- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Új fotókon a OnePlus Open 2 alapját adó Oppo Find N5
- iPhone topik
- Poco X4 Pro 5G - a jobb testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz PainKiller13 #13337 üzenetére
kb. semmi hangja, mert ügyeltem arra, hogy max. rpm-en 20dB(A) alatti legyen a hangkib. /FAN
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hdekakas
senior tag
válasz PainKiller13 #13333 üzenetére
Picit részletesebben?
Ugye van egy aljzat, amit a 4-pinbe be tudom dugni. Az elágazik 3 ágra, abból az EGYIKNEK 4 pin csatlakozója van, a másik kettőnek pedig csak 2 +az utolsó a lednek.
Akkor mindegyiket tudja szabályozni megfelelően egy aljzat, függetlenül attól, hogy az egyik ágába 3+1 drót megy, a másik kettőbe pedig csak 2+1? (De ha már az egyikbe tud menni 4 ág, akkor a másik kettőbe miért csak 3, nem értem. ) -
NoOne1976
őstag
válasz PainKiller13 #13309 üzenetére
Így néz ki a bios. [link] Azt nem tudom, hogy a voltok mit jelentenek. Vcore Voltage, 3,3V, 5V, 12V Voltage.
-
NoOne1976
őstag
válasz PainKiller13 #13306 üzenetére
AzZ alaplap egy 7 éves Asus M2N-E, A leírásában semmi erre utalót nem találok, csak azt, hogy 4 db ház hűtő hely van, amik 3 pinesek. Honnan kellene tudni szabályozni? Még annyit találtam, hogy a biosban lehet beállítani profilt a ház ventikhez, ami megegyezik a cpuhoz állítható 3 lehetőséggel. Silent, Normal, Performance.
-
vittorio7
őstag
válasz PainKiller13 #13306 üzenetére
Szia!
Ez is hangos? Coolink SWIF2920 ventilátor
Mert van egy viszonylag nagy hűtőbordám, amire 9 cm-es venni menne rá. Ezt tenném fel a gyári proci hűtés helyére.
Csak nagy eséllyel nem tudnám szabályozni.Csak ez elvileg inkább ház venti, azért kérdezem itt.
Előre is köszi a választ.
-
NoOne1976
őstag
válasz PainKiller13 #13304 üzenetére
Akkor mit javasolsz, mit csináljak? Mindenképpen szeretnék valamit venni a ház elejébe is.
Amúgy miért hangos 800-as fordulaton? Én nem is találok olyan ventit Miskolcon boltban, ami 800 alatti fordulattal menne. Csak nagyobb fordulatosak vannak
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
válasz PainKiller13 #13302 üzenetére
Ezt nagyon nem értem. A 4 pines 120P-t az alaplap tudja szabályozni, de félek, hogy esetleg alapból magasabb fordulaton járna. Ezért gondoltam, hogy a semmitől jobb alapon legyen 1200-as. Miért lesz ez hangos, ha 800-as fix a fordulata? Az alaplapon a cpu fan-on kívül a többi csati 3 pines. A PWM-est a hozzá adott elosztóval tudnám csatlakoztatni a cpu-s csatihoz.
Ha jól értem:
1. A 3 pines csatim 5V-os, ugye? Ha arra dugom a PWM-es ventit, akkor az a legalacsonyabb sebességen megy majd, fix fordulaton, mert a 4 pin lenne a pwm szabályozás.
2. Ha az elosztóval dugom rá a 4 pines cpu fan csatlakozóra, akkor változó fordulatszámmal menne.Vagyis ha PWM-eset vennék, és túlságosan forgatja a cpu, akkor levenném róla az elosztót, így rádugnám a 3 pines csatira, és akkor alapon járna. Ha hülyeségeket írok, javítsatok ki!
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
válasz PainKiller13 #13300 üzenetére
Az mit jelent, hogy 5V-al? Az alaplapomon 4tűs csatlakozó helyek vannak, ahova kötni akartam a PWM-et.
-
eszakas
senior tag
válasz PainKiller13 #13287 üzenetére
Hogy tudja automatán amikor nincs rpm visszajelzés?
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
hdekakas
senior tag
válasz PainKiller13 #13287 üzenetére
És ilyen előlapi vagy belső szabályozó, amit említesz, azt hol lehet szerezni?
Vagy van valami másik KÉK színű venti, ami pwm-es, és jó ennek a háznak az oldalába? -
Burt1793
veterán
válasz PainKiller13 #13239 üzenetére
Nyasgem.
S12-es az én noctuám, az nekem nagyon nem jó, ha nem pörög. Mivel nem szellős a házam, muszáj, hogy mindig pörögjenek 5V-on (4-500 rpm), hogy ne álljon le bent a levegő, mert akkor minden megfullad.
És mind a 4 venti hangtalan a szigetelés miatt 5V-on. Nekem ez volt a tökéletes megoldás.
Mint látod nem passzív a gépem, sőt. Csak a tápom passzív, de az is csak azért mert megmaradt. És nem veszi meg senki Mo.-n 38 ezerért, pedig platinum, meg minden.[ Szerkesztve ]
-
csakdzsó
tag
válasz PainKiller13 #13235 üzenetére
Akkor lehet hogy a youtubos videó kammer,mert a Grand Flexnek ott kellemesebb hangja volt.Csak biztosra akarok menni.
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
csakdzsó
tag
válasz PainKiller13 #13230 üzenetére
Szia.
És van ebből sima 3 pines is?
Azt elfelejtettem írni,hogy kifejezetten házhűtésre lesznek.
[ Szerkesztve ]
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
Sanki
addikt
válasz PainKiller13 #13205 üzenetére
Youtube-n van róla egy videó, amiben mutatja a dobozát. Nettó tömege 406 g...
Gondolom ez a ventilátor és az alu ház össztömege lehet.
Az én CM RC 590-es házam majdnem 10 kg úgy, hogy nincs benne semmi alkatrész se, csak úgy natúr. Majd azért megmérem viszonyításképpen, hogy az én hasonló hdd blokkom milyen súlyú. -
Sanki
addikt
válasz PainKiller13 #13159 üzenetére
A méret az mindegy. Cooler Master Centurion RC 590 ház elején van elég hely.
A nevét meg tudnád mondani annak amelyikről Te beszélsz?
Mert én csak egy ilyet találtam, viszont egy 3.5": Scythe 3.5" Kaze Q -
Lajkó
őstag
válasz PainKiller13 #13102 üzenetére
Amennyire látom ez sem jobb az eredetinél... Ugye?
Baltoafarkas: Használtat inkább nem vennék, de köszi!
-
parkr
őstag
válasz PainKiller13 #13087 üzenetére
Kösz! akkor lehet bepróbálom. a mostani xigmateknek van egy kis motorzaja, ami néha elég zavaró tud lenni.
-
konci79
őstag
válasz PainKiller13 #13083 üzenetére
Nekem is 4 pin-esen van 2 házventi, 3 pin-es és szabályzom(én pl. et6-al)...Gondolom lapfüggő is.
-
zeusz55
senior tag
válasz PainKiller13 #13052 üzenetére
zsir! Köszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
zeusz55
senior tag
válasz PainKiller13 #13046 üzenetére
Aha.. akor ezek alapbol fentröl sziwnak lefele? Tehat segel rarakom a wgara es akor pont jo iranyba fogja tolni? A xilenc az höerzekelos is ha a sys fan helyere rakom wagy csak a fordulatat tudom alitani! köszi a fejtagitast!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #13049 üzenetére
De nekem 5 venti van és ebből egyiket külön kell vezérelni, meg egy szivattyú is van. Nem bírja el az alaplap, meg egyébként is külön kell vezérelni. Azt hiszem akkor maradok a Scythe gombos (nem potis) megoldásánál, eddig az a legszimpatikusabb, igaz minden alkalommal nyomogatni kell.
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #13031 üzenetére
Csak ezek nem tetszenek, túlvariált. Amúgy van külön ventivezérlőknek topik vagy csak itt?
Az Aerocool F4XT az ami tetszik, olyan egyszerű. Bár ez meg nem jó, mert egyrészt lekapcsolni se tudja a ventiket másrészt a három állítható fix fokozat kevés. De még egy leírás sincs róla, hogy a három lépcső az mennyi feszt ad a ventiknek. De gyanítom 5-9-12V lehet az körülbelül. Csak akkor is, ez túl buta így.
Sajnos az alaplapomon csak egyetlen vezérelhető csati van, ezért nyomorgok valami vezérlő után.
-
zeusz55
senior tag
válasz PainKiller13 #13044 üzenetére
Igen csak nem akartam h a wenti hattal nezen ki a hazbol. Kabelforditas a forgasirany +oldasara?
-
zeusz55
senior tag
válasz PainKiller13 #13044 üzenetére
Igen csak nem akartam h a wenti hattal nezen ki a hazbol. Kabelforditas a forgasirany +oldasara?
-
#hpq
aktív tag
válasz PainKiller13 #13040 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor nem is próbálkozom. Esetleg tudsz valamit ajánlani helyette?
// -
-
menledge
senior tag
válasz PainKiller13 #13037 üzenetére
Azóta megtaláltam a ház leírását.. elvileg hátul is 8cm ventinek van hely... bár nem értem akkor mik azok a furatok
-
menledge
senior tag
válasz PainKiller13 #13035 üzenetére
Nem 30K az biztos...
Már épp írni akartam, h mindjárt fúrok bele jó helyre lyukat... amikor megnéztem még1x a helyeket...
Nézem, óóó van 80asnak is csavarhely!! Tökéletes! Nézem tovább.. a kettő között is van hely.. csak nem 90esnek?
Najó lemérem... és itt jött a nagy POFÁRA ESÉS... az összes hely vagy tégla v nem stimmel.
A 100as az 10x11, a 80as 7x7,5 a 90es az talán 8x8... de csak talán. A 80mm a 2 lyuk belsőkörívétől számítva...
Ez a ház... -
menledge
senior tag
válasz PainKiller13 #13029 üzenetére
Okés! Köszönöm a tippeket!
-
menledge
senior tag
válasz PainKiller13 #13026 üzenetére
Gigabyte GA-EP41T-UD3L alaplap.
Öszintén, még soha nem jártam a BIOS-ba...
DE megpróbálok utána nézni!
-
menledge
senior tag
válasz PainKiller13 #13024 üzenetére
Azóta már látom, h az a venti máshol jóval drágább, csak a szerkesztési idő fogyott el..!
Öszintén, nem tudom. Nem én építettem a gépet, eddig molexba volt bekötve.
De van az alaplapon 1-1 db 3 és 4 pines csatlakozó, ezért gondoltam a 80as venit a 3pinesbe a 100asat meg a 4pinesbe, gondolom tud vmi szabályzást...
[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
válasz PainKiller13 #13022 üzenetére
Nagyon Köszönöm!
Nem vagyok pécsi
PCX-et ismerem, de esetleg még jó az Ipon, Aqua, Bluechip.
Még annyi, ha lehet a 8as 3pines, a 10es 4pines legyen. A 8asnál nem fontos.
Ez a 900Ftos ár nekem kevésnek tűnik, vagyis azért gondoltam ilyen 1500 körülre, mert gondoltam az már minőségben is jobb, ez a Xilence nem túl gagyi? De persze ha azt mondod hiszek neked, csak olyan kevésnek tűnik az ára
[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
válasz PainKiller13 #13019 üzenetére
Hát én pedig megköszönném, ha ajánlanál!!
Mégpedig azért, mert nekem nincs, ilyen-olyan fontossági(különleges) szempont!
Annyi amit írtam, max 1800 legyen, ennél ne több, és ehhez mérten vmi normálisabb!
Azt nem tartom jó megoldásnak ha belinkelek "párat" mert az én feltételemnek megfelelően van vagy 100 ajánlat...
És ez csak a 8cm venti, a másiknál viszont nem tudom h mi megy a 10 cm távolságra lévő furatokba 9 v 10 cm venit?
Ha mindkettőből linkelgetnék lenne vagy 30 link..
Szerintem célszerűbb, és nagyon megköszönném, ha ajánlanál párat, és onnan meg már eldöntöm melyik tetszik.
-
SirAlo
aktív tag
válasz PainKiller13 #13015 üzenetére
Ilyet nem lehet allitni az alaplapomon, van Silence Mod, van Standard es preformance mod rajta , ezekre lehet beallitni, hogy ezek pontosan mit jelentenek az kerdes
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12993 üzenetére
Egy laptop,de minden cuccom az asztali gépen van
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12973 üzenetére
Nem semmi basszus eddig is állta gépem a ventilátor csere végett most meg azt írják hogy a táp bevizsgálása heteket vehet igénybe,basszus nem hiszem el hogy valamit hetekig kell vizsgálni.Jártam már így egy itthoni cégnél végül én állapítottam meg a táp hibáját és cserélték,na meg a pcx is szarozott már velem alaplappal mert hibásat küldtek be küldtem vissza aztán jött a szöveg hogy pár hónap mert ki kell vinniük a gyártóhoz,akkor el kezdtem pampogni egyből pár nap és csere lett a pár hónapból.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12973 üzenetére
Jó esetben,de ha ülnek a dolgon vagy 2 hétig,na mindegy írtam nekik majd válaszolnak hétfőn.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12971 üzenetére
A francba,már így is állt eleget a gép,kölcsön nem nagyon tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12966 üzenetére
Csak kérdés hogy mennyi ideig tart ez nekik
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12948 üzenetére
Nem igazán van erre ost pénzem,most vettem a noctua ventiket az sem egy fillér volt,ráadásul már 2 éves lesz a tápom tehát többet kéne hozzápótolni ha ezt most eladnám.
Elég borsos ára van a tápnak amit ajánlottál [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12946 üzenetére
Nekem nincsenek millióim tápra,de nagyon bevált táp jól dolgozik,nem csak a nagyon drága a jó ez is volt vagy 17EFt
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12944 üzenetére
Minőségi tápom van Sharkoon WPM 600w moduláris,ritkán hallom azt a hangot de nagyon halkan.
[link][ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12942 üzenetére
Most kiderült az is hogy tartósab bekapcsolás után a táp ventilátora is hangokat ad halkan de idegesítő,viszont egy hely van ahol van olyan ventilátor 1500ft +1400ft szállítás,így szerintem drága mondom írok a cégnek levélben nem e küldenék el előre utalással de nem max ha személyesen megyek el akkor 1500ft ért megkapom,ja 280km re vannak tőlem.Így most nem tudom mit tegyek azt tudom milyen venti való a tápba,már kérdeztem fórumon hogy milyen ventivel lehetne helyettesíteni de félek hogy másik venti nem olyan lenne.
-
csakdzsó
tag
válasz PainKiller13 #12928 üzenetére
"Elméletileg igen, de ez ennyiért nem egy jó vétel az biztos." - Mármint az általam belinkelt Noiseblockerek-re gondoltál?
-Na és a Multiframe verzió?
-A BeLoop verzió?
Ezek jobbak csapágyazás vagy bármilyen szempontból?
A Nanoxia ventikről azt olvastam itt,hogy azok is csak csúszócsapágyasak.
Én a legjobb ventillátor típusok közül akarok válogatni,de fekete legyen lehetőleg.
-
csakdzsó
tag
válasz PainKiller13 #12926 üzenetére
Akkor ez nem olyan hatékony,mint a folyadékcsapágyas ventik?Mert azok a legjobbak nem?
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12923 üzenetére
Nem elírták írtam a pcx nek meg és azt mondták 12hó meg a számlán is úgy szerepel.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12920 üzenetére
Most adták fel mert külső raktáros volt,meg pikk pakk pontra rendeltem,és vagy holnap de lehet inkább pénteken átvehető.Majdnem 4 félét rendeltem volt olyan kifutó kerek 14cm es noctua is de mondom legyen az újabból kettő azonos teljesítménnyel.Csak az a fura hogy pont a procira való ventilátorra 12hó garanciát írnak a többire meg 60hó garanciát.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12907 üzenetére
Igen tudom van erre ezernyi topik de akkor be is fejezem nekem be vált a win 7 nincs vele semmi gondom,én maradok ennél,mert a 8.1 nem győzött meg ennyi.
-
veterán
válasz PainKiller13 #12882 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot! Egyelőre Burt1793 fórumtárssal beszéljük a dolgokat, de ha aktuális lesz, jelezni fogok mindenképp!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12862 üzenetére
de ez már dúrva 2000rpm es fordulatú [link] de ha te mondod el hiszem,és amiket fent említettem két 14cm es közzül melyiket lenne érdemes választani
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12857 üzenetére
itt van a tápba való venti [link]
Hát én meg lehet eladom a felesleges ventiket ha bevállna a noctua
Hogy érted hogy feleslegesen szórtál ki pénzt ventire?
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12855 üzenetére
pont így vagyok a táp ventilátorral is hogy 1500ft nálluk de +1400ft egy rablás de csak nálluk kapható
Most a rendelésen van az egér csak kicsit fáj pénzügyileg a venti vásárlás de tudom a minőség kárpótol
ahogy nézegettem a kiválasztott noctuák bőven jobbak a gyári cuccoknál,csak kicsit hozzá szoktam a gyári ventikhez és nehéz a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12852 üzenetére
Hát nem is akartam beruházni most rá szerinted akkor procira melyik venti amit linkeltem az jó,vagy a drágábbat vegyem.Külső szabályzó max azért jó hogy menet közben lehet tekergetni.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12852 üzenetére
ezen az oldalon még ezenkívül találsz kiegészítők között többet is [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12847 üzenetére
Nos a cpu ra ez lesz [link]
mondjuk hátra kifelé egy ilyet [link]
14cm eseknél előre meg felülre nem tudok dönteni e kettő között [link] , [link]
Burt1793
Hát amit össze raktam szállítással egy huszas ,szabályzóra már nem igen akarnék most költeni
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12847 üzenetére
a második amit linkeltem olcsóbb kicsit,az is jó nem na meg hallkabbnak is írják
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12844 üzenetére
Ezt találtam 4 pinesben [link] az összes többi 12cm es ventiti 3 pinesnek nézem,na találtam másik 4 tűset is [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12844 üzenetére
Nekem a hyper612s en 3 pines venti van
itt látszanak a csatlakozók [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12841 üzenetére
Nekem 4x3pines csatlakozóm van ezekből kettő ami tud vezérelni a másik kettő csak meghajtani a cpu venti vezérlő viszont 4pin es tehát arra gondoltam hogy akár lehet a proci hűtőre való 4 pines pwm is.Egyébként nincs valahol a neten valami leírás a ventik működéséről hogy fix vagy fordulat szabályzós,csak hogy kicsit bővítsem a tudásomat.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12833 üzenetére
Jó hülye vagyok nem a videókártya ventit akarom cserélni hanem a proci ventilátort de úgy látom az összes cooler mastert cserélni kell szép pénz lesz mert lehet noctua hűtőt veszek csak még nem vagyok tisztában teljesen azzal hogy fix fordulatú ventilátor vagy bizonyos fordulatokra leszabályozott ventilátor,de úgy tudom valamennyire lehet szabályozni a fix fordulatos ventiket is.De álltalában a procihűtőkön szabályozható ventik vannak igaz?A házban nekem szabályozhatók vannak azt tudom meg azt hiszem a procihűtőn is.
ilyen a procihűtőm itt vannak a ventilátor adatai is [link]
Nos amiket meg nézegettem
cpu hűtőre:[link] , [link] , [link] na meg a ház hátuljába is kell egy 120mm es ezek közül valamelyik jó lenneés a házban a többi 140mm esnek meg ezeket nézegettem: [link] csak ez ugye állandó fordulatú , vagy még ezt néztem [link] csak nem vagyok biztos hogy melyiket,meg nem tudom hogy mindegy e hogy fix fordulatos vagy állítható.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12829 üzenetére
Hát nem tudom nekem ilyen alaplapom van [link] hát most ahogy nézem a biost a proci ventilátor automatikus szabályzós szerintem mert biosban csak azt lehet szabályozni neki hogy cpu min.fan speed (%)62,5 és a venti 590 fordulatról indult most meg 650 ig megy fel.A többi ventilátort százalékosan lehet állítani 75% de ingadoznak 790 és 850 fordulat között,de olyan nincs hogy automatikusan akár max fordulatig is felpörgeti a ventiket.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12827 üzenetére
Nem vagyok annyira a témában de akkor hogy is van ez az ok hogy én beállítom mondjuk a biosban 75% ra az állandó 800 as fordulat,de akkor lehetséges olyan hogy magát állíatgatja?Nézegettem már ilyen cuccokat is [link]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz PainKiller13 #12807 üzenetére
Én is a Youtube-ról néztem. És ha egy ellenállást beiktatnál? Már ha van otthon elfekvőbe. Amúgy + kiadás.
Jut eszembe. A Bluechipnél is árulnak ilyet ventit és ott van Pick-pack.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz PainKiller13 #12796 üzenetére
Van a Raijinteknek 140-es ventilátora 120-as furatokkal: [link] Igaz 13mm vastag, az indítási feszültségét nem jelzik. PWM-es úgyhogy lehet nem felel meg, de még az is lehet, hogy igen. 650 - 1400 fordulat / perc
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz PainKiller13 #12793 üzenetére
Én egy 10 millimétereset Scythe-t ismerek 120-as átmérőbe. Annál vékonyabb nem hiszem, hogy van, mert az eltörne csavarozáskor. Meg láttam egy másikat is, megnézem.
Scythe Kaze Jyu Slim 100mm
Ez nem az igazi. Úgy emlékszem máskor találtam egy értelmeset, de visszakeresve a válaszaimat, most nincs meg.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Televan74
nagyúr
válasz PainKiller13 #12759 üzenetére
Ez a kiszemelt proci hűtő. NOCTUA NH-D14
Mindenbe beleugatok!!!
-
Televan74
nagyúr
válasz PainKiller13 #12756 üzenetére
Most három venti van a házban. 2db 12 cm Bitfenix Spectre Pro elöl, és 1 db NoiseBlocker BlackSilent hátul.
6 egyformát szeretnék, 3 be és 3 ki.Gondolom ezeknek oly nagy lesz együtt a levegő szállítása,hogy elég lesz egy lassabb és csendesebb modell is.
Spórolni nem akarok, de nem is akarok elszállni mint a Spectre Proval,aminek 4500 körül volt darabja.Egy bajom van a Nanoxia DS -el ,hogy nem lehet az iPon -ba kapni. Mert szeretném egy helyről megvenni a processzor hűtővel együtt.
Mindenbe beleugatok!!!
-
válasz PainKiller13 #12738 üzenetére
Na ez már durva kis cucc !
(mondhatni megéri az árát !)Extrém csendes működés: 8.3 - 16.2 dBA --> 20dB(A) alatti érték a fül számára nem hallható (általánosságban , csak az erre érzékenyek - zavaró) ha jól rémlik, de lehet keverem
(#12739) neko18: köszi van minden, azt megoldom
(tesó asztalos , fater géplakatos és van műhelyük is itthol tele minden jó kis / nagy géppel)L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
neko18
senior tag
válasz PainKiller13 #12738 üzenetére
Nekem nincs sajnos, de nagyon dicsérik ám a márkát
luimapeiz: Igaz, de akkor kell egy szórópiszoly is, valamint tényleg drágább lesz. Akkor viszont kell tudnod egy színkódot is szerintem
kdxsv
-
Amica
csendes tag
válasz PainKiller13 #12733 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Van 4 db 4 pines ajzat az alaplapomon, most is azt használom csak a házhoz kapott gyári ventikkel. Amiből a 140mm-es hangtalan 700as fordulat körül, de a hátsónak azért van egy kis hangja.
-
Bacusuz
őstag
válasz PainKiller13 #12707 üzenetére
megjött a 4 pines Y elosztó kábelem ,és teljesen igazad volt,hisz szuperül visz egy csati egy venti-párt..
Most a lapomra 4 van kötve és alapjáraton ultracsendesen 300-600 ig pörögnek.
Hőfokra emelkedve meg adja neki a a fordulatot a lap némelyiker 2700rpm ig.
szuper csúcs lett így most ,tehát mégegyszer köszönöm.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
jookomak
őstag
válasz PainKiller13 #12718 üzenetére
Asrock-nál dugd a cpu fan 2-re, nálam legalábbis lejjebb lehetett vezérelni, mint a fan1 csatin.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12718 üzenetére
Hát szerintem ugyan olyan ventilátorok a házhoz adták csak az egyik fekete a másik átlátszó,de ugyan azt a decibelt tudják meg szerintem ugyanolyanok
Na ilyen a házam itt le vannak írva lent a ventilátorai,ezek akkor egyformák?És akkor ezzel a csatlakozóval tudom 800 as fordulatra rakni őket?
-
andaman
tag
-
andaman
tag
válasz PainKiller13 #12710 üzenetére
Köszönöm.
A ház specifikációnál 3 pin van megadva a ventilátorhoz, a beszerelt ventilátor adatainál pedig 4 pin.
3pin
4pin
Vagy ennek nincs jelentősége, hogy 3 vagy 4?The man is a snowflake on the river.
-
Bacusuz
őstag
válasz PainKiller13 #12707 üzenetére
köszi ,de így aztán végleg összezavarodtam.
Most az alaplapomon a biosban be tudom állítani a 3 és a 4 pines cha fan és cpu fan -okat is(összesen 4-et) hogy hány foknál hány százalékon pörögjenek.
Most a 3 pines házventik is szépen a cpu hőfok alapján mozognak.
Ezek a ventik is képesek lesznek az vezérlés alapján növelni és csökkenteni a fordulatot?Mert volt egy noctua NH-D14 hűtőm,melyek csak fix fordulaton mentek a ventik .
Csinálhattál bármit az nem változott ,és ahhoz is adtak ilyen kis vezetéket ami levette a fordulatot.köszi
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
őstag
válasz PainKiller13 #12705 üzenetére
tud.
most is 5 fokozat van beállítva cpu hőfok mozgása alapján
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12675 üzenetére
Én most veszek olyan csatlakozót hogy az alaplap 3 pines csatlakozójára kötök két ventilátort mert 4 csatlakozóm van de csak kettő tud szabályozni ventilátort,ventilátor viszont 3 van.Na most ha 2 ventilátort kötök egy csatlakozóra az még ugye nem terheli meg az alaplapot?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz PainKiller13 #12681 üzenetére
Abból a Noctua ventiből van majd' egy ezressel olcsóbban. Előnye, hogy 14-es lévén 12-es helyre beszerelhető, de adnak a 14cm-es ventihelyekhez adaptert. [link]
- Glaz-doz-fhut -
-
Bullllit
tag
válasz PainKiller13 #12685 üzenetére
Értem, gondolom a statikus nyomás végett ami emlegetve van egy pár hsz-el ezelőtt....
Oda esetleg valami ajánlat? Corsair cserélgethető gyűrűs változata?
Mert abból is van 2 féle tudtommal:
van ami házhűtőnek meg van ami radiátor hűtőnek jobb nem?!Mondjuk lehet ez lenne a legjobb megoldás és akkor egyforma is nagyjából a kinézet
Sajnálatos hogy nem fér be Jól lehűti az is az i5-öd nem?
[ Szerkesztve ]
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
Bullllit
tag
válasz PainKiller13 #12683 üzenetére
Noctua NH-C14-es procihűtőről lennének lekapva majd. Rendben szerintem 2 héten belül akkor írok egy privátot
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
Bullllit
tag
válasz PainKiller13 #12681 üzenetére
Értem. Egyébként corsair gyári hűtőket és nocuta-kat cserélnék. Csak a szín miatt cserélnék mert nagyon ront az összhangon(minden egyéb piros-fekete). Ha zárt házam lenne akkor nyugodtan hagynám a noctua ventiket és swif-ekkel társítanám de így azért....
Majd még nézegetem az árakat hátha lesz valami.
szerk.: szabályzóra lennének kötve......az ára meg,.....nekem egyszer megéri aztán ha megadják magukat majd lesz valami
[ Szerkesztve ]
-
Bullllit
tag
válasz PainKiller13 #12679 üzenetére
1620 jó árnak mondható érte? illetve nem találtam belőle 140-est csak ilyet: [link]
Ez is olyan jó vagy ez már nem ajánlott?
szerk.: erre a bitfenix-re gondoltam egyébként [link]
A swif-ekkel nekem csak a színe a bajom...
[ Szerkesztve ]
-
Bullllit
tag
válasz PainKiller13 #12677 üzenetére
Értem, hát az az egy tulajdonsága miatt szerintem bőven nem ér annyit ....
Esetleg tudnál ajánlani 120-as és 140-es piros-fekete ventit házszellőztetésre aminek jó a zaj/teljesítmény aránya ?
bitfenixek?
-
mrkorooo
aktív tag
válasz PainKiller13 #12670 üzenetére
http://www.pcvizhutes.hu/?149,phobya-y-kabel-ventilatorokhoz-3pin-4x-3pin-harisnyazott ez talan minossegibbnek nez ki
-
félisten
válasz PainKiller13 #12670 üzenetére
Ez nagyon jó cucc, el is mentettem!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Henk
veterán
válasz PainKiller13 #12651 üzenetére
Én a 120P-ket használtam így. Idle 700 rpm-re voltak szabályozva, de abban volt tartalék, olyan 1900 rpm körül mentek max. Az 1201-t is tudod így használni csak a pwm-es tágabb tartományban szabályozható.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12624 üzenetére
2 öt kötnék akkor rá,nem is kell a max nekem 800 as fordulat kell
-
Pityu.
nagyúr
válasz PainKiller13 #12618 üzenetére
Ilyen cuccra gondoltál?
Két ventilátor nem terheli meg az egy csatlakozást?És gondolom akkor ha 800 as fordulatra állítom mind két ventilátor azon fog üzemelni ugye?
-
eszakas
senior tag
válasz PainKiller13 #12614 üzenetére
Alaplap függő, épp most találkoztam egy ASUS lappal ami nem tudja szabályozni egyiket sem. Csak 3 opció van és kész.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Morris
veterán
válasz PainKiller13 #12612 üzenetére
Nem minden alaplap képes 3 pines venti szabályzására. A 3 pines ventilátorok csak feszültséggel szabályozhatóak.
Az én lapom pont nem tudja.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz PainKiller13 #12609 üzenetére
A PWM-es az 4 pines. Négyszögjel alapján vezérli a lap.
-
eszakas
senior tag
válasz PainKiller13 #12609 üzenetére
Szia.
Technikai adatok:
Méretek: 120 x 120 x 25 mm (Sz)
Szín: fehér
Zajszint: 14 dB (A)
Sebesség: 1400 fordulat / perc
Légszállítás: 83,8 m³ / h
Légnyomás: 1,61 mmH2O
Feszültség: 12 V
Indítsa Feszültség: 6 V
Csatlakozó: 3-Pin / 4-Pin Molex (adapter mellékelve)
Várható élettartam: 50000 óra3 pines magyarul 3 tüske van rajta. Rádugható a 4-pines/4 tüskés alaplapira de mellékelnek hozzá olyan átalakítót amivel közvetlenül a tápról tudod árammal ellátni /molex/. De akkor teljes fordulaton fog folyamatosan forogni.
A PWM szabályzásúak 4 tüskések.
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- PR-Telecom
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- BestBuy topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Corsair iCUE QL120 RGB PWM 3-pack (CO-9050104-WW)
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest