- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeathAdder
veterán
-
DeathAdder
veterán
válasz
tornas #14867 üzenetére
Na majdcsak odajutok, hogy tudjak foglalkozni a témával (bocs, közbejött ezmegaz)
Tehát készítettem egy képet a címkéről, de le is írom, mert nehezen látható, hogy mi a két kód ami látható:
Felül: A20030-07CB-3MF-C1
Alul: FA9C2012MF-SBF-NA
Ebből leszűrhető h milyen csapágyas, vagy szedjem szét mindenképp?
Pete55555 - oké, akkor ha siklócspágyas, akkor megtakarítom WD40- el, utána pedig kap valami gépzsírt is
-
Juliuska
senior tag
válasz
tornas #14864 üzenetére
én ebben a "sportban" a motorolajnak nem igazán látom értelmét, vagy létjogosultságát, de ha tévednék és mégis volna, akkor szeretettel ajánlom a Motul termékeit < MOTUL 300V Factory Line például kiváló szintetikus versenyolaj
>
De picit komolyabban: pár csepp műszerolaj például miért nem jó erre a célra...?
-
-
DeathAdder
veterán
válasz
tornas #14860 üzenetére
Holnap kiveszem a ventit és megnézem.
Nem sokat volt az takarítva. Ugyan rendszeresen takarítom a gépem belsejét, úgy hogy teljesen szédszedem előtte, és mindent külön-külön nedves ruhával, de a homlokzati és felső ventit eddig sosem piszkáltam, vagy szedtem ki, mert sajnáltam megbontani a gyári összeszereléstPete55555 - milyen olajat cseppentsek?
van erre valami spéci, ami kapható számítógépes üzletekben?
Itthon csak motorolajam van, illetve WD40 -
Martell
tag
válasz
tornas #11938 üzenetére
(#11938) tornas válasza Martell (#11922)
"Szerintem meg a 18 kHz-et a legtöbb ember meg sem hallja, illetve 40 dB-en még érzékelni sem fogja."Rosszul tudod. És nincs olyan, hogy legtöbb ember. Egyes afrikai törzseknél 80 éves kor felett sem mutattak ki halláskárosodást. A magyar nyugdíjasok többségének a 15khz is probléma. A tizenéveseknek nagy részének viszont gyerekjáték a 17-18khz. De hogy tovább árnyaljam a képet. A szúnyog 16-18khz. Ugye papíron 1 db megfelel egy szúnyog repkedésének 3 méteren belül. Ugyan hány embert ismersz aki még sohasem hallott szúnyogot? És 1 db-ről beszélünk, nem 40ről!
Jaja, az infra vicces dolog, de az ultra az igazán döfi.
Amcsi hadsereg pompásan tud vele tömeget oszlatni.
Gondolom akkor vágod az elefántos sztorit meg a színházi vaktesztes előadásokat...
-
7600 GS
addikt
válasz
tornas #10817 üzenetére
Igazából valahogy a középút kéne: viszonylag szállítson sok levegőt, de azért ne is csapjon nagyon nagy zajt.
Közben elolvastam, és az AF120-at ajánlja hogyha a ház tetejébe akarom szerelni. De gondolom ez nem fix fordulatos, fogja magát szabályozni a terhelés függvényében.
-
deadwing
addikt
válasz
tornas #10534 üzenetére
A légszállítási jellemzőket gondolom én max fordulatra adják meg. 230-ast ilyen 900 rpm-et láttam, az F12 meg felmegy 1300-ra is, mondjuk emiatt jóval zajosabb... Lehet vennem kell egy 230-ast, tényleg az lesz a vége. Igazán azt nem tudom, mennyire hatékonyak ezek a nagy ventik -bármit bele lehet írni a specbe-, ezért lenne szükségem bármilyen gyakorlati tapasztalatra tőletek
-
trob
tag
válasz
tornas #10464 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Természetesen nem akarok feltétlenül drága ventilátort venni, amikor az olcsóbb is jó, de az Aerocool gyári adatok szerint jóval halkabb, mint a Jamicon.
Megnéztem a nyomásértékeket a ventilátoroknál.
ADDA: 0,136" ≈ 0,345 mm
Aerocool: 1,273mm
Scythe: nem volt megadva
Coolermaster: 3,53mm
Jamicon: 0,141" ≈ 0,358 mmMiért nem elég mondjuk az Aerocool nyomása, amikor az a gyári ventilátor nyomásának majdnem négyszerese?
Kérlek, ne érts félre, nem vitatkozni akarok veled, hanem szeretném megérteni, amit most nyilván nem értek. Elmondod?
(Annyit találtam, hogy a nyomás és a légszállítás nem egymásból követlező adatok. Ahol szűk helyen kell áttolni a levegőt, ott a nagyobb nyomás többet számít a nagy légszállításnál.)Köszi előre is.
-
anytime
őstag
Szia!
Ehhez kapcsolódva, hasonló cipőben járva, lásd fent!
Ha jól értem, azt mondod, hogy ebbe a házba vehetek 3 pin-es ventiket (nem PWM-es), megveszem a scythe ua. szabályzó egységét és a házventiket arra kötöm rá és nem az alaplapra így már a tápfesz változtatásával a scythe előlapi szabályzó végzi el a szabályzást?
Ha így van, hurrá, lenne egy szabályozható házhűtésem ezzel a szerény alaplappal is
anytime
UI: az előttem szóló venti ajánlatkéréséhez én is szívesen csatlakoznék.
Én a Scythe; Noctua; Be! Quiet hármas között vacillálok!
-
Malanrion
tag
Köszönöm szépen a bőséges és kielégítő választ!
egyébként Corsair 550D-be lenne, azt még megkérdezhetném, hogy milyen halk venti van még ami 3 pines? BeQuit, vagy a szabályzó márkájából Scythe?
(#9874) Yeffy DJ
nekem az lenne a lényeg, hogy nyomógombos legyen, el lehessen rejteni, mert ez a mániám..a fentebb említett ház is csukható előlapos, de ha kinyitom szeretem tudni, hogy tele van minden jóval
-
tornas
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest