- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
válasz
eszakas #13668 üzenetére
Itt rendelhető,de az ára kicsit húzós (6800.-)
én 1690.-ért rendeltem /db ,kíváncsi vagyok mennyi lesz az ára... -
Bacusuz
őstag
válasz
eszakas #13668 üzenetére
bemutatoterem.neta gáz hogy amikor linkeltem még 3 helyen árulták az árgépen,most mindenhonnan leszedték a terméket.
Flexa fp5s volt a neve a terméknek....remélem az én 2 dbom meghozzák mégitt még megtalálod ,de már nem rendelhető
-
korcsi
veterán
válasz
eszakas #13661 üzenetére
"mert a 7V-os ágán a tápnak érzékeny alkatrészek vannak ezért nem érdemes ott barkácsolni azt mondják."
Nincs a tápnak 7V-os ága de kérdezném miféle érzékeny alkatrészek vannak ott?
Az átalakításhoz kell tudni mekkora az áramfelvétele a ventilátornak, de a legjobb próbálgatással belőni a megfelelő fordulatszámhoz tartozó ellenállást.
-
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
eszakas #13558 üzenetére
Szóval ezt csak próbaképp raktam fel tíz percre, hogy miként is viselkedik a felfogató, amit rugóacélból hajlítottam az eredeti Noctua alapján. Meghogy elfér-e, meg a hangja, teljesítmény, ilyesmi. Tudom, hogy nem jó a külön ventilátor, azért is vettem kettő Vipert egyből.
a kép bár nem sokkal nagyobb csak kicsit.
Egy másik ami már közeli: [link] -
Bacusuz
őstag
válasz
eszakas #13503 üzenetére
Hoszzú ,viszont unalmas.
Asrock lapomban csak bizonyos sorrendben tudom irányítani a ventiket.
Ha nem így dugdosom be őket akkor egyik másik max fordulaton megy csak.
Így dugdostam be őket:"CHA FAN 3" csatlakozó 4 pines :hosszabbító majd Y elosztó (ház elejében levő AF140l)
"CPU FAN 1" csatlakozó 4 pines :ide megy a gyári intel hűtő
"CPU FAN 2" csatlakozó 3 pines : ide megy a hátsó 3 pines AF140L kiszívó venti
ezek mind szabályozhatóak 6 lépésben BIOSból.
A fordulatszámok a következőképpen alakulnakmax fordulat / idle )
2064/1220 rpm cpu hűtő
1128/495 rpm 2x ház eleje AF140l
1100/502 rpm 1x ház hátsó 1xAF140LÉs bitang halk így a cuccos
Tapasztalat :
SOSE ADD FEL -
-
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
eszakas #13441 üzenetére
van egy tippem,hogy talán kicsit elnéztem az érték. lazán megvettem volna...:'D kösz! Statikus cuccot en is neztem,hogy az jó. Bután fogalmazva.
igazából a hangos gyárit váltaná. persze nálam a kinézet is fontos perpill. valami ventit ami halk jó teljesítménye van és még jól is néz ki nem tudtok mondani?
Előre köszi
-
-
korcsi
veterán
válasz
eszakas #13420 üzenetére
Köszönöm válayzod, én is ezt néztem ki. Jelenleg a 95 cfm-es 3450 rpm-es ventilátor maximum 2000-et forog, tehát körülbelül 40cfm elegendő, számításom szerint az újnak se kellene 1300 felett járnia, ha megfelelő a nyomása. Asus dcii-re készítenék egy 12cm-eshez való keretet a gyári burkolat helyett, kitakarva a bordán túli részeket, mert a gyári venti nem hangos de nagyon brummogós motor hangja van már 1500-as fordulatnál is.
Majd írok ha lesznek fejlemények.
Persze ötletek jöhetnek még!
Donmackó: nem pwm-es -
korcsi
veterán
válasz
eszakas #13395 üzenetére
Gyártói oldal:
F12 Series
F12 PWM COA sima F12-esből a PWM ugyanannyit szállít mint a CO jelzésű (arukereső oldal kép alapján)
Amúgy szerintem ugyanaz mindkét említett ventilátor, csak rossz a kép.
Ha már billentyűzetet ragadtam, ajánljatok 120mm-es PWM-es ventilátort sűrű bordára, max 4000Ft-ért, legalább 50-60 cfm légszállítással.
-
mouzrr
őstag
válasz
eszakas #13415 üzenetére
Köszi, ez tetszik. Innen meg is veszem.
-
mouzrr
őstag
válasz
eszakas #13401 üzenetére
Levegő szállítás: 74 CFM (ennek az arcticnak).
Az én hűtőm elég régi, 2003-as, és azt találtam róla hogy kb 60-70 CFM-mel üzemel, akkor ez jó választás lenne a helyére, nem? -
hdekakas
senior tag
válasz
eszakas #13291 üzenetére
Hm, most már csak az technikai kérdésem támadt, hogy vajon a Thermaltake Overseer RX-i ház oldalára 200x200-as tényleges ventilátor méret való (amit 230mm-esnek árulnak), vagy 170x170-es (amit 200-asnak árulnak)?
Még nincs meg a ház, így nem tudom megmérni értelemszerűen. És egyszerre rendelném a ventilátorokkal. -
korcsi
veterán
válasz
eszakas #13281 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Úgy gondolom, hogy az asus hűtője megfelelő, csak zajos a ventilátor, azt nem tudom, hogy újonann is vagy csak használtan (1,5 éves). Ezért rizikós az új azonos típus beszerzése, néztem én is van ebay-en meg aliexpress-szen is, jó drágán.
Gondoltam két 9cm-es megfelelő ventilátorral tudom legolcsóbban megúszni a dolgot. -
Windex
tag
válasz
eszakas #13211 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy nem optimális megoldás, csak átmenetileg van így, bár így is hozott jó pár fok különbséget.
Elég forrófejű a proci a tuning hatására, azért gondolkoznék elsősorban két ugyanolyan ventilátorban. Amiket ajánlottál márkák, egyelőre kívül esnek az árkategóriámon, de kétség kívül kecsegtetőek.
-
törölt tag
válasz
eszakas #13067 üzenetére
Ugyanolyan Scythe vezérlő mint a többi, csak tudja azt hogy a beállított hőmérséklet felett elkezdi felemelni a fordulatot és kb 5 fokkal felette eléri a maxot. Majd ha visszahűlt alá pár fokkal akkor visszaáll vagy le is kapcsol. Attól függ mit akarsz.
Lényegében úgy könnyíti meg a dolgot, hogy nem kell egyesével tekergetned a potikat játék előtt, hanem ha játszani kezdesz melegszik és felemeli magától csutra. Elég szegényes és buta vezérlés még mindig ez így, de ez az egyetlen ami tudja. És ha mégis van az embernek kedve szöszölni akkor nyom egyet és átkapcsol manuálisba és oda tekeri ahova akarja.
Már meg is vettem, remélem a héten ideér és remélem jó is lesz. -
törölt tag
válasz
eszakas #13061 üzenetére
Igen, ez ugyan az amit én is néztem csak az 4 csatornás. Lényegében ez a Kaze Master a Scythe egyetlen vezérlője, több változatban. De egyik se tud a beállított riasztási értéknél ventilátort felpörgetni, csak csipog. És az érték se módosítható 55 fok alá. Ez a két fő negatívuma van, az már csak apróság hogy 3.7V a legkisebb fesz és utána egyből lekapcsol. Meg hogy nem jelzi ki a feszültséget.
A Kaze Server az amire írja, hogy automata funkciója is van csak még nem találtam róla semmi pontosabb dolgot hogy mégis mi az. De megpróbálok utána nézni, mert eddig ez az első ami ígéretesnek tűnik.
-
-
jeni
félisten
válasz
eszakas #12414 üzenetére
A PWM venti esetén csak a proci használatánál van jelentősége,gondolom én.
Amúgy a Noctua NF-P14 FLX 140mm ventije ami nem PWM,de adnak hozzá 2 db csillapító kábelt amivel még 3 értékre lehet állítani ezáltal a sebességet annak valamely csatlakozásával-ez van beszerelve a HTPC SIlverstone GD05 házban a Thermalright AXP-100 hűtőre téve fix 1200 állandó fordulaton. Normál módban ott 25'C a hőmérséklet a CPU-nál,körülötte szintén annyi.LED-s ventit nem vennék mert ha kiég a LED akkor az a része nyuku,meg aztán a színes lapátoknak sem lenne értelme,zöld ,kék,sárga piros mindegy szerintem
-
Merula Alba
tag
válasz
eszakas #12318 üzenetére
Köszönöm!
Időközben ráraboltam már a dolgokra nagyon.Rátaláltam, arra a csatira angolul! Felkeltette újabban a figyelmemet a modding, tuning. Amenniben lehetséges, szeretnék is ilyen irányban hobbizni, de még azért van mit tanulnom, ahogy látod.
Persze nem adom fel, csak ez most egy "nem tervezett karbantartás" volt!
Mégegyszer köszönöm, a segítséget!
-
Merula Alba
tag
válasz
eszakas #12311 üzenetére
Nincs multiméterem, csak onnan tudom hogy az alaplapom kézikönyvében szerepel a 3 és a 4 PIN-es csatlakozók magyarázata.
Abból próbáltam kiskubizni a dolgokat. A csati ami a képen szerepel számomra ismeretlen nevű, még rákeresni sem tudtam rendesen hogy melyik melyik kábel!
-
-
DigitXT
félisten
válasz
eszakas #12110 üzenetére
Nem szerencsés dolog a PC-be akármit beépíteni.
Ja, nem szerencsés, hiszen azért full moduláris az egész...
Házi készítésűre gondolsz? Még igazad is lehet... HA nagyon
gány (mint a én példám a rövidzárral), na de normálisan, és
ésszel megcsinálva ugyan mi baja lenne egy kapcsolótól?Legalább is én nem tenném, ráadásul az alaplapi csatlakozásokra.
Meg kell nézni az alaplapi venticsati terhelhetőségét.Ha azt
túllépné a rákötött cucc, valóban nem javasolt, mert tönkremehet.
De egy venit a legritkább esetben szokott 1A-nél többet felvenni...Azért hívják amúgy ventilátor csatlakozónak, mert azt lehet rákötni.
18W-os szivattyút pl. csak kevés alaplap tolerál (1,5A), de olyan is
létezik a piacon, ~2A-ig terhelhető csatikkal. 1000W-os hajszárítót
meg ne akarjon az ember az alaplapra kötni, az tiszta sor - LOL.
(Mondjuk ezt mondhatták volna pár VGA tervezőjének is, muhaha.) -
Zola007
veterán
válasz
eszakas #12110 üzenetére
nem processzor-lábat forrasztok, nem olyan bonyolult ez.
egyszer szedj szét egy újonnan 4e ft-os ház előlapját és nézd meg a kapcsolókat!
Az a gányolás, nem pedig ha megbontunk billenőkapcsolóval egy 12 voltos ágat"Értem, kikapcsolt állapotban
"
nem érted, a gép kikapcsolt állapotában lenne kapcsolgatva, ergó bekapcsolt állapotban ebből csak annyit érzékel, hogy egyik esetben vesz fel áramot a venti, másikban nem, attól az a 3 pin-es aljzat még ugyanúgy áram alatt van éjjel-nappal -
DigitXT
félisten
válasz
eszakas #12095 üzenetére
a 12v-os ágat terheli a 0rpm-ről való indítás a gép üzeme közben
Aztán bele ne haljon, amikor a CPU energiamenedzsmentje kb. másodpercenként
megrángatja ugyanazt a 12V ágat, csak nem pár wattal, hanem pár 10/pár 100-zal.
Nem beszélve a VGA-k táplálásáról, amik szintén képesek 50-300W között bármit
bekérni. Erre van a tápegység, hogy az a 12V terhelésfüggetlenül stabil legyen...Lehet hogy hülyeség de én így gondolom.
Szerintem nem gondoltad teljesen végig: a PC-ben nagyjából minden dinamikusan
veszi fel a teljesítményt. Pl. HDD leállítja magát, felpörgéskor több áramot kér, stb.
Ha ezt nem bírná a táp, már régen rossz lenne: nem 500W-os ventit kapcsolgatna.Szerk: amúgy azzal egyetértek, hogy óvatosan érdemes gányolni. (Én is csináltam
magamnak anno egy ventiszabályzót, működött is, csak a LED-eknek elfelejtettem
áramkorlátozó ellenállást tenni, aztán jól tönkrementek, én meg néztem, hogy mi a
franc van, biztos elengedte magát a forrasztás: bekapcsolt gépnél akartam ránézni,
és véletlenül frankón rövidre zártam egy vezetéket - ami elvitte magával a VGA-mat.
Fiatalság, bolondság...Szóval csak ésszel.
)
-
Pete55555
addikt
válasz
eszakas #12104 üzenetére
Ha nem 50W-os delta ventit köt rá, és nem kodegány tápja van, akkor egy kapcsolóból nemsok baja kellene, hogy legyen. SZVSZ
Én pl 12V-7V kapcsolót csináltam 2állású, 6 pines kapcsolóval, molexről szedve a feszeket, és semmi baja.
(Persze ez nem jelenti azt, hogy másnál is gond nélkül működik, de nálam ok) -
ViSAS
senior tag
válasz
eszakas #11840 üzenetére
Akkor köszönet a Cooler Master barátainknak, a fentebb említett általam használatos ventillátorból hármat vettem, ezekből már kettőn rossz fejenként 1 LED, nem világít, pedig csak egyszerűen az alaplapra vannak rákötve, és eddig még összesen 24 órát se mentek.
Valószínüleg szabályzásra [ezt] a darabot fogom megrendelni. 5 és 12V-os feszültség tartomány között munkálkodik, a ventillátorok is per pill 12V-ot kapnak, így ha akarnám se tudnám tönkretenni őket ezzel a szabályzóval - gondolom én, cáfoljatok meg ha rosszul gondolom.
-
ViSAS
senior tag
válasz
eszakas #11833 üzenetére
A BIOS-ban mutatja a jelenlegi fordulatszámukat, illetve az AIDA is ugyan ezeket az értékeket közli. A házam egy Cooler Master K350, hátul és elöl pedig egy-egy Cooler Master R4-L2R-20AC-GP végzi a dolgát, ezek is meglehetősen nagy légszállításúak, nincs gond a teljesítményükkel, csak picit hangosak a magas fordulatszám miatt, ezért szeretném őket egy picit visszafogni valamilyen úton-módon. Oldalt pedig a házhoz mellékelt (eredetileg elöl lévő) 120mm-es 800rpm-es venti van. Nagyon szépen szellőzik a ház, csak ne lehetne ennyire hallani őket..
-
ViSAS
senior tag
válasz
eszakas #11823 üzenetére
Én inkább szeretnék maradni az alaplap által szabályozható megoldásoknál, mivel per pill nincs keretem egy előlapi szabályzó beszerzéséhez. Amúgy egy ilyen mégis hogy működik?
Illetve szerinted/szerintetek mennyire megfelelőek [ezek] a hőmérsékleti értékek (a VGA egy Galaxy GTX 260-as)? Szerintem minden rendben, kivéve az alaplap, nem túl meleg neki az a 45-52°C közötti tartomány?
Vagy csak én találom soknak ezt egy alaplap részéről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest