- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #18344 üzenetére
Nála a hang nem számít,másik helyiségben lesz a radi(tetőtér azt hiszem).Viszont ez se egy rossz alternatíva! Viszont baromira nem csendes:
[link] -
törölt tag
válasz
Glaz-dozfhut #18286 üzenetére
Köszönöm. Ezek valóban elég "erősek".
-
FirstTripla
tag
válasz
Grózi ebben egyetértek, hatalmas hangja van a JetFlo-nak és ha nem egy nagy teremben vagy akkor nagyon hangos max fordulaton. Hangfalakat is feljebb kell tekerni, hogy ne legyen zavaró a zúgás. Ja és a rács a venti előtt a a légáramlást elrontja (vagyis nem középre nyomja a levegőt) és zavaróan hangosabbá teszi.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
A Jetflo-t azért én nagyon nem ajánlanám,nem hiába kapta
a nevét..
-
joe979
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #18259 üzenetére
Azért így sem rossz
Megértem a problémádat , a rendelést is, és az aprón kifogni valamit eszméletlen jó áron .
Házon belül van 5. Házon kívül, dobozban van 8 darab. Ebből 3 gyári Corsair, és 2 ZeroInfintyFreeFlow+ proci hűtőhöz adott, ami egy fokkal jobba a gyári Corsair Carbide 500R cuccnál, de inkább közepes kategória, de a színe kicsit legalább buheres. Ezt leszámítva simán jók vagytok gyűjteménnyel.
Bár én ezt is soknak érzem amim van ... -
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #18162 üzenetére
Jegyeztem!!
Drizzt01 Ha az elkészül és beraktad a ventiket akkor oszd meg itt is-engem biztos érdekel,de szerintem mást is.(és nem szólhatnak mert lesz benne venti)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #17660 üzenetére
Láttam már jó pár példát ami ellentmondott ennek,hiába a logika és a fizika.
norbert1998
Javaslom a HR-02 gyári ventijét,a Ty-147A-t.Felmegy régi Macho-ra is,hiszen 120-s a lyukkiosztása.Halk,olcsó és bőven elegendő légszállítással bír. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #17657 üzenetére
Ez ház függő is és nála az volt a gond hogy a radin fordítva volt a venti.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #17657 üzenetére
Köszi a tippet, erre is kíváncsi voltam!
-
bunygyi
tag
válasz
Glaz-dozfhut #17640 üzenetére
Most értem haza, ez nagyon jó,
Köszönöm az ötletet. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #17644 üzenetére
Én személy szerint sokkal többre becsülöm a saját kézzel készült dolgokat mint a vetteket.Elnézve az oldalon látott drótmunkákat le a kalappal és sajnálatos hogy más aratja le érte a dicsőséget.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #17640 üzenetére
Leleményes!
-
XaraX
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #17559 üzenetére
Fenébe, erre nem gondoltam...
Pedig tényleg megnyerő a leírása.
Este ki kell szednem az SA-t, annak megegyező a felfogatása, és megnézem egy 14-es +normál+ ventivel, felrakható-e. -
kisza25
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #17463 üzenetére
Az én asrockom is szabályozza a 3pinest
-
pohár
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #17456 üzenetére
egy fapados Asrock alaplapba dobáltam bele a dolgokat (1150-es konfig), 2 darab venticsatlakozó van rajta, mind PWM-es
(és az ugye egyik a procihűtőé)
csak azért írtam a PWM-et, hogy ha olyan eset állna fent, hogy van 3 pines, ami jó, jobb, mint bármelyik PWM-es az adott árkategóriában, akkor nem ragaszkodom hozzá, beállítok neki egy fix értéket UEFI-ben, aztán annyi
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #17456 üzenetére
1150-s olcsó lapokon azért 2 szokott lenni és tény hogy "ha" volt.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #17454 üzenetére
A CM tűrhető,de 3 pin és ő 4 pin-t szeretne.
-
alfiboy
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #17419 üzenetére
Igen erről van szó.
-
kisza25
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #17324 üzenetére
3,8Ghz-en megy
-
Archanon
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #17307 üzenetére
Mégis ha CHA_FAN1-re dugom (ami 4 pines) a 3 pines ventit, maxon teker, bármit csinálok... mindegy, veszek egy elosztót a leendő házam mellé, nem halok bele.
Procibordára venti kérdéssel másik totyikba forduljak?
#Grózi: Full on/Automatic van csupán..
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #17225 üzenetére
Az AiSuite3 fantuningja nagyon jó,nem hiába használom én is azt a bios helyett-pedig nálam a biosban is mindent tudsz állítani.
kisza25
Az Arcticnál biztos sokkal jobb lesz,de én továbbra is BQ-t választottam volna!
Pardise
Lödd le a Megaflow-t és a Lepa-t,tekerd fel külön a gyári ventiket és ha hangosnak találod akkor megéri cserélni.
Malamute
Ez is hulla halk,legalább is az 1000rpm-s:[link]
+ ha hangosnak találnád(nem hiszem) ott a 7V-s adapter. -
pipo112
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #15656 üzenetére
Szia de néztem őket viszont a 160mm magassága miatt nem jó sajnos a z9plusba ezért kell olyan ami 140x140mm 120as furattal ami meg egyezik az eredeti noktua ventivel szvsz még mindig a redux a nyerő. A lepa meg ahogy néztem azért jobb az nb ventinél légszállításban és statikus nyomásban ahogy olvastam az adatokat jó párosítás lesz a noctua-val igaz nem olcsó de lényeg halk és jó legyen .
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Én is Ty-147-t használok a bordán+ mögötte is-nagyon elégedett vagyok velük.
Eventus
A 13k-s HR-02 Macho-m 7-9 fokot vert a H100-omra.Ezek csak játékvizek,komolyabb léghűtő megveri őket. -
eventus
veterán
válasz
Nem célszerűbb, ha a venti teljesen fedi a bordát?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #15595 üzenetére
Na ezt még átgondolom. Azt most nem tudom, hogy a gyári ventik hány pinesek. Meg van még egy Chieftec hűtőm. Majd megnézem. Aztán döntök, meg attól is függ, mit írnak majd az iponosok.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15548 üzenetére
Szerintem mindkettő már a felesleges kategória-de érdekességnek jó!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15538 üzenetére
Na ez milyen hűtő???
-
r4z
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #15538 üzenetére
Nem is azért, mert nem bízok a technikában, hanem azért, mert nem akarom, hogy a házventi sebessége is úgy ingadozzon, ahogy a CPU cooleré. Fix alacsony vagy fix közepes fordulat között váltogatnám csak a ventiket. Úgy látszik, hogy mégis maradok egy külön vezérlőnél. Nem olcsó, de legalább úgy működik, ahogy én akarom
Ne keressetek észérveket, én már csak ilyen vagyok
-
r4z
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #15533 üzenetére
Kettő van csak (mindkettő PWM-es), de az egyikre a procihűtő ventije kerül, azt nem bontanám külön.
Köszi a linkeket, még agyalok rajta egy sort
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15535 üzenetére
Igazad van,rosszat linkeltem!
Olyanra gondoltam amit te linkeltél,csak harisnyázottban.
-
Speed®
titán
válasz
Glaz-dozfhut #15521 üzenetére
Ez egy komolyabb vezérlőn esetleg elvan, amúgy erősen butaság kategória..
Egy alaplapi csatiról biztosan nem állnék neki leszedni ~20+Wot induláskor.
Pont ilyesmire jó a külön betápos PWM splitter, ott nincs teljesítménygond.. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15524 üzenetére
Van itthon pár régi p4-s gép-na azokon én is,max. ha elfüstöl akkor egyel kevesebbet kell rakosgatni!
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #15524 üzenetére
Szerintem a 9-es az előbb vázolt feladatra való. Nem gondolom, hogy a lap jó néven venné ha egy csatira kapna ennyi ventit. Anno 4 AC-t én is rákötöttem a cpu fan-ra egy ideig, nem is volt vele gond. De úgy gondolom ha valaki nyugodtan akar aludni akkor 3-nál többet ne kössön egy csatira.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Ezt nem vállalnám be azért..
-
Henk
veterán
válasz
Én ezt nem venném garanciának, hogy bírja. Esetleg egy erősebb vezérlő egy ága elbírhat 9 ventit, de én még arra sem kötném rá. Esetleg egy 3 pin-molex átalakítóval a tápra. Amúgy szerintem ezt a kábelt a Phobya a Nova-hoz gondolta ki.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #15351 üzenetére
-
do3om
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #15276 üzenetére
Ebből a márkából 2db volt nekem boltban vettem bontatlan, 1 ment, 1 meg totál halott.
Másnál is döglik ez a márka ha jól tudom. -
válasz
Glaz-dozfhut #15274 üzenetére
Egyáltalán el sem indul. 2 gépben próbáltam. Ventilátor nem szokta csak úgy megadni magát.
-
válasz
Glaz-dozfhut #15272 üzenetére
Megnéztem a bontatlant, abba is így van, de vmiért nem működik...
-
SirKero
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #15267 üzenetére
Köszönöm akkor ebből veszek.
Ebbe a házba menne Egy van benne gyárilag + vennék bele a 2db. Xilence-t előre és vagy aljára vagy a tetejére.(#15269) Grózi Köszi az lesz
-
SirKero
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #15264 üzenetére
Köszi
Amit linkeltem üzletet az helyben van és ott ezeket találtam 2k alatt. Ill. még ezt -
Unteroff
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15244 üzenetére
Köszi ezt is, am nem találtam PCX-ben, majd akkor rendelek máshonnan, egyszerű postán csak feladják.
Még annyit, hogy ha egyszer a fejembe veszem, hogy minden nyílásra egy-egy venti, de ezt mint a PWM csatira akarom tenni, és csak 3-4-es elosztók vannak, nem lehet egymásba dugdosni 2-3 elosztót, igaz?(de azért megkérdem komolyan is, mert akkor mind a kettő gyárit is rárakom (az új 3 mellé), ha nem 3 pin-es, hanem pwm, bár azt megnézem még, hogy olyan-e...)
-
Unteroff
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15242 üzenetére
Csak meg kell nézem még, mennyi hely maradt a deszkámon, mert ha jól emlékszem, mind a kettő gyári ventit ráraktam az alaplapra, és 3-nak kell a hely (2 felül-re, egy meg oldalra, vagy alulra, attól függ, melyikkel jobb a légszállítás). Van molexes, meg 3 pin-es változata, igaz?
-
Unteroff
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15240 üzenetére
Köszi, időközben rájöttem, hogy másik fórumba írtam az előbbit...
No, még jól is néz ki, s' nem is drága mulatság. -
otps
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15234 üzenetére
Köszi! (Amúgy ASIC gép; nem videokártyás)
-
otps
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15232 üzenetére
@Glaz-dozfhut: Köszi szépen!
Házba kell a venti; ráadásul bitcoin bányászgép.
Ja; közben felmerült egy másik szempont is: legyen halk; mondjuk < 30 dB, hogy a másik szobában lehessen aludni. Esetleg kisebb teljesítményű is megteszi.
Amit linkeltél, ha jól látom, elég hangos (> 30 dB).
-
Domyzilah
tag
válasz
Glaz-dozfhut #15225 üzenetére
Amit írtál elgondolkodtató.Hálám üldözőn
.Most ép külföldön vagyok, mihelyt hazaérek megnézem a tippedet.Majd beszámolok róla.Még egyszer ezer köszönet.
-
Domyzilah
tag
válasz
Glaz-dozfhut #15222 üzenetére
Köszi.Nem lesz jó, mert pontosan 13x13x2,5 cm kellenek, a Thermaltake frio Advanced gyári ventiket szeretném lecserélni, mert hangosabbak a kelleténél.
-
Rathrol
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #15204 üzenetére
És egy ilyen Arctic cooling tc 12 (hőmérős) venti jó hozzá?
-
mufi
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #15172 üzenetére
Feketére gondoltam, de a szín nem számít, ha nem illene be akkor átfesteném. Ennél valamivel jobb ventikre gondoltam, ezek is kb 3k-ba kerülnek. Igen, ez feketére mázolt, polírozott bázisú hűtő.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15125 üzenetére
Néztem én is,fel is tudnám rakni.Ha nem mond senki gyakorlati tapasztalatot akkor lehet meglépem.
-
bajzal
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #14763 üzenetére
Igen, én is arra gondoltam, hogy akkor már kéne usb3 is, de ez már drágább jóval. Vagy valahova kéne 1 vagy 2 12-es venti, mert most a melegben kicsit lejjebb akarom nyomni a °C-okoat. CPU ha fent van az oldallap akkor max 67 gpu meg 66 olyan 60 jó lenne. Legelsőnek a corsairt néztem, mert ledes és akarok még valami dizájnt-t, de ha meg jó teljesítményt szeretnék akkor meg Noctua kéne, nem? Csak azon meg nincsen led.
Ja és ezt: "Én is ezt használom Akasa. 3 csatornás, 4 pinnel csatlakozik és van rajta 2 USB port ami szintén hasznosnak bizonyult" a szabályzót be tudnád légyszi még egyszer linkelni, mert hibás a link.
-
bajzal
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #14747 üzenetére
Igen, rossz volt a link, mert iPad-ról linkeltem és valamiért nem sikerült. Quiet edition-re gondoltam és csak alapon járatnám dísznek, bár ha maxon nem hangos akkor néha feltolnám egy kicsit, hogy ne melegedjen annyira a vga. Mert nézni szeretnék mellé valami fordulatszám szabályzót, de a legolcsóbbat, elég ha csak 2-3 ventit tud kezelni. Sharkoon T5 Economy házam van és az oldalára lehet rakni 2 darab 12-es ventit a vga elé és akkor szívná ki í meleget vagy fújná? Hogy jobb? CORSAIR Air Series AF120 LED Red Quiet Edition High Airflow 120mm Twin Pack és ilyen 2 darabos kiszerelésben, mert így olcsóbb.
-
patomi
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #14755 üzenetére
Mondjuk inkább,hogy olyan 2,6E az induló ára idehaza. De tök mindegy mennyibe fáj. No meg egyel korábban írtam, hogy vizes blokkon van.
-
ViZion
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #14747 üzenetére
Valahol angol tesztet olvastam ezekről a Corsair ventikről, nagyot csalódtam, szal m indenképpen keressetek rá, mert szvsz a corsair pár éve a nevéből akar élni, nincsenek igazán jó termékei sajnos...
-
bajzal
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #14738 üzenetére
Igazából a légszállítás nem érdekes, mert csak alapon fordulaton használnám, dísznek
és a corsair amit írtam az a legkisebb fordulaton is hangos lenne?
-
patomi
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #14645 üzenetére
Na ja, az az ADDA 3800-at pörög, legtöbb venti 3000 alatt van. A linkelt Xilenc is csak 1500-at pörög, ahhoz képest nem rossz az(szegény ha ez is tudna 3800-at forogni lehet ugyan ott lenne légszállításban)
.
-
tankraid
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14622 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
olivera88
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #14595 üzenetére
Jah szóval az is ledes. Meg is a rendeltem a kéket, jövő Szerdán jön. Alig várom már.
-
olivera88
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #14591 üzenetére
Tudom h egyforma, csak nincs rajta led. Azért olcsóbb. Értem.
-
olivera88
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #14589 üzenetére
Miért szabadulnál tőle? A fehér az olcsóbb ugye? Nekem kék kell. Engem se a zavar a hang, eddig két venti van házba, egy elől a merevlemezeknél és egy felül. De akarok még vagy kettőt.
-
lemusz
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #14570 üzenetére
Nincs légkondi, viszont tegnap és ma nem is volt olyan tikkasztó hőség + a turbó kikapcsolva, tehát alap feszen megy.
-
do3om
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #14429 üzenetére
Nem igazán tetszik.
Nem a lapátok miatt azok teljesen jók, a be quietben a venti burkolata tetszik, a rögzítőrészen lévő fülek, a ventiház ami szép szabályos hengerpalást.
A kinézet nagyon számít mert teljesítményt adja a peter2 nem sok minden kel hogy ezt hűvösen tartsa.
Mot 2x12-es 900RMP-s enermaxok vannak de túl nagyok kilók a borda síkjából ezért nem jó. Muszáj szépnek lennie. -
Pete55555
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #14416 üzenetére
Úgy meg logikus, hogy a második csatlakozóra kötött venti nem lesz szabályozva...
De egy PWM-re lehet több ventit is rakni nyugodtan.
-
do3om
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #14416 üzenetére
Igy rendben azt hittem valami olyan elosztó hogy be van kötve a kér pwm
-
do3om
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #14413 üzenetére
Most jól értem két pwm-s ventit raktál egy pwm y elosztóra?
Én úgy tudom nem szokás ilyet. Mégis hogy tenne a szabályzó különbséget az egybe barmolt jelből? Nagyjából (ha nem is teljesen) egyforma tudású ventiket kel összekötni és a pwm csak az egyik legyen bekötve.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #14351 üzenetére
Beújítottam egy Cooler Master Jetflo-t. Érdekesen alakult, mert először egy szintén 0,45 Amperes Scythe Grand Flex PWM-el (ez is új), egy Noctua ventihez adott Y kábelre kötöttem és nem indult el, épp csak világított. Biztos rossz. Volt másik 200 Forintos elosztó, azzal végül elindult, de nem reagál a fordulatszám változtatásra alaplapról vezérelve. (Az AIDA 670 RPM-et ír a párjára kötött ventire). Végül is 30 fokba elmegy. Elég nagy ereje van. A gépház hátulja a fal felé irányul fejmagasságan és visszaverődve engem is meglegyez. Ellenben a hangja az irdatlan... rossz. A lakás minden pontján hallható, ami pár óra után elég zavaró. Amint kicsit hűvösebb lesz kiveszem. A lassító ellenállásokkal nem próbálkoztam, de kétlem, hogy nagy változást okozna hang tekintetében. A lapátjaira tippelek, az olyan puha műanyagból van, kézzel hajligatható, szerintem a miatt zajong.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #14410 üzenetére
H110-en nem fer el a 25mm vaastag venti, utban van a 8pin a lapon. Ezert kellene egy slim 14es, viszont ezeknel meg erthetetlen modon 12es furattavolsagok vannak. Igy jon kepbe, hogy kellene egy szukito/adapter, akármi. Nem is ertem hogy hogy nincs, regen voltak ilyenek, nem?
-
gyiku
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #14372 üzenetére
hi, es hol lehet ezekhez a 14-esekhez atalakitot venni, hogy 14es furattavolsagu radiatorra fel tudjam tenni?
-
iwu
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #14372 üzenetére
-
khes
tag
válasz
Glaz-dozfhut #14356 üzenetére
Nekem a jóval 20 db alatti működés a lényeg. Azon belül is a búgó motorhang elkerülése és jó légszállítás biztosítása, 1200rpm alatt, vagy a körül. Nem igazán szeretnék 2000-nél többet költeni darabjára, így is 5 kell. Azért néztem a CM JetFlo-t, mert az sokkal jobb légszállítási értékkel rendelkezik kis fordulaton, mint pl. a Noctua ventik. Én is gondolkodtam az Artic ventiken, de pár száz Ft-ért többel már JetFlo-t kapok, gumis rögzítéssel.
-
marci1250
tag
válasz
Glaz-dozfhut #14356 üzenetére
Nem, úgy tervezem, hogy az első 2 12 centisből lecserélek egyet 14-esre, elől alul pedig maradna egy ledes 12-es és a többi helyre, ahova csak lehet telerakom 12es ventikkel
-
khes
tag
válasz
Glaz-dozfhut #14351 üzenetére
Köszönöm
Akkor tud valaki 120-as ventit ajánlani házba, ami 15-20db körül van és még a levegőt is mozgatja rendesen? Előre is köszönöm. (Noctua, Corsair és CM nem érdekel, azokat ismerem.)
-
khes
tag
válasz
Glaz-dozfhut #14349 üzenetére
Ha vettél olyat megtennéd, hogy leírod a véleményedet róla? Nagyon idegesítenek a gyári CM ventik, hangos a motorjuk 1000 rpm körül.
Ha lehet, akkor az 1200 rpm-es adapterrel is próbáld ki. Köszi.
-
marco0007
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14201 üzenetére
Hali! Ez elbírhat nekem 6-7 ventivel is akár? [link]
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14309 üzenetére
Jajaja, hálistennek itt van 5 percre, és sokkal készségesebbek az eladók, mint pl a pcland-nál. Hiába olcsóbb náluk ez-az valamivel, vásárlástól való elállás szempontjából nem valami készségesek, legalábbis én ezt tapasztaltam.
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14307 üzenetére
Most vittem vissza (Hardverker) és csöpp ráfizetéssel vettem egy másikat:
be quiet! Shadow Wings 120mm high-speed BL055
Eddig teljesen jól muzsikál
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14257 üzenetére
Én hülye megvettem ezt a chieftec-et, erre kiderül hogy nem jó a csatija a lapomon lévő 3-4 pines aljzatokba.. (z68 extreme4 gen3) :/ Azt hittem átlagos 3 pines csatija lesz, a leírásban legalábbis nem szerepel semmi ezzel kapcsolatban, erre 5 pines, abból 4be megy vezeték.
-
Shifty01
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14265 üzenetére
Köszi a választ
Sajnos még nem teljes a kicsike az i5 és a G.skill ramok hiányoznak még elvileg uton vannak, csak a ram készlethiány miatt nincs még meg ezért még nem adták fel a csomagot. Előreláthatolag nem sokára lesz. Eddig még nem probáltam a ventiket.
Viszont az furcsak, hogy csak 3pin-est látok zalmannal amikor a házban van molex és 3pin-es is. Tök ugyan ugy néz ki.(gyári számát nem néztem meg még nem szereltem le őket.Valami folyadék csapágyasra szintén ugyan olyan szériábol ugyan olyan szinben le lesz cserélve ha eljár felettük az idő.
Kiegészitem a gyáriakat és használom amig tudom. (Nem minden ház jön 5 ventivel. Akkor inkább veszek hozá 2 ugyan olyat mint 7 db ujat.
Mert meghalgattam őket élőben nem hangosak egyentalán (házon belül nem tudom milyen lesz de szerintem minden oké lesz) Szele van rendesen hanga pedig alig főleg ha rárakja az ember a 7V-os átalakítot (silent mode bekapcs)
Lényeg ami lényeg, hogy kiegészitem a gyárit és használom amig tudom. Ha ugy látom lefogom cserélni de most ugy vagyok vele egyelőre, hogy minek, ha van már igy is elég.
Zalmanban még nem csalodtam, csak a szerelésük 1 rémálom néha néha
Na de igy jár az aki rendbontó design-ú házat és cpu coolert vesz
Bár ami jol néz ki az jol néz ki szoval nem bánom rászánom az időt. -
Shifty01
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14261 üzenetére
Az egyik videon furán mutatta a csávó a kábelt és azthittem akkora az egész(gondoltam hát ha akkora én meg nem veszem...) Abból indultam, ki hogy volt már 10cmes kábelű ventivel dolgom.
Lényeg ami lényeg youtube-on beirtam a tipusát és megnéztem 4-5 videot és nem mondható hangosnak szerintem bent a házban ne mlesz hangos. Kérdés, hogy mennyire pontos ugy mond a szele. Ugy értem mennyire koncentrált. Mert ugye ez sem mind1.
Zalman Z11 Plus HF1-be menne majd ez és ne mtudom biztosra de kinézetre ilyen ventillátorok vannak benne gyárilag is.(Nem ellen öriztem még le hogy bizots az-e, de mivel zalmantól egyedül ezek azok amelyek ugy néznek ki mint ami a házban van szerintem nem lehet más. Logikátlan lenne külön ventiket gyártani a házakhoz és utána nem forgalmazni azokat külön. Azért akarom ezeket venni első sorban, mert ugye a szine ne üsssön el a többi ledes ventitől ami a házban van.Amugy érdekes zalman honlapján csak 3pin-eseket találtam ami ilyen kinézetű és piros és 12cm-es.(full átlátszó)
Viszont a házban van 2db 3pin és 2db Molex-es. ugyan ilyen led-es. Két választásom van. Fogom és vezsek átalakitot 2dbhoz, vagy veszek 1 elosztót és rákötök 3at egyre. Mert 1db hely van még az alaplapomon...
Viszont félek igy nem fog elég áramot kapni és nem lesz optimális sem a fénye sem a gyorsasága.
Amugy ha elosztót veszek és rákötök 1 elosztora 3-at akkor mind a 3at tudom szabályozni, vagy egyiket se? Mennyi áramot tudnak onnan felvenni?Ha pedig átalakítot veszek akkor pedig az a probléma, hogy nincs elég MOLEX-em. Csak ugy ha egybe kötöm őket. 1db Molex kábelem van azon 3db csatlakozó van. Még 1 kérdés: Ha 1 db MOLEX kábelem van akkor azon van 3 csatlakozó. Rájuk akarok még 2őt (már bevan rá kötve 3db ami a gyárilag jöttek házzal. )
Tehát összes mOlex helyem elvan használva. Kérdésem, hogy ha 5db molexet rákötök 3db csatlakozóra(mert ezeket össze lehet kötni. Teszem azt ugy hogy : Van 3 csatlakozó és az elsőre rakok kettő ventit a másodikra is a harmadikra pedig 1et. LEsz elég áramjuk?
Az alaplapon 3 ilyen hely van(Cha fan_1/2/3)táp: seasonic s12G 450w
Tehát van a tápnak 1 molex kábele rajta 3 csatlakozó
A mole3x kábelben van 4 kábel ebből 2db földelés és van kettő másik 1db 12V egy 5V
Tehát most akkor ezt hogy kellene számolni? A táp elég sokat letud adni az adott ágakon(google kiadja mennyit pontosan)Röviden tömören: 3csatlakozóval ellátott molex kábel letud adni elég áramot 5db molexes ventinek? (3db 120cm LED 2db 80cm sima.
-
vj0c1
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14257 üzenetére
Én is arra voksoltam pont a légszállítás miatt
a vastagságot meg tojom le. Köszi a választ!
-
marco0007
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14192 üzenetére
Szia! Köszi a választ! Ez a zöld venti ez ki és be fújásra is alkalmas? Illetve a drágább venti vezérlőkről mi a vélemény? PL.: Aerocool sorozat.... Miért pont ez a picit ajánlottad?
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #14043 üzenetére
Köszi a választ és a javaslatod alapján kicsit keresgélve ez a CM JetFlo 120 egyébként jobbnak tűnik és már 2V-nál elindul. Az ára meg kb. ugyan annyi mint SickleFlow-nak. A tesztje alapján meg olyan 7V-ig ami a teszt szerint kb 1400rpm szinte hangtalan.
Valakinek van ezzel a ventivel tapasztalata?
-
Dickinson
tag
válasz
Glaz-dozfhut #13985 üzenetére
(#13985) Glaz-dozfhut
(#13986) orion1025Megtörtént a vásárlás.
Végülis a scythe Slip Stream-ek lettek, ez volt egy közeli boltban jó áron.
Csendben, hatékonyan teszi a dolgát, nem bántam meg, hogy emellett döntöttem.
A kék ledes előre végül egy Nexus Real Silent Fan 12cm BLUE LED lett, azzal is minden rendben és még jól is néz ki.
A processzörhűtőre másik venti dolgot végül áthidaltam, hogy a teljes hűtőt cseréltem egy Cooler Master 212 evora. Azért ez meg egy nagyságrenddel jobban hűti a procit.
Mégegyszer köszi a segítséget. -
Dickinson
tag
válasz
Glaz-dozfhut #13985 üzenetére
(#13985) Glaz-dozfhut
(#13986) orion1025Köszönöm a tippeket. Átnézem őket és majd jelzem, hogy mi lett a vége
Üdv
-
orion1025
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13968 üzenetére
Minden beszerezhető, akár külföldről is.
korcsi:
Ez megint csak a VGA hűtési módján múlik.Nálam ezt ellensúlyozza az előlapi panelen lévő hűtő, mert nagy részben attól kapja a friss levegőt.
Az előző kártyám ez volt, ez csak egy irányba tudta terelni a levegőt, azt is a gépházból kifelé:
A mostani ilyen, ez viszont két irányba, de még mindig ott az előlapi venti, ami elég sokat számít ahogy észrevettem:
Még egy elbaltázott hűtésű VGA sem termel annyi hőt, hogy az meg tudjon rekedni a gépház azon szegletében, ahol maga a kártya van, így ugyanazzal a levegővel hűteni magát.De ha így is van, hőmérsékleti adatokat tekintve elenyésző az a pár fok.Azt értelmesebb megoldásnak látom, ha a VGA alatt van egy befújó venti, mert így a meleg levegő hamarabb eljut felülre, és a kártya is mindig frisset kap.
-
orion1025
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13966 üzenetére
Az még mindig csak egy túlhypeolt termék.
Házhűtésre: Fractal Design Silent 2
Erősebb hűtésre: Alpenföhn Wing-Boost vagy Xilence Red Wing az olcsóbb kategóriából. -
Flickering
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #13867 üzenetére
Köszönöm
-
Bacusuz
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13867 üzenetére
kösz
próbálok azért feketét nézni.
scythe slip stream 120mm nézegetem,csak nem tudok dönteni:
7,50 dBA / 24,50 CFM = 42 m³/h / DC12 V / 0,07 A (500 rpm Version)
10,70 dBA / 40,17 CFM = 68 m³/h / DC12 V / 0,10 A (800 rpm Version)szerintetek melyiket érdemes?
mindenképp fixen akarom őket pörgetni a boztonság kedvéért.
-
sanzi89
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #13877 üzenetére
Köszi a topik linket, nem ismertem! Átnéztek oda.
-
sanzi89
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #13875 üzenetére
Valami ilyesmi: Coolink SWIF2801 ? Esetleg ez: Sharkoon 8cm Silent Eagle 2000 ?
-
válasz
Glaz-dozfhut #13872 üzenetére
Azt írtam volt hogy elöl-alul van a venti (nem azt hogy elöl ÉS alul), mivel elöl-felül a DVD meghajtónak van a helye.. Szerintem meg pont ott hátul szívná vissza a meleget. Egyenlőre jó így, majd a melegebb napokon figyelem a hőmérőket.. Kösz.
-
válasz
Glaz-dozfhut #13870 üzenetére
Igazából már lefóliáztam őket. Csak 1db venti van a házon: elöl, ahogy a képen:
Mivel közvetlen a táp alatt van, ezért gyakorlatilag ha nem tapasztom be a táp visszaszívná amit kifújt.
A házventi most is csak alapon jár (480RPM-el). Zöldel jelöltem a nem kellő üres ventillátorhelyeket a képen. -
Pitterix
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13862 üzenetére
Nagyon szépen köszi!
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #13831 üzenetére
És a hangja is majdnem a duplája
-
Laggner
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #13781 üzenetére
Wow! Köszi, ezek nem tűnnek rossznak. Maximum kicsiszolom a talpakat a Belkinből, amire ráül és akkor talán az +3 mm tolerálható. Illetve akkor simán szilikonba vagy akrilba bele is tudom ültetni. Na munkára fel!
-
NoOne1976
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13657 üzenetére
Sajnos nem vettem észre
A kérdéssel átmentem oda. Köszi!
-
Astrasattila
tag
válasz
Glaz-dozfhut #13606 üzenetére
Ööö, hát a bordán maradna a gyári szerintem, mert éppen passzos lesz ez is. Akkor a Xigmatek Midgard II házhoz jó lenne az a 2 Noctua azt mondod. Árban sem veszélyes, alatta van a limitnek jóval. Köszönöm!
Még annyit, hogy 14cm-esbe van ajánlatod? Mert azt a 14cm-est a bordára ajánlottad. Házba is jó lenne? Mert 4db 12 és 4db 14cm-est szeretnék venni. -
sanyek2
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #13564 üzenetére
Ez látod ígéretes!
Ennek holnap utána nézek. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #13571 üzenetére
Hm értem, akkor valószínű, hogy venticsere lesz. Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest