- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz
Morris #39436 üzenetére
Ja h nem a hűvösebb levegőt szeretnéd befelé tolni, hanem a meleget ki. Ez sem rossz, de gondolom azért vannak szellőzők, és ha külső hűvösebb levegőt juttatnál a dobozba, akkor még a doboz és az erősítő alkatrészeinél is cserélve lenne a levegő. Dobnál egy képet a hűtendő cuccról?
-
nubreed
veterán
válasz
Morris #36655 üzenetére
Igen, lehet hogy így van, de egyelőre távirányítóra biztos nem ruházok be.
Illetve még egy kérdés, igazából az Alpenföhn Wing Boost 3 120 ARGB és Cooler Master MasterFan MF120R között vacilálok, mind kettőnél a 3 db -os kitet venném. Egy Corsair Carbide 275R Airflow házba kerülnének, ebbe a házba elegendő lenne a Cooler Master? Az olcsóbb végül is.
-
szasanyi
félisten
-
HurkaLES
tag
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Morris #36120 üzenetére
No, mégsem békültem ki a pár Noctua NF-P14s redux 1500 PWM ventivel, mennek is vissza. Melyik az említett Noiseblocker amire utaltál?
-
szasanyi
félisten
-
fisi
senior tag
válasz
Morris #36077 üzenetére
Szia! Lehet szabályozni de nagy fordulaton baromi hangosak már. Hát igen van a pumpanak is síró zaja de az még annyira nem is idegesítene mint az ipari pára elszivo zaj ha beindul. Néha sajnos fel kell neki pörögni, az új ryzenek össze vissza boostolgatasa kicsit megkeveri..
-
-
vepe
őstag
válasz
Morris #35202 üzenetére
Az akkor úgy jó neked. Én is igényes vagyok a gépeimre, de az LL széria nagyon szép venti, nem fogsz csalódni benne, de mondom az Akasa sem rossz, ha sz.....lenne nem raktam volna a házba.
Ha a Corsair 10-es egy skálán (kinézet-színek), akkor az Akasa Vegas 7-8.
Egyébként a fotón az első-hátsó ventik Corsairek, igaz a fotó nem adja vissza az élőképet.
-
vepe
őstag
válasz
Morris #35193 üzenetére
Corsair LL szériából mindenképpen szettet vegyél abban van vezérlő. A venti csatlakozóját én pl.nem tudtam rátenni az Aorus lapra, mert lógott a lap tüskéin (speciális 4 pines csatlakozója van). Nem tudom neked milyen lapod van, esetleg gyárilag van-e rajta Corsair csatlakozó (azt hiszem Asus lapokon van ilyen csatlakozó). Egyébként 5V-on csendes ventik (12V-on már nem annyira, még alaplapon silentre állítva sem), viszont ahogy előző hozzászólásomban már írtam nekem a házban van egy Akasa Vegas 140mm-es venti is és halkabb, mint a Corsair és a színek is szépek.
Az Akasa pl.simán alaplapra köthető és árban harmada a Corsairnek. (fotón felső az Akasa). -
mgabi
senior tag
válasz
Morris #34815 üzenetére
Nálam elől a porszűrő mögött 2db B14-PS fúj be, hátul a kifújásra pedig 1db SW3 140 PWM HS. Ez a legjobb és leghalkabb setup, ami létezik 3 ventis házszellőztetésre. Nem olcsó, majdnem annyiba kerül ez a 3 venti, mint a házad
Sajnos a korábban tök jó vételnek számító TY147A és társai a 4-4,5-s ársávból felcsúsztak a 5-6 ezres sávba, ha éppen kaphatóak, szóval elég nehéz most jó ár-értékű ventit venni. Egyszer kell kiadni rá a lét, aztán 8-10 évig elketyegnek
-
mgabi
senior tag
válasz
Morris #34336 üzenetére
Kraken x62.t vegyél és ne cserélj ventit. Ha pénz nem számít, akkor B14-PS.t raknék rá, ha a hang sem akkor meg egy 140 furious vardart vagy egy 3000 ezres ipari noctuát
evga clc 280 egyébként jobb és olcsóbb, csak nehezen beszerezhető. A venti sokkal szélesebb skálán szabályozható. Ha akarod csendes, ha akarod akkor lehet vele vadulni is.
-
-
VTom
veterán
válasz
Morris #34329 üzenetére
Ha az adatlapodon lévő konfig megy bele, akkor jó lehet ez az elrendezés.
Ha a CPU-n AIO lesz, a VGA pedig custom lég, akkor két opció lehet, az egyik amit linkeltél, ebben az esetben a VGA kapja a CPU radiról lefújt meleget, így pár fokkal melegebb lesz. A másik, hogy felülre teszed a radit, akkor a CPU kapja a VGA által lefújt meleget, akkor meg az lesz pár fokkal melegebb.
Az adatlapodon lévő konfigra én az általad linkeltet javasolnám, mert a CPU-nak jól fog esni a friss levegő, főleg, ha lesz OC is, a VGA viszont nem fogyaszt sokat, nem teríti be a házat meleggel annyira, mint pl. egy vega 64 vagy egy 1080Ti.
A használt ventiket meghagyom Grózinak, abban ő a szakértő. Az biztos, hogy ventinél nem kell szégyellni zsebbe nyúlni, mert hosszú távon meghálálják.
Nálam TY-147A-k vannak, ill. egy TY-143 is, hátul meg 2x120-as Akasa Apache. Kb. 400 wattot szellőztetnek ki egy mATX házból. CPU 60-65 fok, GPU 53-63 fok, játéktól függően.
Fújathatnám F12-esekkel is, de kb. annyit érne, mint a puskagolyónak az integetés.. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Morris #34323 üzenetére
Öreg vagyok bohócnak,nem fogok senkit győzködni....Szívesen segítek és mások is a topicból,ha megfogadják a tanácsaink.Nem fogok mindenkinek az összes ventit összehasonlítva pro és kontra érveket hozni,viszont alaposan átgondolva ajánlok ventit az adott célra.A többi rajtad áll,vagy megfogadod vagy nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged