- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz
Daffchy #15369 üzenetére
eventus által említett corsair pl. Van belől high performance is, de elég sok lehetőség van. Akasa, alpenföhn, be quiet, bitfenix, noctua, noiseblocker, scythe. Pl. itt egy teszt: [link]
1500-1800 rpm körüli maxokat nézz, ha valóban nagyobb teljesítmény kell.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz
kalozhun100 #14627 üzenetére
Nem. Tedd rá a noctuákra a hozzáadott ellenállásokat, hogy halkabb legyen. Figyelj, hogy a hőfok ne menjen jelentősen feljebb.
-
jookomak
őstag
válasz
traktorgumi #14545 üzenetére
Minőségi ventiktől nem lesz hangos, főleg, ha 1000 rpm alá be vannak szabályozva. Nálam 5 venti van benn, és még kettő a vga-n, egy a tápban, és egyáltalán nem hangos. Néha hallom a monitor tápjának a sípolását.
Valóban nem kell azért telerakni a házat, de előre kettő, hátra, felülre mehet simán. Vagy ha a mostanival meg vagy elégedve, vehetsz ugyanolyan fractal ventit is. A ház beépített szabályzóval még vezérelni is lehet.
-
jookomak
őstag
válasz
traktorgumi #14541 üzenetére
Sajnos ahogy nézem a ty-141, ty-147 jelenleg nem kapható (merlinnél van 1-1 db), pedig az lenne a legjobb. Corsair ventiket nem ismerem, de dícsérik őket. 140-es is mehet a házba, érdemes akkor már azt nézni. Felülre mindenképp tennék egyet, a következőt előre, aztán még egyet fentre, és végül, ha nagyon nagyon muszáj, akkor alulra.
-
jookomak
őstag
válasz
szivacs1987 #13824 üzenetére
Ráköthető, nekem is így van, és kijelzi rendesen a fordulatszámot.
-
jookomak
őstag
válasz
KillerKollar #13814 üzenetére
Kihúzod a ventit a csatlakozóból, aztán szépen kicsavarod a csavarokat a ház oldalából, és kiveszed, majd nézel bele egy ugyanolyat, ha eddig meg voltál vele elégedve.
Természetesen ez is elromolhat, mint bármi más. -
jookomak
őstag
válasz
Burt1793 #13173 üzenetére
Scythe-nak volt ilyen ventilátor rögzítő kerete. Azért ritka nagy kincs, mert akinek csak egy venti megy előre a gépházában (jellemzően alul, a vinyóknál), az betehet így egy másikat, amivel javul a légáramlás, közvetlen a procira tolja a levegőt. A legtöbb házon pedig 4 5.25-ös hely van felül, ebből általában egyben odd van, a másik 3 helyre meg így pont befér a 12 cm-es szélkerék.
Ha van valakinek ilyene, én vevő lennék rá!
Scythe kama bay, megvan.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Ne haragudjatok már meg rám, de nem lehetne kicsit kevesebb off-al? 2 hete azt olvasom, hogy 2, azaz két darab venti körül megy a hajcihő.
Illetve használjuk legalább az off-topic kapcsolót.On: vettem még egy s-flexet. Csak hogy legyen, mert az jó.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Hűha, itt az utóbbi napokban jó pár márka felmerült. Nem célom kioktatni senkit, de a lényeg az, hogy van pár márka, sőt inkább azon belül néhány széria, amik jók. Mind légszállításban, mind zaj tekintetében, mindezt elérhető áron.
Thermalright ventik jók (ty-141, 147), scythe-nak is vannak jól sikerült darabjai (gentle typhoon, sflex).
Magasabb árkategóriában noctua, be quiet, noiseblocker, silverstone.
Enermax, cooler master, arctic légkavarók gyengék, zajosak, itt sincs semmi csoda.
Coolink jó házba, bordára nem, egyszerűen statikus nyomásban gyengék, nem képesek átfújni egy bordát.
A jobb házakhoz adott ventik nem rosszak, de van náluk jobban. Ide értem a fractal, antec stb márkákat. -
jookomak
őstag
válasz
PainKiller13 #12718 üzenetére
Asrock-nál dugd a cpu fan 2-re, nálam legalábbis lejjebb lehetett vezérelni, mint a fan1 csatin.
-
-
jookomak
őstag
válasz
Chappy #12491 üzenetére
Az oldalsót meg tedd be előre, lehet még a gpu-ra is jobb hatással lesz a több befelé tartó levegő. Amúgy meg ahogy a kollega mondta, egyáltalán nem gáz ez a hőfok sem.
Vagy még egy megoldás: szép lassan lecseréled az összes ventit valami minőségibbre. Ac-k, és zalmanok azért nem a legprofibbak, viszont ez zsebbenyúlós. -
jookomak
őstag
válasz
mclaren777 #11756 üzenetére
Gyári adatnak sose hiszünk, főleg ventiknél. Sajnos csak független teszt tudja mérni őket, de még az sem 100% semmire. Swif2 pl. bordán gyenge, házban okés. És akkor még nem beszéltünk a hangkarakterisztikáról, hogy melyiknek milyen fordulaton milyen jellegű hangja van.
-
jookomak
őstag
válasz
mclaren777 #11754 üzenetére
Ty-141-et vagy 147-et mindenhova, ahova befér!
-
jookomak
őstag
válasz
luckyboi82 #11497 üzenetére
Keress rá, abba asszem belefér 14-es venti is előre, oda meg a hülye alakú thermalright ty-141/147 a legjobb. De csak ha befér.
Frod: Ezt soha nem fogom megérteni. Egy 2 ezer forintos ventire, vagy egy hűtőre minek 5 év gari?
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz
benvolio #11493 üzenetére
Intel procik olyan 80 fok, amd asszem 60. Vinyó 50 alatt, vga vegyes, stock 4850-ek 100 fokosak voltak, 80ig itt is el lehet menni. Ezek a maxok. Persze, minél lentebb van, annál jobb. Ehez járó minimális zajjal. Ezt az optimumot kell eltalálni. Én úgy vagyok vele személy szerint, hogy inkább kicsivel lehet melegebb minden, de maradjanak csöndben a komponensek. Na ezekhez kell a minőségi ház, vga és cpu hűtő, meg pár csöndes, de jó légszállítású venti.
-
jookomak
őstag
válasz
BigBlackDog #11351 üzenetére
Aprón nézz delta/papst ventiket. Szerverekhez vannak kitalálva, szóval a megbízhatósággal, és a légszállítással nem lesz gond.
-
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
válasz
pixervideo #10999 üzenetére
-
jookomak
őstag
válasz
pixervideo #10997 üzenetére
Úgy látom csak 8 cm-es ventik mennek bele. Azokból nehéz halkat, és jó légszállításút kapni. No meg két venti bele már annyiba kerülne, mint egy normális használt ház. Én hagynám a csudába, vagy kuka és másik ház. Gondolom a gyári tápegység van benne, ami szintén hangos, és nem túl jó minőségű, szóval inkább azt cseréld eéőbb inkább.
-
jookomak
őstag
válasz
pixervideo #10995 üzenetére
Mi meg pontos leírást kérnénk, milyen házad van, mekkora ventik mennek bele, és mennyit szánsz rá. (most olvasom, cm silencio 550?) Nagyon nagyon halk legyen, vagy lehet azért közepes is, jobb légszállítással?
Meg most házventiket szeretnél, vagy a cpu, vga hűtőt cserélnéd?[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz
Plaguee #10972 üzenetére
Scythe (mondjuk itt elég sok modell van) és thermalright ty széria a best of. A többi vagy gyengébb, vagy hangosabb, esetleg drágább, de nem tud annyival többet. Szempont lehet még a márkahűség, ha valakinek pl. alpenföhn cpu és vga a hűtője van, az valószínű ventiből is azt vesz.
-
jookomak
őstag
válasz
1 among many #10896 üzenetére
Itten e! [link]
-
-
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
válasz
nemethpityu #10772 üzenetére
Semmi nem fog változni. Inkább fölülre dobj be még egy 23-ast. Vagy ha elfér, két ty-141-et.
-
jookomak
őstag
válasz
800.henrik #10667 üzenetére
Szerintem te a luk nagyságát nézted. Azt mérd le, hogy milyen távol van 2 lik egymástól.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10644 üzenetére
Tedd fel az AI suite-ot, azon belül pedig a fan xpert-ben lehet szabályozni a ventiket. Bár nekem is volt olyan ventim, amit másik lappal valahogy az istenért se tudtam szabályozni.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10641 üzenetére
Nem villogni akarok, de lehet azért mert ez ilyen "csúcsszuper rog gémer ez a legjobb a világon deszka" (asus gene iv). Gondolom tudja feszültséggel szabályozni a sima ventiket is. Sőt, ugye be van kötve egy ty-140, elosztókon 2-2 coolink 120p, ill. s-flex. Szóvan van itt pwm, 3 tűs is, és mind nagyon szépen mennek 600 rpm alatt is.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10637 üzenetére
Nálam működik a 3 tűs s-flex szabályozása ai suite-tal. Még szerencse, így legalább csönd van.
-
jookomak
őstag
válasz
myckie2 #10581 üzenetére
A vga-ra vegyél inkább egy accelero s1-et, rá egy 800 rpm-es 12 cm-es ventit, amit valahogy gyorskötözővel, vagy dróttal ráerősítesz, aztán az simán hűsen tartja. Nekem is így volt.
(Azt a fene, de felment az ára. Anno 4-5k körül volt
)
Házhozszállítással meg már egy 10-es. pfff[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz
lukaszokni #10391 üzenetére
Tökéletes, nem is nagyon van jobb.
-
jookomak
őstag
Keress vissza picit, mintha valaki a múltkor pont ilyen cpu hűtőre akart volna ty-141-et tenni, nem tudom megtörtént-e.
Nálam p183-ban vannak a cuccok, első venti egy scythe s-flex 1200, hátul szintúgy, fölül, meg alul a vinyók előtt egy-egy coolink swif2 120p forog. Procin egy thermalright macho és olyan "hangos" a gépem, hogy hallom a monitor tápját néha
Persze alapból a szélkerekek leszabályozva 5-600 rpm-re. -
jookomak
őstag
válasz
Mr. Erikszon #10355 üzenetére
Gyári 20-as [link], esetleg bitfenix 20, vagy egy thermalright ty-141/147 úgyszintén.
-
jookomak
őstag
válasz
Mr. Erikszon #10351 üzenetére
Hova, mekkorát, mennyiért, csend, vagy nagy légszállítás?
-
jookomak
őstag
válasz
RVR400 #10342 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mitől nem fér el a normál venti. Ahogy a tesztekben látom, elfér a dupla radi. Onnantól meg mivel arra megy az adott méretű venti, elvileg van neki helye. Csinálj már egy képet lécci alsó perspektíváról a radiról, hogy mi az ami miatt nem ok.
Dvd-től nem fér el? Tedd lejjebb. -
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10220 üzenetére
Szerintem állj meg egy pillanatra, kicsit túlpörögted a témát.
Most jók a hőfokok? Meg vagy elégedve a zajjal?
Ha van rá keret, akkor érdemes beruházni arra a két-három ventire, mivel így csökken a hő, halkabb lehet az egész gép. Kicsit nonszensz, hogy a több ventitől lesz halkabb, de lehetséges. Én még mindig azt mondom, hogy föntre két ty-141 kiszívó, tehát lentről fölfelé fújó módban, és a ház elejébe meg még egy 12-es venti. Konkrét típusjavaslat ártól függetlenül: Scythe gentle typhoon 1150 rpm befelé fújva.
Szűrő nem kell, mert elől van, fönt és hátul meg úgyis kifelé fúj a venti.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10212 üzenetére
Jobb, hát átfújja a bordát a venti, mintha szívna, szóval nincs értelme piszkálni..
Swif2-nél sokkal jobb a ty, mivel nagyobb, halkabb, árban ugyanannyi. y-kábelt meg veszel a pcgear-ben. -
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323 #10210 üzenetére
Úgy látom amd-d van, szóval a brockennel nem tudsz mit variálni. Amúgy a házba a gyári első hátsó maradhat, plusz felülre betennék két thermalright ty-141-et. Vagy 147-et, ha nem tetszik a színe. Alulra, oldalra nem kell, csak ha több vga-d van. Illetve előre még egy 12-es, mert ahogy látom, ott két ventinek van helye.
Ez a xilence venti elhiszem, hogy nagy sláger most ShellKretor tesztje nyomán, de én azért kicsit szkeptikus vagyok. Telefonnal méri, hogy hogy hűti az amúgy összevissza mérő samsung hdd-t.
Gyártói adatnak pedig hűtésnél nem hiszünk. Soha. -
jookomak
őstag
Én a wingboostokat tenném előlre és föl, cm vagy a gyári közül amelyik halkabb azt egyet föntre, egyet hátra, minél messzebb legyen a füledtől, gyanítom hangosabb lesz a wb-nál.
krichd1: Van, aki szerint a túlnyomás is jó, lásd a silverstone házakat, ahol a 18-as air penetratorok zúzzák át a házon a levegőt, kilépő meg egy 12-es van csak.
-
jookomak
őstag
Annyit beszélünk erről a scythe gt-ről, hogy lassan kénytelen vagyok venni.
Viszont ha megtetszik, akkor egyből 4 kell, az meg pízbe sok. Kíváncsi vagyok, milyen az s-flex-hez képest.
-
jookomak
őstag
válasz
trialboj #9859 üzenetére
Szerintem inkább hácserére spórolj. Xigmatek asgard pro 13k, vagy aprón ki lehet fogni 10 körül már 1. generációs cm 690-et is. A mostanid felsőtápos, csak 8 cm ventik férnek be, ha jól látom. Ezek ma már elég elavult tulajdonságok.
Ha befér, akkor 12-est tegyél be.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
Swif2-t inkább hagyjuk...Ár most nem lényeg. Valami olyan szintű kéne, mint az s-flex 1200. Nem mai darab, gondoltam azóta fejlődött annyit a technológia, hogy van nála jobb. Az a baj, hogy a noiseblockerekről, és a be quiet-ekről kevés az itteni tapasztalat. Meg kíváncsi lennék az új corsair szériákra is.
Esetleg az itthon beszerezhetetlen san ace, yate loon, stb márka?
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Tudja valaki, hogy mi most A legjobb 12-es venti? Ami sok levegőt szállít, és persze néma.
-
jookomak
őstag
Menet közben, hogy csökken-e a hőmérséklet.
Valamint fogadd meg a kollega tanácsát, és a léghűtés topikban próbálkozz.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Foxpost
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen légkondit a lakásba?