-
tornas
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
"Nézegettem ilyen ellenállást mint a képen van,ezek mire valók?"
Ennek az ellenállásnak csak annyi a dolga, hogy némi melegedés kíséretében lecsípjen a 12 V-ról valamennyit (ez ventifüggő is egyben). Vagyis a ventire jutó feszt csökkenti átlag 7 V körülire és sorba van kötve a ventivel.
-
eszakas
őstag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Nekem is volt Akasa Viper PWM 140mm csak elromlott egyszerre kettő
a H100i tette tönkre. A teljes teljesítményére ritkán volt szükség. Az aláírásban szereplő VGA-t hűtötte. -
AxBattler
félisten
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Igazából most egy ilyen van a házamban, és kicsit zavar a 18dB: Silverstone AP181
Ehhez képest a 15 dB nem tűnik sokkal kevesebbnek, ezért kérdeztem a lehetőségekről.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Szerintem az ideális. Ha a gyártói linken mutatott táblázat egy termék három módozatára utal, akkor hibátlan. Képes a legnagyobb légszállításra ha kell, de tud halk üzemben is menni 15 decibellel.
(#12641) johnjordan:
Nekem szimpatikus, tervezek én is egy ilyet beszerezni. A nagy teljesítmény mellé nagy zaj is társul (40dB). Ekkora teljesítményű ventilátorokból kevesebb van. Ez Akasa Viper PWM 120mm
van olyan erős és elvileg egy tízessel halkabb. Enermax Cluster Advanced, ez is megközelíti teljesítményben és csak 20 dB max. Igazából, csak ráböktem erre a kettőre adatai alapján, személyes tapasztalatom egyikkel sincs. Viszont vannak olyan 140 milliméteres szélkavarók, amiknek 120-asnak megfelelő lyuktávolságuk van. Azok között vannak nagyobb légszállításúak. TR TY-143 131 CFM. Ilyenem viszont van. Persze ez is már hangosabbnak számít.Mellesleg most kaptam meg egy 140mm-es Akasát (110,61CFM):
-
MaTpr0F
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki közületek szedett már szét coolink swif2 ventit?
Gugliztam, de nem nagyon találtam semmi útmutatót/leírást stb. -
johnjordan
csendes tag
Sziasztok, kinéztem a házamhoz 2 db Scythe Grand Flex PWM (SM1225GF12SH-P) 120 mm-es ventillátort, mert jókat hallottam róla. Tudnátok ajánlani, esetleg van valakinek személyes tapasztalata? Vagy esetleg más alternativa, közel 100 cfm-et nyomjon max. teljesitményen és legyen PWM. Köszi
-
AxBattler
félisten
-
zibo73
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Nekem ilyen van.
Jól teszi a dolgát.

-
Glaz-dozfhut
őstag

nagyon szép -
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
ja igen tényleg bár nem konkrétan házzal kapcsolatos hanem hűtés hogy ha ugye ki iktatok egy darab ventilátort ami fölül van,de egyenlőre szét kaptam megzsíroztam a cuccot úgyhogy újból üzemel.De majd átnézem a házammal kapcsolatos fórumot,köszi.
-
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Ok látom de szerintem ventilátorokról itt is beszélhetek,mert nem a házzal van gondom,vagy nem a ház témájában írtam,
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha véletlen nem láttad volna még, van a házadnak külön topikja is [link ide], amennyiben az "advanced" verziót birtoklod. szerk.: látom igen Mondjuk jó ideje nem aktív.
-
AxBattler
félisten
Üdv!
18cm-es ventiből mi az ajánlott?
Én ezt néztem: Enermax T.B.APOLLISH 180mm -
mrkorooo
aktív tag
ilyen venti ellenallast hol lehet venni ?

-
válasz
PainKiller13
üzenetére
2 öt kötnék akkor rá,nem is kell a max nekem 800 as fordulat kell
-
Egyébként volt egy pár napja idegesítően zakatoló ventilátorom a gépben azt most szét kaptam be zsíroztam hátha nem kéne másikat venni,de azért van egy pici hangja de lehet ha nem 100% on menne akkor meg sem hallanám mert az előbb az egyik venti 100% ra volt állítva és ott volt kis hangja,tényleg ki próbálom veszek egy elosztót.
-
válasz
PainKiller13
üzenetére
Ilyen cuccra gondoltál?
Két ventilátor nem terheli meg az egy csatlakozást?És gondolom akkor ha 800 as fordulatra állítom mind két ventilátor azon fog üzemelni ugye?
-
eszakas
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Alaplap függő, épp most találkoztam egy ASUS lappal ami nem tudja szabályozni egyiket sem. Csak 3 opció van és kész.
-
Morris
veterán
válasz
PainKiller13
üzenetére
Nem minden alaplap képes 3 pines venti szabályzására. A 3 pines ventilátorok csak feszültséggel szabályozhatóak.
Az én lapom pont nem tudja. -
Morris
veterán
válasz
PainKiller13
üzenetére
A PWM-es az 4 pines. Négyszögjel alapján vezérli a lap.
-
eszakas
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Szia.
Technikai adatok:
Méretek: 120 x 120 x 25 mm (Sz)
Szín: fehér
Zajszint: 14 dB (A)
Sebesség: 1400 fordulat / perc
Légszállítás: 83,8 m³ / h
Légnyomás: 1,61 mmH2O
Feszültség: 12 V
Indítsa Feszültség: 6 V
Csatlakozó: 3-Pin / 4-Pin Molex (adapter mellékelve)
Várható élettartam: 50000 óra3 pines magyarul 3 tüske van rajta. Rádugható a 4-pines/4 tüskés alaplapira de mellékelnek hozzá olyan átalakítót amivel közvetlenül a tápról tudod árammal ellátni /molex/. De akkor teljes fordulaton fog folyamatosan forogni.
A PWM szabályzásúak 4 tüskések.
-
-
Morris
veterán
-
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Kár, hogy ezt nem minden házba lehet befújóra rögzíteni, mondjuk a ház elejébe. Mint ahogy az AC pro ventiket sem.
-
Nekem olyan kérdésem lenne hogy van egy cooler master CM 690 II házam ,ami azért ugye elég lyukacsos,na most a tetején lévő 14cm es ventilátor bedöglött.A hűtést úgy csináltam meg hogy elől van egy 14cm es ventilátror ami beszívja a levegőt,a procin egy van egy cooler master hyper 612s hűtő ami a gép eleje felé áll és úgy szívja át hátra a levegőt,hátul meg egy 12cm es ventilátor szívja kifelé a levegőt.Na most ha a felső be döglött és ott most nincs ventilátor lehet negatív hatással a hűtésre vagy a többi elrendezés végett nincs jelentősége hogy van e felül vagy nincs ventilátor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 120mm ventilátor bazár, splitterek, argb spliterek, ASUS TUF pwm & argb fan hub
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Cooler Master Mobius 120P ventilátor kit (3 az 1ben) eladó
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Keresek! Noctua NF-A12x25 PWM chromax
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Grózi