-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zoty314
aktív tag
válasz
AxBattler #41437 üzenetére
Úgy látom, hogy ezt csak egy dologra találták ki és úgy álmodták meg, hogy csak egyik oldalról lehet rögzíteni csavarral, ahol van 4 lyuk.
A képen bal oldalon látszik, hogy csak úgy tudtak bepakolni kettőt egy házba előlre és hátulra, hogy fordítva fújja a levegőt a megszokotthoz képest, tehát a ház hátuljától előre. Éppen azért, mert előre nem tudták volna berakni a ház első panele miatt. -
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #41437 üzenetére
Alulról így néz ki - gondolom, ezt már láttad. Szerintem fémrögzítővel lehet feltenni a CPU hűtőre. De van olyan is, aki kétoldalú ragasztóval rögzíti - 10:30-tól nézd.
-
válasz
AxBattler #40914 üzenetére
Több mint dupla árat szerintem nem ér az ultra fine a finehoz képest. A fémszűrőnél kb minden jobb. Megvana pozitív légnyomás a házadban ? Ha nincs ,akkor szűretlen levegő megy be a PCI slotoknál . (mondjuk akár azt is le lehet fedni nylon harisnya+ 2oldalú ragasztó kombóval : DIY ,csak ne dupla réteggel mint a videón...)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #40896 üzenetére
Igen.
De szerintem túlliheged,nem fluxuskondenzátort választasz-csak ventit.
Nem véletlen ajánlottam azt amit-tört áron jobb teljesítményt nyújt,még ha némely fordulaton minimálisan hangosabb is.És az ajánlás mögött gyakorlati tapasztalat van(1-200 topiclakó),nem elméleti. -
válasz
AxBattler #40714 üzenetére
No, megvalósulni látszik a projekt (még a kábelezéssel kell majd ügyködnöm) Jonsbo C2 felül kivágva 120mm-es ventinek, viszont kiderült, hogy csak slim fér el felül, szóval most az alábbi kombinációk közül dönthetek. Ti melyiket ajánlanátok?
1, Alul Noctua NF-S12 PWM befúj, felül NF-A12x15 PWM kifúj (apróról véve).
2, Alul Arctic P14 PWM PST befúj, felül P12 Slim PWM PST kifúj (boltból véve).Plusz még kérdés: felül a 120mm-es helyet Dremel-el ugye kivágtam, de alul maradt a rácsozat... és a mostani Nanoxia ventivel mintha kicsit búgna. Gondolom ez a szélzaj lehet a rács miatt. Érdemes ezt is kivágni?
-
mgoogyi
senior tag
válasz
AxBattler #40719 üzenetére
Ne hasonlítsd össze a különböző gyártók különböző metodikájú eredményeit.
A P14 elég jól teljesít tesztekben, exhaust ventiként megveri hangra normalizálva az A14-et.
Pár hónapja írtam a Noctuanak, hogy exhaust ventinek mit javasolnának, A14 vagy S12.
És azt válaszolták, hogy A14 vagy A12x25.
https://twitter.com/mgoogyi/status/1486048571661197313 -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #40325 üzenetére
id-cooling 9215. Sajnos nincsen túl nagy választék.
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz
AxBattler #40102 üzenetére
Szia!
Sajnos tapasztalatom nincs velük, illetve 20mm alatti a vastagságuk, de talán megéri rájuk nézni!
Cryorig XT140 (CR-XTA)
Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 -
válasz
AxBattler #29501 üzenetére
A silverstone a legjobb porszuro ,legalábbis az én tapasztalataim alapján.alig fogja le a levegőt,viszont hetente takarítani kell mert olyan hatékonyan összeszedi a port. A többi porszuro amivel eddig dolgom volt(Tt,Corsair,fractal,nzxt,phanteks) meg egytol egyig lefelezte/harmadolta a venti teljesítményét.
-
ULPIUS
őstag
válasz
AxBattler #29466 üzenetére
Nekem mindkettő van, bár a nanoxia csak parkol éppen, a swif2-t pedig felesegem gépének a tapjaba raktam.
Nanoxiabol 120 mm 1300 rpm-es van, az nagyon tuti, szerintem halkabb és jobb mint a swif2. Viszont volt nekem pár napig 14es, 1800as nanoxia-m is, de azok valahogy meg leszabalyozva is morogtak, ezért vissza is vittem 14 napos elallassal. -
válasz
AxBattler #29261 üzenetére
Találtam is egyet: Gelid PWM Fan Adaptor (CA-PWM-02)
... csak Varázslónál lehet kapni. -
varmi2
nagyúr
válasz
AxBattler #29249 üzenetére
Természetesn létezik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
AxBattler #28516 üzenetére
A szintén PWM-es Akasa Apache-nak csúnya motorhangja van, ha feszültséggel szabályozzák, míg teljesen néma, ha PWM-mel. A fix 7 volton járatás is szabályozásnak minősül, hiszen a PWM-es ventilátor nem az elvárt 12 voltot kapja meg tápfeszültségként, így máris nem tud úgy működni, ahogyan tervezték.
Azt nem tudom, hogy az Akasa Slim hasonlóan reagál-e a feszültséggel szabályozásra, én mindenesetre az igenre tennék nagyobb tétet.
-
Grózi
Topikgazda
-
dqdb
nagyúr
válasz
AxBattler #25897 üzenetére
Az, hogy X%-os PWM-es jelmez milyen fordulatszám tartozik, teljesen a ventilátor gyártóján múlik. Más lehet a minimum PWM értékhez tartozó fordulatszám, más a maximumhoz, és a kettő közötti görbe sem feltétlenül lineáris. A két szélső értéket sokan közlik, de a részletes grafikont szeretik a gyártók elspórolni, csak a Be Quietnél láttam eddig ilyet.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #25894 üzenetére
Nem véletlen hagytam ki őket,mind a 3 darabot teszteltem-nem épp csendes darabok.
Viszont nem értem,valami neked nem tiszta szabályzás terén...
Ha pwm-s ventit akarsz(mivel gondolom azt tudod szabályozni),ahhoz felesleges ellenállást beiktatni-ha akarod úgy adod meg a ventiprofilt,hogy csak 1200 rpm-ig pörögjenek fel.. -
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #25892 üzenetére
Pwm-s fehér ledes nincs,az Aerocool DS White minden szempontból kiváló,csak 3 pines(nem tudod vezérelni?).
4 pin ledesben a Lepa Bol.Quiet nagyon jó,de az csak kék és piros színben van.
A másik megoldás egy ledszalag,1K-ból már kihozható smt leddel+kis forrasztással és veszel mellé nem ledes 4 pin ventit. -
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #24978 üzenetére
Mostanában a PW2-re sok a panasz,így azt inkább kihagynám a helyedben+ár-érték arányban sokkal jobb jelenleg a Wing-Boost 2,csak nem a Pure verzió amit néztél!
Ez kell neked(van minden színben,a fehéret linkelem):[link]
Ja és 1300 rpm-s,nem 2000 mint a pcx webshopja írja. -
válasz
AxBattler #24822 üzenetére
Hopsz, közben rákerestem, és olvasom, hogy a Spectre nem ajánlott.
Okés, akkor marad a Nanoxia.Illetve még azon morfondírozok, hogy ebbe a kis házba, max. 150W-os fogyasztású konfighoz elég lenne egy 120mm-es befújó venti, pl. az alábbiak:
Akasa Apache Black 120mm PWM
Nanoxia Deep Silence PWM 120 - 1500
Akasa Viper PWM 120mm, bár ennek már kicsit húzós az ára... -
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #22179 üzenetére
Nincs mit.Tudod a minőségi hangfalaknak is van ára...
(vagy lásd aláírásod)
(#22180) Dzsozi56 Pontosan,problem solved!
(#22181) betyar1974 Jó ventik,már ha nincsenek bekapcsolva...Milliószor le lett írva miért kerülendő,azok közül válassz amiket ajánlottam vagy fizesd meg a tanulópénzt!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #22175 üzenetére
Igen,nem véletlenül írtam...
(#22176) Dzsozi56 Ez alapján már egyértelmű,Sata-ról megtápolod,rákötöd a ventiket és mint írtam is,az nem molex csati-oda csak plusz Phanteks ledszalagot tudsz kötni.
(#22177) LZs?!És mivel szabályozod pwm alapon?Mert ez csak beállítási gond és ha jól sejtem akkor auto vagy más gyári profilon hagytad.Vagy biosban vagy szoftveresen be kell állítani rendesen-feltéve ha van rá lehetőség. -
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #22170 üzenetére
Befér olyan 140-s venti ami 120-s lyuktávval rendelkezik?Mert akkor a Viper R kell neked.Alapvetően olyan ventire van szükséged ami nagy statikus nyomással bír,így ha az nem fér be akkor ezek maradnak még:
Alpenfoehn Wing-Boost 2,Akasa Apache,Akasa Viper,Noiseblocker eLoop B12-PS és a 3 pin-s B12-k.
(#22171) LZs?!
"Fel tudnátok világosítani, hogy milyen hátrány származhat PWM-es venti fesz-vezérléséből?" Semmilyen.
"ugyanakkor az alaplapom GA-880GA-UD3H mintha jobban kezelné a ventiket fesz. alapon" Persze,mivel csak a cpu_fan aljzatod pwm-s,a sys_fan1 feszültségalapon szabályoz,a sys_fan2 és a pwr_fan pedig sehogy(fix 12V).
"3 pin-esek közül melyik jó bordára, alaplapról vezérelve?"Kifejezetten a NoiseBlocker eLoop széria,korlátozottan megfelelő a Nanoxia DS,Be Quiet Pure Wings ,Lepa Bol.Quiet Tri-speed.
A ház kérdéshezelülre el kell hogy férjen normál venti is,csak a borda felszerelése előtt kell beszerelni.Ha felülre teszel ventit,az kifelé fújjon.És lehetőleg egy hsz.-ben próbálj meg kevesebbet kérdezni,főle olyan kérdéseket amire kaptál volna az Összefoglalóban választ.
(#22172) Dzsozi56Passz,látni kéne hogy van bekötve,vagy linkelj egy gyári manual-t!
(#22173) hackeeeee Akkor örömbódóttssággg!!! -
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #21930 üzenetére
Ebben a méretben(vastagság) csodák nincsenek,kevés légszállítás és/vagy erős hang jellemzi őket.15 mm-s nem fér be?Mert akkor ez jó kompromisszum: [link]
(#21931) sas55Azzal nem lesz jó!!
(#21932) Benir8Az Iponba néha van,de drágább mint Merlintől szállítással.Kérd postapontra Merlintől és akkor csak 900 Ft a szállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged