Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
vittorio7
őstag
válasz
marci1250
üzenetére
Szia!
Biztosan csak a 4 tűs PWM a ventit lehet szabályozni.
3 pin ventilátor kábel "Y" elosztó
De van ötös elosztó is. Érdemes keresgélni a neten.
-
marci1250
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy az alaplapomon a 3 tűs ventilátor csatlakozók beteltek. Szeretnék még ventit rakni a házba a jobb hűtésért, csak nem tudom hogyan. Hallottam molex->pwm átalakítóról, de az nem szabályozza a ventilátor fordulatszámát igaz? Ha nem szabályozza, hogyan lehet azt megoldani? Szeretném minál olcsóbban megúszni

-
vittorio7
őstag
válasz
orion1025
üzenetére
A tápom halk, és úton van a "néma" táp is.
Az SSD miatt nálam se megy sokat a HDD. Agyári proci hűtő hangja meg mindig idegesített, azt cseréltem. Én már nem játszom, nincs VGA-m.
Csak arra kell figyelnie, hogy legyen elég csatlakozó az alaplapján a ventiknek. Bár egy elosztóval az is simán megoldható, hogy több ventit tegyen.
-
orion1025
őstag
válasz
Hardver Arc
üzenetére
Igen az kell neked.Ellenben van két fajta 120-s méretből is, az utolsó szám a végén a fordulatszámra utal, mert van 700-s és 900-s is belőle.Nem tudom ezek még mindig élnek-e, vagy csak egy fordulatszámú van már csak piacon.
-
orion1025
őstag
válasz
Hardver Arc
üzenetére
Én biztosan azt venném, nem véletlenül vannak még mindig piacon.
-
orion1025
őstag
válasz
Hardver Arc
üzenetére
A Swif2 alacsonyabb fordulatszámú, így ennél még szélzaj sincs, egyéb mechanikai hang meg pláne.1000RPM-nél már azért hallható minimálisan, a felett pedig egyre jobban, még ha a légkavaró folyadék csapágyas is.
Ami a Swif2 ellen szól, az a alpátok és a ház anyaga.Sajnos eléggé matt felületű, így hamar megül mindenen a por, ellenben az újabb ventik lakkozott hatásúak, ezeken minimális fátyol réteg tud csak képződni hosszú távon is.
-
Hardver Arc
senior tag
Üdv! Rendszer hűtőket akarok venni de nem tudok dönteni van két jelöltem melyik a jobb? Mármint melyik a csendesebb és hüvősebb? CFM
Két jelöltem swif2 vagy bitfenix spectre?
-
orion1025
őstag
válasz
vittorio7
üzenetére
Na igen, én is 5 év garisan vettem az előzőt.

A halksághoz egyébként a VGA-t írtam volna, mert általában az szokott zajosabb lenni, legalábbis nálam mindig az lógott ki a sorból, na meg a HDD.Mióta SSD-t használok és a hagyományos lemezem ki van lőve X perc után, mert lényegében csak adatokat tárolok rajta, így konkrétan a VGA zaja ami kihallatszik a gépházból, az is éppen hogy.A némítás elég összetett dolog, mindenre figyelni kell ami lapátos és levegőt mozgat.
-
vittorio7
őstag
-
-
vittorio7
őstag
válasz
orion1025
üzenetére
Szia!
Én ezt linkeltem be először. Az iponos csak a hozzászólások miatt lett belinkelve. 4000 Ft-ért tényleg rablás.
Szerintem ennyiért nagyjából reális 5 év garral. És ez tényleg halk.
-
orion1025
őstag
Ha felső tápos, akkor felülre felesleges rakni ventit, a táp úgy is nagy részét már alapból elszívja.Ha a CPU hűtőd a gépház hátuljához forgatható, mert például egy toronyhűtő, akkor már előnybe vagy két hátlapi ventivel.
Alsó tápos háznál egyet érdemesebb lehet felülre rakni, így ha van plusz pénzed egy harmadik hűtőre és alsó tápos a házad, akkor ruházz be még egyre.
-
BMS
őstag
hali
a pcx oldalról vennék 2 nagyonolcsó 120mm-es ház ventit hátulra meg alulra(vagy felülre).
ajánlana nekem valaki max 1500 1db tényleg csak,hogy valami legyen benne hátha javít.
Vagy csináljam úgy,hogy 3 db 1200asat de akkor mindenhova?
Melyik opciót ajánlanátok és oda melyik ventiket? köszönöm -
b1sti
senior tag
válasz
vittorio7
üzenetére
Sajnos az a hely az olyan! Mindent sokkal drágábban adnak!
Most megnéztem másik 4 helyen is, ahol hasonlóan olcsók voltak a Te általad linkelthez képest, de hiába volt 1-200 ft-al olcsóbb, ha csak 1 év garanciát adnak hozzá! Így valószínű, hogy onnan fogom rendelni, amit linkeltél! Egy erősebb és egy gyengébb géphez kellene majd! A gyengébben egy g3220, R7 260X, semmi extra, a másik egy i5-4570, R9 270X lesz, hyper 212-vel, kicsit komolyabb és erősebb, mint a másik.... Előbbi, a gyengébb tesómnak lesz, úgy gondoltam, hogy abba elég lesz 2 (ha nem kell cserélni az elsőt benne...szted?), az enyémbe pedig mindenképp többet fogok tenni! Mit gondolsz? -
vittorio7
őstag
-
Henk
veterán
Nem erről van szó? Mert szerintem erre 45-öt ír. De mindegy mert a 20 is sok. Nekem ami volt Scythe az 12W-ot tudott csatornánként és minden ágra 2 venti volt kötve, tehát a 4-es vezérlőre 8 db. Évekig használtam probléma nélkül.
szivacs1987: 2-t nyugodtan ráköthetsz egy csatira azt simán bírni szokta. Néhány lapnál fel szokták tűntetni a leírásában, hogy mennyi az egyes csatik terhelhetősége. Ha igazán biztosra akarsz menni esetleg próbálj meg rákeresni.
-
törölt tag
Erre valaki ?

-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Köszi a választ és a javaslatod alapján kicsit keresgélve ez a CM JetFlo 120 egyébként jobbnak tűnik és már 2V-nál elindul. Az ára meg kb. ugyan annyi mint SickleFlow-nak. A tesztje alapján meg olyan 7V-ig ami a teszt szerint kb 1400rpm szinte hangtalan.
Valakinek van ezzel a ventivel tapasztalata?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
szivacs1987
üzenetére
Simán elbírja Y kábelen,csak lehetőleg egyforma ventiket tegyél rá!!!
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a válaszod, akkor várok még egy kicsit

Elnézés, amiért félreérthetően fogalmaztam.
3 cha_fan( +1cpu_fan, ez a procié
, más nincs) van a lapon, de nekem 4 ház ventit (+1 cpu venti -> cpu_fan-ra dugva) kellene velük működtetnem(vezérelni)
3 pines csatik(a lapon és a ventik is)(a lap képes feszültség alapján szabályozni a fordulatszámukat, így a molexes megoldást elkerülném) -
törölt tag
válasz
szivacs1987
üzenetére
Majd Henk kolléga segít, mert Ő topon van e téren, de azt tudom, hogy másik pinre is feldughatod, ha van szabad. pl. power fan...ott is 12 v van
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy elfogyott a cha_fan hely az alaplapon. Nem lenne abból baj, ha max 2x2,5W teljesítményű fan-t kötnék rá 1cha_fan aljzatra y kábellal?
Előre is köszi.
-
zaja8
aktív tag
sziasztok!
lehet nem idevaló a kérdés de nemtaláltam jobb topicot ahol megkérdezhetném.
Szóval szeretnék 6 csatornás venti vezérlőt, amire 4 ház, illetve a noctua nh-d14 2db ventijét kötném. A kérdésem az hogy 20cm-es ventikkel is elbirnak ezek a szabályzók? konkrètan ez: Lamptron fc2a segitségeket köszönöm!
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Eli_Stone
aktív tag
Sziasztok szerintetek ezek a Thermaltake CL-F006-PL12BL-A Pure S 12cm ventilátorok milyenek?
A házam (Aerocool X-Predator X1) tetejébe kellene, hogy kifelé szívja a levegőt mert a gyári ventilátorok amiket a házhoz adtak megadták magukat, az egyik csapágyas lett és olyan hangja van mint a traktornak a másik meg csak akkor indul el amikor kedve van függetlenül attól, hogy a fordulat szabályzó, hogy áll.
Jelenleg minden ventilátor a vga-t leszámítva 900rpm-en pörög (2 elől, 2 fent, 1 hátul és a proci hűtő) és a kérdéses darabokat is 900-on járatnám, ha egyáltalán elindulnak leszabályozva. -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Őt szeretném egy-két ventivel hűteni! Hova, mennyit és milyet érdemes beszerelni a legjobb hűtés érdekében? Ár/érték arányban korrekt ventiket szeretnék beletenni... ha jól emlékszem a Coolink az nem egy rossz márka...
Ezeket néztem:
Coolink ventilátor 12 cm
Sharkoon 14cm Silent Eagle 800 -
törölt tag
p4p800e deluxe lap. 3 pines 12v-os venti csatolókkal....
Kérdésem az lenne, ha itt engedélyezem a cpu venti sebesség-szabályozást (pl.12/16) akkor az a venti ami a cpu ezen 3pines csatijára van feldugva az beáll a megfelelő sebességre. De akkor, ha pl. a házventit állítom be így és magasabb hőmérséklet esetén nem kellene gyorsabban mennie, azaz jobban mozgatni a levegőt ?
Vagy állítsam be pl. a speedfan-ban az egészet ?

-
Petyyyyy
addikt
Üdv lányok, srácok!
Szeretném lecserélni az egyik házventimet a Z11 Plus-on. A hátsó most 1200 körül pörög, így az a leghangosabb. Féláron tudnék hozzájutni egy FA12015M12LPA ventihez és pont van is egy 4 tűs header a lapomon szabadon. Mit gondoltok jó vétel lenne?
-
Gilthanas
aktív tag
-
Grózi
Topikgazda
Én is ezt a hibát követtem el...Bequiet Shadow Wings-ből bepakoltam a házba 4-et és 1-et a pocihűtőre.Szép és jó volt minden míg nem húztam meg a procit...Ami jó házban(értsd:csendes és elég levegőt mozgat meg) az nem való cpu hűtőre,mert kevés a légnyomás.Most maradnak a házban a Be Quiet-ek és vettem 3 ventit(Lepa Vortex,Sp perf.,Xilence Red Wing) a cpu hütőre.Beszereztem egy decibel mérőt és a hőfokok+hang alapján eldöntöm melyik lesz.
Idle alatt jó a proci hőfok,de játék közben nagyon megugrik.(70+ C) -
törölt tag
Vettem 1 ventit (pwm-es) ergó 4 pines csatis....
Tudtam és tudom, hogy a lapon nincs ilyen csatoló, ezért a wpm-et nem tudom használni, de azt szeretném tudni, hogy hogyan lehet feldugni a lapra a 3 pines csatlakozóra ? Kell átalakító, vagy simán fel lehet dugni és fixen marad ?
Csupán a szállított levegőmennyiség az, amiért megvettem.
Sürgősen valaki...légyszi....

-
Grózi
Topikgazda
Szerintem ház szellöztetésre a Quiet,bordára viszont az sp.Viszont ha bordára nem kell a "csicsa",akkor ajánlom figyelmedbe a Lepa Vortex-et vagy a Xilence Red Wing-et.Előbbi 3000Huf utóbbi 1500(mindkettő 4 pin pwm) és Shellkreator "Hütő Cpu bordán" tesztjén ez a 2 végzett legelöl.Nekem pár óra múlva hozza a futár mindkettőt,1-2 nap múlva személyes tapasztalatról is be tudok számolni Alpenfhön Matterthorn-on.
-
RazoR
veterán
Hali! Corsair ventikből melyiket érdemes venne házba az AF-ek közül, a quiet vagy a performance editiont? 6 db lenne egy Scout 2-ben? Illetev egy Peter 2 bordára az SP-ből szintén a Quiet vagy a performance???? Vagy valami más típust tudtok ajánlani?
-
Bence3111
tag
Sziasztok erről a hűtésről mi a véleményetek?
Cooler Master R4-L2R-20AC-GP kék LED ventilátor
[link] -
Bacusuz
őstag
válasz
atish15
üzenetére
14 ből is a viper ami szóba jöhet FN063. 110cfm vs 33 cfm shrkoon?
te döntöd el.
Ha még a z77 mpower lapod van/adatlapodról néztem/ ott lehet hogy be tudod 4pin pwm csatira kötni a ventit ,és csak akkor megy hangosan,ha emelkedik a hőfok.de azt hiszem hogy 3 pines csatiról is működik ,de ez nem biztos. -
Anubris
őstag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy néha látok olyan képeket ahol a tápegység úgy van behelyezve hogy a ventillátor felfelé van rakva, míg az esetek többségében lefelé.
Melyik a jobb megoldás? Segíthet bármit is ha felfele fúj valamit, vagy inkább bekavar a vga hűtésében? -
Bacusuz
őstag
válasz
atish15
üzenetére
Akasa Viper AK-FN-059.Folyadékcsapágyas halk,ha tudod szabályozni csendes lesz.
Van raktáron is,de Bluechipről is rendelhető. -
pcgamer01
senior tag
válasz
atish15
üzenetére
Sárga venti.
Ebayen tudod csak beszerezni. -
atish15
aktív tag
válasz
konci79
üzenetére
Az az igazság hogy a házam hátuljába kellene egy normális sárga dizájnos venti de még nem találtam jót. A hanggal kapcsolatban mindenkinél más és más a zajos de elég halk a gépem most nem szeretnék belőle ilyen zajokat kihallani
Esetleg van valami tippetek ilyen sárga ventikre? -
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Sharkoon sharkrol valami tapasztalatotok van?
-
pcgamer01
senior tag
Üdv urak!
Az Aerocool RS12 Carbon Fiber ventiről kellene információ.
Ugyanis ahogy látom nem műkszik a gyári oldala.
Lényegében egy coolink swif2 1201 helyett szeretném csak nemtudom hogy megéri-e lecserélni.
Vagy még esetleg egy Bitfenix Spectre fehér jöhetne szóba.Köszönöm a segítséget

-
Scale
őstag
Tudtok vmi programot mondani amivel windowsból is tudom szabályozni a házventiket (esetleg a cpu coolert is)?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Arctic F12 PWM-es ventik helyett milyen más ventiket tudtok ajánlani max 2000-ig? Nem szükséges, hogy PWM-es legyen. Előre is köszönöm a segítséget. -
Dickinson
tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
(#13985) Glaz-dozfhut
(#13986) orion1025Megtörtént a vásárlás.
Végülis a scythe Slip Stream-ek lettek, ez volt egy közeli boltban jó áron.
Csendben, hatékonyan teszi a dolgát, nem bántam meg, hogy emellett döntöttem.
A kék ledes előre végül egy Nexus Real Silent Fan 12cm BLUE LED lett, azzal is minden rendben és még jól is néz ki.
A processzörhűtőre másik venti dolgot végül áthidaltam, hogy a teljes hűtőt cseréltem egy Cooler Master 212 evora. Azért ez meg egy nagyságrenddel jobban hűti a procit.
Mégegyszer köszi a segítséget. -
he7edik.
addikt
Urak!
Bitfenix Phenom házat akarok venni ahol a VGA a ház tetején szívja be a levegőt. Itt kialakított 2x12mm ház ventinek/vízhűtésnek helyet a gyártó. Kérdésem hogy érdemes-e a VGA fölé beszerelni ventiket vagy nem fogja lényegesen javítani a szellőzést?
Illetve érdeklődnék hogy milyen típusú, márkájú ventit ajánlanátok nekem mert a ház aljára szeretnék egy 230mm-est.Fő preferencia a halkság lenne és ha ledesek az külön jó pont. -
mrgergoke
aktív tag
válasz
orion1025
üzenetére
Ha visszaérek a gép közelébe, le fogom fényképezni belülről, hogy lásd, milyen. Kíváncsi vagyok a véleményekre. A CPU hűtő tutira gyári. Alatta vannak a rácsok, és azok közé fújja be a levegőt. Szerintem 6 centis lehet a venti, de nem mernék rá megesküdni. Arra gondoltam, hogy lecserélem a ház oldalán lévő 8 centisre. Rá tudnám valahogy eszkábálni (lenne egyáltalán értelme?) a CPU bordáira a 8 centis ventit? Egyébként egy AMD FX-4100-ról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- 120mm ventilátor bazár, splitterek, argb spliterek, ASUS TUF pwm & argb fan hub
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Eladó EKWB FPT 120 D-RGB ventilátorok
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért ahogy néztem most, az elosztó kábelekre is el lehet szórni pár forintot.

Még csoda, hogy a ventit nem spórolják ki a dobozból.

Most megnéztem másik 4 helyen is, ahol hasonlóan olcsók voltak a Te általad linkelthez képest, de hiába volt 1-200 ft-al olcsóbb, ha csak 1 év garanciát adnak hozzá! Így valószínű, hogy onnan fogom rendelni, amit linkeltél! Egy erősebb és egy gyengébb géphez kellene majd! A gyengébben egy g3220, R7 260X, semmi extra, a másik egy i5-4570, R9 270X lesz, hyper 212-vel, kicsit komolyabb és erősebb, mint a másik.... Előbbi, a gyengébb tesómnak lesz, úgy gondoltam, hogy abba elég lesz 2 (ha nem kell cserélni az elsőt benne...szted?), az enyémbe pedig mindenképp többet fogok tenni! Mit gondolsz?