-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #42167 üzenetére
Azt mondta szükségtelen, mert van benne porszűrő.
-
válasz
MaxxDamage #42150 üzenetére
Tapasztalataim szerint nagyon restriktív ez a fajta porszűrő (ami a bontott ábrán van, a te képeden ránézésre műanyag -lukacsos standard szűrő van ) . Én lecserélném valami normálisra . És akkor egyúttal azt akár kintre is tehetnéd mágnes csíkkal ,ha már úgyis fém keret van ott .
Vagy ,ha nincs kedved házi szűrő készítéséhez , lehet venni eleve mágneses Demciflex filtereket is kismillió méretben ( [Caseking] , [Merlin] ) . Drága ,de baromi jó minőség. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #42150 üzenetére
A külső részt mindenképp le kell venni,hogy a porszűrőket tisztítsd-ez a legjobb megoldás.
B terv lehet még a kompresszor,8-10 bar-s nyomás csodákra képes. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #41898 üzenetére
Ahogy/amire neked kell felesleges a P/P,elég 3 db is ahozz a radihoz kintre szerelve.Olcsó alternatíva a P12,drágábban eLoop vagy Silent wings.Természetesen mindegyikből a 3 pines változat.
-
szabeska
addikt
válasz
MaxxDamage #41064 üzenetére
Nekem ugy tunik, mintha forditva lenne az egesz huto. 180 fokot forditva tokeletesen passzolna cpura es gpura is
-
mgoogyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #40666 üzenetére
Az normál A14 1500 RPM-en elég hangos. Olyan 1100-1200 RPM-ig elviselhető, de jobb inkább, ha 1000-en vagy azalatt megy.
-
varmi2
nagyúr
válasz
MaxxDamage #40657 üzenetére
A cfm csak egy szám. Sok más tényező is van. Pl: a staticus nyomás, ez fontosabb, ha kis lyukakon kell átnyomni a levegőt. És a statikus nyomás a lapátok kialakításától függ nagyban. És ezek az értékék csak is teljes fordulatra igazak.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #40643 üzenetére
Na azért ezzel óvatosan-lehet vele gond.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #40639 üzenetére
5V-n járatva nem lesz érdemi elörelépés egy P14-hez képest bármelyik más venti-de ha feleslegesen akarsz rá pénzt locsolni...
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #40637 üzenetére
Ilyen célra bőven jó egy 3 pin-s P14 is tört áron.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #40635 üzenetére
Alapba dc alapú ventit választanék nem pwm-st...
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #40606 üzenetére
Csendesebb a 2 db A14 lenne,hatékonyabb a 3-4 A12.
A többi rajtad áll,de részemről a 2 db 140-s a nyerő. -
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33514 üzenetére
A CPU beállítással elvileg a die hőmérsékletét méri, míg a tCTRL beállítással pedig
a CPU belső hőmérsékletszenzorát használja. Ez utóbbi Ryzen esetében 20 fokkal magasabb lehet, mint az előző. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #33119 üzenetére
Benéztem,azt hittem 120 vs. 120.
Ez esetben jobban jársz a 140-s DS-ekkel.Elöl a 3 120-s több levegőt mozgatna,de nagyobb hang melett és a 2 db 140-s DS is elég kell legyen. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #33115 üzenetére
A gyártók lehazudják a csillagos eget is-ezerszer volt téma és neked is mondtam már párszor.Minimálisan jobb az Apache légszállítása a mérések alpján,de abból te ennyi házventi esetén semmit se veszel észre.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #33112 üzenetére
Ezekkel a gyári cfm értékekkel kár dobálózni,ha tudnád mekkora bullshit..
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #33095 üzenetére
Végül arra jutottam, hogy a Nanoxia ventik maradnak, mert több a CFM érték, mint az Akasa -val (csak rosszabbul járnák vele és a Nanoxia jobb ház hűtésre, az Akasa az radira jó, de ezt tudjuk is)
Max Airflow: Nanoxia - 68,5 CFM / Akasa - 57.53 CFM
-
nubreed
veterán
válasz
MaxxDamage #33102 üzenetére
Köszi az ajánlást!
Én még AIO -ban nem gondolkozom, de később bármi lehet.
-
válasz
MaxxDamage #33089 üzenetére
300+k ?
Itt [link] 110k bol mar kijon egy full szett d5 pumpaval, 360 vagy 420 radival ,cpu blokkal , csovekkel , csatikkal , folyadekkal /ventikkel. Ehez veszel egy VGA blokkot ha azt is le akarod vizezni meg max egy masodik radit es a 300k tol meg nagyon messze vagy. -
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33087 üzenetére
Házhűtésre az Apache egyszerűen túlzás. Add el bontatlanul vagy hagyd meg, hátha lesz vízhűtésed a jövőben.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33085 üzenetére
Ha nem PWM-es a csatlakozó, amire kötnéd, akkor a válasz határozott igen. Ha PWM-es, akkor nem kell. Bár azt mondjuk továbbra sem értem, hogy 2+3 ventilátor mire nem elég egy házban.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33080 üzenetére
Van konkrét beállítás a csatlakozóhoz Manual/PWM Mode/DC Mode lehetőségekkel? Ha igen, akkor az tényleg hibrid, és az ASUS szerencsére jó irányban rontotta el a kézikönyvét (sokadszorra).
Ha a Slope PWM néven szereplő beállításra értetted a PWM-et, akkor az nem az a PWM, és feszültséggel szabályoz a csatlakozó. Ekkor a Apache felejtős teljes egészében, mert morogni fog.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #33080 üzenetére
A manual szerint viszont nem-csak fesz.alapon szabályoz és ha ez igaz,akkor az Apache-knak nagyon nem fog tetszeni.
Mondjuk szerintem is hulla felesleges ennyi venti.. -
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33077 üzenetére
Nem PWM-esek a CHA_FAN csatlakozók, azokra nem kötheted az Apache-okat, mert kifejezetten utálja ez a típus a feszültséggel szabályozást.
Mivel van 6 egyforma Apache ventilátorod, ezért a linkelt elosztóval kösd azokat a CPU_FAN-re.
Az mondjuk nem értem, miért kell ennyi ventilátor egy gépbe.
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #33006 üzenetére
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #32999 üzenetére
-
tom570
aktív tag
válasz
MaxxDamage #32999 üzenetére
Azt még nem néztem, első körben mindenképpen megpróbálom, aztán a nehezebb lépések. Köszönöm a segítséget!
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #32977 üzenetére
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32814 üzenetére
Ha működik,akkor jó lesz-sata-ról kapja a tápot és lapról a pwm jelet.De sok változattal van gond.
-
Albigator
őstag
válasz
MaxxDamage #32609 üzenetére
Sziasztok!
Mivel a 1060-as topic nem tűnik olyan aktívnak ezért ide írok.
A "problémám" látható a videóban
Képernyő kiterjesztésnél csak most vettem észre ezt a jelenséget. Tudom, hogy alapból így van beállítva de sztem nem egészséges ha folyamatosan felpörög és leáll egy venti 53 és 54 fok váltakozása miatt.
ASUS GPU Tweak lenne a megoldás? Ha igen mit állítsak be pontosan?
Egyébként ha nem folyamatosan ez lenne a hőmérséklet nem lenne gond, de 3 kijelző van rádugva a VGA-ra és 2 megy aktívan ami ezzel jár.
bocs MaxxDamage, nem a te kommentedre akartam reagálni
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32605 üzenetére
Nem,Vízhűtés topicba írtad és nem vettem ki: [link]
Az Apache inkább bordára/radira való,de próbáld ki és eldöntöd. -
enemi
senior tag
válasz
MaxxDamage #32602 üzenetére
Látom megviselt Tibi atya esete....
Fuss néki negyeccere is
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32602 üzenetére
Azt hogy megint ugyanazt linkelted-hibásan...
Az Apache vs. DS lenne a kérdésed? -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32594 üzenetére
4-8 hetente én is megmutatom a saját gépemnek a 8 baros kompresszort-addig még sosem vészes és így biztosan nem rakódik le.
-
enemi
senior tag
válasz
MaxxDamage #32597 üzenetére
de mi volt a kérdés?
-
enemi
senior tag
válasz
MaxxDamage #32594 üzenetére
hö?!
"Én 1 max. 2 havonta takarítom (emeleti szobából leviszem az egész gépet a műhelybe)MD
L" -
válasz
MaxxDamage #32155 üzenetére
En elore a 240 es radira raknek 2oldalt push-pull ventiket befujora , fentre a 360 ra push kifele (picit kevesebb fordulatszamon mint a befujok ) .A hatso ventihelyet pedig uresen hagynam.
-
chopin42
őstag
válasz
MaxxDamage #32096 üzenetére
Akkor használd egészséggel a játékvizet
-
chopin42
őstag
válasz
MaxxDamage #32094 üzenetére
Hmm...Érdekes. A felsők kifelé, vagy befelé fújnak?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #32092 üzenetére
Nos egyértelműen jobb a ház szellőzése (CPU, M/B & VRM , HDD , SSD temp. is jobb) a 2 db 140 -es ventivel ami felül van.
Normál esetben (azonos feltételek mellett tesztelve, teszt előtt a program értékek resetelve voltak mind2 mérésnél)
A 2 felső venti és a RAM venti sem volt használatban / házban.
MD
L -
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #32086 üzenetére
Helyedben kipróbálnék más pasztázási technikát is..
Úgy olvastam a kompaktos topikban hogy te csak középre "pöttyintesz" és azt nyomatod szét a két felülettel.
Azzal az probléma hogy ha nem precízen van felhelyezéskor összenyomva a 2 felület akkor simán fél oldalas lehet a fedés, főleg ha aztán még a lefogatás sem átlósan történik.
Thermal grizzly-hez adnak "lapátot" és azzal szépen el lehet kenni a cpu egész felületén. Nekem legalább is ez vált be a legjobban. Van akinek az X jön be stb stb. Ez függ a paszta állagától is PL amit használsz te is Kryonaut az eléggé "gyúrmás" állagú így a középre pötty szerintem a nem legjobb módszer rá. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Házhűtésre teljesen jók azok a Nanoxia-k,az Aio mellé is.Én megfogadnám azért a tanácsot és kitesztelném léggel úgy is ahogy a kollega írta.
A pasztázásról meg annyit,hogy pár száz gépet összerakok évente és mégis sikerül néha nekem is,hogy nem százas a paszta vagy nem fekszik fel tökéletesen a borda.. -
chopin42
őstag
válasz
Nos, csináld meg, amit írtam. Én legalábbis azzal kezdeném, hogy kiszedném a 2 felső ventit, az első kettő befelé, a hátsó kifelé, ramhűtést kiszedném, és úgy tesztelném a hőfokot. Ha így is magas, csak akkor vennék játékvizet.
-
chopin42
őstag
válasz
MaxxDamage #32078 üzenetére
Szerintem takarítsd el a ramhűtést, és nézd meg úgy. Kaptál is tanácsot ezzel kapcsolatban, miszerint rontja a cpu hűtést (asszem házas, topik, de ki tudja már..). Ha gázosnak érzed így is, akkor pasztázd újra. Ha így is gáz, akkor szedd ki a felső ventiket. Totál felesleges felülre kettő, előre kettő hátra egy, és esetleg felülre egy a legoptimálisabb hűtés. (Sőt, jobban átgondolva szedd ki a felső ventiket, és a ramhűtést, mielőtt pasztáznál, én legalábbis ezt tenném).
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32082 üzenetére
Nem mindegy,hogy elvileg vagy gyakorlatilag...A minimum hogy leveszed,újrapasztázod és egyenletesen átlóban lehúzatod.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32078 üzenetére
Tehetsz rá akármilyen pasztát ha nem jól kened fel vagy nem fekszik fel egyenletesen a borda.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32072 üzenetére
Tőben fogd meg a hőcsöveket,ott már kell hogy hőfok legyen.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #32045 üzenetére
Rendben szerintem,de totál felesleges az a memóriahűtő.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #32044 üzenetére
Silent ~ 1200rpm
Standard ~ 2600rpm
Performance ~ 2800rpm
Full ~ 3800rpmStandard amire raktam és M/B (Temp Source)
Így rendben van/lesz?
MD
L -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30396 üzenetére
2db 120-s,de persze egy 140-snek se tart sokáig lyukat fúrni.A gyári 120-s természetesen 3 pines.Ahhoz a konfighoz felesleges felülre.A gyári maradhat hátúl szabályozva,előre meg 1 db 140-s vagy 2 db 120-s bőven elég.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30391 üzenetére
Zalman nekem az elmúlt 10 évben=bili anyag,hangos ventik,sz@r kábelmenedzsment,hűtés gondok.
Akkor inkább a shinobi. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30389 üzenetére
Szerintem az is bőven elég lesz neki-ez esetben Cooltek CT-Silent 140 3 pinben.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30387 üzenetére
Annak jó lesz.
3 pinben a Cooltek CT-Silent 120 és 4 pinben a Cooltek CT-Silent Pwm 120 olcsó fehér és vállalható. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30385 üzenetére
Én ezt a házat átgondolnám még egyszer,nem hagyott bennem túl jó tapasztalatokat.
Komolyabb konfighoz alkalmatlan,ha az aláírásodban szereplőt tennéd bele akkor inkább ne. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30250 üzenetére
Ott is,de AiSuite-ban sokkal jobban.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30200 üzenetére
Feszültségalapon szabályoz,tehát annyi V-t ad neki amit te megadsz az adott hőfokhoz.A molex más,ott fix 12V-t kap.
-
Törzsúr
senior tag
válasz
MaxxDamage #30233 üzenetére
Igen. Nanoxiáim voltak még a DX széria talán. Azok tényleg nagyon halkak voltak. Három darab volt, de sajnos kettő elkezdett zizegve pörögni... sok évesek már.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #30193 üzenetére
Semmit se nyernél a pwm-s változattal,ha a lapod jól szabályoz dc alapon.Viszont pwm-s elosztókábelben(Akasa,Phobya,Bitfenix) van 5-s,ami külön sata/molex-ről kapja a 12V-t-azzal nem terheled a lapot.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #28917 üzenetére
Kicsi zavart érzek a feszültség és áramerősség univerzumban
A 1100 rpm-esnél 0,14 A ez az érték, szóval 6 mehet belőle egy csatlakozóra, az 1400 rpm-esnél 0,16 amper, szóval 5 mehet belőle egy csatlakozóra, az 1800 rpm-esnél 0,26 A, ebből csak három.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #28901 üzenetére
A MODMYTOYS elosztó nem rendelkezik saját tápellátással, így 3 pines ventilátorok is mehetnek rá, nem lesz belőle probléma (saját tápellátással rendelkező elosztókra nem szabad 3 pines ventilátorokat kötni). Azt azonban nézd meg, hogy a kiválasztott ventilátorok maximális áramfelvétele meghaladja-e az 1 ampert. Ha igen, akkor más megoldást (másik elosztó, másik ventilátor, teljesen más konfiguráció) kell keresni, mert túlterheled az alaplapi csatlakozót.
Az eredeti rendelésed is jó volt szerintem, ha már akkor döntöttél, hiba volt ismét nekiállni agyalni, mert csak rosszabb lett a helyzet
Nézd meg BIOS-ban vagy Fan Xpert-ben, hogy mennyire tudod levinni a szabályozást a használni kívánt csatlakozókon, és eszerint döntsél a többféle 3 pines Nanoxia DC és a PWM-es Nanoxia DC között.
Már nem emlékszem az alaplapodra: csak egyetlen szabad ventilátorcsatlakozó áll a rendelkezésedre?
-
sutyi^
senior tag
válasz
MaxxDamage #28898 üzenetére
7V-os adapter alacsonyabb fordulathoz ha esetleg ne DC szabályzós a csati amire dugod. PWM-hez nem kell, nem is hiszem hogy menne vele értelmesen.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #28890 üzenetére
Erre valaki?
Továbbá ez milyen célt szolgál? (ez a kábel jár a 3 pines Nanoxia ventikhez...ha ennél maradok) akkor az miként fog menni 4 pin pwm kábellel?MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #28889 üzenetére
Elvileg a lapnak 5 db (Nanoxia PWM) ventit (max) el kell bírnia Ezzel egy 4 pin alaplapi csatira kötve, vagy tévedek ?
MD
L -
fogtunder
nagyúr
válasz
MaxxDamage #28885 üzenetére
én mondjuk ezért vettem volna pwm Y kábelt, csak külső táp nélkülit, azt bármilyen ventivel tudod később használni.
-
chopin42
őstag
válasz
MaxxDamage #28883 üzenetére
Ha még nem értek oda, ajánlom az alpenföhn wb2 plus 14-et, nagyon meg vagyok elégedve velük, még jön kettő, a mostani kettő mellé, ráadásul gyári y csatis, egymásba dughatóak.
-
chopin42
őstag
válasz
MaxxDamage #28878 üzenetére
Mivel hibrides lapod van, mint kiderült, Grózi tévesen ajánlott 3 pines ventit, de ez NEM az ő hibája. Asus f@sz volt, mikor megírta a kézikönyvet a lapodhoz. Vehettél volna tehát pwm ventit is. De így is jó lesz
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #28854 üzenetére
Van 3 cha_fan aljzatod+a aio is feszültségalapon szabályoz-szóval akár egy Y kábellel is meg tudod oldani.Mondjuk én 2 Y-ra raknám,egyikre a befújókat és a másikra a kifújokat-így jól tudsz variálni.
Várom majd a tapasztalataid! -
dqdb
nagyúr
válasz
MaxxDamage #28854 üzenetére
-
abdulka1
őstag
válasz
MaxxDamage #28834 üzenetére
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #28831 üzenetére
Elég lesz a három abból is.Akár 3-t is tehetsz 1 aljzatra elosztókábellel,de van bőven aljzatod is-szóval akár külön-külön is vezérelheted.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #28807 üzenetére
Na mielőtt elkezdesz dobálózni decibelekkel és vennél pwm-s ventit,előtte nézz már rá a lábkiosztásra!
A cpu_fan és cpu_opt az ugyan hybrid,de az kell a cpu hűtőnek és Asuséknál jó szokás hogy csak egyformán szabályozhatok-szóval az kiesik.
Viszont az összes cha_fan aljzat és a vízpumpa csatlakozó feszültségalapon szabályoz,szóval 3 pines ventikre lesz szükséged.
Kezdésnek(90%-ban bőven elég,de nem írtad milyen proci és mi hűti) vennék 3 db 140-s ventit,2-t előre és egyet hátra.Ezek közül válassz:
Nanoxia Deep Silence 140 1100 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 140 (akadnak még mindig hibás darabok,így ebben az árkategóriában a Nanoxia-t javasolnám inkább)
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)(én erre voksolnék)
Noiseblocker eLoop B14-2 -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #28807 üzenetére
Az kimaradt, hogy 20dBA legyen max. (21 is lehet még) a max. zajszint.
140 -es helyre ez jó lehet ? BeQuiet Silent Wings 2 PWM 140 mm hűtő ventilátor fekete (BL031)
Ház és alaplapi csatik megfelelő kiépítése szempontjából, nem tudom mit és hogyan lenne érdemes (120 és 140 -es keverve, vagy csak 140 -es PWM és abból ? db...)MD
L -
Bnorbu
tag
válasz
MaxxDamage #26598 üzenetére
Mivel csak azonos ventiket lehet Y elosztóra tenni, így elég ha csak az egyiket szabályozza a deszka a másik is ugyanannyi feszt fog kapni
-
fogtunder
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26358 üzenetére
Pedig jó az, ha kezeli az alaplapodat. Egy szerkesztésnyi idő alatt fel se lehet konfigurálni rendesen egy venti profilt benne, ha még nem láttad.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26356 üzenetére
Alapon levinném 600 rpm-re(jobb lapok 400 alá is mennek vele) és terhelve lineárisan emelkedjen a fordulat.
Az a baj az ilyen őskori lapokkal mint a tiéd is,hogy biosból nagyon gyengén szabályozhatók.Én megpróbálnám speedfannal is. -
fogtunder
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26353 üzenetére
gyakorlatilag mindegyik ventit lehet feszültség alapon szabályozni, mert elektromotor van bennük, ha kevesebb feszültséget kap, nyilván nem fog max fordulatszámon pörögni, de nem ez a normális működési módjuk, hanem hogy kapnak fix 12V-ot és a pwm jel alapján változtatják a fordulatszámot. az ettől eltérő működés nem üzemszerű, van amelyik venti jobban bírja, van, amelyik kevésbé, de senki nem fog felelősséget vállalni azért, hogy mit produkálnak ilyen esetben. remélem így már tiszta.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26351 üzenetére
Akkor jó lesz úgy.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26349 üzenetére
Nekem nem teljesen egyértelmű.Fogj egy 3 pines ventit és ha a sys_fan-okon maxon pörög,viszont a 4 pinest szabályozza akkor pwm-s aljzat.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26345 üzenetére
Nem,ahogy azt már korábban is írtam.Ha az aljzataid valóban pwm-sek,akkor veszel 2 db Y kábelt és két aljzatra teszel 2 ventit.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #26345 üzenetére
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26340 üzenetére
Az egyik legjobb házhűtő venti továbbra is és továbbra se javaslom vezérlőről hajtani,hiszen pwm-s...Ahogy ezt már mind leírtam korábban és sokan mások is-egyéb tapasztalataik mellett,elég csak ha beírod keresőbe a "Bol. " betűket és pontot. -
Televan74
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26340 üzenetére
Nekem nincs már "likam" elől a házon! Nálam a vezérlő kilőve!
(#26342) luimapeiz Define C -m van! Picike, kíváncsi vagyok mennyire fogja átfújni a 4db Aerocool DS ventilátor(3 elől és 1 hátul)!
-
Televan74
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26337 üzenetére
Ilyet vettem volna(Grózi ajánlásával),ha tudnám biztosra hogy a kiszemelt alaplap sysfan része kezeli a pwm -s ventilátorokat.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26337 üzenetére
Te most szórakozol velem?
Ez a Bol.Quiet amiről beszéltünk is... -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26264 üzenetére
Nem írja a vezérlőnél az ágankénti terhelhetőséget,de össz terhelhetőségnek 40 W-t ír-így szerintem elbírja simán.Komolyabb vezérlőkre áganként 4 venti is kötöttem és ddc-t is,amí sokkal többet kér.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26211 üzenetére
Minek házhűtésre 1600 rpm?Lassan el akarod követni az összes hibát?
Azért kérdem,mert pwm-s ventit akarsz feszültségalapon hajtani+molexről+nagy fordulatú ventit akarsz házhűtésre-tényleg kimeríted az amatőr hibák tárházát lassan....
Bőven elég házhűtésre a DS-ből 4 darab,sokkal komolyabb gépekhez is,ahol nagyobb a hőtermelés. -
Televan74
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26211 üzenetére
Nekem voltak Aerocool Dead Silence Blue -k.Nagyon jók. Most is hamar rábeszéltek a RED változatra.Most piros - fekete a mániám. Előtte volt egy kék korszakom.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26207 üzenetére
az egész dB alapú hangmérés erősen relatív, már csak azért is, mert az emberi hallásküszöbhöz viszonyítják, ami ugye egyénenként változik és technikaliag a 0dB az alsó limit. nálunk nagyon csöndes a ház, jó a szigetelés, alig vannak szomszédok és forgalom az utcában, nagyon elhanyagolható háttérzajokat is meghall az ember, mint például a 650rpm-en forgó Lepa bol.Quietek.
a másik nagyon fontos következtetés, hogy a gyári adat nem ér semmit, mert ezek max fordulaton tuti, hogy nem 20dB-t produkálnak.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26207 üzenetére
Ami neked kell az az Aerocool Dead Silence Blue.[link]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26197 üzenetére
Ha feszültségalapon akarsz ventit szabályozni,akkor ne pwm-st válassz hanem 3 pines ventit és teljesen felesleges a 6 darab,nem nyersz vele annyit amennyit zaj terén veztesz(ugye biza az hatványozódik).Ha a vezérlőről 4 ventit tudsz vezérelni,akkor válassz 4 darab 3 pines ventit és a molexet felejtsd el.
És (#26199) fogtunder-nek igaza van,ez ugyanakkora hülyeség mint a gyártói adat. -
fogtunder
nagyúr
válasz
ez a 20dB alatt nem nagyon halljuk a hangokat gondolom ugyanattól az embertől jöhet, mint a 25 fps felett nem érzékel a szemünk
nekem 5 Lepa van a házban, itt mennek minimumra szabályozva, nem hangosak egyáltalán, de ha nem szól semmi, akkor egyértelműen hallom őket. max fordulaton meg aki nem hallja meg, annak komoly halláskárosodása lehet.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Nyáron légkondi kell,nem max fordulatszám.Hiába a jó ventilátor,ha csak a meleg levegőt fújja be.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26194 üzenetére
Mi a francnak folyamatában maxon járatni?
Vezérelni kell hőfok függvényében és nem tudom milyen konfighoz akarod,de 6 db eléggé overkill-nek tűnik...
És igen,halkak(bár a gyártói adatokban hinni,olyan mint a gólyában)-de mint minden mínőségi venti ami kellő légszállítással bír,felül azért van hangjuk.
Van legalább 2 db valóban pwm-s aljzatod? -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26152 üzenetére
Persze hogy jobb,de ezeknél a 40-s ventiknél vagy légszállításnak nem nevezhető fuvallat van csendben vagy üvöltés minimális légszállítással.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #26147 üzenetére
Ezzel a specifikációval ez a Noctua az egyik legjobb választás,viszont csodát ne várj tőle ebben a méretben.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #26146 üzenetére
Találtam is
[link] (ennél van jobb - adott spec szerint?)
L
-
Balu972
aktív tag
válasz
MaxxDamage #16852 üzenetére
Én most rendeltem tőlük 2 db Nanoxia Deep Silence 140 - 1100-t. A gyári adatai kecsegtetőek, de majd meglátjuk a valóságban is, hogy mennyire halkak, egy számomra elfogadható légszállítás mellett.
Deep Silencből van 12 centis is.
-
NoOne1976
őstag
válasz
MaxxDamage #13653 üzenetére
Egy Hipro 430W-os. Talán ez. [link] Nem egy csúcs cucc, tudom. Lehet, hogy ezért is egítene rajta egy venti csere.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
MaxxDamage #13484 üzenetére
Jó hát ennek a sz@r gigabyte lapnak vezérlője sincs konkrétan,szóval majd marad az előlapi vezérlő.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
MaxxDamage #13482 üzenetére
Ezt akartam tudni.
Ezek szerint akkor csak azzal,fenébe. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Futás, futópályák
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest